Nieuws
Australië-raakt-auto-industrie-kwijt

Hans de Groot van Beleggersplaats in

Australië raakt auto-industrie kwijt

General Motors (NYSE: GM) produceerde afgelopen vrijdag haar laatste Holden in haar fabriek in Adelaide. Daarmee komt er eind aan de eens zo iconische Australische auto-industrie. Australiërs zullen vanaf nu importauto’s moeten rijden, en daar is niet iedereen even blij mee. Na de financiële crisis hield de Amerikaanse regering haar auto-industrie overeind dankzij een bail-out. LEES VERDER »

409 views
Nieuws
GE-presenteert-'onacceptabele'-kwartaalcijfers

Hans de Groot van Beleggersplaats in

GE presenteert ‘onacceptabele’ kwartaalcijfers

General Electric (NYSE: GE) lijkt er nog slechter aan toe dan velen zich realiseerden. Het bedrijf presenteerde vrijdag kwartaalcijfers die door CEO John Flannery volstrekt onacceptabel werden genoemd. Dat lag niet aan de omzet. Die steeg in het derde kwartaal van 2017 14% ten opzichte van een jaar eerder naar 33,47 miljard dollar. Dat overtrof de verwachtingen van experts die uitgingen van een omzet van 32,56 miljard dollar. LEES VERDER »

496 views
Nieuws
Aan-alles-komt-een-eind

Eric Poelmann van Dividendradar in ,

Aan alles komt een eind

Aan het schrijven van deze column heb ik zes jaar plezier beleefd. Dividend is voor mij één van de belangrijkste facetten van beleggen geworden, en dat is het nog steeds. Die keuze heb ik 20 jaar geleden gemaakt toen ik 50 werd en tot de conclusie kwam, dat ik met speculeren niet zoveel verdiend had. In de jaren daarna heb ik een flinke portefeuille opgebouwd met alleen maar aandelen die een dividendrendement hadden. Ik heb in die jaren ontdekt dat er verschillende soorten dividend zijn, die allemaal hun aantrekkelijke kanten hebben. LEES VERDER »

1660 views
Nieuws
Deze-Europese-luchtvaartmaatschappijen-boeken-wél-grote-winsten

Deze Europese luchtvaartmaatschappijen boeken wél grote winsten

Op de Europese luchtvaartmarkt lijkt het spreekwoord ‘de een zijn dood is de ander zijn brood’ ineens wel erg goed toepasbaar. Waar de ene luchtvaartmaatschappij goede zaken doet, stevent de ander op zijn faillissement af om vervolgens in delen doorverkocht te worden aan de concurrenten die het wél goed doen. LEES VERDER »

566 views
Nieuws
Apple-moet-iPhone-8-niet-vergeten

Apple moet iPhone 8 niet vergeten

De koers van Apple (Nasdaq: AAPL) daalde donderdag 1,5% na berichten dat de vraag naar de iPhone 8 tegenvalt. De techgigant zelf geeft geen verkoopcijfers vrij, maar de The Economic Daily News in Taiwan meldde bijvoorbeeld dat het bedrijf voor de rest van het jaar het aantal bestellingen met betrekking tot aan haar nieuwste smartphone met 50% naar beneden heeft bijgesteld. En eerder deze week suggereerde een onderzoek onder smartphone retailers dat de iPhone 7 beter verkoopt dan de iPhone 8. LEES VERDER »

444 views
Nieuws
Viva-España,-una-y-indivisible

Brecht Arnaert van Macro Trends

Viva España, una y indivisible

Wegens mijn verleden in de Vlaamse Beweging – ooit geloofde ik in de Republiek Vlaanderen – word ik de laatste tijd vaak gevraagd wat ik denk van de Catalaanse onafhankelijkheidsstrijd. Ik kan daarover kort zijn: dat land is zijn onafhankelijkheid niet waard. Het is een land, ja, want het heeft een volk met een eigen taal en cultuur. Maar dat volk heeft geen aristocratische elite, en dus blijft het beter slaaf.

LEES VERDER »

970 views
Nieuws
Beursgang-Varta-is-een-groot-succes

Xavier Boutinge van beleggersplaats in

Beursgang Varta is een groot succes

De Duitse batterijproducent Varta AG is deze donderdag naar de beurs gebracht. Het debuut van het bedrijf is een groot succes. De koers van het nieuwe aandeel bereikte een niveau van 24,25 euro per aandeel. Dat is een toename van bijna 40 procent, vergeleken met de uitgaveprijs van het aandeel. Die namelijk 17,50 euro. De populariteit van de aandelen van Varta was geen grote verrassing.

LEES VERDER »

425 views
Nieuws
CEO-Goldman-Sachs-wil-Duitse-divisie-vergroten

CEO Goldman Sachs wil Duitse divisie vergroten

Interessant nieuws voor Frankfurt: het lijkt erop dat de CEO van Goldman Sachs, Lloyd Blankfein, steeds meer interesse voor de stad begint te ontwikkelen. Blankfein twitterde positief over zijn bezoek aan de Duitse stad en liet daarbij doorschemeren dat hij ‘veel meer tijd in Frankfurt gaat doorbrengen’. Analisten zien daar de boodschap in dat de Europese divisie van het Amerikaanse Goldman Sachs weleens voor Frankfurt als belangrijkste thuisbasis kan gaan kiezen, om daarmee de gevolgen van de Brexit te kunnen ontlopen.

LEES VERDER »

229 views
Poll