Maurice

Maurice Essers

Auteur van Lunar vermogensbeheer

Maurice Essers heeft Bancaire ervaring opgedaan bij effectendienstverlener Orbay (Rabobank/KBC bank). Na de HEAO bedrijfseconomie afgestudeerd aan de Universiteit van Tilburg als drs/MSc of Science met een specialisatie naar Beleggingstheorie/Investment Analysis. Ingeschreven bij en gecertificeerd door het DSI als vermogensbeheerder. Hij is momenteel actief als CEO bij vermogensbeheerder Vimco Luxembourg en is tevens columnist op De Kritische Belegger, BeleggersPlaats en medeoprichter van SlimmeAandelen.nl

Recente artikelen van Maurice Essers

Nieuws
value invest

Value Investing nog nooit zo aantrekkelijk

Vandaag kwam Linkedin met de kwartaalcijfers naar buiten. Het aandeel gaat 40% onderuit naar aanleiding van de cijfers. Daarin schuilt ook het gevaar van andere aandelen zoals Facebook, Amazon, Netflix en Google (FANG). LEES VERDER »

1231 views
Nieuws
bottom

Historisch lage waarderingen op de beurs

De eerste tien handelsdagen van het jaar vormen de slechtste start ooit voor Wall Street. Ook voor Value aandelen is de maand januari niet positief geweest, waardoor de Netto Asset Value (NAV) van de Value fondsen behoorlijk lager zijn. LEES VERDER »

2132 views
Nieuws
vraag

Misvatting door onwetendheid

Tegenwoordig zijn er veel vragen over de economie, de groei van de economie, de wereldpopulatie en hoe dit in de toekomst eruit gaat zien. Eén specialist op dit gebied is Professor Hans Rosling. Hij kijkt naar de statistieken wereldwijd en de levens achter de getallen. LEES VERDER »

1103 views
Nieuws
beleggen2

De Psychologie van het Beleggen

Beleggen is een vak apart en moeilijk te doorgronden. Beleggen heeft niet alleen te maken met het nemen van de juiste beleggingsbeslissing, maar voornamelijk met het mentale gedeelte ook wel “behavioral finance” genoemd. LEES VERDER »

1685 views
Nieuws
haren

“Het strenge toezicht van de AFM loopt de spuigaten uit!”

 

De AFM dwingt vermogensbeheerders steeds meer richting het vak van financiële planning. Op Linkedin zag ik afgelopen week toevallig een vacature voorbijkomen waarbij de Rabobank Maastricht LEES VERDER »

1385 views
Nieuws
Buffett vergroot belang Heinz

Buffett vergroot belang Heinz

Het beleggingsvehikel van Warren Buffett, Berkshire Hathaway, heeft zijn belang in ketchupmaker Heinz verder uitgebreid met 5,4%. Vanwege de uitoefening van een warrant kreeg Buffett ruim 46,2 miljoen aandelen waardoor zijn belang is vergroot naar 52,2%. Om dit te doen heeft Buffett een bedrag van $ 462.000 geïnvesteerd. LEES VERDER »

964 views
Nieuws

De fout die veel beleggers maken

De onzekerheden van Ebola, Isis en Krim zorgden afgelopen jaar voor het afschrikken van beleggers. De risico aversie zorgde voor een geldstroom die vloeide vanuit mid cap bedrijven naar large cap bedrijven. LEES VERDER »

1975 views
Poll