Tom

Peter Havik

Auteur van Slimme aandelen

Peter Havik is werkzaam als beleggingsanalist bij vermogensbeheerder Vimco Luxembourg. In zijn functie onderzoekt hij de zogeheten waarde-aandelen die zijn opgenomen in de beleggingsportefeuilles van Vimco. Daarnaast bezoekt Peter wereldwijd financiële congressen gericht op value investing. Het overgrote deel van deze bijeenkomsten vindt plaats in de VS. Peter schrijft eveneens columns voor internetbroker Alex.nl, SlimmeAandelen en BeleggersPlaats.

Recente artikelen van Peter Havik

Nieuws
Uitnodiging-International-Value-Investing-Conference

Uitnodiging International Value Investing Conference

Naast auteur van de nieuwsbrief Slimme Aandelen ben ik verbonden aan de vermogensbeheerder Vimco Luxemburg. Samen met ons Value Investing team onderhoud ik de waarde portefeuilles die wij inzetten voor onze vermogensbeheer klanten. Sinds 2014 bieden we abonnees van BeleggersPlaats de mogelijkheid om van dezelfde kennis gebruik te kunnen maken. LEES VERDER »

578 views
Nieuws
_Grondstoffen-Portefeuille-zit-al-op-94%-winst

Grondstoffen Portefeuille zit al op 94% winst

Het zal u niet ontgaan zijn dat vooral edelmetalen als een zotte zijn gaan stijgen. Mijn grondstoffen (en ook goud en zilver) portefeuille zit al sinds het toch wel prille begin op 94%. De meeste winst komt uit de recent opgenomen posities. In mijn nieuwsbrief houd ik u regelmatig op de hoogte van de ontwikkelingen van onze aandelen. Ik ontving recent een hele interessante mail van Maarten Verheyen. LEES VERDER »

1838 views
Nieuws
Beleggersmiddag-goed-bezocht

Beleggersmiddag goed bezocht

Vorige week woensdag 6 juli heb ik een presentatie gehouden tijdens de beleggersmiddag, die in het teken stond van Value Investing. Deze middag werd aangeboden door Lunar vermogensbeheer in samenwerking met BeleggersPlaats. De presentatie werd goed bezocht en het publiek had er duidelijk zin in. Er werden kritische vragen gesteld. Een teken dat er ervaren beleggers in de zaal zaten. LEES VERDER »

1158 views
Nieuws
kom naar onze value

Kom naar onze Value Beleggersmiddag

Het is momenteel niet eenvoudig om mooie rendementen te halen, maar kansen zijn er altijd. Daarom organiseert uitgeverij BeleggersPlaats op woensdag 6 juli een bijeenkomst die in het teken staat van het Value Beleggen. Steeds meer beleggers ontdekken de kracht van het Value Beleggen. LEES VERDER »

1272 views
Nieuws
Is deutsche bank het topje

Is Deutsche Bank het topje van de ijsberg?

De Deutsche Bank is vooralsnog het eerste ’slachtoffer’ in de jacht op financiële instanties die zich schuldig maken aan price fixing van goud en zilver (en andere edelmetalen). LEES VERDER »

2887 views
Nieuws
grondstoffen portefeuille

Grondstoffen Portefeuille piekt naar 249% met deze zilverproducent

Het zal u niet ontgaan zijn. Goud, en vooral zilver, stijgen hard nu. Beleggers vluchten nu al massaal in deze edelmetalen. Dat moment is eerder aangebroken dan gedacht. De stijgingen zijn ongekend hoog. LEES VERDER »

1939 views
Nieuws
Let op! CME opent

Peter Havik van Slimme aandelen in

Let op! CME opent rekening bij de Amerikaanse Federal Reserve

De Amerikaanse CME Group (Nasdaq: CME) is in de woorden van The Economist “The biggest financial exchange you have never heard of.” CME heeft z’n hoofdkantoor in Chicago LEES VERDER »

1865 views
Nieuws
nieuwe grondstoffen porte

Nieuwe Grondstoffen Portefeuille al +41%!

Einde berenmarkt van goud?

Goud en zilver plaatsen we gemakshalve in het rijtje van grondstoffen. Goud vormt hierbinnen wel een apart thema. Eigenlijk zou iedere belegger een aantal posities in goud moeten hebben. Goud is eigenlijk geen investering maar meer een vorm van sparen. LEES VERDER »

1360 views
Poll