Nieuws
China-kampt-met-epidemie-van-financiele-oplichtingen

China kampt met ‘epidemie’ van financiële oplichtingen

China heeft op grote schaal te maken met criminelen die mensen via een soort Ponzifraude aan zich weten te binden. De vele frauduleuze praktijken kwamen aan het licht nadat een jonge Chinese werknemer zelfmoord pleegde. Li Wenxing werkte bij een softwarebedrijf in Tianjin en kwam er na een paar maanden erachter dat de baan onderdeel was van een piramidespel. LEES VERDER »

497 views
Nieuws
P&G-in-conflict-met-activistische-investeerder

P&G in conflict met activistische investeerder

Procter & Gamble (NYSE: PG) heeft het lastig. De maker van consumentenproducten verliest steeds meer klanten aan goedkopere rivalen, en moet in veel sectoren vechten om haar marktaandeel te behouden. Dat is ook onder de aandacht gekomen van activistische investeerder Nelson Peltz. LEES VERDER »

221 views
Nieuws
Drie-Engelse-aandelentips

Drie Engelse aandelentips

De Brexit en de zwakke koers van de pond nodigen niet echt uit om uitgebreid in het Verenigd Koninkrijk te investeren. Maar wie daar wel de moed voor vindt, kan nog interessante kansen tegenkomen. Voor Europese aandeelhouders die handelen in aandelen uit het Verenigd Koninkrijk, is de koers van de pond natuurlijk van ontzettend groot belang. Die is sinds januari 2017 met 6 procent gedaald ten opzichte van de dollar. De negatieve ontwikkeling van de waarde van de pond heeft dan ook veel invloed op de aandelenmarkt. LEES VERDER »

1485 views
Nieuws
Boeing-koning-van-Wall-Street

Boeing koning van Wall Street

Boeing (NYSE: BA) is dit jaar veruit het best presterende aandeel op de Dow Jones. In 2017 is de koers al 60% gestegen, en heeft het meerdere malen haar eigen hoogterecord verbroken. Ter vergelijking, de tweede plek is weggelegd voor Apple en de techgigant heeft dit jaar ‘pas’ 38% aan beurswaarde gewonnen. LEES VERDER »

281 views
Nieuws
_Beleving--steeds-belangrijker--voor-tech-wereld

“Beleving” steeds belangrijker voor tech wereld

Afgelopen week liet Angela Ahrendts, vicepresident retail bij Apple (Nasdaq: AAPL), weten dat de onderneming haar Apple Stores geen winkels meer noemt, maar stadspleinen (‘town squares’). Het leidde tot veel ophef. Hoe kan een onderneming een ruimte die zo sterk geassocieerd wordt met de moderne democratie vergelijken met een ruimte waar smartphones ter waarde van 1000 dollar worden verkocht? LEES VERDER »

284 views
Nieuws
Is Equifax nog te redden

Is Equifax nog te redden?

Er is inmiddels ruim een week voorbij sinds Equifax (NYSE: EFX) bekend maakte dat een cyberaanval de persoonlijke gegevens van mogelijk 143 miljoen Amerikanen heeft verkregen. Sindsdien gaat het van kwaad tot erger, en er is geen enkel teken dat wijst op een spoedig herstel van het kredietbureau. LEES VERDER »

529 views
Nieuws
Nederland aantrekkelijk voor internationale mediabedrijven

Nederland aantrekkelijk voor internationale mediabedrijven

Wat nog behoorlijk onderbelicht is gebleven, is dat Brexit ook veel internationale mediabedrijven hoofdbrekens bezorgt. Discovery, Time Warner, Disney, en Modern Times Group zijn echter slechts enkele van de mediaconglomeraten die van Britse licenties gebruik maken om programma’s in de EU te kunnen uitzenden. LEES VERDER »

181 views
Nieuws
Qatar lijdt onder sancties al 38,4 miljard dollar verbruikt

Qatar lijdt onder sancties: al 38,4 miljard dollar verbruikt

Het is alweer drie maanden geleden dat Qatar economische en politieke sancties opgelegd kreeg van andere Arabische landen. Het effect daarvan is duidelijk te merken in het land. Qatar lijdt onder de sancties en heeft, om de financiële klap op te kunnen vangen, 38,5 miljard dollar van haar nationale reserves verbruikt in de maanden juni en juli. LEES VERDER »

341 views
Poll