jos-sterk-1

Jos Sterk

Auteur van Beleggersplaats

Jos Sterk is gepokt en gemazeld in de financiële sector, zijn eerste stappen in de sector dateren van het begin van de jaren 80. Hij had de brute pech om zijn put-opties te zien expireren de vrijdag voor de oktober-crash in 1987, waar hij wijze lessen uit heeft getrokken. In de loop van zijn carrière heeft hij voor zowat alle uitgeverijen gewerkt die in de sector actief zijn. Jos Sterk is ook actief als schrijver van boeken, onder zijn eigen naam maar ook als ghost writer. Lezen en schrijven zijn echte passies, van ’s morgens tot ’s avonds worden de ontwikkelingen op de financiële markten gevolgd. Hij focust zich in belangrijke mate op de edelmetalen, die de jongste tijd hun glans weer hebben herwonnen. Onder andere het boeiende universum van de gouden en zilveren verzamelmunten houdt hem in zijn ban. Te weinig beleggers zijn naar zijn mening vertrouwd met deze verzamelmunten, die in veel gevallen stevige rendementen opleveren.

Recente artikelen van Jos Sterk

Nieuws
IMF maakt zich grote zorgen om financieel systeem China

IMF maakt zich grote zorgen om financieel systeem China

De stijgende schuldenberg van China vormt een steeds groter wordend risico voor de economische groei van het land. Dat stelt het Internationaal Monetair Fonds in een onderzoek. Het IMF houdt sinds 2011 de groei van de Chinese nationale schuld in de gaten. In het eerste rapport dat daarover gepubliceerd werd, schreef het IMF dat er verschillende factoren binnen het Chinese financiële systeem waren ‘die niet in balans zijn’. Nu heeft het IMF nog meer redenen om zich zorgen te maken over de situatie in China. Uit een recente stress test bleek namelijk dat maar liefst vier op de vijf Chinese banken kwetsbaar zijn en niet in staat een economische crisis te overleven. Daarom moet de Chinese overheid zich minder concentreren op de economische groei in het land, maar meer op regulering, stabiliteit en het verbeteren van de financiële status van de bankensector, zegt het IMF. LEES VERDER »

1396 views
Nieuws
Hebt-u-al-uw-eigen-Koninklijke-onderscheiding-in-zilver-ontvangen-

Jos Sterk van Beleggersplaats in

Hebt u al uw eigen Koninklijke onderscheiding in zilver ontvangen?

Op de zilvermarkt bleef het in de afgelopen weken relatief windstil. De zilverprijs consolideert boven het niveau van 16,50 dollar waarbij de inzinking van enkele weken geleden merkwaardig snel werd goedgemaakt. Ook op de zilvermarkt heeft een ‘dikke vinger’ toegeslagen. Met die ‘dikke vinger’ wordt een onverwachte schuiver in de zilverprijs bedoeld, zogenaamd het gevolg van het uitschuiven van de vinger van een handelaar.

LEES VERDER »

1559 views
Nieuws
Kleine-verzamelmunten-kunnen-grote-winsten-opleveren

Jos Sterk van Beleggersplaats in

Kleine verzamelmunten kunnen grote winsten opleveren

Op de goudmarkt wordt beurtelings warm en dan weer koud geblazen. De goudprijs kreeg een paar keer een flink pak voor de broek, waarbij werd verwezen naar het optreden van mysterieuze krachten die het goud telkens opnieuw onderuit haalden. Maar wie het ook is die de goudmarkt onder handen neemt: het manipuleren van de goudmarkt lukt steeds minder goed. En dat heeft dan weer te maken met de stevige ondertrend op de markt. LEES VERDER »

1187 views
Nieuws
explosion

Jos Sterk van Beleggersplaats in

Zilverprijs staat klaar om te exploderen, zegt men ons

Ook op de zilvermarkt viel er de afgelopen weken weer heel wat te beleven. Er kwam, zoals op de goudmarkt trouwens, opnieuw ongecontroleerd aanbod op de markt, waardoor de zilverprijs weer een paar trapjes lager werd gezet. LEES VERDER »

1599 views
Nieuws
fat finger

Jos Sterk van Beleggersplaats in

De ‘vette vinger’ die de goudmarkt bewerkt

Iets of iemand kan het niet nalaten om de goudprijs naar zijn of haar hand te zetten. Telkens opnieuw wordt de Comex opgeschrikt door het opduiken van ongelimiteerde grote verkooporders. Ook in de laatste week van juni was dat plots weer het geval. LEES VERDER »

1052 views
Nieuws
_pic-web-5

Jos Sterk van Beleggersplaats in

Zilverprijs maakt zich op voor de volgende stijgingsfase: Koninklijke zilveren munten in aanbod

Is het u opgevallen dat de zilverprijs dit jaar is achtergebleven ten opzichte van de goudprijs? Echt ongewoon is dat niet, want de zilvermarkt vertoont heel andere kenmerken dan die van andere edelmetalen. LEES VERDER »

931 views
Nieuws
_pic-web-4

Vergeet de kleintjes niet: kleine gouden munten zijn populair bij verzamelaars

Manipulatie goudprijs blijft duren

Wil diegene die de goudprijs afremt eindelijk eens opstaan? We doen deze oproep vrijblijvend, in het besef dat er toch geen gevolg aan zal gegeven worden. LEES VERDER »

1062 views
Nieuws
_pic-web-3

Jos Sterk van Beleggersplaats in

Legendarische schilder Jeroen Bosch nu in zilver verkrijgbaar

Op de markten voor edelmetalen viel de laatste dagen weer vuurwerk te beleven. De oplopende spanningen rond (ditmaal) Qatar joegen de prijzen voor zowel goud als zilver door het plafond. LEES VERDER »

757 views
Poll