Jos Stellendam

Jos Stellendam

Auteur van beleggersplaats

Als iemand thuis is in de financiële markten, dan is het Jos wel. Omdat ons platform steeds meer draagvlak krijgt, bereikt het steeds meer serieus geïnteresseerden in beleggen. Met het aantal lezers, neemt ook de diversiteit toe. Niet iedere belegger is hetzelfde. Jos ziet het als een uitdaging om mensen breed te informeren en te inspireren. Precies wat wij ook beogen met BeleggersPlaats. Jos heeft een journalistieke achtergrond, met financial markets als specialisatie.

Recente artikelen van Jos Stellendam

Nieuws
Elliott-Advisors-en-AkzoNobel-bereiken-‘wapenstilstand’

Elliott Advisors en AkzoNobel bereiken ‘wapenstilstand’

AkzoNobel heeft al een tijdlang problemen met Elliott Advisors, een activistisch hedgefonds. Nu lijken de twee partijen een wapenstilstand bereikt te hebben. AkzoNobel (Euronext: AKZ), de Nederlandse multinational die onder andere verf van Sikkens en CetaBever produceert, ruziet al maanden met het hedgefonds over de manier waarop het bedrijf bestuurd zou moeten worden. Het dispuut is al uitgemond in twee rechtszaken en een ontslageis voor de bestuursvoorzitter van AkzoNobel.

LEES VERDER »

128 views
Nieuws
Duitse-economie-groeit-langzamer-in-tweede-kwartaal

Duitse economie groeit langzamer in tweede kwartaal

De groei van de Duitse economie is in het tweede kwartaal van 2017 licht gedaald. Toch blijft de groei robuust. Dat blijkt uit de gegevens die de Duitse overheid gepubliceerd heeft. Het bruto binnenlands product van Duitsland is in april tot en met juni met 0,6 procent gestegen. Dat is iets minder dan analisten van tevoren voorspeld hadden. De economische groei werd vooral gedreven door de uitgaven van de Duitse consument en de overheid.

LEES VERDER »

174 views
Nieuws
Economische-groei-Japan-met-vier-procent-toegenomen

Economische groei Japan met vier procent toegenomen

De Japanse economische groei blijft sterk: in het tweede kwartaal van 2017 is de groei hoger geweest dan in de afgelopen twee jaar. Dat komt door een toename van consumentenuitgaven en investeringen. Het bruto binnenlands product van Japan nam in april tot en met juni met 4 procent toe. Dat bleek uit statistieken die de overheid gepubliceerd heeft. Dat versloeg de eerdere verwachtingen voor die periode: deskundigen gingen ervan uit dat de groei van het bbp voor het tweede kwartaal 2,5 procent zou zijn. In vergelijking met het vorige kwartaal nam de economische groei met 1 procent toe.

LEES VERDER »

365 views
Nieuws
Waarom-staat-de-pond-zo-laag-ten-opzichte-van-de-euro-

Waarom staat de pond zo laag ten opzichte van de euro?

Voor de Britten is het vakantieseizoen ook al begonnen: maar helaas voor hen pakt een tripje naar Europa niet zo gunstig uit als normaal. Dat komt door de huidige koers van de Britse pond. De nationale valuta heeft een nieuw dieptepunt bereikt ten opzichte van de euro. Op dit moment is 1 pond 1,0981 euro waard. Helaas denken valutastrategen van de Amerikaanse investeringsbank Morgan Stanley dat deze koers voorlopig zo laag zal blijven, of zelfs nog meer zal dalen.

LEES VERDER »

721 views
Nieuws
Waarom-Europa-met-een-botercrisis-te-maken-krijgt

Waarom Europa met een botercrisis te maken krijgt

De kans is groot dat Europa binnenkort met een enorm tekort aan boter te maken krijgt. Dat komt door een scherpe toename in de vraag naar boter. Daardoor is de prijs voor boter bijna verdubbeld in Europa. Consumenten hebben dat ook gemerkt: de prijs voor een pakje boter is 20 procent gestegen ten opzichte van vorig jaar. Dat blijkt uit data van Euromonitor. Verschillende vakbonden beschrijven het botertekort dan ook als een ‘grote crisis’. LEES VERDER »

1041 views
Nieuws
Rogoff--‘interestpercentages-zijn-grootste-bedreiging-globale-economie’

Rogoff: ‘interestpercentages zijn grootste bedreiging globale economie’

Een spontane stijging van interestpercentages zou op dit moment de allergrootste bedreiging voor de globale economie vormen. Dat stelt de voormalige hoofdeconoom van het Internationaal Monetair Fonds, Ken Rogoff, in een interview met de BBC. Rogoff staat als econoom vooral bekend om zijn uitgekomen voorspelling dat een van de grootste banken ter wereld failliet zou gaan tijdens de financiële crisis. LEES VERDER »

1395 views
Nieuws
Momentum

Nog even wachten of toch maar gelijk investeren?

Er zijn veel beleggers die hun vermogen natuurlijk graag in aandelen willen steken. Maar wanneer is het juiste en meest veilige moment om dat te doen? Het is zonde uwvermogen alleen op een spaarrekening te laten staan. LEES VERDER »

811 views
Nieuws
Waarom-beleggers-voorzichtig-moeten-zijn-met-auto-aandelen

Waarom beleggers voorzichtig moeten zijn met auto-aandelen

De Duitse autobranche gaat weer een aantal zware maanden tegemoet. Na het schandaal rondom dieselgate, waar vooral Volkswagen financieel onder geleden heeft, heeft – wederom – Volkswagen, Daimler en BMW nu het volgende schandaal te pakken. Het Duitse tijdschrift Der Spiegel heeft onderzoek gedaan naar mogelijke kartelpraktijken tussen de drie autoproducten. Het tijdschrift zegt daarvoor voldoende bewijs gevonden te hebben. Het is dan ook geen verrassing dat de beurskoersen van de automerken zwaar te lijden hebben onder alle klachten en beschuldigingen.

LEES VERDER »

447 views
Poll