OptieAcademy

OptieAcademy

Auteur van Optie academy

OptieAcademy is opgericht in 2011 door Jan Robert Schutte en Harry Klip. OptieAcademy stelt zich ten doel van zowel beginnende als gevorderde beleggers betere optiebeleggers te maken door het aanbieden van gestructureerde producten en diensten.

Jan Robert Schutte

Sinds 1996 is Jan Robert Schutte actief op de aandelen- en derivatenmarkten. Jan Robert is begonnen als broker en was vervolgens als optiehandelaar werkzaam op de Optiebeurs. Van 2000 tot 2004 was Jan Robert bij Binck verantwoordelijk voor de technische analyse, ‘Aandeel van de Dag’, optiestrategieën en de dagelijkse visie. Daarna heeft hij zich bekwaamd in spread trading van derivaten. In 2011 heeft Jan Robert samen met Harry Klip OptieAcademy opgericht, omdat zij vonden dat particuliere beleggers bij grootbanken en brokers te weinig begeleid werden.

Harry Klip

Harry heeft bedrijfseconomie gestudeerd in Groningen en is in 1990 begonnen als derivatenhandelaar. Na eerst voor marktpartijen te hebben gewerkt, heeft hij eind jaren ’90 een eigen market makers-bedrijf opgericht. Daarbij heeft hij optiehandelaren opgeleid voor onder andere de voorloper van All Options en Hak options en was hij ook geregeld beursanalist op TV bij RTLZ. Bij Sigma Derivatives en Today’s Beheer en Brokers was hij directeur. In 2011 heeft hij OptieAcademy opgericht en heeft het beursspel gewonnen bij RTLZ. Afgelopen jaar is hij tevens fondsmanager van een hedgefonds geweest.

Recente artikelen van OptieAcademy

Nieuws
Optie-Trade-van-de-Week--een-driepoot-long-op-Twitter

OptieAcademy van Optie academy in

Optie Trade van de Week: een driepoot long op Twitter

Deze week krijgt u van OptieAcademy de Optie Trade van de Week gepresenteerd: een driepoot long op Twitter. Twitter is met tickersymbol TWTR aan de Amerikaanse effecten- en optiebeurs genoteerd. LEES VERDER »

486 views
Nieuws
Optie-Trade-van-de-Week--geschreven-put-op-Johnson-&-Johnson

OptieAcademy van Optie academy in

Optie Trade van de Week: geschreven put op Johnson & Johnson

Deze week krijgt u van OptieAcademy de Optie Trade van de Week gepresenteerd: Johnson & Johnson met korting kopen via een geschreven put.

Johnson & Johnson is een grote Amerikaanse farmacie- en health-onderneming met een marktkapitalisatie van meer dan $300 miljard. De (toekomstige) koers/winst-verhouding (K/W) bedraagt 16. Het dividendrendement bedraagt op basis van de huidige aandelenkoers een fraaie 2,8%. Het aandeel staat met tickersymbol JNJ aan de Amerikaanse effectenbeurs NYSE genoteerd en op de aandelen worden opties verhandeld. LEES VERDER »

987 views
Nieuws
optie-trade-van-de-week-call-refresco

OptieAcademy van Optie academy

Optie Trade van de Week: call Refresco

Deze week krijgt u van OptieAcademy de Optie Trade van de Week gepresenteerd: met een gekochte call inspelen op een stijging van Refresco. LEES VERDER »

382 views
Nieuws
Optie Trade van de Week: Short put op Anheuser-Busch Inbev

OptieAcademy van Optie academy in

Optie Trade van de Week: Short put op Anheuser-Busch Inbev

Deze week krijgt u van OptieAcademy de Optie Trade van de Week gepresenteerd: Anheuser-Busch Inbev met korting kopen via short put. Anheuser-Busch Inbev is de grootste bierbrouwer ter wereld en is onder meer bekend van Dommelsch, Löwenbräu, Stella Artois en Budweiser. Anheuser-Busch heeft een marktaandeel van ongeveer 50% in de Verenigde Staten. Het aandeel staat met tickersymbol BUD aan de Amerikaanse effectenbeurs NYSE genoteerd en op de aandelen worden opties verhandeld. LEES VERDER »

833 views
Nieuws
optie-trade-van-de-week-driepoot-long-op-tomtom

OptieAcademy van Optie academy

Optie Trade van de Week: Driepoot Long op TomTom

Deze week krijgt u van OptieAcademy een Optie Trade van de Week gepresenteerd: inspelen op een stijging van TomTom met een Driepoot Long met maart-opties. De koers van TomTom is naar onze mening zwaar achtergebleven bij de markt en we zien stijgingspotentieel in het aandeel. We spelen daarop in met een driepoot-optiestrategie met maart-opties. LEES VERDER »

844 views
Nieuws
Optie Trade van de Week: geschreven put op Fugro

OptieAcademy van Optie academy

Optie Trade van de Week: geschreven put op Fugro

Deze week krijgt u van OptieAcademy een geschreven put op Fugro als Optie Trade van de Week gepresenteerd. Fugro is met tickersymbol FUGR aan de Amsterdamse effecten- en optiebeurs genoteerd. LEES VERDER »

396 views
Nieuws
optie-trade-van-de-week-geschreven-put-op-unibail-rodamco

OptieAcademy van Optie academy

Optie Trade van de Week: geschreven put op Unibail-Rodamco

Deze week krijgt u van OptieAcademy een geschreven put op Unibail-Rodamco als Optie Trade van de Week gepresenteerd. Unibail-Rodamco a is met tickersymbol ULA (ook) aan de Amsterdamse effecten- en optiebeurs genoteerd. LEES VERDER »

587 views
Poll