Jos Stellendam

Jos Stellendam

Auteur van beleggersplaats

Als iemand thuis is in de financiële markten, dan is het Jos wel. Omdat ons platform steeds meer draagvlak krijgt, bereikt het steeds meer serieus geïnteresseerden in beleggen. Met het aantal lezers, neemt ook de diversiteit toe. Niet iedere belegger is hetzelfde. Jos ziet het als een uitdaging om mensen breed te informeren en te inspireren. Precies wat wij ook beogen met BeleggersPlaats. Jos heeft een journalistieke achtergrond, met financial markets als specialisatie.

Recente artikelen van Jos Stellendam

Nieuws
Drie-Engelse-aandelentips

Drie Engelse aandelentips

De Brexit en de zwakke koers van de pond nodigen niet echt uit om uitgebreid in het Verenigd Koninkrijk te investeren. Maar wie daar wel de moed voor vindt, kan nog interessante kansen tegenkomen. Voor Europese aandeelhouders die handelen in aandelen uit het Verenigd Koninkrijk, is de koers van de pond natuurlijk van ontzettend groot belang. Die is sinds januari 2017 met 6 procent gedaald ten opzichte van de dollar. De negatieve ontwikkeling van de waarde van de pond heeft dan ook veel invloed op de aandelenmarkt. LEES VERDER »

24 views
Nieuws
Qatar lijdt onder sancties al 38,4 miljard dollar verbruikt

Qatar lijdt onder sancties: al 38,4 miljard dollar verbruikt

Het is alweer drie maanden geleden dat Qatar economische en politieke sancties opgelegd kreeg van andere Arabische landen. Het effect daarvan is duidelijk te merken in het land. Qatar lijdt onder de sancties en heeft, om de financiële klap op te kunnen vangen, 38,5 miljard dollar van haar nationale reserves verbruikt in de maanden juni en juli. LEES VERDER »

306 views
Nieuws
Burberry-is-positief-over-de-toekomst-na-de-Brexit.jpg

Burberry is positief over de toekomst na de Brexit

Hoewel de meningen over de Brexit verdeeld zijn, is er in ieder geval één bedrijf positief over de toekomst van het Verenigd Koninkrijk: dat is Burberry (LSE: BRBY). Het Britse modemerk noemt de potentie van de opsplitsing ‘enorm groot’. Toch maakt de voormalige CEO van Burberry, Christopher Bailey, nog een kanttekening over het anti-migratiebeleid dat de Brexit misschien voor het Verenigd Koninkrijk in petto heeft. LEES VERDER »

228 views
Nieuws
Oostenrijk-verkoopt-honderdjarige-staatsobligaties.jpg

Oostenrijk verkoopt honderdjarige staatsobligaties

Oostenrijk heeft belangrijk nieuws voor beleggers: de Oostenrijkse regering heeft een staatsobligatie uitgegeven met een buitengewoon lange looptijd: zo lang, dat de belegger zelf waarschijnlijk de uitbetaling niet eens meer zal meemaken. Die obligatie spreekt veel investeerders aan. Dat blijkt wel uit de vraag naar deze nieuwe honderdjarige Oostenrijkse staatsobligaties, die ongeveer tien keer zo groot is als het aantal staatsobligaties dat aangeboden wordt. LEES VERDER »

633 views
Nieuws
Wat-is-er-gaande-tussen-de-Londense-beurs-en-Saudi-Aramco.jpg

Jos Stellendam van beleggersplaats in

Wat is er gaande tussen de Londense beurs en Saudi Aramco?

In het eerste opzicht lijken de Londense beurs en het grootste oliebedrijf van Saoedi-Arabië, Saudi Aramco, niet zoveel met elkaar te maken te hebben. Toch bestaat de kans dat het oliebedrijf ervoor gaat kiezen haar langverwachte beursintroductie op de beurs in Londen te maken. Die beurs probeert er nu alles aan te doen om de keuze voor een beursgang in Londen zo aantrekkelijk mogelijk te maken. LEES VERDER »

304 views
Nieuws
Dit-zijn-de-belangrijkste-plannen-van-Juncker-voor-de-EU

Dit zijn de belangrijkste plannen van Juncker voor de EU

Jean-Claude Juncker heeft grote plannen voor de Eurozone en de Europese Unie, zo blijkt uit de hervormingsplannen die de voorzitter van de Europese Commissie deze week gepresenteerd heeft. Juncker is vol vertrouwen over de toekomst van de Unie en vindt het tijd om de landen dichter bij elkaar te brengen. Tijdens de State of the Union, de jaarlijkse ‘troonrede’ van de voorzitter van de Europese Commissie, liet Juncker vallen dat hij bijvoorbeeld alle landen die aan de EU deelnemen, de euro als valuta wil laten overnemen. Hieronder vindt u de belangrijkste punten uit de toespraak van Juncker. LEES VERDER »

340 views
Nieuws
DowDuPont-herziet-splitsingsplannen

DowDuPont herziet splitsingsplannen

Nadat Dow en DuPont in augustus van dit jaar fuseerden, maakten ze gelijk bekend dat het nieuwe bedrijf in drie delen zou worden opgesplitst. Zo zou er een bedrijf ontstaan dat zich focust op landbouwchemie, een ander die zich focust op speciaalchemie, en een onderneming die zich richt op materialen. Activistische investeerders steigerden na het horen van deze plannen, en wilden dat de chemiereus zich op zou splitsen over zes verschillende ondernemingen. LEES VERDER »

245 views
Nieuws
IPO-Saudi-Aramco-gaat-door-ondanks-aanpassingen-‘Vision-2030’

Jos Stellendam van beleggersplaats in

IPO Saudi-Aramco gaat door ondanks aanpassingen ‘Vision 2030’

De plannen van Saoedi-Arabië om haar grootste oliebedrijf volgend jaar naar de beurs te brengen, zijn onveranderd gebleven. Dit ondanks het feit dat het land beleidsaanpassingen heeft gedaan waarmee ze haar economie grondig hoopt te veranderen. Dat blijkt uit een verklaring van de Saoedi-Arabische overheid. LEES VERDER »

174 views
Poll