Hans de Groot

Hans de Groot

Auteur van Beleggersplaats

Hans de Groot is een gepassioneerd auteur van BeleggersPlaats.com. Vanaf het ontstaan van Beleggersplaats is hij nauw betrokken geweest bij de redactie. Eerst achter de schermen, nu in het openbaar. Zijn grootste passie? Beleggen! Van de beste aandelen tips , het laatste nieuws rondom interessante dividendaandelen tot en met het laatste nieuws over goudprijzen. Allemaal onderwerpen waarover hij u op de hoogte houdt. Het is zijn missie om wereldwijde informatie over winstgevende beleggingen te delen met onze lezers, want daar zijn we tenslotte allemaal in geïnteresseerd.

Recente artikelen van Hans de Groot

Nieuws
indian market

Modi pleit voor globalisatie, maar hoe ‘open’ is de Indiase markt zelf?

Afgelopen maand deed de minister-president van India, Narendra Modi, een duidelijke uitspraak tijdens het World Economic Forum in Davos: hij waarschuwde andere landen voor protectionisme. ‘Iedereen profiteert van het proces van globalisatie,’ zei de premier tijdens de bijeenkomst. LEES VERDER »

24 views
Nieuws
trump repuclic

Republikeinen houden minder van tarieven dan Trump

Donald Trump praat al sinds het begin van zijn verkiezingscampagne over het belang van protectionistische maatregelen om Amerikaanse arbeiders te beschermen. Deze week was het weer zo ver; hij pleitte voor importtarieven op aluminium en ijzer. LEES VERDER »

323 views
Nieuws
jim rogers

Hans de Groot van Beleggersplaats in

Jim Rogers: ‘we stevenen op een beurscrash af’

Jim Rogers, de beroemde Amerikaanse investeerder, is alweer 75 jaar oud en heeft dus al aardig wat positieve én negatieve ontwikkelingen op de beurzen meegemaakt. Toch gelooft de investeerder dat de ergste beurscrash van zijn leven nog moet komen. LEES VERDER »

1149 views
Nieuws
boing

Hans de Groot van Beleggersplaats in

Boeing heeft grootse plannen

The Wall Street Journal liet donderdag weten dat Boeing (NYSE: BA) gesprekken heeft gevoerd voor een overname van Woodward (Nasdaq: WWD), een producent van vliegtuigonderdelen. De onderhandelingen bevinden zich nog in de openingsfase, er is nog lang geen overeenkomst. LEES VERDER »

396 views
Nieuws
stocks first

Hans de Groot van Beleggersplaats in

Waarom je nu prima in aandelen kunt investeren

De globale financiële markten hebben een paar roerige dagen achter de rug. De beurskoers op Wall Street is flink gekelderd en dat heeft niet alleen in de Verenigde Staten, maar ook in Europa en Azië een shock teweeggebracht. LEES VERDER »

1491 views
Nieuws
downjones

Hans de Groot van Beleggersplaats in

Slechtste dag Dow sinds Brexit

De Dow Jones verloor vrijdag 2,5%, de grootste daling sinds het Brexit-referendum in juni 2016. Deze slechte beursdag is feitelijk te wijten aan goed nieuws. Het maandelijkse banenrapport toonde dat de VS steeds dichter bij volledige werkgelegenheid komt, dat er ook in januari weer Amerikanen aan een baan zijn gekomen, en dat ook de lonen snel stijgen. LEES VERDER »

959 views
Nieuws
Alan Greenspan: ‘we bevinden ons in een zeepbel’

Alan Greenspan: ‘we bevinden ons in een zeepbel’

Een vooraanstaande econoom, Alan Greenspan, heeft de noodklok geluid over de status van de globale aandelenmarkten. De voormalige voorzitter van de Amerikaanse Federal Reserve zei in een interview met Bloomberg TV woensdag dat ‘de financiële wereld met twee zeepbellen te maken krijgt: een bubbel op de aandelenmarkt en een bubbel op de obligatiemarkt’. Het is niet voor het eerst dat Greenspan uitspraken doet over zeepbellen. LEES VERDER »

1641 views
Nieuws
Xerox verliest zelfstandigheid

Xerox verliest zelfstandigheid

Fujfilm en Xerox (NYSE: XRX) beschikten al over een gezamenlijke joint venture Fuji Xerox. De band tussen beide bedrijven wordt nu nog nauwer. Fuji gaat haar Amerikaanse ‘rivaal’ voor 6,1 miljard dollar overnemen en zal deze combineren met de joint venture. Het Japanse bedrijf zal 50,1% van deze nieuwe entiteit bezitten, terwijl aandeelhouders van Xerox een dividend van 9,80 dollar per aandeel zullen verkrijgen. LEES VERDER »

191 views
Poll