Hans de Groot

Hans de Groot

Auteur van Beleggersplaats

Hans de Groot is een gepassioneerd auteur van BeleggersPlaats.com. Vanaf het ontstaan van Beleggersplaats is hij nauw betrokken geweest bij de redactie. Eerst achter de schermen, nu in het openbaar. Zijn grootste passie? Beleggen! Van de beste aandelen tips , het laatste nieuws rondom interessante dividendaandelen tot en met het laatste nieuws over goudprijzen. Allemaal onderwerpen waarover hij u op de hoogte houdt. Het is zijn missie om wereldwijde informatie over winstgevende beleggingen te delen met onze lezers, want daar zijn we tenslotte allemaal in geïnteresseerd.

Recente artikelen van Hans de Groot

Nieuws
Aandelen-Netflix-bereiken-recordhoogte

Aandelen Netflix bereiken recordhoogte

Netflix (Nasdaq: NFLX) boekte in het vierde kwartaal van 2016 een winst van 15 cent per aandeel op een omzet van 2,48 miljard dollar. Experts gingen uit van een winst van 14 cent per aandeel en een omzet van 2,47 miljard dollar. Dat was echter niet het belangrijkste nieuws uit het woensdag gepubliceerde kwartaalrapport. LEES VERDER »

183 views
Nieuws
Hoe George Soros na de Amerikaanse verkiezingen 1 miljard dollar verloor

Hans de Groot van Beleggersplaats in

Hoe George Soros na de Amerikaanse verkiezingen 1 miljard dollar verloor

Niemand had het zien aankomen: in plaats van dat de aandelenkoersen na de winst van Donald Trump kelderden, bleken ze ineens te stijgen. Dat was een verrassing voor de globale markt. George Soros, een van de meest legendarische investeerders van deze tijd, heeft daar echter flink onder geleden. Wat blijkt: ook de beste beleggers kunnen er nu eenmaal weleens ernaast zitten. LEES VERDER »

639 views
Nieuws
Veilige-dividendaandelen-voor-2017

Hans de Groot van Beleggersplaats in

Veilige dividendaandelen voor 2017

Een van de grootste misverstanden in de markt op dit moment is dat wanneer je investeert in een groot bedrijf of merknaam die een rendement van 3% uitbetaalt, alles dan wel goed komt. Maar een rendement van 3% valt in het niet wanneer je vervolgens 20% verliest bij een correctie. LEES VERDER »

977 views
Nieuws
British American Tobacco neemt Reynolds American over in miljardendeal

British American Tobacco neemt Reynolds American over in miljardendeal

De grootste tabakfabrikant van Groot-Brittannië, British American Tobacco (BTI), heeft aangegeven dat het bedrijf de Amerikaanse onderneming Reynolds American (RAI) zal overnemen. Reynolds American is de op één-na-grootste tabakproducent van de Verenigde Staten. De overname van de Amerikaanse onderneming zal British American Tobacco ongeveer 49,4 miljard dollar gaan kosten. De twee giganten zijn samen eigenaar van meerdere bekende sigarettenmerken. Onder hun aanbod vallen onder andere Pall Mall, Camel en Newport. Als British American Tobacco uiteindelijk Reynolds American heeft overgenomen, betekent dit dat de Britse fabrikant de allergrootste tabakproducent van de wereld wordt. LEES VERDER »

176 views
Nieuws
Microsoft trekt zich weinig aan van Trump

Microsoft trekt zich weinig aan van Trump

Microsoft is slechts een van de vele bedrijven die sinds de Amerikaanse verkiezingen op kritiek van Donald Trump kon rekenen. De aankomende president beschuldigde de techgigant ervan weinig te doen om banen in de VS te houden. CEO Satya Nadella slaapt er niet minder om. Hij stelt dat er weinig twijfel hoeft te zijn over de status van Microsoft als banenmotor. Het bedrijft heeft wereldwijd 130.000 werknemers in dienst. Daarvan werken er 64.000 in de VS. LEES VERDER »

463 views
Nieuws
Mode-industrie-leeft-in-onzekerheid

Mode-industrie leeft in onzekerheid

Kledingproducenten wereldwijd hielden maandag hun adem in toen Bernard Arnaud de Trump Tower betrad. Arnaud is CEO van LVMH, het Franse mode-imperium dat onder meer Louis Vuitton, Fendi en Dior bezit. Hij is daarmee een van de belangrijkste namen in een industrie dat erg veel te verliezen heeft onder Trump. LEES VERDER »

328 views
Nieuws
Dit-worden-de-grootste-risico’s-in-2017

Hans de Groot van Beleggersplaats in

Dit worden de grootste risico’s in 2017

Als je dacht dat 2016 een zwaar jaar was, bereid je dan maar voor op 2017: de kans bestaat dat de politieke en economische situatie nog een stuk lastiger gaat worden. De WEF, Eurasia Group en Control Risks hebben een analyse gemaakt van de grootste risico’s waar beleggers en aandeelhouders in 2017 mee te maken kunnen krijgen. Deze risico’s kunnen de nodige invloed hebben op de beurskoersen. LEES VERDER »

3480 views
Nieuws
Farmaceuten-volgend-slachtoffer-Trump

Hans de Groot van Beleggersplaats in

Farmaceuten volgend slachtoffer Trump

Vorige week kreeg Donald Trump het aan de stok met de Amerikaanse auto-industrie. Afgelopen week leek de biotechindustrie aan de beurt. In zijn eerste persconferentie na zijn verkiezingsoverwinning stelde hij dat medicijnmakers te makkelijk hun gang kunnen gaan. LEES VERDER »

70 views
Poll