Nieuws
Waarom-staat-de-pond-zo-laag-ten-opzichte-van-de-euro-

Waarom staat de pond zo laag ten opzichte van de euro?

Voor de Britten is het vakantieseizoen ook al begonnen: maar helaas voor hen pakt een tripje naar Europa niet zo gunstig uit als normaal. Dat komt door de huidige koers van de Britse pond. De nationale valuta heeft een nieuw dieptepunt bereikt ten opzichte van de euro. Op dit moment is 1 pond 1,0981 euro waard. Helaas denken valutastrategen van de Amerikaanse investeringsbank Morgan Stanley dat deze koers voorlopig zo laag zal blijven, of zelfs nog meer zal dalen.

LEES VERDER »

679 views
Nieuws
Zorg-en-pensioen

Eric Poelmann van Dividendradar in ,

Zorg en pensioen

Veel ouderen kijken bezorgd naar de toekomst. Zeker in Amerika, waar democraten en republikeinen elkaar de tent uitvechten over het wel of niet in stand houden van Obamacare. De verschillen van mening zijn heel principieel. Democraten denken veel meer zoals wij dat in Europa ook doen, terwijl de republikeinen meer denken van ieder zorgt voor zichzelf en God voor ons allen. Feit is en blijft, dat de vraag naar zorg toeneemt. De vergrijzing is enorm en dat betekent, dat er steeds meer geld naar de zorg moet en dat die zorg steeds duurder wordt. De ouderen onder ons hebben met die toenemende zorgkosten steeds meer moeite. LEES VERDER »

863 views
Nieuws
Waarom-Europa-met-een-botercrisis-te-maken-krijgt

Waarom Europa met een botercrisis te maken krijgt

De kans is groot dat Europa binnenkort met een enorm tekort aan boter te maken krijgt. Dat komt door een scherpe toename in de vraag naar boter. Daardoor is de prijs voor boter bijna verdubbeld in Europa. Consumenten hebben dat ook gemerkt: de prijs voor een pakje boter is 20 procent gestegen ten opzichte van vorig jaar. Dat blijkt uit data van Euromonitor. Verschillende vakbonden beschrijven het botertekort dan ook als een ‘grote crisis’. LEES VERDER »

568 views
Nieuws
Nog-geen-buitenlandse-concurrentie-voor-Snapp-op-Iraanse-taximarkt

Nog geen buitenlandse concurrentie voor Snapp op Iraanse taximarkt

De drukbezette straten van Teheran bieden Snapp, de Iraanse equivalent van Uber, een prachtige markt aan. Teheran heeft namelijk vijf keer zoveel taxi’s als New York City rondrijden en van veel concurrentiebeding zal Snapp ook geen last krijgen: dankzij de sancties die het Westen Iran tot voor kort had opgelegd, heeft Snapp geen problemen gehad met buitenlandse concurrentie. Het bedrijf is gestart in 2014 en groeit sindsdien gestaag.

LEES VERDER »

161 views
Nieuws
Rogoff--‘interestpercentages-zijn-grootste-bedreiging-globale-economie’

Rogoff: ‘interestpercentages zijn grootste bedreiging globale economie’

Een spontane stijging van interestpercentages zou op dit moment de allergrootste bedreiging voor de globale economie vormen. Dat stelt de voormalige hoofdeconoom van het Internationaal Monetair Fonds, Ken Rogoff, in een interview met de BBC. Rogoff staat als econoom vooral bekend om zijn uitgekomen voorspelling dat een van de grootste banken ter wereld failliet zou gaan tijdens de financiële crisis. LEES VERDER »

1378 views
Nieuws
Toshiba-mag-voorlopig-beursgenoteerd-blijven

Toshiba mag voorlopig beursgenoteerd blijven

Het is Toshiba gelukt om de deadline van het publiceren van haar jaarcijfers te halen. Haar aandeelhouders zaten al ruime tijd op de gegevens te wachten. Daarmee wordt de kans dat Toshiba van de beurs in Tokyo gehaald wordt weer aanzienlijk kleiner. Het omstreden elektronicabedrijf heeft een verlies van 8,8 miljard dollar gerapporteerd voor het laatste fiscale jaar. Accountant PricewaterhouseCoopers stelde dat de cijfers klopte.

LEES VERDER »

202 views
Nieuws
200-dagen-verder--hoe-staat-de-Amerikaanse-economie-ervoor-

200 dagen verder: hoe staat de Amerikaanse economie ervoor?

Er is op dit moment ontzettend veel gaande op de globale financiële markt. Dat komt vooral door de nieuwe spraakmakende president van de Verenigde Staten: Donald Trump. De nieuwe president is eigenlijk nog maar net begonnen, maar hij is nu al dagelijks te vinden in het nieuws vanwege opvallende beslissingen en uitspraken die hij doet om de Amerikaanse economie een boost te geven.

LEES VERDER »

848 views
Nieuws
common wealth

Australische bank aangeklaagd vanwege klimaatverandering

De grootste bank van Australië heeft een primeur te pakken, maar dan niet in de positieve zin. De Commonwealth Bank (Xetra: CWW) is het eerste financiële instituut ter wereld dat aangeklaagd wordt vanwege de manier waarop het met klimaatverandering als risicofactor omgaat. LEES VERDER »

705 views
Poll