EricPoelmann

Eric Poelmann

Auteur van Dividendradar

Als financieel analist en uitgever van financiële nieuwsbrieven, heeft Eric Poelmann de afgelopen jaren duizenden beleggers in Nederland en België een stuk slimmer gemaakt. Zijn antwoord op het beleggen in crisistijden, is het beleggen met dividend als uitgangspunt. Eric is o.a. auteur van de DividendRadar nieuwsbrief. Deze wordt gratis verspreid in Nederland en België. DividendRadar houdt voor u wereldwijd de beste aandelen in het vizier, waarbij de dividendcomponent het uitgangspunt is. DividendRadar belicht de verschillende aspecten van het dividendbeleggen, zoals inkomen en kapitaalgroei of juist een combinatie van de twee.

Recente artikelen van Eric Poelmann

Nieuws
Tijden-veranderen

Eric Poelmann van Dividendradar in ,

Tijden veranderen

Soms moeten we de aandelen in onze portfolio eens tegen het licht houden. Zeker als we ouder worden. Als gepensioneerde met aandelen moet je oppassen dat die aandelen ook een goede toekomst hebben. Zelf ben ik geen trader. Dat betekent, dat de aandelen in mijn portfolio worden opgenomen voor een lange termijn. LEES VERDER »

688 views
Nieuws
Een mooi aandeel voor uw inkomen

Eric Poelmann van Dividendradar in ,

Een mooi aandeel voor uw inkomen

We zitten weer in een nieuw jaar en voor velen onder ons betekent dit dat we weer een jaar dichter tegen ons pensioen aan zitten, als u al niet gepensioneerd bent. Dat betekent, dat inkomen uit onze beleggingen voorop staat. Maar 2017 gaat niet zo’n gemakkelijk jaar worden als 2016, want er wacht ons heel wat onzekerheid. LEES VERDER »

2389 views
Nieuws
een-goed-beleggingsjaar-toegewenst

Eric Poelmann van Dividendradar in

Een goed beleggingsjaar toegewenst

Het nieuwe beleggingsjaar 2017 is zojuist van start gegaan. We gaan proberen er weer het beste van te maken en ook dit jaar richt ik mij op inkomen uit onze beleggingen. Speculeren blijft uit den boze, alhoewel een koerswinst natuurlijk altijd meegenomen is. De vraag gaat dit jaar zijn of de Trump-rally zich nog lang zal voortzetten. LEES VERDER »

1067 views
Nieuws
Dit aandeel maakt een kans

Eric Poelmann van Dividendradar in

Dit aandeel maakt een kans

Beleggers kopen een aandeel graag als het in de lift zit en het krijgt wat minder aandacht als de zaken niet perfect draaien. Zo’n aandeel, dat momenteel niet helemaal naar behoren draait, is het Amerikaanse warenhuisconcern Wal-Mart (NYSE: WMT). Enkele weken geleden schreef ik ook al over dit aandeel, omdat het zijn internetbusiness niet goed voor elkaar heeft. Tenminste in vergelijking met Target. De koers van Target is omhoog geschoten, terwijl die van Wal-Mart redelijk stabiel gebleven is. Beurshandelaren zijn wat sceptisch over Wal-Mart, maar misschien is daarom nu wel het moment daar om wat aandelen van dit warenhuisconcern in uw portfolio op te nemen. LEES VERDER »

1565 views
Nieuws
nieuwe-kans-in-de-olie

Eric Poelmann van Dividendradar in ,

Nieuwe kans in de olie

Sinds afgelopen zaterdag ben ik weer voor een dag of 10 terug in Nederland. De dag was grauw, nat en koud. Echt Nederlands weer en heel anders dan de zon en blauwe lucht in Californië. Het is weer om de verwarming een paar graden hoger te zetten. Slapen doe ik de eerste nacht niet veel. LEES VERDER »

1312 views
Nieuws
Nieuwe kansen voor BDC’s

Eric Poelmann van Dividendradar in ,

Nieuwe kansen voor BDC’s

Hoog dividend is prettig voor beleggers die uit zijn op inkomen, maar de keerzijde is een hoger risico. Wie business development companies (BDC’s) in zijn portfolio heeft, kan over de risico’s meepraten. Veel BDC’s hadden geïnvesteerd in de oliesector. Toen de prijs van olie ging dalen, daalden de koersen van de BDC’s mee. Sommige BDC’s reduceerden ook het dividend, maar niet alle BDC’s verdienden zulke grote koersdalingen. Inmiddels is de rust op het oliefront een beetje teruggekeerd, al is de prijs van olie wel op een flink lager niveau. En het lijkt erop, dat beleggers met wat gevoel voor risico op het huidige niveau wel weer in dit soort bedrijven kunnen investeren. Veel BDC’s hebben een dividendrendement van rond de 9% en noteren nog altijd onder de boekwaarde. LEES VERDER »

1260 views
Nieuws
amerikanen-gaan-winkelen

Eric Poelmann van Dividendradar in ,

Amerikanen gaan winkelen

Donderdag is het in Amerika Thanksgiving day. Voor veel Amerikanen een vrije dag met lekker eten en football kijken op tv. Maar deze feestdag betekent ook de start van het winkelen voor de kerst, want op kerstavond worden er cadeaus onder de kerstboom gelegd en de inkopen daarvoor beginnen de vrijdag na Thanksgiving. Deze vrijdag heet hier black Friday. De grote winkelketens komen voor black Friday vaak met waanzinnige aanbiedingen. LEES VERDER »

605 views
Nieuws
Een nieuw elan

Eric Poelmann van Dividendradar in ,

Een nieuw elan

Menigeen zal vorige week bij het wakker worden de schrik om het hart geslagen zijn. Donald Trump wordt de nieuwe president van Amerika. Hoe is het mogelijk zullen velen zich hebben afgevraagd. Maar over hoe het mogelijk is, gaat mij nieuwsbrief niet. Wel over de gevolgen voor de financiële wereld. Zelf zat ik die morgen vroeg in de auto op weg naar Schiphol voor mijn vlucht naar Amerika. Met twee collega’s, die een week naar Amerika zouden komen.

LEES VERDER »

1219 views
Poll