Hans de Groot

Hans de Groot

Auteur van Beleggersplaats

Hans de Groot is een gepassioneerd auteur van BeleggersPlaats.com. Vanaf het ontstaan van Beleggersplaats is hij nauw betrokken geweest bij de redactie. Eerst achter de schermen, nu in het openbaar. Zijn grootste passie? Beleggen! Van de beste aandelen tips , het laatste nieuws rondom interessante dividendaandelen tot en met het laatste nieuws over goudprijzen. Allemaal onderwerpen waarover hij u op de hoogte houdt. Het is zijn missie om wereldwijde informatie over winstgevende beleggingen te delen met onze lezers, want daar zijn we tenslotte allemaal in geïnteresseerd.

Recente artikelen van Hans de Groot

Nieuws
Australië-raakt-auto-industrie-kwijt

Hans de Groot van Beleggersplaats in

Australië raakt auto-industrie kwijt

General Motors (NYSE: GM) produceerde afgelopen vrijdag haar laatste Holden in haar fabriek in Adelaide. Daarmee komt er eind aan de eens zo iconische Australische auto-industrie. Australiërs zullen vanaf nu importauto’s moeten rijden, en daar is niet iedereen even blij mee. Na de financiële crisis hield de Amerikaanse regering haar auto-industrie overeind dankzij een bail-out. LEES VERDER »

412 views
Nieuws
GE-presenteert-'onacceptabele'-kwartaalcijfers

Hans de Groot van Beleggersplaats in

GE presenteert ‘onacceptabele’ kwartaalcijfers

General Electric (NYSE: GE) lijkt er nog slechter aan toe dan velen zich realiseerden. Het bedrijf presenteerde vrijdag kwartaalcijfers die door CEO John Flannery volstrekt onacceptabel werden genoemd. Dat lag niet aan de omzet. Die steeg in het derde kwartaal van 2017 14% ten opzichte van een jaar eerder naar 33,47 miljard dollar. Dat overtrof de verwachtingen van experts die uitgingen van een omzet van 32,56 miljard dollar. LEES VERDER »

499 views
Nieuws
Economen-waarschuwen-voor-instorting-NAFTA

Hans de Groot van Beleggersplaats in

Economen waarschuwen voor instorting NAFTA

Economen van Bloomberg Intelligence en Moody’s Analytics hebben de economische gevolgen onderzocht van het uiteenvallen van NAFTA. Het handelsakkoord tussen Mexico, VS, en Canada staat op losse schroeven sinds Trump dreigt er uit te stappen. Dat lijkt nog ver weg, maar de drie landen zijn nu bezig met een heronderhandeling ervan, en mede dankzij de Amerikaanse president lopen de spanningen op. Wanneer de onderhandelingen verkeerd aflopen, verwachten de experts dat de Noord-Amerikaanse economie significante schade zal ondervinden, maar niet volledig zal ontsporen. Mexico zal bovendien het grootste slachtoffer zijn.

LEES VERDER »

425 views
Nieuws
Historische-dag-voor-IBM

Hans de Groot van Beleggersplaats in

Historische dag voor IBM

IBM (NYSE: IBM) presenteerde dinsdag kwartaalcijfers waarmee het twee reeksen voortzette. Ten eerste heeft haar winst nu 12 kwartalen op rij de verwachtingen van Wall Street overtroffen. Minder positief is dat haar omzet 22 kwartalen op rij gedaald is. Ook deze overtrof echter de verwachtingen van experts. Zij gingen uit van een omzet 18,6 miljard dollar in het derde kwartaal; in werkelijkheid werd er een omzet van 19,15 miljard dollar behaald. De winst bedroeg 3,30 dollar per aandeel, waar experts uitgingen van 3,28 dollar per aandeel. LEES VERDER »

459 views
Nieuws
IMF denkt na over redding Venezuela

Hans de Groot van Beleggersplaats

IMF denkt na over redding Venezuela

Sinds Caracas in 2007 de relatie met het Internationaal Monetair Fonds verbrak, heeft de organisatie geen serieus onderzoek in Venezuela meer uitgevoerd. Bestuurders benadrukken ook dat zij geen enkel contact met de Venezolaanse regering hebben, en dat er geen plannen zijn om in te grijpen. Achter de schermen denkt het IMF echter wel na over een mogelijke reddingsplan.

LEES VERDER »

283 views
Nieuws
wijnprijzen zullen snel stijgen

Hans de Groot van Beleggersplaats in

wijnprijzen zullen snel stijgen

Wijnliefhebbers zullen dit niet gaan waarderen, maar de wereld gaat in 2018 toch echt met een wijntekort te maken hebben. Dat komt door een zeer teleurstellende oogst in de belangrijkste wijnlanden. Zowel Spanje, Italië als Frankrijk – die gezamenlijk zo ongeveer de helft van de wijn produceren die wereldwijd gedronken wordt – bereiden zich al voor op de slechtste oogst die de landen in jaren hebben meegemaakt. Dat werd vooral door extreme weersomstandigheden veroorzaakt, die de druiven beschadigd hebben. LEES VERDER »

625 views
Nieuws
Chase-overtreft-verwachtingen

Hans de Groot van Beleggersplaats in

JPMorgan Chase overtreft verwachtingen

Donderdag presenteerde JPMorgan Chase (NYSE: JPM) haar winstcijfers over het derde kwartaal van 2017. Ten opzichte van een jaar geleden steeg de winst 7% naar 6,7 miljard dollar, wat neerkomt op 1,76 dollar per aandeel. Experts hadden een winst van 1,65 dollar per aandeel verwacht op een omzet van 25,23 miljard dollar. In werkelijkheid bedroeg de omzet 26,2 miljard dollar. Toch verloor het op de beurs in eerste instantie 0,7% na de presentatie van de cijfers. Later op de dag werden de verliezen goedgemaakt. LEES VERDER »

293 views
Nieuws
Is de Amerikaanse staatsschuld gedaald sinds Trump president is

Hans de Groot van Beleggersplaats in

Is de Amerikaanse staatsschuld gedaald sinds Trump president is?

Afgelopen woensdag liet de Amerikaanse president Donald Trump zich interviewen door Fox News. De president heeft daar een aantal opmerkelijke uitspraken over de Amerikaanse staatsschuld gedaan. Trump stelde dat de Verenigde Staten een staatsschuld van 20 biljoen dollar had en dat er de afgelopen acht jaar meer geleend is dan ooit. Volgens Trump heeft het land in die periode meer dan 10 biljoen dollar geleend. LEES VERDER »

987 views
Poll