Nieuws
Duitse-beurzen-verwachten-dit-jaar-vier-reusachtige-IPO’s

Jos Stellendam van beleggersplaats in

Duitse beurzen verwachten dit jaar vier reusachtige IPO’s

2018 belooft een mooi jaar te worden voor internationale beurzen. Zo boekt de Amerikaanse Dow Jones Index in de eerste weken het ene record na de andere en profiteert de beurs in Frankfurt ook van een goede start van het nieuwe jaar. De groeiende globale economie en stijgende bedrijfsresultaten zorgen ervoor dat aandelen nog altijd als een interessante investeringskans worden beschouwd door beleggers wereldwijd. LEES VERDER »

554 views
Nieuws
Olie-en-gas-weer-interessant-voor-dividendbeleggers

Olie en gas weer interessant voor dividendbeleggers

De prijs voor een vat olie zit weer in de lift. Dat zal u niet ontgaan zijn. In ieder geval wordt elke tankbeurt weer duurder. Als belegger kunt u hier natuurlijk gebruik van maken. Grote oliemaatschappijen kunnen in de regel de klappen wel opvangen. Afgelopen jaren zijn veel kleinere bedrijven in de problemen gekomen en een aantal daarvan heeft de handdoek in de ring moeten gooien.

LEES VERDER »

1107 views
Nieuws
Wells-Fargo-kan-niet-profiteren-van-lagere-belastingen

Wells Fargo kan niet profiteren van lagere belastingen

Het Republikeinse belastingplan heeft Wells Fargo (NYSE: WFC) eind vorig jaar een meevallertje van 3,4 miljard dollar opgeleverd, maar daar kan de bank amper van profiteren. Het kreeg immers in het laatste kwartaal van 2017 ook met 3,3 miljard dollar aan proceskosten te maken. Een bedrag dat ruim drie keer hoger ligt dan wat de Wall Street reus er in het vorige kwartaal voor had vrijgemaakt. LEES VERDER »

251 views
Nieuws
Facebook-wil-terug-naar-haar-roots

Facebook wil terug naar haar roots

Mark Zuckerberg heeft weer eens een controversieel plan. Hij wil dat gebruikers van ‘zijn’ sociale netwerk op hun timeline meer posts te zien krijgen van familie en vrienden dan van mediapublicaties en andere ondernemingen. Daarmee gaat Facebook (Nasdaq: FB) feitelijk terug naar de basis, wat geen goed nieuws betekende voor de koers van het bedrijf.

LEES VERDER »

199 views
Nieuws
Investeerders-in-paniek--koopt-China-minder-Amerikaanse-staatsobligaties-

Investeerders in paniek: koopt China minder Amerikaanse staatsobligaties?

Verschillende investeerders raken langzaam ongerust over de ontwikkeling van de Amerikaanse staatsschuld die China in handen heeft. China is de grootste buitenlandse crediteur van de Verenigde Staten en zou van die positie gebruik kunnen maken om de Verenigde Staten onder druk te kunnen zetten.

LEES VERDER »

1066 views
Nieuws
Brits-bouwbedrijf-Carillion-vraagt-faillissement-aan

Brits bouwbedrijf Carillion vraagt faillissement aan

Het grote Britse bouwbedrijf Carillion (LSE: CLLN) heeft haar faillissement aangevraagd, nu haar grootschalige financiële problemen niet opgelost blijken te kunnen worden. Carillion is het op een-na-grootste bouwbedrijf van het Verenigd Koninkrijk: het faillissement zal dus een grote impact hebben op de markt en daarnaast op 43.000 medewerkers binnen en buiten het land.

LEES VERDER »

302 views
Nieuws
Softbank-wil-mobiele-telefoondivisie-naar-beurs-brengen

Softbank wil mobiele telefoondivisie naar beurs brengen

Het Japanse telecommunicatiebedrijf Softbank (TSE: SFT) wil haar mobiele telefoondivisie naar de beurs brengen. Volgens de Nikkei, de krant die het nieuws op de Japanse beurs verslaat, zal de telefoondivisie op de beurs in Tokyo en op een beurs in een ander land gaan plaatsvinden. Volgens de krant zal dat waarschijnlijk de beurs in Londen worden. De IPO moet Softbank in totaal ongeveer 18 miljard dollar opleveren.

LEES VERDER »

143 views
Nieuws
Vertrouwen in Europese economie is historisch hoog

Vertrouwen in Europese economie is historisch hoog

De Europese economie draait op volle toeren: qua groei presteerde de economie in Europa beter dan de Amerikaanse economie in 2017. Dat blijkt uit data die door het onderzoeksbureau Capital Economics bekendgemaakt is. Volgens de onderzoekers is de economie van Europa in het afgelopen jaar met 2,4 procent gegroeid. Dat is een betere prestatie dan de 2,3 procent die de onderzoekers voor de economische groei in de Verenigde Staten hebben berekend. LEES VERDER »

583 views
Poll