jos-sterk-1

Jos Sterk

Auteur van Beleggersplaats

Jos Sterk is gepokt en gemazeld in de financiële sector, zijn eerste stappen in de sector dateren van het begin van de jaren 80. Hij had de brute pech om zijn put-opties te zien expireren de vrijdag voor de oktober-crash in 1987, waar hij wijze lessen uit heeft getrokken. In de loop van zijn carrière heeft hij voor zowat alle uitgeverijen gewerkt die in de sector actief zijn. Jos Sterk is ook actief als schrijver van boeken, onder zijn eigen naam maar ook als ghost writer. Lezen en schrijven zijn echte passies, van ’s morgens tot ’s avonds worden de ontwikkelingen op de financiële markten gevolgd. Hij focust zich in belangrijke mate op de edelmetalen, die de jongste tijd hun glans weer hebben herwonnen. Onder andere het boeiende universum van de gouden en zilveren verzamelmunten houdt hem in zijn ban. Te weinig beleggers zijn naar zijn mening vertrouwd met deze verzamelmunten, die in veel gevallen stevige rendementen opleveren.

Recente artikelen van Jos Sterk

Nieuws
_pic-web-5

Jos Sterk van Beleggersplaats in

Zilverprijs maakt zich op voor de volgende stijgingsfase: Koninklijke zilveren munten in aanbod

Is het u opgevallen dat de zilverprijs dit jaar is achtergebleven ten opzichte van de goudprijs? Echt ongewoon is dat niet, want de zilvermarkt vertoont heel andere kenmerken dan die van andere edelmetalen. LEES VERDER »

292 views
Nieuws
_pic-web-4

Vergeet de kleintjes niet: kleine gouden munten zijn populair bij verzamelaars

Manipulatie goudprijs blijft duren

Wil diegene die de goudprijs afremt eindelijk eens opstaan? We doen deze oproep vrijblijvend, in het besef dat er toch geen gevolg aan zal gegeven worden. LEES VERDER »

662 views
Nieuws
_pic-web-3

Jos Sterk van Beleggersplaats in

Legendarische schilder Jeroen Bosch nu in zilver verkrijgbaar

Op de markten voor edelmetalen viel de laatste dagen weer vuurwerk te beleven. De oplopende spanningen rond (ditmaal) Qatar joegen de prijzen voor zowel goud als zilver door het plafond. LEES VERDER »

411 views
Nieuws
_pic-web-1

Jos Sterk van Beleggersplaats in

2x 1kg in zeldzaam zilver

De goudprijs klopt aan de deur van 1.300 dollar per troy ounce, waarbij verschillende factoren samenspannen om hogere prijzen in de noteringstabellen te krijgen. LEES VERDER »

573 views
Nieuws
_pic-web-1

De Enkele Gouden Dukaat is een verzamelmunt bij uitstek nu de Trump Trade Fear toeslaat

Met de Collectie Zilveren Rijksdaalders van Wilhelmina verzamelt u alle 12 jaartallen originele zilveren Rijksdaalders van Wilhelmina. LEES VERDER »

522 views
Nieuws
_pic-web-1

Enkele Gouden Dukaat 2017 en de Dubbele Gouden Dukaat 2017 zijn weer uitverkocht

De Verenigde Staten hebben het verlengde Memorial Day weekend achter de rug en dat betekent dat het zomerseizoen nu echt is begonnen. Voor de feestdag lag de goudprijs goed koers. Het niveau van 1270 dollar per troy ounce werd bereikt, maar belangrijker nog is dat we op de chart een ‘golden cross’ kregen. Het 50-day moving average is door het 200-day moving average gebroken, wat wil zeggen dat er hogere koersen in de pijplijn zitten.

Inmiddels zijn er ook opnieuw enkele interessante beleggingsmunten aangekondigd, onder andere ook door de Nederlandsche munt. De verzamelaar had nog tot 31 mei de tijd om de jubileumeditie van de Enkele Gouden Dukaat 2017 en de Dubbele Gouden Dukaat 2017 te bestellen. Hierna wordt de definitieve oplage vastgesteld en zijn de Gouden Dukaten 2017 gegarandeerd uitverkocht bij de Koninklijke Nederlandse Munt.

Het betreft een eenmalige jubileumeditie met het ontwerp van 1817 en met dubbeldatering die uitsluitend verkrijgbaar is op basis van voorintekening in de maand mei 2017. Dat wil concreet zeggen dat de verzamelaar mee de oplage bepaalt. Deze munt, die al 425 jaar is opgenomen in de Nederlandse Muntwet, wordt geleverd in luxe houten cassette met genummerd Certificaat van Echtheid. Abonnees op de Enkele Gouden Dukaten hoeven niets te doen en ontvangen de Enkele Gouden Dukaat 2017 automatisch;

De prijs werd vastgelegd op € 214,95 en hieronder vindt u enkele specificaties:

Metaal : Goud

Gehalte : 983/1000

Gewicht : 3,494 g

Diameter : 21,0 mm

Rand : Kabel

Kwaliteit : Proof

Oplage : Nader te bepalen

In 2017 is het 200 jaar geleden dat het huidige ontwerp van de Enkele Gouden Dukaat, een anonieme geharnaste man met zwaard en pijlenbundel in zijn hand, voor het eerst werd geslagen. In de loop der jaren is het ontwerp aangepast, zoals te zien is op de Dubbele Gouden Dukaat. Ter ere van het 200-jarig ontwerp verschijnt dus dit jaar eenmalig een jubileumeditie, waarbij het oorspronkelijke ontwerp van de Dukaat uit 1817 terugkeert op de munt. Ook is een dubbeldatering 1817–2017 aangebracht.

 

210 views
Nieuws
_pic-web-1

Bitcoin of de herdenkingsmunt van het Rode Kruis? Aan u de keuze

De afgelopen dagen was Bitcoin niet weg te slaan uit de financiële berichtgeving. De koers van deze crypto currency vloog door het dak en het leek slechts een kwestie van tijd te zijn alvorens de kaap van 3000 dollar werd bereikt. LEES VERDER »

980 views
Nieuws
_pic-web-3

Jos Sterk van Beleggersplaats in

De grootste zilveren munt in de wereld is (letterlijk) een kunstwerk

Er gebeuren vreemde zaken op de zilvermarkt. Elke poging om de zilverprijs hoger te sturen loopt spaak, maar volgens handelaren is er iets op de markt niet in de haak. LEES VERDER »

513 views
Poll