Michiel

Michiel Verwoerd

Auteur van Beleggersplaats

Michiel Verwoerd is redacteur van BeleggersPlaats. Michiel heeft een brede interesse voor de financiële wereld en belicht de vele aspecten van het beleggen. Hij studeert Financial Engineering and Management aan de Universiteit Twente en heeft daarom een wetenschappelijke achtergrond. Vooral na het uitbreken van de financiële crisis, vergt het een goede voorbereiding om de juiste keuzes te kunnen maken. Michiel zijn brede kijk op het fenomeen beleggen helpt u bij de beeldvorming, daarnaast wijst hij u op de kansen en bedreigingen die zich voortdurend voordoen op het financiële wereldtoneel.

 

Recente artikelen van Michiel Verwoerd

Nieuws
rijke vrouw

De beste plek om als vrouw miljardair te worden

Vier, dat is het aantal vrouwen dat dit jaar terug was te vinden in de Forbes lijst van de 30 rijksten ter wereld. Niet verassend zou je zeggen, waar de rijke vrouwen wonen is dat volgens CNBC wel. LEES VERDER »

2014 views
Nieuws
construction-worker

Bouwvakkers optimistischer in juli

De Amerikaanse National Association of Home Builders (NAHB) heeft volgens CalculatedRiskBlog recent haar indexcijfer voor juli gepubliceerd. De index scoorde in juli 60 punten, wat duidt op positivisme. LEES VERDER »

463 views
Nieuws
chinees

Toshiba kan 300 miljard yen aan accounting boetes verwachten

Toshiba (Tokyo: 6502) kan zich volgens CNBC, opmaken voor $2,4 tot $3,2 miljard aan boetes, gerelateerd aan slordige accounting praktijken. Hisao Tanaka, CEO van Toshiba, zal naar aanleiding van de affaire ook opstappen. LEES VERDER »

797 views
Nieuws
fairphone

Fairphone wil een eind maken aan bloederige gadgets

Binnenin de gelikte verpakking van je telefoon zit een dozijn aan mineralen en metalen. De mineralen en metalen die worden gebruikt komen veelal uit politiek onstabiele gebieden zoals Congo. LEES VERDER »

793 views
Nieuws
vliegveld-griekenland

Wat houdt het Griekse 50 miljard euro privatiseringsfonds in?

Een van de belangrijkste afspraken, vastgelegd in het noodsteunpakket voor de Grieken, is het op te zetten privatiseringsfonds ter waarde van 86 miljard euro. In dit fonds moeten de Grieken, volgens CNBC, 50 miljard euro aan assets onderbrengen. LEES VERDER »

1672 views
Nieuws
starwars

EA huurt voormalig ‘Assassin’s Creed’ producer

Volgens MarketWatch heeft de game producer Electronic Arts (EA) het voormalig studiohoofd van Ubisoft, Jade Raymond, binnen gehaald. Raymond was bij Ubisoft hoofd ontwikkelaar van de bekende game Assassin’s Creed en mag bij EA nu twee ontwikkelteams gaan leiden. LEES VERDER »

523 views
Nieuws
junk bonds

Angst voor China en de Grieken brengen cash level naar Lehman niveau

Na twee weken van extreme volatiliteit op de Chinese markten en de dreiging van een Grexit hebben asset managers, volgens CNBC, massaal naar contanten gegrepen. LEES VERDER »

1932 views
Nieuws
tanken

Brandstof onder de $2

Amerikaanse chauffeurs kunnen volgens CNNMoney vooruitkijken naar brandstofprijzen van minder dan $2 per liter. Dit komt voornamelijk door de deal tussen Amerika en Iran LEES VERDER »

1244 views
Poll