260_BPL_480x256px_Portretten-5

Michael Gielkens

Auteur van SlimmeGrondstofAandelen

Michael Gielkens heeft ervaring opgedaan in de financiële sector bij Montesquieu Finance, DSM, China en Rabobank. Na de HEAO Bedrijfseconomie is hij afgestudeerd in de masters Finance en Strategy & Innovation. Momenteel is Michael als beleggingsanalist verbonden aan vermogensbeheerder Vimco Luxembourg. Als analist zoekt hij naar ondergewaardeerde value aandelen en interessante beleggingen in grondstof- en edelmetaalbedrijven. Daartoe bezoekt Michael wereldwijd congressen en seminars. Deze kennis wordt toegepast in de beleggingsportefeuilles van Vimco en tevens gedeeld via SlimmeAandelen, SlimmeGrondstofAandelen en BeleggersPlaats.

Recente artikelen van Michael Gielkens

Nieuws
De-Grote-Rotatie--van-Groei-naar-Value

De Grote Rotatie: van Groei naar Value

Na de kredietcrisis hebben centrale banken een ongekend monetair expansiebeleid gevoerd en ongekend lage rentes aangehouden. Dit heeft geleid tot een enorme toestroom van kapitaal naar groeiaandelen. Gedreven door trends als de opkomst van social media en smartphones hebben groeiaandelen zoals Facebook, Amazon, Netflix en Google (FANG) veel aan populariteit gewonnen. LEES VERDER »

957 views
Nieuws
gold1

Goud zoeken deel 4: De Verenigde Staten

Recent ben ik teruggekeerd van een spectaculaire tour langs meerdere mijnbouwbedrijven. Deze reis heeft mij gevoerd van de Inuit Eskimo’s in Noord-Canada naar de toppen van gebergtes in de Dominicaanse Republiek. LEES VERDER »

241 views
Nieuws
3x

Goud zoeken deel 2: Het noordpoolgebied in Canada

Zojuist ben ik teruggekeerd van een spectaculaire tour langs meerdere mijnbouwbedrijven. Deze reis heeft mij gevoerd van de Inuit Eskimo’s in Noord-Canada naar de toppen van gebergtes in de Dominicaanse Republiek. LEES VERDER »

1215 views
Nieuws
vliegtuig

Goud zoeken deel 1: CEO roundtable Canada

Ik ben zojuist teruggekeerd van een spectaculaire tour langs meerdere mijnbouwbedrijven. Deze reis heeft mij gevoerd van de Inuit Eskimo’s in Noord-Canada naar de toppen van gebergtes in de Dominicaanse Republiek. Ik ben vervoerd met privéjets en heb gevlogen in helikopters. LEES VERDER »

1665 views
Nieuws
_pic-web-1

Hoe verzeker je je portefeuille tegen de onvoorspelbare Trump?

De afgelopen weken is de consternatie rondom Donald Trump in een stroomversnelling geraakt. De 45e president van de Verenigde Staten lijkt zich in een steeds moeilijker parket te begeven. LEES VERDER »

1293 views
Poll