EricPoelmann

Eric Poelmann

Auteur van Dividendradar

Als financieel analist en uitgever van financiële nieuwsbrieven, heeft Eric Poelmann de afgelopen jaren duizenden beleggers in Nederland en België een stuk slimmer gemaakt. Zijn antwoord op het beleggen in crisistijden, is het beleggen met dividend als uitgangspunt. Eric is o.a. auteur van de DividendRadar nieuwsbrief. Deze wordt gratis verspreid in Nederland en België. DividendRadar houdt voor u wereldwijd de beste aandelen in het vizier, waarbij de dividendcomponent het uitgangspunt is. DividendRadar belicht de verschillende aspecten van het dividendbeleggen, zoals inkomen en kapitaalgroei of juist een combinatie van de twee.

Recente artikelen van Eric Poelmann

Nieuws
_pic-web-2

Eric Poelmann van Dividendradar in ,

Hoog rendement met meer risico

Wie wil er niet een dividendrendement van 10%? Veel beleggers kijken uit naar dergelijke rendementen. Normaal gezien zijn dit soort hoge dividendrendementen een waarschuwing voor onverwachte tegenslagen. Maar er zijn fondsen op de beurs, die meer dan 10% uitkeren en toch maar een beperkt risico hebben. LEES VERDER »

1561 views
Nieuws
_pic-web

Eric Poelmann van Dividendradar in ,

Een veilig gevoel

Een portfolio vol dividendaristocraten is het meest veilige aandelenbezit dat een belegger kan hebben. Natuurlijk kunnen de koersen van die aandelen ook wel eens dalen, maar de kans op een dividendverlaging is uiterst klein. Zeker als uw inkomen een hoge prioriteit heeft, is een dividendverlaging pijnlijk. Dividendaristocraten zijn aandelen, die minstens 25 jaar op een rij het dividend hebben verhoogd. LEES VERDER »

1108 views
Nieuws
Profiteer van betere economie

Eric Poelmann van Dividendradar in ,

Profiteer van betere economie

Op eigen houtje in onroerend goed gaan, is voor de meesten onder ons niet weggelegd. Er zijn maar weinig mensen die Trump heten. We hebben er het geld niet voor en bovendien zit er erg veel werk aan. Dat betekent niet, dat we niet in vastgoed kunnen zitten. Op een veel kleinere schaal kan dat wel degelijk middels de Real Estate Investment Trust (REIT). Over de afgelopen15 jaar hebben REIT’s, die echt onroerend goed in eigendom hebben, het significant beter gedaan dan de aandelen in de Standard & Poor’s 500 aandelen index. LEES VERDER »

983 views
Nieuws
Zuinig met water

Eric Poelmann van Dividendradar in ,

Zuinig met water

Afgelopen week hebben we in Californië een megastorm over ons heen gehad. Nu zijn ze in Californië niet zoveel gewend wat regen betreft. Ze praten al over een storm op tv als er twee druppels regen vallen, maar afgelopen vrijdag was het serieus. In het zuiden is op één dag 8 tot 12 inch regen gevallen. Dat is tussen de 200 en 300 millimeter regen en er was dus flinke overlast. De afgelopen jaren heeft Californië een serieuze droogteperiode gekend. En dat was goed te zien in de stuwmeren, die voor driekwart leeg stonden. Californië heeft heel veel water nodig, want landbouw is één van de belangrijkste activiteiten van deze staat. Als u deze staat ooit eens bezoekt, ga dan vooral ook eens landinwaarts en kijk hoe over honderden vierkante mijlen landbouw de hoofdactiviteit is. Droogte is dus zo ongeveer het ergste wat deze staat kan overkomen. LEES VERDER »

1279 views
Nieuws
Profiteer-van-de-Trump-era

Eric Poelmann van Dividendradar in ,

Profiteer van de Trump era

Op elke Amerikaanse president is wat aan te merken, maar alleen maar kritiek is ook niet juist. Toen Obama president werd juichte heel jong Europa om het nieuwe elan. En wat is er van over? Amerika heeft zijn Obamacare maar lang niet iedereen is daar gelukkig mee. Want één ding is zeker. Voor de doorsnee burger is een ziektekostenverzekering zo goed als onbetaalbaar geworden. Mijn vrouw betaalt nu zo’n 12 duizend dollar premie en heeft bovendien een eigen risico van 4800 dollar. Dat is de keerzijde van Obamacare. LEES VERDER »

2851 views
Nieuws
Een-CEF-met-een-hoog-dividend

Eric Poelmann van Dividendradar

Een CEF met een hoog dividend

Ik schrijf er niet zo vaak over, dus misschien heeft u deze beleggingsmogelijkheid wat uit het oog verloren. Het gaat hier over de CEF wat staat voor closed-end fund. Wat was dat ook alweer, een closed-end fund? Het gaat hier om een soort beleggingsfonds in aandelen. Het is vergelijkbaar met de mutual funds en de ETF’s, maar er is één belangrijk verschil. Een CEF is een beleggingsfonds met een beursnotering. Het fonds geeft eenmalig aandelen uit en brengt die naar de beurs. Het geld dat ervoor terugkomt wordt belegd in aandelen. LEES VERDER »

1731 views
Nieuws
Een werkpaard voor dividendliefhebbers

Eric Poelmann van Dividendradar in ,

Een werkpaard voor dividendliefhebbers

Eén van mijn favoriete aandelen heeft een goed 2016 achter de rug. Het dividend bijvoorbeeld nam met 6% toe en de onderneming verwierf twee keer zoveel panden als de verwachting was begin 2016 en dat voor uiterst lage prijzen. Vooral de eerste zeven maanden waren voor Realty Income (NYSE: O) erg goed. Daarna gooide de oplopende rente roet in het eten. Door de goede maanden kon de koers van het aandeel een mooie top bereiken. LEES VERDER »

1525 views
Nieuws
tanger

Eric Poelmann van Dividendradar in

Een kans in retail

Amerika is vergeven van de shopping malls. De ene nog luxer dan de ander. Daarnaast zijn er talloze shopping centers rond en in de woonwijken. Vaak gecombineerd met kleine restaurants en fastfood outlets. Toch ben ik geen grote liefhebber meer van de retail via winkels. De concurrentie is enorm en de opkomst van het internet is een echte bedreiging. LEES VERDER »

73 views
Poll