jos-sterk-1

Jos Sterk

Auteur van Beleggersplaats

Jos Sterk is gepokt en gemazeld in de financiële sector, zijn eerste stappen in de sector dateren van het begin van de jaren 80. Hij had de brute pech om zijn put-opties te zien expireren de vrijdag voor de oktober-crash in 1987, waar hij wijze lessen uit heeft getrokken. In de loop van zijn carrière heeft hij voor zowat alle uitgeverijen gewerkt die in de sector actief zijn. Jos Sterk is ook actief als schrijver van boeken, onder zijn eigen naam maar ook als ghost writer. Lezen en schrijven zijn echte passies, van ’s morgens tot ’s avonds worden de ontwikkelingen op de financiële markten gevolgd. Hij focust zich in belangrijke mate op de edelmetalen, die de jongste tijd hun glans weer hebben herwonnen. Onder andere het boeiende universum van de gouden en zilveren verzamelmunten houdt hem in zijn ban. Te weinig beleggers zijn naar zijn mening vertrouwd met deze verzamelmunten, die in veel gevallen stevige rendementen opleveren.

Recente artikelen van Jos Sterk

Nieuws
Zilverprijs gaat hard van start in 2017

Jos Sterk van Beleggersplaats in

Zilverprijs gaat hard van start in 2017

De edelmetalen hebben de start van 2017 niet gemist, zowel goud als zilver zijn in de eerste weken van dit jaar fors duurder geworden. De goudprijs steeg met ruim 5%, in het geval van zilver was er sprake van een stijging met zelfs ruim 7%. Het witte metaal reageert uiteraard altijd met een hefboomeffect op een stijging van de goudprijs. Bovendien valt de grote belangstelling voor goud en zilver op, vooral in zijn fysieke vorm. De vraag naar gouden en zilveren munten vertoont nog steeds een stijgende trend. LEES VERDER »

1166 views
Nieuws
Goudprijs rukt weer op richting 1200 dollar

Goudprijs rukt weer op richting 1200 dollar

Op de markten voor edelmetalen verliepen de eerste dagen van het nieuwe jaar gunstig. De dollar verzwakte op de valutamarkten en daar profiteerden zoals verwacht goud, zilver en de andere edelmetalen van. De goudprijs rukt op richting 1200 dollar. Bij een doorbraak boven dat niveau kan het goud zijn onderbroken hausserit hervatten. Zoals vorig jaar heeft de goudprijs de start van het nieuwe jaar niet gemist. Zoals elk jaar zijn de eerste nieuwe munten al verkrijgbaar. Het aanbod is ook dit jaar erg uitgebreid en dat in alle delen van de wereld. LEES VERDER »

1577 views
Nieuws
grote-interesse-voor-lunar-munten-jaar-van-de-haan

Grote interesse voor Lunar munten Jaar van de Haan

De markt voor edelmetalen kan terugkijken op een redelijk goed 2016. De goudprijs steeg tussen 1 januari en 31 december met ruim 5%. De start van het jaar was veelbelovend, maar in de tweede helft van het jaar werd wat gas teruggenomen. De zilverprijs sloot het voorbije jaar echter bijna 20% hoger af. LEES VERDER »

769 views
Nieuws
maak-de-juiste-keuzes-uit-het-nieuwe-aanbod-aan-gouden-en-zilveren-verzamelmunten

Maak de juiste keuzes uit het nieuwe aanbod aan gouden en zilveren verzamelmunten

Veel beleggers hebben vooral oog voor gouden munten. We kunnen die voorkeur ergens wel begrijpen, maar vaak wordt daarbij over het hoofd gezien dat zilveren munten vaak zowel vanuit het standpunt van de belegger als vanuit dat van de verzamelaar zo mogelijk nog interessanter kunnen zijn. LEES VERDER »

688 views
Nieuws
Lagere goudprijs heeft slechts beperkte invloed op markt voor verzamelmunten

Lagere goudprijs heeft slechts beperkte invloed op markt voor verzamelmunten

De goudprijs is recent weer onder druk komen te staan als gevolg van de sterkere dollar. Een stijging van de dollarkoers gaat inderdaad meestal gepaard met een lagere goudprijs en vice versa. Verzamelaars van gouden munten moeten zich daar echter weinig van aantrekken, de prijzen voor deze munten ondervinden meestal nauwelijks of geen hinder van de prijsdaling bij het goud. Het komt er natuurlijk wel op aan de juiste munten te selecteren. Een goed gespreide portefeuille verzamelmunten behoudt niet alleen zijn waarde, maar zal op termijn ook flink in waarde stijgen. LEES VERDER »

757 views
Nieuws
Vraag naar gouden munten blijft onveranderd hoog

Vraag naar gouden munten blijft onveranderd hoog

Op de goudmarkt gebeuren vreemde zaken en dat is al een tijdje zo. Regelmatig duiken grote verkooporders op zonder dat duidelijk is uit welke hoek die komen. Het gevolg is dat de goudprijs niet de kans krijgt om de onderbroken stijging te hervatten. Maar de vreemdste zaak van alles is ongetwijfeld dat de vraag naar gouden munten op hoog niveau blijft. De US Mint zag de verkopen nu al 4 maanden op rij stijgen, waarbij na 8 november nog een versnelling van de vraag werd opgetekend. LEES VERDER »

1313 views
Nieuws
Zeldzame gouden en zilveren munten kunnen aardige verrassingen opleveren

Zeldzame gouden en zilveren munten kunnen aardige verrassingen opleveren

Het lijkt wel een jongensdroom: het ontdekken van een schat met een grote waarde. Bij veilinghuis Boningtons kwam een munt onder de hamer die deze jongensdroom waar heeft gemaakt. Een Queen Anne ‘Vigo’ 5 guinea munt vertoefde geruime tijd in de ‘schatkist’ van een kleine jongen. Deze had de munt van zijn grootvader gekregen, die zich waarschijnlijk niet bewust was van de waarde van de munt. LEES VERDER »

1270 views
Nieuws
Recordbedrag betaald op veiling voor zilveren gulden

Recordbedrag betaald op veiling voor zilveren gulden

Het verzamelen van gouden en zilveren munten is een interessante hobby, maar dan wel eentje die ook beleggers kan aanspreken. Vooral verzamelpunten kunnen soms met een aardige meerwaarde worden verkocht. In uitzonderlijke gevallen kunnen die meerwaarden zelfs ronduit sensationeel genoemd worden. Zaak is echter om met beide voeten op de grond te blijven. LEES VERDER »

1613 views
Poll