Jos Stellendam

Jos Stellendam

Auteur van beleggersplaats

Als iemand thuis is in de financiële markten, dan is het Jos wel. Omdat ons platform steeds meer draagvlak krijgt, bereikt het steeds meer serieus geïnteresseerden in beleggen. Met het aantal lezers, neemt ook de diversiteit toe. Niet iedere belegger is hetzelfde. Jos ziet het als een uitdaging om mensen breed te informeren en te inspireren. Precies wat wij ook beogen met BeleggersPlaats. Jos heeft een journalistieke achtergrond, met financial markets als specialisatie.

Recente artikelen van Jos Stellendam

Nieuws
_pic-web

G20 laat anti-protectionistisch standpunt vallen

De ministers van Financiën die aanwezig waren bij de G20 in Baden-Baden, hebben de tweedaagse conferentie verlaten zonder hun beloftes over het stimuleren van vrije handel nog eens extra in de officiële bekendmaking te benadrukken. In de officiële bekendmaking, die altijd volgt op de ontmoeting, wordt dit keer geen woord gerept over het stimuleren van vrije handel. LEES VERDER »

281 views
Nieuws
_pic-web-2

Schaüble wil Londen als financieel centrum behouden

De Duitse minister van Financiën, Wolfgang Schaüble, heeft gezegd dat de Europese Unie nog steeds interesse heeft in Londen als centrum van de Europese financiële markt. Dat stelde hij in aanloop naar de vergadering van de G20 die deze vrijdag in Baden-Baden plaatsvindt. LEES VERDER »

329 views
Nieuws
_pic-web-1

Merkel en Trump klaar voor pittig gesprek over handel en defensie

Aanstaande vrijdag is het zover: Donald Trump ontmoet dan eindelijk Angela Merkel om te praten over de relatie tussen Duitsland en de Verenigde Staten. De ontmoeting zal wellicht wat ongemakkelijk gaan worden: Trump beschuldigde Merkel namelijk eerder ervan dat zij met haar vluchtelingbeleid ‘Duitsland verpest’. LEES VERDER »

374 views
Nieuws
_pic-web

Vermogensbeheerder Feri: ‘Italië vormt grootste risico voor eurokoers’

Het zijn duidelijke woorden van een strateeg van de Duitse vermogensbeheerder Feri: schulden, overheidsuitgaven en herverdelingen zijn de grootste bedreigingen van de koers van de euro. LEES VERDER »

896 views
Nieuws
_pic-web

Lush investeert meer in Europa dankzij Brexit

Het Britse cosmetische bedrijf Lush verwacht dat de toekomstige groei van haar onderneming buiten het Verenigd Koninkrijk plaats gaat vinden. Dat stelt de onderneming naar aanleiding van de Brexit in een persverklaring. De Brexit heeft ondertussen al veel Britse en buitenlandse ondernemingen gedwongen verder te kijken dan het VK. LEES VERDER »

168 views
Nieuws
_pic-web

IJsland heft kapitaalrestricties volledig op

IJsland heeft besloten om al haar kapitaalrestricties op te heffen. Dat betekent dat de inwoners van IJsland weer zelf over hun geld mogen beslissen. Eerder stonden alle inwoners, bedrijven en pensioenfondsen onder controle van de overheid. Vanaf dinsdag is dat niet meer het geval. De kapitaalrestricties besloegen zowel de in- als uitstroom van het geld in IJsland. LEES VERDER »

249 views
Nieuws
_pic-web

AIG verhuist hoofdkantoor naar Luxemburg dankzij Brexit

De Amerikaanse verzekeringsgigant AIG bekijkt op het moment de mogelijkheden om haar werkzaamheden van het Verenigd Koninkrijk naar Luxemburg te verhuizen. De verzekeringsmaatschappij wordt namelijk nerveus van de Brexit. Daarom wil de AIG het liefst uit het Verenigd Koninkrijk vertrekken, om vervolgens vanuit Luxemburg zaken te kunnen blijven doen met de rest van Europa. LEES VERDER »

260 views
Nieuws
Vrouwen presteren beter dan mannen in de financiële wereld

Vrouwen presteren beter dan mannen in de financiële wereld

Woensdag was het International Women’s Day en dat was in de financiële wereld ook te merken. Op Wall Street heeft State Street Global Advisors, tegenover het bekende beeld van de stier, een sculptuur van een meisje zonder angst neergezet. Het statement heeft veel aandacht gekregen en veel mensen vragen zich af wat vrouwen in de financiële wereld betekenen. Uit meerdere onderzoeken blijkt namelijk dat vrouwen betere investeerders zijn dan mannen. LEES VERDER »

328 views
Poll