Hans de Groot

Hans de Groot

Auteur van Beleggersplaats

Hans de Groot is een gepassioneerd auteur van BeleggersPlaats.com. Vanaf het ontstaan van Beleggersplaats is hij nauw betrokken geweest bij de redactie. Eerst achter de schermen, nu in het openbaar. Zijn grootste passie? Beleggen! Van de beste aandelen tips , het laatste nieuws rondom interessante dividendaandelen tot en met het laatste nieuws over goudprijzen. Allemaal onderwerpen waarover hij u op de hoogte houdt. Het is zijn missie om wereldwijde informatie over winstgevende beleggingen te delen met onze lezers, want daar zijn we tenslotte allemaal in geïnteresseerd.

Recente artikelen van Hans de Groot

Nieuws
Boeing-koning-van-Wall-Street

Boeing koning van Wall Street

Boeing (NYSE: BA) is dit jaar veruit het best presterende aandeel op de Dow Jones. In 2017 is de koers al 60% gestegen, en heeft het meerdere malen haar eigen hoogterecord verbroken. Ter vergelijking, de tweede plek is weggelegd voor Apple en de techgigant heeft dit jaar ‘pas’ 38% aan beurswaarde gewonnen. LEES VERDER »

19 views
Nieuws
Is Equifax nog te redden

Is Equifax nog te redden?

Er is inmiddels ruim een week voorbij sinds Equifax (NYSE: EFX) bekend maakte dat een cyberaanval de persoonlijke gegevens van mogelijk 143 miljoen Amerikanen heeft verkregen. Sindsdien gaat het van kwaad tot erger, en er is geen enkel teken dat wijst op een spoedig herstel van het kredietbureau. LEES VERDER »

483 views
Nieuws
Tabaksproducent-gaat-strijd-aan-tegen-sigaretten.jpg

Tabaksproducent gaat strijd aan tegen sigaretten

Philip Morris International (NYSE: PM) maakte deze week bekend dat het de Foundation for a Smoke-Free World gaat lanceren. Het bedrijf zal de komende 12 jaar jaarlijks 80 miljoen dollar investeren in de non-profit organisatie. Deze zal geleid worden door Derek Yach, een voormalig topbestuurder bij de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). LEES VERDER »

259 views
Nieuws
Deze-twee-metaalsoorten-worden-steeds-meer-waard.jpg

Deze twee metaalsoorten worden steeds meer waard

Bijzonder genoeg lijken twee redelijk onpopulaire metaalsoorten steeds meer aandacht van investeerders te trekken. Zo zijn de prijzen van wolfraam en kobalt in de laatste maanden flink gestegen. Dat komt door zorgen over het aanbod van de metaalsoorten: investeerders gaan ervan uit dat de vraag naar kobalt en wolfraam binnenkort boven het aanbod zal gaan uitstijgen. LEES VERDER »

642 views
Nieuws
Equifax-laat-internationale-klanten-in-de-kou

Equifax laat internationale klanten in de kou

Vijf dagen nadat Equifax (NYSE: EFX) bekend maakte dat een cyberaanval mogelijk de persoonlijke informatie van miljoenen klanten heeft ‘vergiftigd’, zijn haar klanten in Canada en het Verenigd Koninkrijk nog niets wijzer. Het bedrijf heeft wel bekendgemaakt dat de hack ook Britten en Canadezen treft maar ze hier niet meer informatie gegeven. Terwijl Amerikanen een nieuw aangemaakte website kunnen bezoeken om te controleren of hun gegevens besmet zijn, maakt de Britse Equifax-site niet eens melding van de aanval. LEES VERDER »

198 views
Nieuws
Auto-industrie-kan-profiteren-van-orkaanseizoen

Hans de Groot van Beleggersplaats in

Auto-industrie kan profiteren van orkaanseizoen

Wanneer een orkaan langskomt wordt de meeste schade normaal gesproken vooral veroorzaakt door harde windstoten. Harvey en Irma brachten echter ook heel veel regen met zich mee, wat tot enkele van de grootste overstromingen in de Amerikaanse geschiedenis heeft geleid.  Alleen al in Houston werden er hierdoor tussen de 300.000 en 500.000 auto’s substantieel beschadigd of volledig verwoest. LEES VERDER »

315 views
Nieuws
Nestlé-USA-neemt-Sweet-Earth-over

Nestlé USA neemt Sweet Earth over

De Amerikaanse tak van de Zwitserse voedselgigant Nestlé (Virtex: NESD) heeft een nieuwe koers gekozen: vorige week kondigde het bedrijf aan dat de multinational het Californische Sweet Earth wil opkopen. Sweet Earth is als onderneming gespecialiseerd in het produceren van vegetarische burritos en burgers. Nestlé hoopt daarmee meer diervriendelijk en milieuvriendelijk voedsel te kunnen produceren. Er is verder nog niets bekend gemaakt over de omvang van de deal en wanneer de acquisitie precies gaat plaatsvinden. LEES VERDER »

155 views
Nieuws
Kritiek-op-Equifax-zwelt-aan

Kritiek op Equifax zwelt aan

Equifax (NYSE: EFX) is samen met Experian en TransUnion één van de grote drie Amerikaanse kredietbeoordelaars. Het bedrijf houdt toezicht over de financiële gezondheid van consumenten, en geeft zo adviezen aan potentiële kredietverstrekkers. Haar klanten verwachten dan ook dat deze gevoelige informatie over hen niet zomaar op straat komt te liggen. Donderdag maakte het kredietbureau echter bekend dat na een cyberaanval hackers toegang kregen tot de persoonlijke gegevens van 143 miljoen Amerikanen. LEES VERDER »

279 views
Poll