Jos Stellendam

Jos Stellendam

Auteur van beleggersplaats

Als iemand thuis is in de financiële markten, dan is het Jos wel. Omdat ons platform steeds meer draagvlak krijgt, bereikt het steeds meer serieus geïnteresseerden in beleggen. Met het aantal lezers, neemt ook de diversiteit toe. Niet iedere belegger is hetzelfde. Jos ziet het als een uitdaging om mensen breed te informeren en te inspireren. Precies wat wij ook beogen met BeleggersPlaats. Jos heeft een journalistieke achtergrond, met financial markets als specialisatie.

Recente artikelen van Jos Stellendam

Nieuws
DWS

Jos Stellendam van beleggersplaats in

Deutsche Bank brengt DWS voor 1,8 miljard euro naar de beurs

De Duitse beurs bereidt zich voor op een grote beursgang. De Deutsche Bank wil 20 tot 25 procent van haar aandelen in de fondsmaatschappij DWS verkopen. Die verkoop zal de Deutsche Bank ongeveer 1,8 miljard euro opleveren. Het basisaanbod van de LEES VERDER »

699 views
Nieuws
Sergei Skripal

Welke sancties kan het Verenigd Koninkrijk opleggen aan Rusland ?

De spanningen tussen het Verenigd Koninkrijk en Rusland lopen hoog op, nadat bekend geworden is dat de moordaanslag van de voormalige Russische dubbelagent Sergei Skripal en zijn dochter is gepleegd Russisch zenuwgas. De Britse premier, Theresa May, zei afgelopen maandag dat de Britse overheid de gebeurtenis als een aanval op het Verenigd Koninkrijk zal zien als de Russische LEES VERDER »

689 views
Nieuws
Xi Jinping

Is meer macht voor Xi Jinping goed of slecht voor de Chinese economie?

Het Nationale Volkscongres in China zal naar alle waarschijnlijkheid komende zondag een grondwet wijzigen, waarin beschreven staat dat een president maar een beperkt aantal termijnen mag dienen. Slechts twee parlementsleden van het Volkscongres stemden van de week tegen dit voorstel. Als de grondwet aangepast wordt, betekent het in principe dat de huidige president, Xi LEES VERDER »

802 views
Nieuws
dax

Jos Stellendam van beleggersplaats in

Hoge dividenduitkeringen op de Duitse beurs

Een groot deel van de bedrijven die op de Duitse DAX-Index genoteerd zijn, zullen heel tevreden aandeelhouders hebben. In 2017 is door de bedrijven maar liefst 37 miljard euro aan dividend uitgekeerd. Sommige bedrijven hebben hun aandeelhouders daarnaast zelfs meer opgeleverd dan eerder werd verwacht. 2017 bleek voor Duitse beursgenoteerde bedrijven dan ook een recordjaar LEES VERDER »

1343 views
Nieuws
Ryanair, Michael O’Leary

CEO Ryanair: Brexit-paniek zal over zes maanden toeslaan

De CEO van Ryanair, Michael O’Leary, voorspelt dat de paniek over de Brexit over precies zes maanden zal toeslaan. De CEO van de Britse vliegtuigmaatschappij zegt dat de Britse bevolking dan pas de consequenties van hun keuze zal gaan inzien, omdat de Britten over zes maanden massaal zullen ontdekken dat de vluchten voor de zomervakantie in 2019 geannuleerd kunnen worden. LEES VERDER »

1282 views
Nieuws
Italiaanse economie

In welke staat verkeert de Italiaanse economie zich?

De uitslag van de Italiaanse verkiezingen heeft heel Europa verrast. De Italiaanse Vijfsterrenbeweging heeft afgelopen zondag een grote overwinning geboekt en ook het rechtse Lega mocht op een grote steun van de bevolking rekenen. De grote hoeveelheid stemmen voor de Vijfsterrenbeweging en Lega wordt gezien als een manier van het volk om af te rekenen met de bestaande politieke LEES VERDER »

675 views
Nieuws
verkiezingen

Italiaanse verkiezingen schrikken Europese markten

Italië wacht een lange periode van politieke onzekerheid. De verkiezingen van zondag laten zien dat Italianen de gevestigde orde zat zijn. Ze kozen massaal voor populistische, anti- establishment partijen die soms ook extreemrechts en eurosceptisch zijn. Hoe uit de LEES VERDER »

68 views
Nieuws
Kobe Steel

Het Kobe Steel schandaal: wat is er precies gebeurd?

Verdrietig, gevuld met spijt en gevoelens van schaamte: dat is samengevat de toon van het rapport dat Kobe Steel (KST) naar aanleiding van een groot onderzoek naar fraudering met data geschreven heeft. Kobe Steel is in een groot schandaal verwikkeld geraakt nadat bekend is geworden dat het Japanse bedrijf al jarenlang veiligheidsstatistieken en -cijfers van haar producten LEES VERDER »

61 views
Poll