Paul

Paul van den Heuvel

Auteur van The dividend factory

Paul van den Heuvel heeft zich gespecialiseerd in het inkomensgericht beleggen en is auteur van de nieuwsbrieven The Dividend Factory en Pensioen Dividend. Zijn ervaringen als analist hebben hem geholpen bij de zoektocht naar Hoog Dividend aandelen. Deze aandelen hebben geen notering in eigen land, dus moest hij naar Amerika, de bakermat van het inkomensgericht beleggen. Regelmatig is hij daar te vinden en nog steeds weet hij de parels onder de Hoog Dividend aandelen aan zijn twee portfolio’s toe te voegen. Het is Paul zijn missie om ook de Nederlandse en Belgische beleggers hiervan te laten profiteren. En dat zijn er inmiddels al vele duizenden.

Recente artikelen van Paul van den Heuvel

Nieuws
spaarvarkenpaul

7,8% belastingvrij dividend tot in 2027

De recente correctie heeft de deur weer open gezet voor onze vier paradepaardjes. De opgelopen koersen raakten onze beste aandelen het hardst, in die zin dat ze gewoonweg te duur zijn geworden en de door mij geadviseerde aankooplimiet inmiddels waren gepasseerd. LEES VERDER »

2509 views
Nieuws
25% korting

Wie durft: 25% Dividend!

Afgelopen dagen kleurden de beurzen diep rood. We zagen de bui al hangen en de eerste druppels konden we al voelen. Ja, nu regent het. De correctie was al in de maak na het rumoer rond de renteverhogingen. Het gaat té goed, met name in de VS. LEES VERDER »

1467 views
Nieuws
Europees dividend wordt steeds aantrekkelijker

Europees dividend wordt steeds aantrekkelijker

Amerika blijft de bakermat van het dividendbeleggen. Daar zal voorlopig geen verandering in komen. Toch zien we dat ook in Europa de belangstelling voor dividendaandelen toeneemt. Daar zijn verschillende redenen voor. De rente staat al langere tijd historisch laag en steeds meer beleggers laten rentedragende producten achter zich en vinden hun weg naar de aandelenbeurzen. Dividend is dan een passend alternatief voor rente op obligaties of spaartegoed. Nu de dollar aan waarde verliest, is het verstandig om ook te gaan kijken naar Europese dividendaandelen. LEES VERDER »

1313 views
Nieuws
Olie-en-gas-weer-interessant-voor-dividendbeleggers

Olie en gas weer interessant voor dividendbeleggers

De prijs voor een vat olie zit weer in de lift. Dat zal u niet ontgaan zijn. In ieder geval wordt elke tankbeurt weer duurder. Als belegger kunt u hier natuurlijk gebruik van maken. Grote oliemaatschappijen kunnen in de regel de klappen wel opvangen. Afgelopen jaren zijn veel kleinere bedrijven in de problemen gekomen en een aantal daarvan heeft de handdoek in de ring moeten gooien.

LEES VERDER »

1327 views
Nieuws
159% dividend van Nuveen zeker geen sprookje

159% dividend van Nuveen zeker geen sprookje

Ik wens u een mooi, gezond en gelukkig 2018. Als het aan de economie ligt, lijkt een deel van die wens wel uit te komen. Hoe lang het feestje op de beurzen nog duurt, kan ik u niet vertellen. Ik weet wel dat ik waakzaam ben. De almaar oplopende beurzen kunnen opnieuw de luchtbel verder oppompen. Hoe gerechtvaardigd zijn de stijgingen in de verschillende branches en regio’s? LEES VERDER »

2534 views
Nieuws
Beleggen zoals de rijken levert u in 2018 een vorstelijk inkomen op

Beleggen zoals de rijken levert u in 2018 een vorstelijk inkomen op

De rijken der aarde (wat is rijk? 😊 ) moeten ‘hard werken’ om hun kapitaal voor zich te laten werken. Wie slim is laat het kapitaal voor zich werken, zonder daar zelf al te veel tijd in te steken. Wie nog slimmer is, kan met een bescheiden kapitaal of spaargeld hetzelfde doel bereiken. Daar hoef je echt geen miljoenen voor in bezit te hebben. In feite maakt het niet uit met welk bedrag je deze slimme methode toepast. Private Equity voor de particuliere belegger is zeker mogelijk. Wie nóg slimmer is, zorgt ervoor dat elke euro die je ergens in investeert, maandelijks rendement oplevert. En hoe mooi is het dan dat het rendement elke maand op je rekening wordt gestort. In dit artikel aandacht voor een bijzondere beleggingsvorm. LEES VERDER »

3312 views
Nieuws
Waarom de dollar gaat stijgen

Waarom de dollar gaat stijgen

Als beleggers bevinden we ons in een periode die zich niet eenvoudig laat duiden. Van de ene kant doen we ons tegoed aan al het laag hangende fruit, maar is dat fruit niet overrijp? Anders gezegd: Zijn aandelen niet veel te duur geworden? Waarop zijn de fundamenten van de huidige aandelenkoersen gebaseerd? En zo mogen we ons afvragen wat er met edelmetalen en grondstoffen gaat gebeuren. Dat geldt ook voor olie. Hoe echt is de Bitcoin of andere cryptocurrencies? Wat is de werkelijke waarde? Als Hoog Dividend belegger ben ik automatisch op Amerika aangewezen. Dan speelt er een vraag van andere orde een belangrijke rol: Blijft de dollar dalen? Vandaag aandacht voor de greenback. LEES VERDER »

3321 views
Nieuws
Jaarlijks 7,4% vast dividend tot 2027

Jaarlijks 7,4% vast dividend tot 2027

Wie nu dit aandeel koopt tegen een bedrag van rond de $25, krijgt de komende tien jaar een dividendrendement van 7,4%. Het dividend ontvangt u elk kwartaal en u betaalt geen bronbelasting. Het betreft een cumulatief preferent aandeel van de onroerend goed trust (REIT) Invesco. De afloopdatum is 27-09-2027. Het dividend is rotsvast en u krijgt bij aflossing de nominale waarde van $25 per aandeel. LEES VERDER »

3377 views
Poll