Hans de Groot

Hans de Groot

Auteur van Beleggersplaats

Hans de Groot is een gepassioneerd auteur van BeleggersPlaats.com. Vanaf het ontstaan van Beleggersplaats is hij nauw betrokken geweest bij de redactie. Eerst achter de schermen, nu in het openbaar. Zijn grootste passie? Beleggen! Van de beste aandelen tips , het laatste nieuws rondom interessante dividendaandelen tot en met het laatste nieuws over goudprijzen. Allemaal onderwerpen waarover hij u op de hoogte houdt. Het is zijn missie om wereldwijde informatie over winstgevende beleggingen te delen met onze lezers, want daar zijn we tenslotte allemaal in geïnteresseerd.

Recente artikelen van Hans de Groot

Nieuws
_pic-web-1

Investeerders ontvluchten Canadian Solar

Canadian Solar (Nasdaq: CSIQ) maakte dinsdag de winstcijfers over het laatste kwartaal van 2016, en het gehele afgelopen jaar bekend. In de laatste drie maanden van 2016 werd een winst van 0,24 dollar per aandeel geboekt op een omzet van 668,4 miljoen dollar. LEES VERDER »

241 views
Nieuws
Trump zet markten aan het twijfelen

Trump zet markten aan het twijfelen

Vanaf Trump’s verkiezingsoverwinning in november tot aan februari keek de Amerikaanse aandelenmarkt alleen maar omhoog. Inmiddels is het enthousiasme ietwat bekoeld, maar de Dow Jones, de S&P 500 en de Nasdaq bevinden zich allemaal nog steeds op, of dichtbij, een recordhoogte. LEES VERDER »

592 views
Nieuws
_pic-web-2

Is het einde van Valeant nabij?

Begin deze week werd bekend dat hedgefondsmanager Bill Ackman al zijn 27,2 miljoen aandelen van Valeant Pharmaceuticals (NYSE: VRX) heeft verkocht voor ongeveer 11 dollar per aandeel. Daardoor daalde de koers van de farmaceut dinsdag ruim 10%, om op een bedrag iets onder de 11 dollar te eindigen. Sinds maart 2009, op het hoogtepunt van de financiële crisis, is de beurswaarde van het bedrijf niet zo laag geweest. LEES VERDER »

362 views
Nieuws
_pic-web-2

Online industrie gewaarschuwd voor nepnieuws

Volgens professor in de journalistiek Jeff Jarvis moet de online industrie haar afhankelijkheid van nepnieuws drastisch verminderen. Nepnieuws kan volgens hem mediamerken veranderen in ‘digitale urinoirs’ die door steeds minder mensen vertrouwd worden. LEES VERDER »

217 views
Nieuws
_pic-web-1

Federal Reserve verhoogt rente met 0,25 procent

De Amerikaanse Federal Reserve heeft haar rentepercentage voor de derde keer in 10 jaar verhoogd. Het percentage is nu met 0,25 procent naar 1 procent verhoogd. De Federal Reserve had al aangegeven de rente te willen verhogen naar aanleiding van de groei van de werkgelegenheid en de stijgende inflatie. Daarmee hoopt de Federal Reserve het uitlenen van geld tussen Amerikaanse banken aan banden te leggen. Dat doen ze door financiële activa te kopen of verkopen. LEES VERDER »

330 views
Nieuws
_pic-web

TPP verwelkomt China graag als nieuwe deelnemer

Na de keuze van Trump om de deelname van de Verenigde Staten aan het Trans-Pacific Partnership te beëindigen, zoeken de deelnemende landen een nieuwe partner om het handelsverdrag mee voort te zetten. Vooral China blijkt populair te zijn. Trump besloot in januari uit het TPP te stappen. Het was een van zijn eerste acties na zijn inauguratie als nieuwe president van de Verenigde Staten. Hij noemde het handelsverdrag ‘waardeloos’ en stelde dat het verdrag verschillende Amerikaanse banen ingepikt zou hebben. Het protectionistische beleid van Trump en de vele dreigingen die hij aan het adres van verschillende landen geuit heeft, hebben ervoor gezorgd dat deze landen meer samenspannen om de globale handel te beschermen en te bevorderen. Zo hebben de ministers van Financiën van Colombia, Peru en Chili afgelopen vrijdag hun steun aan Mexico getoond. Trump heeft meerdere malen gedreigd de importbelastingen op Mexicaanse producten te verhogen. De ministers zeiden in een verklaring ‘zich achter Mexico te scharen, omdat de belangen van Mexico ook onze belangen zijn’.

 

Nu blijken de leiders van de landen die zich bij het TPP aangesloten hebben vooral interesse te hebben in een deelname van China aan het verdrag. Onder het TPP vallen verschillende Aziatische landen zoals Japan en Singapore, maar ook Australië, Peru en Mexico. Zij zijn bereid om met China te onderhandelen over een mogelijke deelname. Het besluit van Trump de VS uit het handelsverdrag te trekken, heeft namelijk een deur geopend voor China om de potentiële nieuwe wereldleider van de globale markt te worden. Tijdens de tweedaagse conferentie zal voornamelijk gesproken worden over hoe het verdrag voortgezet gaat worden zonder de Verenigde Staten. Alle deelnemende landen zeggen daartoe bereid te zijn. Ook zal er waarschijnlijk gekeken worden naar de mogelijkheden die China de TPP kan bieden.

 

China heeft al aangegeven graag het verdrag te willen leiden. President Xi Jinping heeft het handelsverdrag tijdens het World Economic Forum in Davos flink de hemel in geprezen. ‘We moeten ons blijven inzetten voor vrije handel en investeringen. Daarom is het belangrijk de liberalisatie van handel en investeringen te blijven promoten,’ zei de president toen. Het TPP is daarnaast niet het enige handelsverdrag waar China oren naar heeft. Op dit moment is het land ook bezig een eigen megaverdrag op te zetten onder de naam Regional Comprehensive Economic Partnership. Onder dat handelsverdrag zullen enkele deelnemers van de TPP vallen, maar niet de Latijns-Amerikaanse landen die bij de TPP aangesloten zijn.

 

Bron

259 views
Nieuws
_pic-web

Intel koopt Israëlisch techbedrijf

Weinig ontwikkelingen winden de moderne techwereld zo op als de opkomst van zelfrijdende auto’s. Dat bleek maandag eens te meer toen Intel (Nasdaq: INTC) bekendmaakte 15,3 miljard dollar, wat neerkomt op 63,54 dollar per aandeel, te betalen voor de overname van Mobileye. LEES VERDER »

191 views
Nieuws
_pic-web

‘Human capital’ bedrijven komen weer tot leven

In de VS blijft het aantal banen snel toenemen. Uit een vorige week verschenen rapport bleek dat er in februari 298.000 banen zijn bijgekomen in de private sector. Dat betekent de snelste banengroei sinds april 2014. Een groot deel van deze groei is bovendien te danken aan sectoren die relatief hogere lonen betalen. LEES VERDER »

200 views
Poll