Nieuws
Toshiba-mag-voorlopig-beursgenoteerd-blijven

Toshiba mag voorlopig beursgenoteerd blijven

Het is Toshiba gelukt om de deadline van het publiceren van haar jaarcijfers te halen. Haar aandeelhouders zaten al ruime tijd op de gegevens te wachten. Daarmee wordt de kans dat Toshiba van de beurs in Tokyo gehaald wordt weer aanzienlijk kleiner. Het omstreden elektronicabedrijf heeft een verlies van 8,8 miljard dollar gerapporteerd voor het laatste fiscale jaar. Accountant PricewaterhouseCoopers stelde dat de cijfers klopte.

LEES VERDER »

208 views
Nieuws
200-dagen-verder--hoe-staat-de-Amerikaanse-economie-ervoor-

200 dagen verder: hoe staat de Amerikaanse economie ervoor?

Er is op dit moment ontzettend veel gaande op de globale financiële markt. Dat komt vooral door de nieuwe spraakmakende president van de Verenigde Staten: Donald Trump. De nieuwe president is eigenlijk nog maar net begonnen, maar hij is nu al dagelijks te vinden in het nieuws vanwege opvallende beslissingen en uitspraken die hij doet om de Amerikaanse economie een boost te geven.

LEES VERDER »

856 views
Nieuws
common wealth

Australische bank aangeklaagd vanwege klimaatverandering

De grootste bank van Australië heeft een primeur te pakken, maar dan niet in de positieve zin. De Commonwealth Bank (Xetra: CWW) is het eerste financiële instituut ter wereld dat aangeklaagd wordt vanwege de manier waarop het met klimaatverandering als risicofactor omgaat. LEES VERDER »

712 views
Nieuws
netflix

Disney breekt met Netflix

Disney (NYSE: DIS) maakte dinsdag bekend dat het in 2019 het merendeel van haar content van Netflix (Nasdaq: NFLX) zal halen. Het partnerschap stopt, omdat het mediaconglomeraat twee eigen streamingdiensten wil opzetten. LEES VERDER »

173 views
Nieuws
Momentum

Nog even wachten of toch maar gelijk investeren?

Er zijn veel beleggers die hun vermogen natuurlijk graag in aandelen willen steken. Maar wanneer is het juiste en meest veilige moment om dat te doen? Het is zonde uwvermogen alleen op een spaarrekening te laten staan. LEES VERDER »

812 views
Nieuws
De-richting-van-de-dollar

De richting van de dollar

Eén van de belangrijkste zaken die mij bij de dollar voor ogen schieten, is de vraag of de huidige president een andere lijn inzet dan zijn voorgangers. Niet dat de president het in de VS voor het zeggen heeft, maar de president is wel een signaal. Trump is ‘anders’ in heel veel opzichten, maar in één ding is hij volkomen gelijk aan alle voorgaande presidenten. “America first”. U dacht dat hij de enige was? Kom nu toch! De Tweede wereldoorlog is gevoerd om America first te maken.

LEES VERDER »

2250 views
Nieuws
Autoverhuurders-in-knel-door-Uber

Autoverhuurders in knel door Uber

Avis Budget (Nasdaq: CAR) maakte maandag dramatische kwartaalcijfers bekend. In het tweede kwartaal van 2017 draaide de autoverhuurder een omzet van 2,2 miljard. Dat voldeed niet aan de verwachtingen van de experts, maar is in elk geval vergelijkbaar met dezelfde periode vorig jaar. Destijds werd echter ook een winst behaald van 36 miljoen dollar. Afgelopen kwartaal bedroeg de winst 3 miljoen dollar. Dit had gevolgen voor de koers, die maandag 9% daalde.

LEES VERDER »

274 views
Nieuws
Waarom-beleggers-voorzichtig-moeten-zijn-met-auto-aandelen

Waarom beleggers voorzichtig moeten zijn met auto-aandelen

De Duitse autobranche gaat weer een aantal zware maanden tegemoet. Na het schandaal rondom dieselgate, waar vooral Volkswagen financieel onder geleden heeft, heeft – wederom – Volkswagen, Daimler en BMW nu het volgende schandaal te pakken. Het Duitse tijdschrift Der Spiegel heeft onderzoek gedaan naar mogelijke kartelpraktijken tussen de drie autoproducten. Het tijdschrift zegt daarvoor voldoende bewijs gevonden te hebben. Het is dan ook geen verrassing dat de beurskoersen van de automerken zwaar te lijden hebben onder alle klachten en beschuldigingen.

LEES VERDER »

447 views
Poll