Paul

Paul van den Heuvel

Auteur van The dividend factory

Paul van den Heuvel heeft zich gespecialiseerd in het inkomensgericht beleggen en is auteur van de nieuwsbrieven The Dividend Factory en Pensioen Dividend. Zijn ervaringen als analist hebben hem geholpen bij de zoektocht naar Hoog Dividend aandelen. Deze aandelen hebben geen notering in eigen land, dus moest hij naar Amerika, de bakermat van het inkomensgericht beleggen. Regelmatig is hij daar te vinden en nog steeds weet hij de parels onder de Hoog Dividend aandelen aan zijn twee portfolio’s toe te voegen. Het is Paul zijn missie om ook de Nederlandse en Belgische beleggers hiervan te laten profiteren. En dat zijn er inmiddels al vele duizenden.

Recente artikelen van Paul van den Heuvel

Nieuws
Olie-en-gas-weer-interessant-voor-dividendbeleggers

Olie en gas weer interessant voor dividendbeleggers

De prijs voor een vat olie zit weer in de lift. Dat zal u niet ontgaan zijn. In ieder geval wordt elke tankbeurt weer duurder. Als belegger kunt u hier natuurlijk gebruik van maken. Grote oliemaatschappijen kunnen in de regel de klappen wel opvangen. Afgelopen jaren zijn veel kleinere bedrijven in de problemen gekomen en een aantal daarvan heeft de handdoek in de ring moeten gooien.

LEES VERDER »

1107 views
Nieuws
159% dividend van Nuveen zeker geen sprookje

159% dividend van Nuveen zeker geen sprookje

Ik wens u een mooi, gezond en gelukkig 2018. Als het aan de economie ligt, lijkt een deel van die wens wel uit te komen. Hoe lang het feestje op de beurzen nog duurt, kan ik u niet vertellen. Ik weet wel dat ik waakzaam ben. De almaar oplopende beurzen kunnen opnieuw de luchtbel verder oppompen. Hoe gerechtvaardigd zijn de stijgingen in de verschillende branches en regio’s? LEES VERDER »

1973 views
Nieuws
Beleggen zoals de rijken levert u in 2018 een vorstelijk inkomen op

Beleggen zoals de rijken levert u in 2018 een vorstelijk inkomen op

De rijken der aarde (wat is rijk? 😊 ) moeten ‘hard werken’ om hun kapitaal voor zich te laten werken. Wie slim is laat het kapitaal voor zich werken, zonder daar zelf al te veel tijd in te steken. Wie nog slimmer is, kan met een bescheiden kapitaal of spaargeld hetzelfde doel bereiken. Daar hoef je echt geen miljoenen voor in bezit te hebben. In feite maakt het niet uit met welk bedrag je deze slimme methode toepast. Private Equity voor de particuliere belegger is zeker mogelijk. Wie nóg slimmer is, zorgt ervoor dat elke euro die je ergens in investeert, maandelijks rendement oplevert. En hoe mooi is het dan dat het rendement elke maand op je rekening wordt gestort. In dit artikel aandacht voor een bijzondere beleggingsvorm. LEES VERDER »

3035 views
Nieuws
Waarom de dollar gaat stijgen

Waarom de dollar gaat stijgen

Als beleggers bevinden we ons in een periode die zich niet eenvoudig laat duiden. Van de ene kant doen we ons tegoed aan al het laag hangende fruit, maar is dat fruit niet overrijp? Anders gezegd: Zijn aandelen niet veel te duur geworden? Waarop zijn de fundamenten van de huidige aandelenkoersen gebaseerd? En zo mogen we ons afvragen wat er met edelmetalen en grondstoffen gaat gebeuren. Dat geldt ook voor olie. Hoe echt is de Bitcoin of andere cryptocurrencies? Wat is de werkelijke waarde? Als Hoog Dividend belegger ben ik automatisch op Amerika aangewezen. Dan speelt er een vraag van andere orde een belangrijke rol: Blijft de dollar dalen? Vandaag aandacht voor de greenback. LEES VERDER »

3008 views
Nieuws
Jaarlijks 7,4% vast dividend tot 2027

Jaarlijks 7,4% vast dividend tot 2027

Wie nu dit aandeel koopt tegen een bedrag van rond de $25, krijgt de komende tien jaar een dividendrendement van 7,4%. Het dividend ontvangt u elk kwartaal en u betaalt geen bronbelasting. Het betreft een cumulatief preferent aandeel van de onroerend goed trust (REIT) Invesco. De afloopdatum is 27-09-2027. Het dividend is rotsvast en u krijgt bij aflossing de nominale waarde van $25 per aandeel. LEES VERDER »

3124 views
Nieuws
9 jaar hoog dividend

Negen jaar Hoog Dividend advies. Hoe nu verder?

Negen jaar geleden zette ik de website van The Dividend Factory live, zoals dat dan heet. We knipten het virtuele openingslint door en de bezoekers konden binnenstromen. Nou, zo eenvoudig werkt dat dus niet. Wie iets op het Internet begint zal eerst autoriteit moeten krijgen. Het was 2008, het jaar dat de financiële crisis in al zijn hevigheid losbarstte. We schrijven dan oktober/november 2008. In deze periode zag The Dividend Factory het levenslicht. LEES VERDER »

1176 views
Nieuws
Obligaties niet meer te betalen. Hier is het alternatief

Obligaties niet meer te betalen. Hier is het alternatief

In mijn artikel van vorige week wees ik u op de toenemende kansen die er liggen in de High Yield markt van de laatste jaren. Er heeft een interessante verschuiving plaatsgevonden, waarbij een risicovolle aandelenklasse ineens interessant werd. Er is veel over geschreven. Mijn core business is High Hield. Een hoog dividendrendement dus. Ik ben dagelijks bezig met de zoektocht naar interessante beleggingen binnen dit segment. LEES VERDER »

1770 views
Nieuws
8%-dividend-met-risico-en-rendement-in-balans

8% dividend met risico en rendement in balans

De fondsen van PensioenDividend bevinden zich in de High Yield sfeer. De wereld van het hoge dividend. Het verband tussen de hoogte van het dividend en het hiermee gepaard gaande risico is altijd aanwezig, echter het is onze taak juist die fondsen te lokaliseren waarbij we de afstand tussen risico en rendement zo klein mogelijk weten te houden. Van origine worden onze fondsen aangemerkt als schuldpapier van de laagste kwaliteit. Maar dat heeft veel professionele obligatiebeleggers er niet van weerhouden massaal deze obligaties te gaan kopen. Daar moet dus wel wat te halen zijn. Ons gemiddelde dividendrendement is momenteel 8,12%. LEES VERDER »

1218 views
Poll