Brecht Arnaert

Brecht Arnaert

Auteur van Macro Trends

Brecht Arnaert is als monetair expert verbonden aan de Universidad Rey Juan Carlos te Madrid, en is sinds november 2013 de hoofdredacteur van MACRO Trends. Onder zijn leiding is het blad verschoven van een blaadje over goud en goudmijnaandelen, naar een gedegen blad over de gevaren van het monetaire systeem, en hoe zich daarop voor te bereiden. De analyses van Brecht Arnaert zijn op zijn zachtst gezegd controversieel, maar zetten u als belegger aan tot denken over de enorme risico’s die u loopt. Risico’s die u kan vermijden indien u zijn raad opvolgt.

Recente artikelen van Brecht Arnaert

Nieuws
dollar

Maak u klaar voor de Fenix

Wat ik steeds probeer te doen wanneer ik een analyse maak, is argumenten proberen te vinden die mijn eigen visie onderuit halen. LEES VERDER »

1672 views
Nieuws
Hou-uw-poeder-droog

Brecht Arnaert van Macro Trends in

Hou uw poeder droog

Soms twijfel ik aan mijn beleggingsstrategie. Soms denk ik: “Ach, Brecht, je bent te negatief. Het loopt allemaal zo’n vaart niet. De Dow, de meerwaarde op obligaties, vastgoed: alles stijgt en jij blijft achter”. Vooral met dit terrasjesweer besluipt me een ongewoon optimisme. Alles lijkt peis en vree: “Ja, het komt goed!” LEES VERDER »

1437 views
Nieuws
popular

Brecht Arnaert van Macro Trends in

Het NADEEL van de twijfel

Vorige week wist Janet Yellen te vertellen dat een crisis zoals in 2008 niet waarschijnlijk was “in our lifetime”, en dit omdat het banksysteem “very much stronger” zou zijn geworden. Tja. LEES VERDER »

450 views
Nieuws
_pic-web-3

Brecht Arnaert van Macro Trends in

Hoe u voor te bereiden op een grote financiële crash

Steevast, wanneer een prepper – een voorbereid mens, zeg maar – op tv komt, wordt die belachelijk gemaakt. Alsof het idioot zou zijn om zich voor te bereiden op een grote financiële crash? Natuurlijk niet. LEES VERDER »

2522 views
Nieuws
_pic-web-1

Brecht Arnaert van Macro Trends in

Verwacht het onverwachte

Er zijn drie dingen die we zeker weten: Eén: Niets is zeker. Twee: Dat wat op constante wijze onzekerheid accepteert, creëert een constante zekerheid. LEES VERDER »

1737 views
Nieuws
_pic-web

Brecht Arnaert van Macro Trends in

Genoeg deceptie, leugens en bangmakerij

Het conflict in Syrië kan op vier verschillende niveaus van abstractie worden geanalyseerd. Ten eerste kun je dat op economische wijze doen: het gaat over olie. LEES VERDER »

1991 views
Nieuws
I am Spartacus

Brecht Arnaert van Macro Trends in

I am Spartacus

Mark Twain zei ooit: “Een goudmijn is een gat in de grond met een leugenaar ernaast.” Ver van de waarheid zal hij niet gezeten hebben, want hoewel aanlokkelijk – in wezen is het puur geld uit de grond halen – is het eigenlijk een zeer risicovolle investering. En dan nog niet eens omwille van het grondwater, of stakingen, of de prijs van petroleum. LEES VERDER »

1306 views
Nieuws
_pic-web

Brecht Arnaert van Macro Trends

De illusie van Venetië

Tijd bestaat niet. De reden wat wij geloven van wel spruit voort uit de waarde die we toekennen aan het vruchteloos willen meten ervan. Het is één van de belangrijkste illusies van de moderniteit en werd historisch door niemand beter samengevat dan de Congolese drager van ontdekkingsreiziger Stanley, LEES VERDER »

557 views
Poll