Hans de Groot

Hans de Groot

Auteur van Beleggersplaats

Hans de Groot is een gepassioneerd auteur van BeleggersPlaats.com. Vanaf het ontstaan van Beleggersplaats is hij nauw betrokken geweest bij de redactie. Eerst achter de schermen, nu in het openbaar. Zijn grootste passie? Beleggen! Van de beste aandelen tips , het laatste nieuws rondom interessante dividendaandelen tot en met het laatste nieuws over goudprijzen. Allemaal onderwerpen waarover hij u op de hoogte houdt. Het is zijn missie om wereldwijde informatie over winstgevende beleggingen te delen met onze lezers, want daar zijn we tenslotte allemaal in geïnteresseerd.

Recente artikelen van Hans de Groot

Nieuws
Republikeins verlies drijft beurzen omhoog

Hans de Groot van Beleggersplaats in

Republikeins verlies drijft beurzen omhoog

Woensdagnacht verloren de Republikeinen een Senaatszetel in Alabama nadat hun controversiële kandidaat Roy Moore nipt verloor van Democraat Doug Jones. De Republikeinse Partij heeft hierdoor nog maar een meerderheid van één zetel in het Senaat, waardoor het in theorie moeilijker wordt belangrijke wetten door te voeren. Ironisch genoeg kan dat juist goed nieuws betekenen voor de lang verwachte belastinghervormingen. Voor de Republikeinen is het nu alleen maar belangrijker om die zo snel mogelijk, voordat Jones zijn zetel inneemt, door het Senaat te duwen. LEES VERDER »

8 views
Nieuws
Dit zijn de grootste zeepbellen uit de geschiedenis

Hans de Groot van Beleggersplaats in

Dit zijn de grootste zeepbellen uit de geschiedenis

De koers met de bitcoin stijgt met de dag en dat laat een hoop mensen twijfelen aan de houdbaarheid van de cryptovaluta. De koers van de munt is dit jaar met meer dan 1400 procent gestegen en heeft alle kenmerken van een speculatieve bubbel, zeggen verschillende kenners, waaronder Warren Buffett. En als de zeepbel ineens barst, zullen de gevolgen enorm zijn. Maar wat gebeurt er met een economie of op een financiële markt als een zeepbel inderdaad uit elkaar spat? De geschiedenis kent vier grote en beroemde zeepbellen die ons daar meer over kunnen leren: LEES VERDER »

731 views
Nieuws
Ford verhuist elektrische auto's naar Mexico

Hans de Groot van Beleggersplaats in

Ford verhuist elektrische auto’s naar Mexico

Ford (NYSE: F) beloofde in januari dat het 700 miljoen dollar zou gaan investeren in een fabriek in Michigan om daar elektrische auto’s te bouwen. Die investering zou het stadje Flat Rock 700 banen opleveren. Donderdag maakte het bedrijf echter bekend haar elektrische auto’s vanaf 2020 te zullen bouwen in het Mexicaanse Cuatitlan. Daar fabriceert het op dit moment de Fiesta, maar dat model is niet zo populair waardoor de fabriek te maken heeft met overcapaciteit. Dit betekent dat de elektrische plannen geen nieuwe Mexicaanse banen zullen opleveren. LEES VERDER »

546 views
Nieuws
Australië verwelkomt Amazon

Australië verwelkomt Amazon

Met de lancering van haar Australische website is Amazon (Nasdaq: AMZN) sinds dinsdag in 14 landen wereldwijd actief. De techgigant kreeg Down Under een mooi welkomstcadeau: het beleefde de meest succesvolle lanceringsdag uit haar geschiedenis. Het bedrijf gaf geen precieze cijfers vrij, maar stelde wel dat binnen 24 uur de website werd bezocht door tienduizenden Australiërs die bestellingen plaatsten in alle 23 beschikbare categorieën. Daarmee werden de verwachtingen overtroffen, maar succes op de lange termijn is nog geen vanzelfsprekendheid. LEES VERDER »

154 views
Nieuws
Emerson ziet af van aankoop Rockwell

Emerson ziet af van aankoop Rockwell

Dave Farr, CEO van Emerson Electric (NYSE: EMR) maakte dinsdag bekend dat zijn bedrijf de jacht op Rockwell Automation (NYSE: ROK) staakt nadat deze voor de derde keer een overnamebod afwees. Laatstgenoemde vindt het bod van 29 miljard dollar niet genoeg, omdat het vreest dat er te veel risico’s kleven aan de integratie van beide bedrijven. Bovendien zou dat bedrag Rockwell onderwaarderen. De software leverancier stelt dat het Emerson helemaal niet nodig heeft, en stelt zelfs dat de voorgestelde fusie haar groeipotentieel zou beperken en haar concurrerend vermogen zou beschadigen. LEES VERDER »

169 views
Nieuws
Oliekartel OPEC verlengt afspraak vermindering olieproductie

Oliekartel OPEC verlengt afspraak vermindering olieproductie

De landen die bij het oliekartel OPEC zijn aangesloten, hebben besloten hun productievermindering langer vol te houden dan eerder afgesproken is. Afgelopen donderdag verklaarde een aantal van de grootste olieproducerende landen ter wereld, waaronder Rusland, dat de productieafname tot eind 2018 aangehouden zal worden. Met de afname proberen de landen de olievoorraden te laten slinken, zodat de olieprijs stijgt. Het nieuwe voorstel voor het verlengen van de afspraak komt bij Saoedi-Arabië vandaan. De Arabische Minister van Energie, Khalid al-Falih, bevestigde de verlenging tijdens een persconferentie die naar aanleiding van de samenkomst van de olielanden in Wenen werd gehouden. ‘Ons belangrijkste doel is het omlaag brengen van de huidige olievoorraden’, verklaarde de minister tegenover de pers. LEES VERDER »

292 views
Nieuws
Opvallende dag op de Amerikaanse beurzen

Hans de Groot van Beleggersplaats in

Opvallende dag op de Amerikaanse beurzen

Dinsdag sloten de drie belangrijkste Amerikaanse beursindexen af op recordhoogte, vooral vanwege de voortgang van de Republikeinse belastingwet. Woensdag kwam die nog een stapje dichterbij, maar dat leverde slecht de Dow Jones een winst op van 0,4%. De Nasdaq en de S&P 500 verloren respectievelijk 1,3% en 0,9%. En opvallend,  de verliezen waren vooral te danken waren aan technologie aandelen en de winsten aan de sectoren die dit jaar juist de grootste achterlopers waren, zoals het bankenwezen, de luchtvaart, en de retailindustrie. LEES VERDER »

1806 views
Nieuws
Opmerkelijke ommekeer Stitch Fix

Hans de Groot van Beleggersplaats in

Opmerkelijke ommekeer Stitch Fix

Stitich Fix (Nasdaq: SFIX) beleefde een alarmerend zwakke beursgang, maar heeft zich sindsdien verrassend goed hersteld. Nadat de online kleding retailer haar IPO-prijs had vastgesteld op 15 dollar, sloot het haar eerste beursdag af op 15,15 dollar, om de volgende dag zelfs door de IPO-prijs heen te zakken. Sindsdien is de koers echter 54% gestegen, en op maandag kon het in één dag zelfs een winst van 24% noteren. ‘ LEES VERDER »

157 views
Poll