Nieuws
EasyJet-en-Lufthansa-willen-Alitalia-overnemen

EasyJet en Lufthansa willen Alitalia overnemen

De Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa en het Britse EasyJet staan allebei vooraan in de rij om delen van het Italiaanse Alitalia op te kopen. De Italiaanse luchtvaartmaatschappij wordt doorverkocht en dat motiveerde de andere twee maatschappijen om een bod uit te brengen op onderdelen van Alitalia, waaronder het personeel en de vliegtuigen. Lufthansa heeft in een verklaring aangegeven op deze manier een ‘nieuw Alitalia’ te willen scheppen.

LEES VERDER »

327 views
Nieuws
IMF denkt na over redding Venezuela

Hans de Groot van Beleggersplaats

IMF denkt na over redding Venezuela

Sinds Caracas in 2007 de relatie met het Internationaal Monetair Fonds verbrak, heeft de organisatie geen serieus onderzoek in Venezuela meer uitgevoerd. Bestuurders benadrukken ook dat zij geen enkel contact met de Venezolaanse regering hebben, en dat er geen plannen zijn om in te grijpen. Achter de schermen denkt het IMF echter wel na over een mogelijke reddingsplan.

LEES VERDER »

283 views
Nieuws
Shell investeert in elektrische autos

Shell investeert in elektrische auto’s

Shell (AEX: RD) maakte donderdag bekend overeenstemming te hebben bereikt voor de overname van NewMotion. Dit Nederlandse bedrijf verandert parkeerplekken in elektrische laadpunten, en bezit er nu ruim 30.000 door heel Europa. Dat maakt dit partnerschap enigszins opvallend. Bij de oprichting was de start-up duidelijk over haar missie: bijdragen aan een schonere wereld door de uitroeiing van fossiele brandstoffen. Nu laat het zich overnemen door een van de belangrijkste producenten van fossiele brandstoffen ter wereld. LEES VERDER »

1051 views
Nieuws
wijnprijzen zullen snel stijgen

Hans de Groot van Beleggersplaats in

wijnprijzen zullen snel stijgen

Wijnliefhebbers zullen dit niet gaan waarderen, maar de wereld gaat in 2018 toch echt met een wijntekort te maken hebben. Dat komt door een zeer teleurstellende oogst in de belangrijkste wijnlanden. Zowel Spanje, Italië als Frankrijk – die gezamenlijk zo ongeveer de helft van de wijn produceren die wereldwijd gedronken wordt – bereiden zich al voor op de slechtste oogst die de landen in jaren hebben meegemaakt. Dat werd vooral door extreme weersomstandigheden veroorzaakt, die de druiven beschadigd hebben. LEES VERDER »

625 views
Nieuws
Beursintroductie Saudi Aramco nog steeds in 2018 gepland

Beursintroductie Saudi Aramco nog steeds in 2018 gepland

Goed nieuws voor Saoedi-Arabië: de geplande IPO van Saudi Aramco loopt nog steeds op rolletjes. Dat bleek uit een verslag van het bedrijf. Er waren eerder geruchten dat Saudi Aramco de beursintroductie wilde uitstellen, maar de oliegigant heeft dat nu ontkracht. Een woordvoerder van Saudi Aramco stelde dat het gerucht ‘volledig speculatief’ is en dat Saudi Aramco ‘nu onderzoek doet naar de beurzen waarop haar aandelen verkocht kunnen worden’. LEES VERDER »

176 views
Nieuws
Welvaart-druppelt-(niet)-naar-beneden

Tom Lassing van Beursbox in

Welvaart druppelt (niet) naar beneden

De theorie van Frederick Hayek zegt dat de rijkdom van enkelen als ‘vanzelf’ naar beneden zal druppelen. Helaas blijft heel die theorie grote onzin te zijn en dat kan gelukkig ook simpel worden uitgelegd. Hayek was een groot voorstander van een volkomen vrije markt waarbij de succesvolle ondernemers alles voor het zeggen zouden hebben. Hun extreme rijkdom en macht was er omdat ze de meeste efficiënte vorm van de samenleving hadden weten te creëren. Hun rijkdom zou door het creëren van banen omlaag druppelen. Het is fout op heel veel manieren. LEES VERDER »

989 views
Nieuws
Chase-overtreft-verwachtingen

Hans de Groot van Beleggersplaats in

JPMorgan Chase overtreft verwachtingen

Donderdag presenteerde JPMorgan Chase (NYSE: JPM) haar winstcijfers over het derde kwartaal van 2017. Ten opzichte van een jaar geleden steeg de winst 7% naar 6,7 miljard dollar, wat neerkomt op 1,76 dollar per aandeel. Experts hadden een winst van 1,65 dollar per aandeel verwacht op een omzet van 25,23 miljard dollar. In werkelijkheid bedroeg de omzet 26,2 miljard dollar. Toch verloor het op de beurs in eerste instantie 0,7% na de presentatie van de cijfers. Later op de dag werden de verliezen goedgemaakt. LEES VERDER »

293 views
Nieuws
Voetbalramp-voor-21st-Century-Fox

Voetbalramp voor 21st Century Fox

Net als Nederland zal ook de VS volgend jaar niet meedoen aan het WK voetbal in Rusland. De Amerikaanse voetballers verloren woensdagnacht van het nietige Trinidad & Tobago, en zullen daardoor voor het eerst sinds 1986 het grootste voetbalfeest ter wereld missen. Dat is ook slecht nieuws voor 21st Century Fox (Nasdaq: FOXA) dat in 2011 425 miljoen dollar betaalde voor de uitzendrechten van de WK’s van 2018 en 2022. ESPN betaalde nog ‘slechts’ 100 miljoen dollar voor de kampioenschappen in 2010 en 2014. LEES VERDER »

231 views
Poll