Nieuws
dax

Jos Stellendam van beleggersplaats in

Hoge dividenduitkeringen op de Duitse beurs

Een groot deel van de bedrijven die op de Duitse DAX-Index genoteerd zijn, zullen heel tevreden aandeelhouders hebben. In 2017 is door de bedrijven maar liefst 37 miljard euro aan dividend uitgekeerd. Sommige bedrijven hebben hun aandeelhouders daarnaast zelfs meer opgeleverd dan eerder werd verwacht. 2017 bleek voor Duitse beursgenoteerde bedrijven dan ook een recordjaar LEES VERDER »

1258 views
Nieuws
Univision

Univision schrapt IPO en verliest CEO

Univision, het meest populaire Spaanstalige televisienetwerk in de VS, maakte dinsdag bekend haar geplande beursgang te schrappen vanwege de huidige marktomstandigheden. Dezelfde dag vertrok haar CFO, waarna CEO Radney Falco een vervroegd vertrek bekendmaakte. Het bedrijf benadrukt dat dit niets te maken heeft met de mislukte IPO. Ook laat het weten dat het bestuur niet LEES VERDER »

147 views
Nieuws
Saudi Aramco

Saudi Aramco heeft meer interesse in Londen dan New York City

De kans is groot dat de beurs in New York City een historische IPO moet gaan missen. Saudi Aramco, de Saoedi-Arabische oliegigant, is aan het onderzoeken waar de onderneming het beste haar beursgang kan laten plaatsvinden. Op dit moment hebben onder andere de beurs in Londen en New York City in de race. Maar een vooraanstaande minister heeft op donderdag na een bezoek aan LEES VERDER »

283 views
Nieuws
Dividend Bonanza

Eveline Vrisekoop van Groeidividend in

De Dividend Bonanza is begonnen

Zijn de tijden van uitbundige rendementen voorbij? Als we kijken naar de beurzen de afgelopen maand zou je het bijna denken. Volgens analisten van Bank of America Merrill Lynch de rendementen dit jaar een stuk bescheidener en volatieler zijn, a.g.v. het getal 3: De economische groei in de VS (3%), de looninflatie (3%), de Amerikaanse 10-jaar rente (door de 3%), de LEES VERDER »

1087 views
Nieuws
Ryanair, Michael O’Leary

CEO Ryanair: Brexit-paniek zal over zes maanden toeslaan

De CEO van Ryanair, Michael O’Leary, voorspelt dat de paniek over de Brexit over precies zes maanden zal toeslaan. De CEO van de Britse vliegtuigmaatschappij zegt dat de Britse bevolking dan pas de consequenties van hun keuze zal gaan inzien, omdat de Britten over zes maanden massaal zullen ontdekken dat de vluchten voor de zomervakantie in 2019 geannuleerd kunnen worden. LEES VERDER »

1188 views
Nieuws
cigna

Hans de Groot van Beleggersplaats in

Consolidatiedrang Amerikaanse zorgsector houdt aan

Zorgverzekeraar Cigna (NYSE: CI) maakte donderdag bekend zorginkoper Express Scripts (Nasdaq: ESRX) over te nemen voor 67 miljard dollar. Het is het zoveelste teken dat Amerikaanse verzekeraars gedwongen zijn nieuwe manieren te vinden competitief te blijven. Ze zijn immers actief in het duurste zorgstelsel ter wereld, en moeten ook nog om zien te gaan met stijgende LEES VERDER »

299 views
Nieuws
Wat is kwaliteit bij aandelen

Trump verliest favoriet Wall Street

De Dow Jones zakte woensdag meer dan 300 punten nadat de belangrijkste economisch adviseur van Donald Trump zijn vertrek uit het Witte Huis bekendmaakte. Roy Cohn is een fel tegenstander van de invoertarieven op staal en aluminiumimports die de president wil heffen. Zijn vertrek is dan ook een duidelijk teken dat deze protectionistische maatregelen daadwerkelijk LEES VERDER »

1260 views
Nieuws
Coca-Cola

Mijlpaal voor Coca-Cola

Coca-Cola (NYSE: KO) maakte woensdag bekend voor het eerst in haar geschiedenis in een alcoholisch drankje op de markt te brengen. Dat zal voorlopig slechts in Japan beschikbaar zijn, maar dat is vaker een goede springplank gebleken voor de experimenten van het bedrijf. Merken als Aquarius, Georgia Coffee en Sokenbicha waren in eerste instantie slechts voor Japanse consumenten LEES VERDER »

321 views
Poll