Hans de Groot

Hans de Groot

Auteur van Beleggersplaats

Hans de Groot is een gepassioneerd auteur van BeleggersPlaats.com. Vanaf het ontstaan van Beleggersplaats is hij nauw betrokken geweest bij de redactie. Eerst achter de schermen, nu in het openbaar. Zijn grootste passie? Beleggen! Van de beste aandelen tips , het laatste nieuws rondom interessante dividendaandelen tot en met het laatste nieuws over goudprijzen. Allemaal onderwerpen waarover hij u op de hoogte houdt. Het is zijn missie om wereldwijde informatie over winstgevende beleggingen te delen met onze lezers, want daar zijn we tenslotte allemaal in geïnteresseerd.

Recente artikelen van Hans de Groot

Nieuws
Kim Jong-Un

Koreaanse vrede goed voor Amerikaanse zaken

Nu Trump heeft toegezegd de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-Un te zullen ontmoeten gaan bij sommigen de gedachten al richting 1989 en de val van de Berlijnse Muur. Zo ver is het nog zeker niet, maar voor het eerst in lange tijd is er een serieuze kans om stappen te zetten LEES VERDER »

134 views
Nieuws
Dodd-Frank

Banken nemen slachtofferrol aan

De Amerikaanse Senaat stemde woensdag in met veranderingen in de ‘Dodd-Frank’ wet, waarmee een eerste stap is gezet richting minder regelgeving op Wall Street. De wet werd in nasleep van de financiële crisis in 2008 aangenomen om meer controle over het bankwezen te LEES VERDER »

132 views
Nieuws
Larry Kudlow

Trump vindt nieuwe economische topadviseur

Nadat Gary Cohn vorige week vertrok, moest Donald Trump een nieuwe economische topadviseur aanstellen. Dat is de conservatieve economisch analist Larry Kudlow geworden. Dat is een enigszins opvallende keus. Net als zijn voorganger, die vertrok omdat hij zich tegen door de president gewilde importtarieven keerde, is Kudlow een overtuigd voorstander van vrije handel. Dat is LEES VERDER »

153 views
Nieuws
trump

Trump blokkeert megafusie chipmakers

Een presidentieel decreet maakte maandag een eind aan de grootse plannen van Broadcom (Nasdaq: AVGO). De chipmaker deed een bod van 117 miljard dollar op rivaal Qualcomm (Nasdaq: QCOM) en hoopte zo haar positie op de chipmarkt te verstevigen. Volgens Donald LEES VERDER »

413 views
Nieuws
Wall Street

Sterk banenrapport verrast Wall Street

Wall Street kon wel een oppepper gebruiken nadat Donald Trump donderdag bekendmaakte dat hij toch echt importtarieven gaat invoeren. Het goede nieuws kwam sneller dan verwacht. Het nieuwste banenrapport van het Amerikaanse ministerie van Arbeid toonde dat er in februari 313.000 werkplekken zijn bijgekomen in de VS, de grootste toename sinds juli 2016. Daarmee werden LEES VERDER »

324 views
Nieuws
Univision

Univision schrapt IPO en verliest CEO

Univision, het meest populaire Spaanstalige televisienetwerk in de VS, maakte dinsdag bekend haar geplande beursgang te schrappen vanwege de huidige marktomstandigheden. Dezelfde dag vertrok haar CFO, waarna CEO Radney Falco een vervroegd vertrek bekendmaakte. Het bedrijf benadrukt dat dit niets te maken heeft met de mislukte IPO. Ook laat het weten dat het bestuur niet LEES VERDER »

178 views
Nieuws
cigna

Hans de Groot van Beleggersplaats in

Consolidatiedrang Amerikaanse zorgsector houdt aan

Zorgverzekeraar Cigna (NYSE: CI) maakte donderdag bekend zorginkoper Express Scripts (Nasdaq: ESRX) over te nemen voor 67 miljard dollar. Het is het zoveelste teken dat Amerikaanse verzekeraars gedwongen zijn nieuwe manieren te vinden competitief te blijven. Ze zijn immers actief in het duurste zorgstelsel ter wereld, en moeten ook nog om zien te gaan met stijgende LEES VERDER »

334 views
Nieuws
Wat is kwaliteit bij aandelen

Trump verliest favoriet Wall Street

De Dow Jones zakte woensdag meer dan 300 punten nadat de belangrijkste economisch adviseur van Donald Trump zijn vertrek uit het Witte Huis bekendmaakte. Roy Cohn is een fel tegenstander van de invoertarieven op staal en aluminiumimports die de president wil heffen. Zijn vertrek is dan ook een duidelijk teken dat deze protectionistische maatregelen daadwerkelijk LEES VERDER »

1303 views
Poll