EricPoelmann

Eric Poelmann

Auteur van Dividendradar

Als financieel analist en uitgever van financiële nieuwsbrieven, heeft Eric Poelmann de afgelopen jaren duizenden beleggers in Nederland en België een stuk slimmer gemaakt. Zijn antwoord op het beleggen in crisistijden, is het beleggen met dividend als uitgangspunt. Eric is o.a. auteur van de DividendRadar nieuwsbrief. Deze wordt gratis verspreid in Nederland en België. DividendRadar houdt voor u wereldwijd de beste aandelen in het vizier, waarbij de dividendcomponent het uitgangspunt is. DividendRadar belicht de verschillende aspecten van het dividendbeleggen, zoals inkomen en kapitaalgroei of juist een combinatie van de twee.

Recente artikelen van Eric Poelmann

Nieuws
_pic-web

Eric Poelmann van Dividendradar in ,

Dividend groeit als onkruid

Een constante dividendgroei is één van de beste eigenschappen die een aandeel kan hebben. De enige eigenschap die je daarbij als belegger moet hebben, is geduld. LEES VERDER »

1535 views
Nieuws
Een veilig dividendaandeel

Eric Poelmann van Dividendradar in ,

Een veilig dividendaandeel

Als ik in Amerika ben, heb ik vrijwel altijd de tv aan staan. En overdag is dat op de business zender CNBC. De laatste tijd wordt daar regelmatig gespeculeerd op een mogelijke beurscrash. Ik word daar niet zo paniekerig van. Koersen stijgen en dalen. Maar bij goede kwaliteit dividendaandelen vallen koersdalingen over het algemeen wel mee. LEES VERDER »

1737 views
Nieuws
realty

Eric Poelmann van Dividendradar in

Elke maand een uitkering

Voor steeds meer beleggers is het dividend meer dan het toetje bij de maaltijd. Omdat de inkomsten bij spaarrekeningen zijn weggevallen, wordt dividend gebruikt om de regelmatig terugkomende rekeningen te betalen. LEES VERDER »

1628 views
Nieuws
_pic-web

Eric Poelmann van Dividendradar in ,

Saai maar succesvol

Veel beleggers zijn voortdurend op zoek naar aandelen met een mooi inkomen. Zeker nu de negatieve rente op de loer ligt. Wie dacht, dat aan de rentedaling nu wel een eind is gekomen, heeft het mis. LEES VERDER »

2084 views
Nieuws
_pic-web

Eric Poelmann van Dividendradar in ,

Op de koffie bij McDonald’s

Groeidividend kan alleen blijven groeien als de onderneming die dat dividend uitkeert, ook in omzet en winst blijft groeien. Maar de omzetgroei bij McDonald’s (NYSE: MCD) hapert al een tijdje. LEES VERDER »

702 views
Nieuws
_pic-web-2

Eric Poelmann van Dividendradar in ,

Hoog rendement met meer risico

Wie wil er niet een dividendrendement van 10%? Veel beleggers kijken uit naar dergelijke rendementen. Normaal gezien zijn dit soort hoge dividendrendementen een waarschuwing voor onverwachte tegenslagen. Maar er zijn fondsen op de beurs, die meer dan 10% uitkeren en toch maar een beperkt risico hebben. LEES VERDER »

1818 views
Nieuws
_pic-web

Eric Poelmann van Dividendradar in ,

Een veilig gevoel

Een portfolio vol dividendaristocraten is het meest veilige aandelenbezit dat een belegger kan hebben. Natuurlijk kunnen de koersen van die aandelen ook wel eens dalen, maar de kans op een dividendverlaging is uiterst klein. Zeker als uw inkomen een hoge prioriteit heeft, is een dividendverlaging pijnlijk. Dividendaristocraten zijn aandelen, die minstens 25 jaar op een rij het dividend hebben verhoogd. LEES VERDER »

1238 views
Nieuws
Profiteer van betere economie

Eric Poelmann van Dividendradar in ,

Profiteer van betere economie

Op eigen houtje in onroerend goed gaan, is voor de meesten onder ons niet weggelegd. Er zijn maar weinig mensen die Trump heten. We hebben er het geld niet voor en bovendien zit er erg veel werk aan. Dat betekent niet, dat we niet in vastgoed kunnen zitten. Op een veel kleinere schaal kan dat wel degelijk middels de Real Estate Investment Trust (REIT). Over de afgelopen15 jaar hebben REIT’s, die echt onroerend goed in eigendom hebben, het significant beter gedaan dan de aandelen in de Standard & Poor’s 500 aandelen index. LEES VERDER »

1103 views
Poll