Jos Stellendam

Jos Stellendam

Auteur van beleggersplaats

Als iemand thuis is in de financiële markten, dan is het Jos wel. Omdat ons platform steeds meer draagvlak krijgt, bereikt het steeds meer serieus geïnteresseerden in beleggen. Met het aantal lezers, neemt ook de diversiteit toe. Niet iedere belegger is hetzelfde. Jos ziet het als een uitdaging om mensen breed te informeren en te inspireren. Precies wat wij ook beogen met BeleggersPlaats. Jos heeft een journalistieke achtergrond, met financial markets als specialisatie.

Recente artikelen van Jos Stellendam

Nieuws
Deze-Europese-luchtvaartmaatschappijen-boeken-wél-grote-winsten

Deze Europese luchtvaartmaatschappijen boeken wél grote winsten

Op de Europese luchtvaartmarkt lijkt het spreekwoord ‘de een zijn dood is de ander zijn brood’ ineens wel erg goed toepasbaar. Waar de ene luchtvaartmaatschappij goede zaken doet, stevent de ander op zijn faillissement af om vervolgens in delen doorverkocht te worden aan de concurrenten die het wél goed doen. LEES VERDER »

566 views
Nieuws
CEO-Goldman-Sachs-wil-Duitse-divisie-vergroten

CEO Goldman Sachs wil Duitse divisie vergroten

Interessant nieuws voor Frankfurt: het lijkt erop dat de CEO van Goldman Sachs, Lloyd Blankfein, steeds meer interesse voor de stad begint te ontwikkelen. Blankfein twitterde positief over zijn bezoek aan de Duitse stad en liet daarbij doorschemeren dat hij ‘veel meer tijd in Frankfurt gaat doorbrengen’. Analisten zien daar de boodschap in dat de Europese divisie van het Amerikaanse Goldman Sachs weleens voor Frankfurt als belangrijkste thuisbasis kan gaan kiezen, om daarmee de gevolgen van de Brexit te kunnen ontlopen.

LEES VERDER »

229 views
Nieuws
Het-Kobe-Steel-schandaal

Het Kobe Steel-schandaal

Er is weer een nieuw schandaal opgedoken in Japan. Kobe Steel (OTC: KBSTY), een van de grootste industriële giganten ter wereld, heeft toegegeven dat het bedrijf de data van haar producten te hebben vervalst. Die producten hebben ze vervolgens doorverkocht aan grote klanten als Boeing (NYSE: BA) en Toyota (NYSE: TM). En dat zijn niet de enige slachtoffers: experts denken dat er wel 500 bedrijven ongewild in dit schandaal betrokken zijn geraakt. Daaronder vallen ook ondernemingen die de bekende hogesnelheidstreinen in Japan produceren. LEES VERDER »

998 views
Nieuws
An employee places marked ingots of 99.97 percent pure palladium at the Krastsvetmet nonferrous metal plant in Krasnoyarsk, Siberia, September 30, 2014. REUTERS/Ilya Naymushin

Palladium beleeft fantastisch jaar

2017 is een goed jaar voor metalen. De prijzen van goud, koper en aluminium zijn allen significant gestegen sinds begin januari. Palladium overtreft hen echter allemaal. De prijs van dit wat minder bekende metaal is dit jaar bijna 50% toegenomen en bedroeg maandag 1005 dollar per ounce. Dat betekent dat het voor eerst sinds 2001 de grens van 1000 dollar verbrak. Deze mijlpaal is bovenal te danken aan de automarkt, dat dit jaar verantwoordelijk is voor 78% van de vraag naar palladium. LEES VERDER »

464 views
Nieuws
EasyJet-en-Lufthansa-willen-Alitalia-overnemen

EasyJet en Lufthansa willen Alitalia overnemen

De Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa en het Britse EasyJet staan allebei vooraan in de rij om delen van het Italiaanse Alitalia op te kopen. De Italiaanse luchtvaartmaatschappij wordt doorverkocht en dat motiveerde de andere twee maatschappijen om een bod uit te brengen op onderdelen van Alitalia, waaronder het personeel en de vliegtuigen. Lufthansa heeft in een verklaring aangegeven op deze manier een ‘nieuw Alitalia’ te willen scheppen.

LEES VERDER »

327 views
Nieuws
Beursintroductie Saudi Aramco nog steeds in 2018 gepland

Beursintroductie Saudi Aramco nog steeds in 2018 gepland

Goed nieuws voor Saoedi-Arabië: de geplande IPO van Saudi Aramco loopt nog steeds op rolletjes. Dat bleek uit een verslag van het bedrijf. Er waren eerder geruchten dat Saudi Aramco de beursintroductie wilde uitstellen, maar de oliegigant heeft dat nu ontkracht. Een woordvoerder van Saudi Aramco stelde dat het gerucht ‘volledig speculatief’ is en dat Saudi Aramco ‘nu onderzoek doet naar de beurzen waarop haar aandelen verkocht kunnen worden’. LEES VERDER »

176 views
Nieuws
Turkse lira daalt vanwege visa-conflict met Verenigde Staten

Turkse lira daalt vanwege visa-conflict met Verenigde Staten

Het conflict tussen de Verenigde Staten en Turkije heeft een negatief effect op de valutakoers van de Turkse lira. Die is afgelopen maandag met 6,6% gedaald ten opzichte van de Amerikaanse dollar. Dat kwam nadat een discussie tussen de twee landen over het verstrekken van visa escaleerde. De Amerikaanse ambassade in Ankara kondigde die zondag daarvoor aan dat het stopt met het verstrekken van verschillende soorten reisvisa aan mensen met een Turkse nationaliteit. LEES VERDER »

777 views
Nieuws
Deze-banken-en-bedrijven-verlaten-Catalonië-vanwege-het-onafhankelijkheidsconflict

Deze banken en bedrijven verlaten Catalonië vanwege het onafhankelijkheidsconflict

Het conflict tussen Spanje en Catalonië heeft ervoor gezorgd dat veel grote bedrijven en banken overwegen of ze wel in Catalonië willen blijven. Sommige ondernemingen kiezen er nu al voor hun hoofdkantoren snel naar andere delen van het land te verhuizen. De heftige onafhankelijkheidsdrang van Catalonië mond inmiddels uit tot een heftige politieke crisis. LEES VERDER »

505 views
Poll