Nieuws
trump

Trump blokkeert megafusie chipmakers

Een presidentieel decreet maakte maandag een eind aan de grootse plannen van Broadcom (Nasdaq: AVGO). De chipmaker deed een bod van 117 miljard dollar op rivaal Qualcomm (Nasdaq: QCOM) en hoopte zo haar positie op de chipmarkt te verstevigen. Volgens Donald LEES VERDER »

388 views
Nieuws
A general view shows the Saudi Aramco oil facility in Dammam city, 450 kms east of the Saudi capital Riyadh, 23 November 2007. Sky-rocketing oil prices that are within striking distance of 100 dollars a barrel have flooded the coffers of the six Gulf Cooperation Council (GCC) members -- Bahrain, Kuwait, Oman, Qatar, Saudi Arabia and United Arab Emirates -- which supply one fifth of world demand. AFP PHOTO/HASSAN AMMAR (Photo credit should read HASSAN AMMAR/AFP/Getty Images)

Drie redenen waarom de IPO van Saudi Aramco in 2019 zal plaatsvinden

De financiële wereld kijkt al maanden reikhalzend uit naar de beursgang van Saudi Aramco. De IPO van het Saoedi-Arabische oliebedrijf zal namelijk de grootste aller tijden gaan worden. Verschillende zaakgelastigden hebben gezegd dat de beursgang dit jaar zal plaatsvinden. Toch LEES VERDER »

271 views
Nieuws
73 keer meer indexen dan aandelen

De Beurs is duur, maar …

Het voorbije halfjaar, of ondertussen al wat meer, schrijf ik met de regelmaat van de klok dat de markt niet meer goedkoop is. En eigenlijk mogen we deze gerust duur beginnen noemen, want ook de kleine dip heeft niet voor goedkopere prijzen gezorgd. Enkel de volatiliteit is duidelijk terug wat toegenomen. LEES VERDER »

1167 views
Nieuws
Sergei Skripal

Welke sancties kan het Verenigd Koninkrijk opleggen aan Rusland ?

De spanningen tussen het Verenigd Koninkrijk en Rusland lopen hoog op, nadat bekend geworden is dat de moordaanslag van de voormalige Russische dubbelagent Sergei Skripal en zijn dochter is gepleegd Russisch zenuwgas. De Britse premier, Theresa May, zei afgelopen maandag dat de Britse overheid de gebeurtenis als een aanval op het Verenigd Koninkrijk zal zien als de Russische LEES VERDER »

673 views
Nieuws
facebook

Facebook wil vertrouwen uitgevers terugwinnen

Alex Hardiman, hoofd nieuws bij Facebook (Nasdaq: FB), sprak vrijdag op de South by Southwest conferentie in Austin, Texas. Ze liet weten dat de social media gigant haar relatie met uitgevers wil herdefiniëren. Het experimenteert daarom met nieuwe producten en diensten die nieuwsorganisaties beter moeten ondersteunen, en goede journalistiek moeten promoten. Het is goed LEES VERDER »

169 views
Nieuws
Xi Jinping

Is meer macht voor Xi Jinping goed of slecht voor de Chinese economie?

Het Nationale Volkscongres in China zal naar alle waarschijnlijkheid komende zondag een grondwet wijzigen, waarin beschreven staat dat een president maar een beperkt aantal termijnen mag dienen. Slechts twee parlementsleden van het Volkscongres stemden van de week tegen dit voorstel. Als de grondwet aangepast wordt, betekent het in principe dat de huidige president, Xi LEES VERDER »

717 views
Nieuws
Wall Street

Sterk banenrapport verrast Wall Street

Wall Street kon wel een oppepper gebruiken nadat Donald Trump donderdag bekendmaakte dat hij toch echt importtarieven gaat invoeren. Het goede nieuws kwam sneller dan verwacht. Het nieuwste banenrapport van het Amerikaanse ministerie van Arbeid toonde dat er in februari 313.000 werkplekken zijn bijgekomen in de VS, de grootste toename sinds juli 2016. Daarmee werden LEES VERDER »

314 views
Nieuws
netflix

Netflix in gesprek met Obama

Word Barack Obama een showrunner? De voormalige president is, samen met zijn vrouw, in gesprek met Netflix (Nasdaq: NFLX) om exclusieve content voor de streamingdienst te produceren. Het is vooralsnog niet bekend tot wat voor formats en shows een uiteindelijk akkoord zal opleveren. Wel is het duidelijk dat Obama niet het platform wil gebruiken om direct te reageren op kritiek LEES VERDER »

321 views
Poll