Hans de Groot

Hans de Groot

Auteur van Beleggersplaats

Hans de Groot is een gepassioneerd auteur van BeleggersPlaats.com. Vanaf het ontstaan van Beleggersplaats is hij nauw betrokken geweest bij de redactie. Eerst achter de schermen, nu in het openbaar. Zijn grootste passie? Beleggen! Van de beste aandelen tips , het laatste nieuws rondom interessante dividendaandelen tot en met het laatste nieuws over goudprijzen. Allemaal onderwerpen waarover hij u op de hoogte houdt. Het is zijn missie om wereldwijde informatie over winstgevende beleggingen te delen met onze lezers, want daar zijn we tenslotte allemaal in geïnteresseerd.

Recente artikelen van Hans de Groot

Nieuws
Britse uitbreiding voor Amazon

Britse uitbreiding voor Amazon

Amazon lijkt zich weinig zorgen over de Brexit te maken. De techgigant maakte maandag bekend dit jaar in Verenigd Koninkrijk 5000 nieuwe werknemers in dienst te nemen. Daarmee neemt haar personeelsbestand in het land met bijna 25% toe; op dit moment werken er 19.000 Britten voor het bedrijf. Het merendeel van deze werknemers zullen in Londen gevestigd worden, maar er komen ook vestigingen in nieuwe plekken, zoals Tilbury, Doncaster en Daventer.  LEES VERDER »

9 views
Nieuws
_pic-web

Faillissement Hanjin Shipping is een zegen voor vervoersindustrie

Hanjin Shipping was een van de tien grootste vervoersbedrijven ter wereld, maar nu is het doek officieel gevallen. Deze vrijdag is het bedrijf door de Zuid-Koreaanse rechtbank failliet verklaard. Daar gingen eerst maanden van onzekerheid aan vooraf. Het faillissement van een gigant als Hanjin raakt de vervoersindustrie dan ook flink, en zendt signalen uit naar andere vervoersbedrijven. LEES VERDER »

685 views
Nieuws
Canada Goose wil naar de beurs

Hans de Groot van Beleggersplaats in

Canada Goose wil naar de beurs

Canada Goose liet deze week weten dat het onder de ticker GOOS haar aandelen wil laten verhandelen op zowel de New York Stock Exchange als de Toronto Stock Exchange. Het familiebedrijf uit Toronto verkoopt al sinds 1957 luxe parka jassen die soms voor wel 1000 dollar de deur uit gaan. LEES VERDER »

259 views
Nieuws
Amerika,-de-grote-wisselkoersmanipulator

Amerika, de grote wisselkoersmanipulator

De regering Trump heeft onlangs zowel Duitsland als China ervan beschuldigd hun valuta te manipuleren. Een lagere wisselkoers zorgt namelijk voor hogere inkomsten uit export. Zowel Trump als zijn adviseurs namen geen blad voor de mond bij hun beschuldigingen aan het adres van de twee landen: zo noemde Trump de devaluatie van de yuan een ‘verkrachting van de Amerikaanse economie’. Ook Duitsland werd ervan beticht expres de Amerikaanse economie te willen schaden.

LEES VERDER »

626 views
Nieuws
Het-‘H-1B’-debat--Trump-maakt-Indiase-IT-sector-nerveus

Het ‘H-1B’ debat: Trump maakt Indiase IT-sector nerveus

Het reisverbod dat Donald Trump sommige landen uit het Midden-Oosten heeft opgelegd, heeft voor veel commentaar in de Verenigde Staten gezorgd. Andere landen hebben echter meer angst voor het protectionistische beleid dat Trump verder gaat ontwikkelen. Trump heeft veel plannen om (arbeids)migratie tegen te houden. Dat baart vooral India veel zorgen.

LEES VERDER »

261 views
Nieuws
Trump-zet-Mexicanen-aan-tot-actie

Trump zet Mexicanen aan tot actie

Trump baart Mexico al sinds de aankondiging van zijn campagne zorgen. Zijn plannen om hoge importtarieven in te stellen en het NAFTA handelsakkoord in de prullenbak te gooien kunnen bijzonder nadelig uitpakken voor de Mexicaanse economie, en zeker voor kleine ondernemers. Velen van hen geloven niet dat de Amerikaanse president daadwerkelijk deze plannen zal doorzetten.

LEES VERDER »

415 views
Nieuws
Retailers dumpen merk 'Trump'

Retailers dumpen merk ‘Trump’

De markt is meedogenlozer dan de politiek. Hoewel een groot deel van de Amerikaanse bevolking Trump zat is, heeft de president vooralsnog voldoende steun om zich geen zorgen over zijn positie te hoeven maken. Dat geldt echter niet voor de producten die zijn (familie)naam dragen. LEES VERDER »

459 views
Nieuws
_pic-web

Ook met Trump kan Twitter niet groeien

Twitter maakte eind vorige week weer eens tegenvallende resultaten bekend. In het vierde kwartaal van 2016 bedroeg de winst per aandeel 16 cent, en de omzet 717 miljoen dollar. Experts hadden een winst van 12 cent per aandeel verwacht en een omzet van 740,1 miljoen dollar. De schattingen voor het eerste kwartaal van 2017 zijn niet veel beter. LEES VERDER »

173 views
Poll