EricPoelmann

Eric Poelmann

Auteur van Dividendradar

Als financieel analist en uitgever van financiële nieuwsbrieven, heeft Eric Poelmann de afgelopen jaren duizenden beleggers in Nederland en België een stuk slimmer gemaakt. Zijn antwoord op het beleggen in crisistijden, is het beleggen met dividend als uitgangspunt. Eric is o.a. auteur van de DividendRadar nieuwsbrief. Deze wordt gratis verspreid in Nederland en België. DividendRadar houdt voor u wereldwijd de beste aandelen in het vizier, waarbij de dividendcomponent het uitgangspunt is. DividendRadar belicht de verschillende aspecten van het dividendbeleggen, zoals inkomen en kapitaalgroei of juist een combinatie van de twee.

Recente artikelen van Eric Poelmann

Nieuws
Verwachtingen-voor-2018

Eric Poelmann van Dividendradar in ,

Verwachtingen voor 2018

Allereerst wil ik u het allerbeste wensen voor 2018. Voor u persoonlijk, maar als beleggers onder elkaar natuurlijk vooral met uw beleggingen. Ik heb beloofd zo af en toe nog eens een column te schrijven en de start van het nieuwe jaar is zo’n gelegenheid. Het afgelopen jaar was vooral spectaculair. Alles wat aandelen was ging omhoog. Tegelijkertijd daalden de rendementen gemeten tegen de actuele koersen. LEES VERDER »

1984 views
Nieuws
Aan-alles-komt-een-eind

Eric Poelmann van Dividendradar in ,

Aan alles komt een eind

Aan het schrijven van deze column heb ik zes jaar plezier beleefd. Dividend is voor mij één van de belangrijkste facetten van beleggen geworden, en dat is het nog steeds. Die keuze heb ik 20 jaar geleden gemaakt toen ik 50 werd en tot de conclusie kwam, dat ik met speculeren niet zoveel verdiend had. In de jaren daarna heb ik een flinke portefeuille opgebouwd met alleen maar aandelen die een dividendrendement hadden. Ik heb in die jaren ontdekt dat er verschillende soorten dividend zijn, die allemaal hun aantrekkelijke kanten hebben. LEES VERDER »

2287 views
Nieuws
Obligaties-in-de-euro

Eric Poelmann van Dividendradar in ,

Obligaties in de euro 

Vorige week heb ik u beloofd dat ik u een aantal van mijn posities geef in euro obligaties. De meeste van mijn obligaties zijn perpetuals. In feite worden die tot het kapitaal van de uitgevende onderneming gerekend. Perpetuals hebben dus een hoger risico dan gewone obligaties. Het zijn eerder een soort achtergestelde obligaties. Zolang het goed gaat worden ze beschouwd als obligaties. LEES VERDER »

1235 views
Nieuws
Moeilijke-keuzes-voor-belegger

Moeilijke keuzes voor belegger

Het schrijven van een column als deze is meer dan een journalistiek stukje dat ik wekelijks voor mijn lezers schrijf. Er zit iets van innerlijke overtuiging in. Ik schrijf alleen, als ik overtuigd ben van de inhoud. Ik doe dit nu zes jaar en ik heb in die zes jaar veel zien gebeuren. Vorige week schreef ik u weer eens, dat ik ervan overtuigd ben dat de dollar de komende jaren onderuit gaat. En wat gebeurt er dan?  Juist in de afgelopen week gaat de dollar weer omhoog. Toch raak ik daarvan niet van slag. De dollardaling waar ik het over heb gaat niet in een rechte lijn. LEES VERDER »

1427 views
Nieuws
Een-aandeel-voor-uw-gouden-jaren

Eric Poelmann van Dividendradar in ,

Een aandeel voor uw gouden jaren 

Over een paar maanden word ik 70. Ik krijg AOW en pensioen. En ik beleg nog actief met als doel een extra inkomen te verzekeren voor de komende jaren. Ik voel me gezond en ik wil nog een paar jaar genieten van wat ik met hard werken verdiend heb in mijn leven. Wat dat betreft is de wereld niet gelijk voor iedere belegger. Sommigen zijn jong en hebben een heel ander perspectief dan de meeste beleggers, die in de tweede helft van hun leven zitten. LEES VERDER »

2564 views
Nieuws
Retail-aan-lager-wal

Eric Poelmann van Dividendradar in ,

Retail aan lager wal

Het gaat al een tijdje niet echt goed met de Amerikaanse detailhandel. Op zich is dat niets bijzonders. De detailhandel kent ook in Europa zijn ups en downs, maar de vraag is in hoeverre hier van een structureel probleem sprake is. Want internet knaagt gevoelig aan de omzetten van de winkels en bij een onderneming als Amazon is zo’n beetje alles te koop. LEES VERDER »

893 views
Nieuws
Hoger-dividend-in-het-verschiet.jpg

Eric Poelmann van Dividendradar in ,

Hoger dividend in het verschiet

Ik ben een liefhebber van voetbal. En ja, mijn favoriete club is Ajax. Vorig seizoen speelde Ajax top. En dit seizoen heb ik er een hard hoofd in. Toch ben ik blij, dat één speler weer bij Ajax is teruggekeerd. Ik heb het over Klaas Jan Huntelaar. Hij was voor mij in zijn beste jaren een top spits. Een goede spits staat op de plek waar de bal is. Maar een top-spits staat op de plaats waar de bal komt. LEES VERDER »

1273 views
Nieuws
Onroerend-goed-om-vast-te-houden

Eric Poelmann van Dividendradar in ,

Onroerend goed om vast te houden

Al jarenlang ben ik een liefhebber van onroerend goed in de zorgsector. De belangrijkste reden is dat de zorgsector een groeisector is. Dat komt door de vergrijzing. We worden ouder en het aantal ouderen neemt alsmaar toe. Dat betekent, dat we een toenemende vraag kunnen verwachten naar verzorgingstehuizen. Niet alleen in Amerika, maar ook in Europa. Beleggen in deze sector is daarom interessant. LEES VERDER »

1971 views
Poll