Nieuws
Aandelenkoers-Fiat-Chrysler-stijgt-14%-dankzij-mogelijke-overname

Aandelenkoers Fiat Chrysler stijgt 14% dankzij mogelijke overname

De aandelenkoers van het Italiaans-Amerikaanse autobedrijf Fiat Chrysler (GBI: FCA) is deze week explosief gestegen. Dat kwam door verschillende speculaties over een Chinese overname van de onderneming. De koers van het aandeel steeg op de beurs in Milaan met maar liefst 13 procent. Daarmee bereikte het een piek die in 19 jaar niet meer is behaald.

LEES VERDER »

354 views
Nieuws
Trump-in-schaduw-zonsverduistering

Trump in schaduw zonsverduistering

Het Amerikaanse bedrijfsleven was lange tijd op de hand van Donald Trump. Ondanks de schandalen rondom zijn persoon kon men zijn groeiagenda waarderen, waardoor de koersen sinds zijn aantreden omhoog schoten. Inmiddels is ook de zakenwereld in een conflict met de president beland. CEO’s hadden al twijfels over hun plek in de adviesraden, dus toen Trump dinsdag wederom stelde dat er twee partijen schuld hadden aan het geweld in Charlottesville was de beslissing snel genomen.

LEES VERDER »

376 views
Nieuws
Elliott-Advisors-en-AkzoNobel-bereiken-‘wapenstilstand’

Elliott Advisors en AkzoNobel bereiken ‘wapenstilstand’

AkzoNobel heeft al een tijdlang problemen met Elliott Advisors, een activistisch hedgefonds. Nu lijken de twee partijen een wapenstilstand bereikt te hebben. AkzoNobel (Euronext: AKZ), de Nederlandse multinational die onder andere verf van Sikkens en CetaBever produceert, ruziet al maanden met het hedgefonds over de manier waarop het bedrijf bestuurd zou moeten worden. Het dispuut is al uitgemond in twee rechtszaken en een ontslageis voor de bestuursvoorzitter van AkzoNobel.

LEES VERDER »

130 views
Nieuws
Een-aandeel-gemist--Goed-voor-jou

Een aandeel gemist? Goed voor jou

Als je jezelf tegen het hoofd kan slaan omdat je een bepaald aandeel niet hebt gekocht dat je rijk had kunnen maken, maak je dan geen zorgen. Je bent eigenlijk een betere belegger dan je denkt.

LEES VERDER »

1246 views
Nieuws
Duitse-economie-groeit-langzamer-in-tweede-kwartaal

Duitse economie groeit langzamer in tweede kwartaal

De groei van de Duitse economie is in het tweede kwartaal van 2017 licht gedaald. Toch blijft de groei robuust. Dat blijkt uit de gegevens die de Duitse overheid gepubliceerd heeft. Het bruto binnenlands product van Duitsland is in april tot en met juni met 0,6 procent gestegen. Dat is iets minder dan analisten van tevoren voorspeld hadden. De economische groei werd vooral gedreven door de uitgaven van de Duitse consument en de overheid.

LEES VERDER »

174 views
Nieuws
Air-Berlin-vraagt-faillissement-aan

Air Berlin vraagt faillissement aan

De grootste luchtvaartmaatschappij van Duitsland, Air Berlin (XETRA: AB1), kondigde afgelopen dinsdag haar faillissement aan. Het bedrijf kwam in nood nadat haar belangrijkste aandeelhouder, het Arabische Etihad, haar financiële steun aan Air Berlin introk. Daardoor heeft Air Berlin geen ondersteuning meer om verder te kunnen blijven functioneren. Het bedrijf geeft zelf in de verklaring ook aan ‘dat er geen positieve prognose voor de toekomst van de luchtvaartmaatschappij is’. Op de Duitse beurs heeft men dan ook gelijk de gevolgen van het faillissement gemerkt: daar daalde de aandelenkoers met 34 procent.

LEES VERDER »

276 views
Nieuws
De-Cryptomarkt-uitgelegd

Tom Lassing van Beursbox in

De Cryptomarkt uitgelegd

Een Amerikaanse Crypto goeroe heeft een prachtige uitleg over wat de Crypto markt is gegeven. In mijn eigen woorden leg ik het u even uit. We kunnen heel die Crypto markt zien als het Amerikaanse Wilde Westen van 1850. Er ligt een continent open en deze ruimte biedt enorme mogelijkheden. Wat er nodig is, is infrastructuur in de vorm van spoorwegen (Bitcoin, Ethereum, Litecoin) en verdienmodellen (casino’s, handel, contracten, MKB). LEES VERDER »

1556 views
Nieuws
Opgeluchte-Argentijnse-beurzen-boeken-winst

Hans de Groot van Beleggersplaats in

Opgeluchte Argentijnse beurzen boeken winst

De voorverkiezingen voor het Argentijnse Senaat werden zondag gewonnen door de coalitie van president Mauricio Macri. In het gehele land kreeg deze 36% van de stemmen, een veel groter aantal dan op voorhand werd verwacht. De waarde van de peso ten opzichte van de dollar steeg hierdoor maandag 3,4%, de grootste eendaagse toename in 17 maanden. Tegelijkertijd boekte de Merval, de belangrijkste beursindex van het land, 3,6% winst en bereikte zo het hoogste punt in een maand. Vooral energie- en bankaandelen deden het goed met stijgingen tot 14%.

LEES VERDER »

195 views
Poll