Jos Stellendam

Jos Stellendam

Auteur van beleggersplaats

Als iemand thuis is in de financiële markten, dan is het Jos wel. Omdat ons platform steeds meer draagvlak krijgt, bereikt het steeds meer serieus geïnteresseerden in beleggen. Met het aantal lezers, neemt ook de diversiteit toe. Niet iedere belegger is hetzelfde. Jos ziet het als een uitdaging om mensen breed te informeren en te inspireren. Precies wat wij ook beogen met BeleggersPlaats. Jos heeft een journalistieke achtergrond, met financial markets als specialisatie.

Recente artikelen van Jos Stellendam

Nieuws
HSBC rapporteert verlies van 4,2 miljard dollar

HSBC rapporteert verlies van 4,2 miljard dollar

De Britse HSBC Bank heeft dinsdag een nettoverlies van 4,2 miljard dollar gerapporteerd. Dat verlies geldt over het vierde kwartaal van 2016. Het bericht zorgde ervoor dat de aandelen van HSBC op de beurs in Hong Kong met 5 procent daalden. Uit cijfers bleek dat de HSBC alleen al dankzij haar private banking in Europa 2,4 miljard dollar verloren heeft. Daarom probeert het haar private banking diensten op te schonen. Dat geldt vooral voor de werkzaamheden in Zwitserland. LEES VERDER »

11 views
Nieuws
Deze Chinese partij is nu grootaandeelhouder bij de Deutsche Bank

Deze Chinese partij is nu grootaandeelhouder bij de Deutsche Bank

Afgelopen vrijdag werd bekend dat meer dan drie procent van alle door de Deutsche Bank uitgegeven aandelen in handen zijn van één Chinese partij. En het aandeel van deze partij in de bank kan alleen nog maar groter worden. De nieuwe partij heeft veel goede woorden over voor de Deutsche Bank en heeft, in tegenstelling tot andere investeerders, veel vertrouwen in de toekomst van de bank. LEES VERDER »

15 views
Nieuws
_pic-web

Spanje wil werktijden hervormen

In veel Europese landen zijn arbeiders jaloers op de lange Spaanse lunchpauze. Steeds meer Spaanse werknemers en werkgevers echter zijn het liever kwijt dan rijk, en pleiten voor ‘Europese’ werktijden. Wijnbedrijf Vallformosa maakt daar nu al gebruik van en laat weten dat dit zorgt voor een hogere productiviteit en gelukkigere werknemers. LEES VERDER »

346 views
Nieuws
_pic-web

Wat gebeurt er met Rusland als de economische sancties opgeheven worden?

Het is nu bijna drie jaar geleden dat het Westen Rusland economische sancties heeft opgelegd na het annexeren van de Krim. Sindsdien heeft de Russische economie daar behoorlijk onder geleden. Die tijd lijkt nu te zijn afgelopen. President Trump heeft gesuggereerd dat hij de strafmaatregelen zou willen terugdraaien. Zo hoopt hij de steun van Poetin en de Russische regering te kunnen krijgen bij andere problemen. Als Trump daadwerkelijk zijn steun aan de economische sancties terug wil trekken, kan hij op een hoop weerstand van het Congres en bondgenoten van de V.S. rekenen. LEES VERDER »

596 views
Nieuws
Europees-Parlement-gaat-akkoord-met-Ceta

Europees Parlement gaat akkoord met Ceta

Het Europees Parlement heeft een akkoord bereikt over het vrijhandelsakkoord met Canada. De Europese beleidsmakers steunden het vrijhandelsakkoord, die de titel ‘Comprehensive Economic and Trade Agreement’ (Ceta) draagt. Het akkoord betekent dat enige onderdelen van het vrijhandelsakkoord nu, acht jaar nadat de eerste versie van het verdrag op tafel kwam, in werking zullen treden.

LEES VERDER »

227 views
Nieuws
Bayer-ruziet-over-bijen

Bayer ruziet over bijen

De chemische wereld is momenteel in afwachting van drie overeenkomsten die de industrie radicaal kunnen veranderen. China National Chemical Corp. en DuPont wachten op dit moment op toestemming van onder meer Europese mededingingsautoriteiten om respectievelijk Syngenta en Dow Chemical over te nemen. In Brussel wacht men ook op een formele notificatie omtrent het akkoord tussen Bayer en Monsanto.

LEES VERDER »

516 views
Nieuws
Merill-Lynch--‘Aandelen-uit-Europa-en-opkomende-markten-worden-populairder’

Merill Lynch: ‘Aandelen uit Europa en opkomende markten worden populairder’

Er wordt door verschillende fondsmanagers positief gedacht over de globale economische groei. Dat blijkt uit een enquête van Merrill Lynch. Grote investeerders zoals internationale fondsmanagers concentreren zich steeds meer op opkomende markten en grondstoffen. Ook het vertrouwen in Europa is verbeterd: internationale investeerders beleggen steeds meer in aandelen uit Europa. Dat licht groeiende optimisme wordt op de Europese beurzen verwelkomd.

LEES VERDER »

363 views
Nieuws
Bulgarije-betaalt-prijs-van-populisme

Bulgarije betaalt prijs van populisme

De Bulgaarse bedrijfswereld leeft in onzekerheid, ondanks hoopgevende economische cijfers. De economie groeide in het derde kwartaal van 2016 3,5%. Over de laatste drie maanden van vorig jaar zijn nog geen cijfers bekend, maar in december namen de export en de industriële productie respectievelijk 15% en 6,9% toe. Dat betekent dat Bulgarije hoogstwaarschijnlijk acht opeenvolgende jaren van economische groei zal kunnen noteren. LEES VERDER »

396 views
Poll