Brecht Arnaert

Brecht Arnaert

Auteur van Macro Trends

Brecht Arnaert is als monetair expert verbonden aan de Universidad Rey Juan Carlos te Madrid, en is sinds november 2013 de hoofdredacteur van MACRO Trends. Onder zijn leiding is het blad verschoven van een blaadje over goud en goudmijnaandelen, naar een gedegen blad over de gevaren van het monetaire systeem, en hoe zich daarop voor te bereiden. De analyses van Brecht Arnaert zijn op zijn zachtst gezegd controversieel, maar zetten u als belegger aan tot denken over de enorme risico’s die u loopt. Risico’s die u kan vermijden indien u zijn raad opvolgt.

Recente artikelen van Brecht Arnaert

Nieuws
trump

Brecht Arnaert van Macro Trends in

The Art of the Deal

Toen Donald Trump aankondigde voortaan 25% op de import van staal en 10% op de import van  aluminium te heffen, schoot het linkse journaille zoals gewoonlijk weer in een anti- Trumpiaanse kramp. Protectionisme! Een nieuwe handelsoorlog! Het leek wel het einde van de LEES VERDER »

143 views
Nieuws
zilver

Is het nu de beurt aan zilver?

Technische Analyse is een raar beestje: je kunt in een grafiek allerlei patronen herkennen, en dan denken dat je er voorspellende waarde aan mag hechten. De grote vraag is evenwel op welke schaal je zo’n patroon als betrouwbaar mag achten. Over een termijn van drie maanden? Een jaar? Een decennium misschien? Ik geloof best dat er psychologische cycli zijn, die maken dat koersen LEES VERDER »

112 views
Nieuws
empty champ

Het grootkapitaal

Welke rol spelen wij eigenlijk, als particuliere beleggers? Ik zal het u eerlijk zeggen: de rol van de onnozelaar, slecht geïnformeerde sukkelaar, de idioot bijna, die zijn zuur verdiende centen in een bepaald aandeel of fonds stopt, alleen maar om te zien hoe die investering dan de speelbal wordt van krachten die groter zijn dan hemzelf. LEES VERDER »

1374 views
Nieuws
long term

Het belang van ON-gezien waarderen

De selectie van aandelen die wij u presenteren gebeurt niet op basis van een louter technische analyse, noch op basis van een analyse van de zogenaamd “fundamentele” soort. Wat heden ten dage namelijk als fundamenteel gezien wordt – de cijfertjes en de resultaatjes – is slechts een flauw afkooksel van wat u wérkelijk moet doen als u investeert: het ON-geziene waarderen. LEES VERDER »

588 views
Nieuws
De-Salvator-Mundi

De Salvator Mundi

Op 15 november 2017 werd bij het veilinghuis Christie’s het duurste kunstwerk ooit geveild: de Salvator Mundi van Leonardo Da Vinci. Voor een luttele 450 miljoen dollar werd een afbeelding van Christus – de redder van de wereld – van de hand gedaan. Twaalf jaar eerder, in 2005, kostte het kunstwerk ongeveer 10 000 dollar. En Bitcoin was een bubbel zei u?

LEES VERDER »

734 views
Nieuws
2018: een zilveren jaar?

2018: een zilveren jaar?

Macro Trends is in juni 2011 opgericht als goudblaadje. De timing kon niet slechter. Gedurende 2012 en 2013 is goud steevast lager gegaan. Begin 2014 veranderden we dan ook onze strategie, geen dag te vroeg: ook in 2014 en 2015 daalde goud verder. Enkel in 2016 is de hoop weer wat opgeflakkerd, maar ook in 2017 lijkt het erop dat we de behaalde winst van vorig jaar af moeten geven. LEES VERDER »

1928 views
Nieuws
De explosie van de dollar

De explosie van de dollar

Obligaties met een langere looptijd vertonen normaal gezien een hogere rente dan die met een kortere looptijd. Dat is logisch, omdat die met een langere looptijd in meer blootgesteld zijn aan het allerbelangrijkste risico voor obligaties: de mogelijkheid dat de rente met een ruk de lucht in schiet. Een obligatie, gekocht aan 2% wordt bij een marktrente van 3% een stuk minder waard. Dat wordt dus gecompenseerd door een iets hogere rente. LEES VERDER »

3450 views
Nieuws
Waarom Bitcoin nooit geld zal worden

Waarom Bitcoin nooit geld zal worden

Ooit heb ik Bitcoin aan 180 euro gekocht, en vandaag noteert de “munt” om en bij de 6000 euro. Als speculatie kan dat tellen: dat is meer dan 30 keer over de kop, en dit op drie jaar tijd. Met Monero deed ik dat nog eens over, zij voorlopig met minder groot multiplicator-effect: die heb ik aan 8 euro gekocht, en vandaag noteert de “munt” 105 euro, een schamele 13 keer over de kop. Ja, soms kan het al eens tegenvallen. LEES VERDER »

1783 views
Poll