Paul

Paul van den Heuvel

Auteur van The dividend factory

Paul van den Heuvel heeft zich gespecialiseerd in het inkomensgericht beleggen en is auteur van de nieuwsbrieven The Dividend Factory en Pensioen Dividend. Zijn ervaringen als analist hebben hem geholpen bij de zoektocht naar Hoog Dividend aandelen. Deze aandelen hebben geen notering in eigen land, dus moest hij naar Amerika, de bakermat van het inkomensgericht beleggen. Regelmatig is hij daar te vinden en nog steeds weet hij de parels onder de Hoog Dividend aandelen aan zijn twee portfolio’s toe te voegen. Het is Paul zijn missie om ook de Nederlandse en Belgische beleggers hiervan te laten profiteren. En dat zijn er inmiddels al vele duizenden.

Recente artikelen van Paul van den Heuvel

Nieuws
Waarom-is-de-YieldShares-ETF-met-8%-dividend-zo-in-trek-

Waarom is de YieldShares ETF met 8% dividend zo in trek?

In een periode van lage rentevoeten heeft, wie rendement zoekt, weinig andere mogelijkheden dan zich tot de beurs te wenden. Daar valt nog een aantrekkelijk rendement te realiseren, op voorwaarde uiteraard dat de juiste keuzes worden gemaakt. De YieldShares Income ETF is in ieder geval een goede keuze voor een belegger die een gediversifieerde portefeuille wil. Maar hoe zit het eigenlijk met de rente? Zal die plots en onverwacht toch gaan stijgen, zodat de beurzen bij verrassing worden gepakt? LEES VERDER »

1229 views
Nieuws
Nieuw-preferent-aandeel-met-24%-dividend-na-11-uitkeringen

Nieuw preferent aandeel met 24% dividend na 11 uitkeringen

Vorige week presenteerde ik aan de abonnees van The Dividend Factory een nieuw cumulatief preferent aandeel. Het aandeel is afkomstig van één van de marktleiders in het wereldwijd transport van containers overzee. Met 43 jaar ervaring in de internationale scheepvaartsector mogen we spreken van een rijke historie. De scheepvaartsector heeft het in de crisisjaren niet makkelijk gehad en nog steeds zijn de naweeën voelbaar.

LEES VERDER »

1621 views
Nieuws
Smullen-van-11,5%-dividend,-afkomstig-van-een-oerdegelijke-fondsbeheerder

Smullen van 11,5% dividend, afkomstig van een oerdegelijke fondsbeheerder

Een hoog dividend wordt vaak geassocieerd met een groter risico. The Dividend Factory is sinds 2009 de Hoog Dividend specialist van Nederland en selecteert solide dividendaandelen met een hoog en vooral houdbaar dividend. De meeste aandelen uit mijn portfolio voldoen aan dit strenge criterium. Wereldwijd zijn er genoeg aandelen te vinden die een bovengemiddeld dividend uitkeren. De meeste verslikken zich hier vroeg of laat in. LEES VERDER »

2081 views
Nieuws
Deze-oliegigant-levert-je-de-komende-jaren-flink-wat-dividend-op

Deze oliegigant levert je de komende jaren flink wat dividend op

De prijs voor een vat olie levert tegenwoordig voor veel oliemaatschappijen te weinig op om het hoofd boven water te houden. Het zijn vaak de kleinere en middelgrote spelers op de markt die als eerste het slachtoffer zijn. Is investeren in deze branche wel zo verstandig op dit moment? Een bijkomend risico vormen de immens hoge kosten als gevolg van milieurampen. En hoe snel raakt groene energie ingeburgerd? Denk alleen al aan de opkomst van de elektrische auto en de enorme parken met zonnepanelen die met de dag toenemen. Dus de oliebranche de rug toekeren?

LEES VERDER »

3339 views
Nieuws
_Waarom-de-fondsen-van-PensioenDividend-aan-de-winnende-hand-zijn

Waarom de fondsen van PensioenDividend aan de winnende hand zijn

De markt van bedrijfsobligaties zit flink in de lift. Ik heb het dan wel over bedrijfsobligaties die al jaren vallen onder de naam ‘junk bonds’. Deze naam stamt uit de jaren zeventig, toen andere uitgangspunten golden bij het inrichten van portfolio’s met bedrijfsobligaties met een lagere kredietstatus. Momenteel ligt de gemiddelde rating van deze fondsen rond de ‘BB+’ status. De term ‘junk bonds’ geeft ze een te negatief imago. Beter is te spreken van High Yield Obligaties. LEES VERDER »

1009 views
Nieuws
paul2

Deel II: Tien aantrekkelijke dividend aandelen om nu te kopen

In de reeks van artikelen over de mogelijk op handen zijnde crisis, behandel ik vandaag een lijst van tien aantrekkelijke hoog dividend aandelen om nu te kopen. LEES VERDER »

1486 views
Nieuws
gekke afbeelding

Deel I: Hoe gaan we een correctie te lijf?

Mijn vorige artikel over de mogelijk nieuwe financiële crisis is door velen van u gelezen. Dat bewijst maar weer eens hoe dit thema leeft. Dat heeft er waarschijnlijk mee te maken dat de onzekerheid begint toe te nemen. LEES VERDER »

1641 views
Nieuws
_pic-web-4

Must Read: Crisis op komst?

Afgelopen weken heb ik wel wat reacties los gemaakt onder onze abonnees. Het is nooit leuk om te lezen dat er onweer op komst is terwijl de lucht nog blauw is. LEES VERDER »

4028 views
Poll