Brecht Arnaert

Brecht Arnaert

Auteur van Macro Trends

Brecht Arnaert is als monetair expert verbonden aan de Universidad Rey Juan Carlos te Madrid, en is sinds november 2013 de hoofdredacteur van MACRO Trends. Onder zijn leiding is het blad verschoven van een blaadje over goud en goudmijnaandelen, naar een gedegen blad over de gevaren van het monetaire systeem, en hoe zich daarop voor te bereiden. De analyses van Brecht Arnaert zijn op zijn zachtst gezegd controversieel, maar zetten u als belegger aan tot denken over de enorme risico’s die u loopt. Risico’s die u kan vermijden indien u zijn raad opvolgt.

Recente artikelen van Brecht Arnaert

Nieuws
Kapitein-van-de-Titanic

Kapitein van de Titanic

Trump is dus toch president geworden. Ik had het eerlijk gezegd nooit durven denken. Zelfs na zijn verkiezing dacht ik dat links wel één of andere dubieuze truc uit de mouw zou schudden om zijn inauguratie alsnog te verhinderen. Niet dat ik fan ben van Trump, want hij is net zoals Clinton een creatuur van het hele Ponzi-systeem. LEES VERDER »

2089 views
Nieuws
de-sinterklaas-factor

Brecht Arnaert van Macro Trends in

De Sinterklaas factor

Ik moet ongeveer 11 jaar geweest zijn toen ik ontdekte dat Sinterklaas niet bestaat. Ik was later bewust dan de meeste kinderen, besefte ik nadien, omdat ik geobserveerd had hoe er in de klas al geruime tijd allerlei grapjes werden gemaakt die ik maar niet begreep. LEES VERDER »

572 views
Nieuws
de-religie-van-fiscale-slaven

De religie van fiscale slaven

In Regelmatig krijg ik de vraag of ik voor Trump dan wel voor Clinton zou kiezen, mocht ik stemrecht hebben in de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Tja. Wat antwoord je daarop, vooral als je sowieso al niet meer gelooft in democratie. Of preciezer: niet meer gelooft in de modernistische perversie daarvan. Om mezelf de moeite te besparen nog maar eens dezelfde discussie te moeten hebben, zeg ik dan gewoon “Ik weet het niet”.

LEES VERDER »

1326 views
Nieuws
Niets handiger dan een valse vijand

Brecht Arnaert van Macro Trends in

Niets handiger dan een valse vijand

In een vrije bankenmarkt wordt de rente bepaald door de risico-perceptie van de marktpartijen aan de ene kant, en het aanbod aan kapitaal aan de andere kant. Het eerste vertaalt zich in de discountvoet die banken erop nahouden wanneer ze een onderpand voor een lening aanvaarden, het tweede in de reserveratio die ze aanhouden wanneer ze dan effectief geld uitlenen. Het organisch resultaat van beiden is de marktintrest. LEES VERDER »

835 views
Nieuws
de-geplande-crash

Brecht Arnaert van Macro Trends in

De geplande crash

In “De Trotse Toren”, het gekende boek van historica Barbara Tuchman, valt een incident te lezen waarbij Max Ernst, die er door zijn vader op betrapt werd dat hij een tekening aan het maken was van zijn tuin, waarin hij een boom had weggelaten. Toen zijn vader hem vroeg waarom, antwoordde hij dat dat de compositie zou verstoren. Vlak na dat antwoord voelde Ernst zich echter “overmand door wroeging” door zijn vergrijp tegen de realiteit, en hakte hij de boom om … LEES VERDER »

2438 views
Nieuws
het-belang-van-hegel

Brecht Arnaert van Macro Trends

Het belang van Hegel

Tegenwoordig worden we zo danig overspoeld met data, dat een mens informatie-moe wordt: het constant moeten sorteren van wat relevant is en wat niet, zorgt er op den duur voor dat een soort angst zich van ons meester maakt: wat als ik iets cruciaals mis? Vooral als belegger kun je je soms verliezen in een zee aan nieuws en opinies, en zodoende de domste dingen eerst doen. LEES VERDER »

1004 views
Nieuws
Wachten-op-Godot

Wachten op Godot

In 1954 verscheen “Waiting for Godot”, een toneelstuk van Samuel Beckett. Het is een saai stuk, en dat is de bedoeling, want het moet vooral de ongebreidelde verveling uitdrukken van twee personages – Vladimir en Estragon – die wachten op een derde personage, Godot, die evenwel nooit komt.

LEES VERDER »

1056 views
Nieuws
Alle-oorlog-is-misleiding-(Tzun-Tzu)

Alle oorlog is misleiding (Tzun Tzu)

Sinds een paar weken wordt het edito van MACRO Trends ook online geplaatst, als promotie naar prospectieve abonnees toe. Dat zal mijn uitgever geweten hebben: mijn vermelding van de Europese Unie als een plan dat al in 1954 bedacht werd, een paar edito’s terug, werkte als een rooie lap op een stier. Reacties stromen binnen als nooit tevoren: evenveel goede als slechte.

LEES VERDER »

611 views
Poll