EricPoelmann

Eric Poelmann

Auteur van Dividendradar

Als financieel analist en uitgever van financiële nieuwsbrieven, heeft Eric Poelmann de afgelopen jaren duizenden beleggers in Nederland en België een stuk slimmer gemaakt. Zijn antwoord op het beleggen in crisistijden, is het beleggen met dividend als uitgangspunt. Eric is o.a. auteur van de DividendRadar nieuwsbrief. Deze wordt gratis verspreid in Nederland en België. DividendRadar houdt voor u wereldwijd de beste aandelen in het vizier, waarbij de dividendcomponent het uitgangspunt is. DividendRadar belicht de verschillende aspecten van het dividendbeleggen, zoals inkomen en kapitaalgroei of juist een combinatie van de twee.

Recente artikelen van Eric Poelmann

Nieuws
Profiteer-van-de-Trump-era

Eric Poelmann van Dividendradar in ,

Profiteer van de Trump era

Op elke Amerikaanse president is wat aan te merken, maar alleen maar kritiek is ook niet juist. Toen Obama president werd juichte heel jong Europa om het nieuwe elan. En wat is er van over? Amerika heeft zijn Obamacare maar lang niet iedereen is daar gelukkig mee. Want één ding is zeker. Voor de doorsnee burger is een ziektekostenverzekering zo goed als onbetaalbaar geworden. Mijn vrouw betaalt nu zo’n 12 duizend dollar premie en heeft bovendien een eigen risico van 4800 dollar. Dat is de keerzijde van Obamacare. LEES VERDER »

2691 views
Nieuws
Een-CEF-met-een-hoog-dividend

Eric Poelmann van Dividendradar

Een CEF met een hoog dividend

Ik schrijf er niet zo vaak over, dus misschien heeft u deze beleggingsmogelijkheid wat uit het oog verloren. Het gaat hier over de CEF wat staat voor closed-end fund. Wat was dat ook alweer, een closed-end fund? Het gaat hier om een soort beleggingsfonds in aandelen. Het is vergelijkbaar met de mutual funds en de ETF’s, maar er is één belangrijk verschil. Een CEF is een beleggingsfonds met een beursnotering. Het fonds geeft eenmalig aandelen uit en brengt die naar de beurs. Het geld dat ervoor terugkomt wordt belegd in aandelen. LEES VERDER »

1679 views
Nieuws
Een werkpaard voor dividendliefhebbers

Eric Poelmann van Dividendradar in ,

Een werkpaard voor dividendliefhebbers

Eén van mijn favoriete aandelen heeft een goed 2016 achter de rug. Het dividend bijvoorbeeld nam met 6% toe en de onderneming verwierf twee keer zoveel panden als de verwachting was begin 2016 en dat voor uiterst lage prijzen. Vooral de eerste zeven maanden waren voor Realty Income (NYSE: O) erg goed. Daarna gooide de oplopende rente roet in het eten. Door de goede maanden kon de koers van het aandeel een mooie top bereiken. LEES VERDER »

1418 views
Nieuws
tanger

Eric Poelmann van Dividendradar in

Een kans in retail

Amerika is vergeven van de shopping malls. De ene nog luxer dan de ander. Daarnaast zijn er talloze shopping centers rond en in de woonwijken. Vaak gecombineerd met kleine restaurants en fastfood outlets. Toch ben ik geen grote liefhebber meer van de retail via winkels. De concurrentie is enorm en de opkomst van het internet is een echte bedreiging. LEES VERDER »

54 views
Nieuws
Tijden-veranderen

Eric Poelmann van Dividendradar in ,

Tijden veranderen

Soms moeten we de aandelen in onze portfolio eens tegen het licht houden. Zeker als we ouder worden. Als gepensioneerde met aandelen moet je oppassen dat die aandelen ook een goede toekomst hebben. Zelf ben ik geen trader. Dat betekent, dat de aandelen in mijn portfolio worden opgenomen voor een lange termijn. LEES VERDER »

1366 views
Nieuws
Een mooi aandeel voor uw inkomen

Eric Poelmann van Dividendradar in ,

Een mooi aandeel voor uw inkomen

We zitten weer in een nieuw jaar en voor velen onder ons betekent dit dat we weer een jaar dichter tegen ons pensioen aan zitten, als u al niet gepensioneerd bent. Dat betekent, dat inkomen uit onze beleggingen voorop staat. Maar 2017 gaat niet zo’n gemakkelijk jaar worden als 2016, want er wacht ons heel wat onzekerheid. LEES VERDER »

2736 views
Nieuws
een-goed-beleggingsjaar-toegewenst

Eric Poelmann van Dividendradar in

Een goed beleggingsjaar toegewenst

Het nieuwe beleggingsjaar 2017 is zojuist van start gegaan. We gaan proberen er weer het beste van te maken en ook dit jaar richt ik mij op inkomen uit onze beleggingen. Speculeren blijft uit den boze, alhoewel een koerswinst natuurlijk altijd meegenomen is. De vraag gaat dit jaar zijn of de Trump-rally zich nog lang zal voortzetten. LEES VERDER »

1084 views
Nieuws
Dit aandeel maakt een kans

Eric Poelmann van Dividendradar in

Dit aandeel maakt een kans

Beleggers kopen een aandeel graag als het in de lift zit en het krijgt wat minder aandacht als de zaken niet perfect draaien. Zo’n aandeel, dat momenteel niet helemaal naar behoren draait, is het Amerikaanse warenhuisconcern Wal-Mart (NYSE: WMT). Enkele weken geleden schreef ik ook al over dit aandeel, omdat het zijn internetbusiness niet goed voor elkaar heeft. Tenminste in vergelijking met Target. De koers van Target is omhoog geschoten, terwijl die van Wal-Mart redelijk stabiel gebleven is. Beurshandelaren zijn wat sceptisch over Wal-Mart, maar misschien is daarom nu wel het moment daar om wat aandelen van dit warenhuisconcern in uw portfolio op te nemen. LEES VERDER »

1599 views
Poll