Jos Stellendam

Jos Stellendam

Auteur van beleggersplaats

Als iemand thuis is in de financiële markten, dan is het Jos wel. Omdat ons platform steeds meer draagvlak krijgt, bereikt het steeds meer serieus geïnteresseerden in beleggen. Met het aantal lezers, neemt ook de diversiteit toe. Niet iedere belegger is hetzelfde. Jos ziet het als een uitdaging om mensen breed te informeren en te inspireren. Precies wat wij ook beogen met BeleggersPlaats. Jos heeft een journalistieke achtergrond, met financial markets als specialisatie.

Recente artikelen van Jos Stellendam

Nieuws
China-rapporteert-zwakste-economische-groei-in-26-jaar

China rapporteert zwakste economische groei in 26 jaar

Slecht nieuws voor China: de economische groei van het land zwakt af. Men verwacht niet dat daar dit jaar verandering in komt. De op één-na-grootste economie van de wereld groeide afgelopen jaar met 6,7 procent. Die groei is in geen 26 jaar zo laag geweest. Dat blijkt uit overheidsdata die afgelopen vrijdag gepresenteerd is. LEES VERDER »

177 views
Nieuws
IMF-verwacht-lagere-economische-groei-in-Saoedi-Arabië

IMF verwacht lagere economische groei in Saoedi-Arabië

Het Internationale Monetair Fonds (IMF) heeft haar verwachtingen voor de economische groei van Saoedi-Arabië drastisch aangepast. Het instituut verwacht dat de economie van het land in 2017 namelijk een stuk minder zal groeien dan eerder gesteld werd. Het IMF zegt nu dat de economie van Saoedi-Arabië dit jaar met slechts 0,4 procent zal gaan groeien. LEES VERDER »

93 views
Nieuws
Megafusie-in-eyewear-markt

Megafusie in eyewear markt

Na vier jaar praten werd maandag eindelijk de fusie tussen Essilor (Euronext: EI)  en Luxottica (GBI: LUX) bekendgemaakt. Volgens de overeenkomst zal het eerstgenoemde bedrijf ‘s werelds grootste brillenimperium overnemen voor 22,8 miljard euro. Met het fusiebedrijf wordt de grootste fabrikant en retailer van eyewear ter wereld geboren. Investeerders reageerden hier zeer positief op. De aandelen van Essilor stegen 13,3%, terwijl Luxoticca 8,5% in beurswaarde toenam.  LEES VERDER »

181 views
Nieuws
Davos-in-teken-van-economische-ongelijkheid

Davos in teken van economische ongelijkheid

Oxfam International sloeg afgelopen weekend alarm. Volgens een rapport van de organisatie bezitten de acht rijkste mensen ter wereld net zo veel als de 3,6 miljard armsten. Bill Gates, Warren Buffett, Carlos Slim, Jeff Bezos, Mark Zuckerberg, Amancio Ortega, Larry Ellison en Michael Bloomberg zijn samen 426 miljard dollar waard. LEES VERDER »

218 views
Nieuws
Deze aandelen zijn de beste vervangers van obligaties in 2017

Jos Stellendam van beleggersplaats in

Deze aandelen zijn de beste vervangers van obligaties in 2017

In het komende beursjaar worden aandelen weer interessanter voor beleggers: vanwege de lage rente die beleggers momenteel aan (staats-)obligaties kunnen verdienen, proberen meer en meer aandeelhouders in stabiele en veilige aandelen te investeren. De komende maanden zal het dividend van obligaties laag blijven vanwege de verlenging van het opkoopprogramma van de Europese Centrale Bank. Een investering in aandelen uit de Eurozone blijkt dus interessanter te zijn. In de Euro Stoxx 50-Index bevindt zich dan ook een groep kansrijke aandelen. Deze aandelen bezitten de aantrekkelijke combinatie van een hoog rendement en een beurskoers die zich op langere termijn in een opwaartse beweging bevindt. De Frankfurter Allgemeine Zeitung heeft daarom een ideale portefeuille samengesteld, waarmee beleggers een gemiddeld bruto dividendrendement van 4,2 procent mogen verwachten. In deze portefeuille zitten aandelen van Allianz, BMW, BBVA, ING, Schneider Electric, Siemens en Total. LEES VERDER »

1175 views
Nieuws
Beleggers met uithoudingsvermogen worden beloond!

Jos Stellendam van beleggersplaats in

Beleggers met uithoudingsvermogen worden beloond!

Elke belegger is wel bekend met deze impuls: zodra de beurskoersen dalen, wilt u snel uw aandelen verkopen. Dat is een logische reactie. Toch kan deze vorm van overhaast handelen juist meer geld kosten dan wanneer u de aandelen in uw portefeuille houdt. Wie uithoudingsvermogen en geduld toont op de financiële markt, zal daar uiteindelijk de vruchten van plukken. LEES VERDER »

870 views
Nieuws
OPEC-wil-productievermindering-olie-met-6-maanden-verlengen

OPEC wil productievermindering olie met 6 maanden verlengen

Goed nieuws voor de oliemarkt: twee belangrijke leden van de OPEC laten, twee weken na hun besluit om de olieproductie te krimpen, weten dat zij ervoor openstaan deze maatregel te verlengen. Dat kan ervoor zorgen dat de olieprijzen nog verder zullen stijgen dan ze nu al doen. LEES VERDER »

531 views
Nieuws
Zo geniet je van de hoogste rentes op je spaargeld

Zo geniet je van de hoogste rentes op je spaargeld

Duitsland staat erom bekend dat de rentes op spaargeld bijzonder laag zijn, vergeleken met de rest van Europa. Daarom wordt het steeds populairder om van bank naar bank te ‘hoppen’: daar waar de hoogste rentes zijn, zijn ook de meeste spaarders te vinden. Nieuwe internetplatformen maken dat ‘bankhoppen’ een stuk mobieler en toegankelijker. Vooral één Duitse financieel technologische onderneming profiteert flink van deze ontwikkeling. Toch er zijn ook zeker risico’s aan verbonden. LEES VERDER »

844 views
Poll