Nieuws
Jaarlijks 7,4% vast dividend tot 2027

Jaarlijks 7,4% vast dividend tot 2027

Wie nu dit aandeel koopt tegen een bedrag van rond de $25, krijgt de komende tien jaar een dividendrendement van 7,4%. Het dividend ontvangt u elk kwartaal en u betaalt geen bronbelasting. Het betreft een cumulatief preferent aandeel van de onroerend goed trust (REIT) Invesco. De afloopdatum is 27-09-2027. Het dividend is rotsvast en u krijgt bij aflossing de nominale waarde van $25 per aandeel. LEES VERDER »

2205 views
Nieuws
Teleurstellende IPO Stitch Fix

Xavier Boutinge van beleggersplaats in

Teleurstellende IPO Stitch Fix

Het gaat te ver om te stellen dat online kleding retailer Stitch Fix (Nasdaq: SFIX) haar beursgang heeft verprutst maar een succes kan het zeker niet genoemd worden. De problemen begonnen donderdagavond al toen de introductieprijs op 15 dollar werd vastgesteld. Eerder werd uitgegaan van een introductieprijs tussen de 18 dollar en 20 dollar. Vrijdag, tijdens de eerste echter koersdag, steeg de koersprijs even naar 18,53 dollar, om uiteindelijk te zakken naar 14,99 dollar. LEES VERDER »

171 views
Nieuws
De belangrijkste handelsbeloftes van Trump

De belangrijkste handelsbeloftes van Trump

De Amerikaanse president Donald Trump heeft zijn handen vol aan de vele gesprekken die op dit moment gevoerd worden over handelsafspraken met andere landen. Dat is geen verrassing: al tijdens zijn campagne liet Trump weten dat zijn belangrijkste reden om president te worden, het aanpassen of afschaffen van verschillende handelsverdragen is. Nu Trump ongeveer een jaar geleden verkozen is, heeft hij veel van die beloftes nog niet waargemaakt. LEES VERDER »

446 views
Nieuws
Waarom Bitcoin nooit geld zal worden

Waarom Bitcoin nooit geld zal worden

Ooit heb ik Bitcoin aan 180 euro gekocht, en vandaag noteert de “munt” om en bij de 6000 euro. Als speculatie kan dat tellen: dat is meer dan 30 keer over de kop, en dit op drie jaar tijd. Met Monero deed ik dat nog eens over, zij voorlopig met minder groot multiplicator-effect: die heb ik aan 8 euro gekocht, en vandaag noteert de “munt” 105 euro, een schamele 13 keer over de kop. Ja, soms kan het al eens tegenvallen. LEES VERDER »

1246 views
Nieuws
Het Noorse staatsfonds wil minder afhankelijk van olie worden

Het Noorse staatsfonds wil minder afhankelijk van olie worden

Het Noorse staatsfonds is op dit moment meer dan 1 biljoen dollar waard. Het fonds heeft dat vooral te danken aan de inkomsten die uit de olie-industrie voortvloeien: Noorwegen is immers een grote olieproducent. Toch heeft het Noorse staatsfonds besloten haar aandelenportefeuille meer te diversifiëren. Daarvoor wil het fonds van een groot deel van haar aandelen in de olie- en gasindustrie af. LEES VERDER »

254 views
Nieuws
Kredietbeoordelaar is positief over toekomst India

Kredietbeoordelaar is positief over toekomst India

De bekende kredietbeoordelaar Moody’s heeft India een opvallend positieve beoordeling gegeven. De maatschappij denkt dat de economische aanpak van de minister-president van India, Narendra Modi, het land veel goeds zal brengen. Moody’s heeft daarom de kredietbeoordeling van India voor het eerst in 10 jaar omhoog gebracht en liet daarbij weten vertrouwen te hebben in de nieuwe koers die het land vaart. Dat is opvallend omdat de economische en institutionele hervormingen van de Indiase overheid ervoor gezorgd hebben dat de economische groei van het land dit jaar flink is gekrompen. LEES VERDER »

191 views
Nieuws
CEO Alibaba daalt op lijst rijkste mensen in China

CEO Alibaba daalt op lijst rijkste mensen in China

Jack Ma, de CEO van de Chinese e-commercegigant Alibaba, is verrassend genoeg gedaald op de lijst van Forbes met rijkste mensen van China. Het overzicht van wordt jaarlijks samengesteld. Ma daalde slechts een positie op de lijst, ondanks het feit dat zijn totale vermogen dit jaar met meer dan een derde naar 38,6 miljard dollar gestegen is. Op de tweede plek is Pony Ma te vinden: de eigenaar van Tencent is officieel de rijkste ‘tech-miljardair’ van het land. LEES VERDER »

670 views
Nieuws
Rusland schiet Venezuela te hulp

Hans de Groot van Beleggersplaats in

Rusland schiet Venezuela te hulp

Venezuela mag er tien jaar over doen om een schuld van 3,15 miljard dollar aan Rusland uit te betalen, en hoeft in de eerste zes jaar slechts ‘minimale’ betalingen te verrichten. Dit nieuws, dat Moskou donderdag bekendmaakte, past volgens sommige experts bij de plannen van Poetin om zijn land invloed te laten verkrijgen in Zuid-Amerika. Het is echter nog maar de vraag hoe lang zijn Venezolaanse bondgenoot, president Maduro, aan de macht blijft. LEES VERDER »

331 views
Poll