Eveline

Eveline Vrisekoop

Auteur van Groeidividend

Eveline Vrisekoop is van begin af aan nauw betrokken geweest bij het opzetten van GroeiDividend (2011), DividendRadar (2012) en onlangs INDEXaandelen (2016). Zeker als vrouw kent ze het belang van financiële onafhankelijkheid als geen ander. Niet alleen nu maar ook voor later, aangezien er heden ten dage van alle kanten aan de oudedagsvoorziening geknabbeld wordt. Daarom is het beleggen nu zoals het sparen van vroeger. Beleggen volgens de GroeiDividend-methode of beleggen in Exchange Traded Funds (ETF’s) zijn volgens haar hiervoor uitstekende en effectieve hulpmiddelen.

Met haar nieuwsbrief GroeiDividend focust zij zich op Alsmaar Meer Dividend Betalers, aandelen die hun dividend consequent verhogen. Coca-cola en McDonald’s zijn zulke voorbeelden. Het is als op voorhand weten dat je een loonsverhoging gaat krijgen en hoe lekker is dat! Veel beleggers liften mee op het succes van deze bedrijven, maar het is juist de kunst niet teveel te betalen en op tijd weer uit te stappen. Zo verdubbelt u gegarandeerd uw inkomen.

Met de nieuwsbrief INDEXaandelen wordt ingespeeld op dé beleggingsvorm van deze eeuw: Het indexbeleggen. Door te beleggen in ETF’s, ookwel trackers genoemd, volg je heel eenvoudig en efficiënt een bepaalde index, wat vele malen goedkoper is en niet onbelangrijk, vele malen betere resultaten oplevert dan de menig vermogensbeheerder of bank.

Na haar studie Bestuurskunde aan de RU Leiden, is Eveline werkzaam geweest bij diverse werkgevers, nationaal en internationaal. In 2002 is ze actief gaan beleggen. Door schade en schande is ze veel wijzer geworden. Mede daarom is ze overtuigd van de kracht van de GroeiDividend methode en het indexbeleggen.

Recente artikelen van Eveline Vrisekoop

Nieuws
Dividend Bonanza

Eveline Vrisekoop van Groeidividend in

De Dividend Bonanza is begonnen

Zijn de tijden van uitbundige rendementen voorbij? Als we kijken naar de beurzen de afgelopen maand zou je het bijna denken. Volgens analisten van Bank of America Merrill Lynch de rendementen dit jaar een stuk bescheidener en volatieler zijn, a.g.v. het getal 3: De economische groei in de VS (3%), de looninflatie (3%), de Amerikaanse 10-jaar rente (door de 3%), de LEES VERDER »

1171 views
Nieuws
landen

Beschermt landen diversificatie je portfolio tegen correcties?

Op 26 januari j.l. sloot de S&P 500 ETF (SPY) op een stand van $286,58. Op 8 februari was daar nog $257,63 van over. De index had er slechts 9 handelsdagen voor nodig om met 10,1% te dalen. Dat was de Amerikaanse beurs maar hoe verging het andere landen eigenlijk? LEES VERDER »

911 views
Nieuws
Slapend rijk worden met ETF’s

Eveline Vrisekoop van Groeidividend in

Slapend rijk worden met ETF’s

Het Indexbeleggen, ofwel het beleggen in ETF’s, is niet meer weg te denken uit het huidige beleggingslandschap. De grote sommen geld die elke maand naar de sector vloeien, breken record op record. LEES VERDER »

2436 views
Nieuws
Waar-liggen-nog-kansen-

Waar liggen nog kansen?

Het is bijna waanzin zo hard als het gaat in Amerika met de beurskoersen momenteel. Op drie maanden tijd noteert de S&P500 +9,42%, de Nasdaq +10,18% en de Dow Jones Industrial zelfs +12,77%.

Geweldig natuurlijk maar we weten allemaal dat een groot deel van deze stijging is ingegeven door het nieuwe belastingplan van de regering Trump. Nu dit voor het overgrote deel is ingeprijsd, vragen veel beleggers zich af: Waar moet je nu nog zijn? Wat zijn de bredere trends voor dit beursjaar?

LEES VERDER »

1281 views
Nieuws
Op-naar-het-avontuur-van-2018

Op naar het avontuur van 2018

Ook in het nieuwe jaar gaat het weer hard. Wist de S&P500 in 2017 alle maanden in de plus te eindigen (een bijna unicum), gaat ook het nieuwe jaar weer voortvarend van start. Noteerde de S&P500 half december nog 2650 punten, zijn er een maand later al weer 100 punten bij (een stijging van 4%). De index koerst hiermee alweer af op de 2800 punten. Het is eigenlijk bizar, je knippert met je ogen en hup. Helemaal nu het belastingplan er net voor de kerstdagen nog even door geduwd is.

LEES VERDER »

904 views
Nieuws
Opnieuw een heel mooi beursjaar

Opnieuw een heel mooi beursjaar

Met nog zeven handelsdagen op de borden is het einde van beursjaar 2017 in zicht. En net als over het jaar 2016 kunnen we niet anders zeggen dan dat ook 2017 een heel mooi beursjaar is geweest. Lonkte de S&P500 eind vorig jaar nog naar de 2.300 punten, doet het dat dit jaar met het 2.700 puntenniveau. Een niveau dat we een jaar gelden in de INDEXaandelen nieuwsbrief #11 al zeker voor mogelijk hielden. LEES VERDER »

1048 views
Nieuws
De Trump Bonanza komt er aan

Eveline Vrisekoop van Groeidividend

De Trump Bonanza komt er aan

Daar was ie dan, de eerste echte wetgevende maatregel van de regering Trump. In de nacht van vrijdag op zaterdag is in alle haast door de Senaat een ingrijpende belastingwet goedgekeurd. Het plan moet de federale belastingdruk drastisch verminderen en daarmee de Amerikaanse economie nog verder aanzwengelen. Volgens Trump zal de verlaging van de inkomstenbelasting de economie (die overigens al uitstekend draait) verder stimuleren met groeicijfers van 3-4% per jaar. Vooral de drastische verlaging van de vennootschapsbelasting van 35% naar 20% zal de Amerikaanse economie een enorme boost gaan geven. Als het met bedrijven en de rijken goed gaat, dan is dat goed voor heel Amerika, zo is de Republikeinse gedachte. LEES VERDER »

2243 views
Nieuws
Het gemak van een Bitcoin ETN

Het gemak van een Bitcoin ETN

Cryptocurrency, ofwel virtuele valuta’s worden alsmaar populairder. Ondanks de waarschuwingen van toezichthouders, schieten de koersen van de vele cryptomunten met raketsnelheden omhoog. De prijs van de populairste en bekendste cryptocurrency, de Bitcoin, tikte deze week voor het eerst de $10.000 aan. YTD noteert de munt al + 905%. Sinds vorig jaar noteert de cryptocurrency al 1.233% hoger en de afgelopen twee jaar zelfs 2.717%! LEES VERDER »

2384 views
Poll