Jos Stellendam

Jos Stellendam

Auteur van beleggersplaats

Als iemand thuis is in de financiële markten, dan is het Jos wel. Omdat ons platform steeds meer draagvlak krijgt, bereikt het steeds meer serieus geïnteresseerden in beleggen. Met het aantal lezers, neemt ook de diversiteit toe. Niet iedere belegger is hetzelfde. Jos ziet het als een uitdaging om mensen breed te informeren en te inspireren. Precies wat wij ook beogen met BeleggersPlaats. Jos heeft een journalistieke achtergrond, met financial markets als specialisatie.

Recente artikelen van Jos Stellendam

Nieuws
japaneseface

Jos Stellendam van beleggersplaats in

Bruns: ‘Japanse aandelenmarkt biedt veel kansen’

Vond eerder een aantal analisten dat de Japanse economie in 2018 minder hard zal groeien, ziet de succesvolle Duitse fondsmanager en investeerder Christof Bruns nog verschillende kansen op de markt in Japan. Dat liet Bruns weten in een interview met de Frankfurter Allgemeine Zeitung. LEES VERDER »

17 views
Nieuws
HNA-Hainan-group

Chinese HNA Group kampt met financiële problemen

De HNA Group is een Chinese onderneming waar niet veel beleggers van gehoord hebben. Dat is op zijn zachtst gezegd bijzonder te noemen. Het Chinese bedrijf bezit namelijk als internationale investeerder wereldwijd voor miljarden aan bedrijven en vastgoed. HNA leende daarvoor grote hoeveelheden geld en investeerde daarmee in rap tempo in grote bedrijven in andere landen. LEES VERDER »

357 views
Nieuws
japanese

Japanse economie zal in 2018 minder hard groeien

De Japanse economie heeft een tijdlang goed gepresteerd, maar deskundigen waarschuwen nu ervoor dat dat dit jaar waarschijnlijk niet het geval zal zijn. Zo zal de Japanse economie volgens velen dit jaar minder presteren ten opzichte van andere economieën. LEES VERDER »

298 views
Nieuws
crypto image

Jos Stellendam van beleggersplaats in

IMF: ‘we willen cryptovaluta zo snel mogelijk aan banden leggen’

Christine Lagarde, de directeur van het Internationaal Monetair Fonds, zegt dat het slechts een kwestie van tijd is voordat de cryptovaluta ook gereguleerd zullen worden door de overheid. ‘Het is onontkoombaar,’ zei Lagarde in een interview met CNN. LEES VERDER »

509 views
Nieuws
american influcen

Jos Stellendam van beleggersplaats in

Waarom wordt de Aziatische markt zo beïnvloed door Wall Street?

De sell-off van aandelen in de Verenigde Staten hebben voor een flinke klap gezorgd op de Aziatische beurzen. Zo daalde de Nikkei 225, de belangrijkste beurs van Japan, vrijdag met ongeveer 5 procent. LEES VERDER »

545 views
Nieuws
briteconomoy

Hoge verwachtingen voor Britse centrale bank

Nadat de Bank of England afgelopen jaar haar eerste renteverhoging in tien jaar doorvoerde verwachtten experts dat pas in november dit jaar wederom verhoogd zullen worden. Recente rapporten tonen echter aan dat het beter met de Britse economie gaat dan verwacht, terwijl ook Mark Carney, de voorzitter van de Britse centrale bank, zich er optimistisch over uitsprak. LEES VERDER »

239 views
Nieuws
increase percent

Waarom nemen beurskoersen deze week een duik?

De wereldwijde aandelenmarkten hebben een zware klap gehad. De Aziatische markt had te lijden onder investeerders die in grote getalen hun aandelen verkochten en niet veel later volgden ook investeerders op de Europese markt. Zo was dat bijvoorbeeld in Londen, Frankfurt en Parijs te merken: de beurskoersen vielen daar met gemiddeld 3 procent voordat de koers aan het begin van de middag weer een beetje opkrabbelde. LEES VERDER »

1887 views
Nieuws
mybucks

Mybucks bestormt de Afrikaanse markt als kredietverstrekker

De beursgenoteerde onderneming Mybucks (Xetra: MBC) wil inwoners van Afrikaanse landen beter toegang geven tot het online regelen van hun financiële zaken. Het bedrijf komt oorspronkelijk uit Luxemburg en is beursgenoteerd in Frankfurt. LEES VERDER »

207 views
Poll