Jos Stellendam

Jos Stellendam

Auteur van beleggersplaats

Als iemand thuis is in de financiële markten, dan is het Jos wel. Omdat ons platform steeds meer draagvlak krijgt, bereikt het steeds meer serieus geïnteresseerden in beleggen. Met het aantal lezers, neemt ook de diversiteit toe. Niet iedere belegger is hetzelfde. Jos ziet het als een uitdaging om mensen breed te informeren en te inspireren. Precies wat wij ook beogen met BeleggersPlaats. Jos heeft een journalistieke achtergrond, met financial markets als specialisatie.

Recente artikelen van Jos Stellendam

Nieuws
_pic-web-1

Lloyds Banking Group verlaat het Verenigd Koninkrijk voor Parijs en Berlijn

De internationale Lloyds Banking Group heeft plannen haar Britse kantoor naar Berlijn te verhuizen nu het Verenigd Koninkrijk besloten heeft de Europese Unie te verlaten. LEES VERDER »

19 views
Nieuws
_pic-web-1

IMF opvallend impliciet over belofte om protectionisme tegen te gaan

Het Internationaal Monetair Fonds heeft een opvallend besluit genomen. Tijdens de laatste ontmoeting tussen financiële leiders van het IMF en de Wereldbank, LEES VERDER »

235 views
Nieuws
_pic-web

Franse aandelen en eurokoers stijgen dankzij uitslag Franse verkiezingen

Veel investeerders waren behoorlijk opgelucht nadat dit weekend bleek dat Emmanuel Macron op kop gaat in de Franse presidentsverkiezingen. Macron was de voormalige minister van Economische Zaken van Frankrijk. LEES VERDER »

534 views
Nieuws
_pic-web

Globale financiële stabiliteit volgens IMF verbeterd

Goed nieuws van het Internationaal Monetair Fonds: de globale financiële stabiliteit is zich continue aan het verbeteren. Dat blijkt uit een rapport dat de organisatie gepresenteerd heeft. LEES VERDER »

316 views
Nieuws
_pic-web

Economische groei China overstijgt alle verwachtingen

De Chinese economie is in het eerste kwartaal van 2017 met 6,9 procent gegroeid. Dat blijkt uit officiële data die door de Chinese overheid gepubliceerd is. LEES VERDER »

345 views
Nieuws
_pic-web

Koers Britse pond stijgt dankzij vervroegde verkiezingen in Groot-Brittannië

Investeerders zijn duidelijk blij met de laatste politieke berichten uit Groot-Brittannië. Dinsdagochtend heeft de overheid daar namens premier Theresia May meegedeeld dat er in juni een nieuw parlement gekozen zal worden. LEES VERDER »

330 views
Nieuws
_pic-web

Erdogan heeft bevolking overtuigd, maar beleggers nog niet

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft afgelopen weekend het veelbesproken referendum, waarin gestemd werd voor een uitbreiding van de macht van de president, gewonnen. LEES VERDER »

516 views
Nieuws
Staatsobligaties leveren Saoedi-Arabië nog eens 9 miljard dollar op

Jos Stellendam van beleggersplaats in

Staatsobligaties leveren Saoedi-Arabië nog eens 9 miljard dollar op

Saoedi-Arabië heeft zich deze week voor de tweede keer op de internationale obligatiemarkt begeven door staatsobligaties uit te geven. Dat is voor de tweede keer in de geschiedenis van het land dat Saoedi-Arabië besluit om op deze manier vermogen binnen te halen. Het koninkrijk heeft voor ongeveer 9 miljard dollar aan staatsobligaties vrijgegeven. De beslissing heeft minder dan 6 maanden na de vorige uitgifte van staatsobligaties plaatsgevonden. LEES VERDER »

438 views
Poll