Sam Hollanders

Sam Hollanders

Auteur van SMART Capital

Sinds juli 2014 is Sam Hollanders de auteur van SMART Capital, dit na de fusie met de nieuwsbrief BeursLoper waar hij sinds 2011 zijn klanten voorzag van aandelentips.

Sam Hollanders is een echte waardebelegger en voelt zich ook met kleinere bedragen steeds mede eigenaar van de bedrijven waarin hij belegt. Vanuit deze filosofie selecteert hij enkel aandelen welke hij bereid is te houden, ook als de beurs voor enkele jaren zou sluiten. Zijn portefeuille bestaat uit aandelen van hoogst kwalitatieve bedrijven en spotgoedkope aandelen of een gezonde mix van beide.

Naast het waardebeleggen heeft hij zich ook toegelegd op de quantitatieve analyse van aandelen, deze methode sprak hem aan omdat hiermee elke emotie in de beleggingsbeslissing kan worden uitgesloten. Uiteraard zijn ook hier zijn belangrijkste parameters gebaseerd op het value investing, namelijk kwaliteit en onderwaardering.

Naast auteur van SMART Capital geeft Sam Hollanders ook nog BrokerTarieven.nl (.be), VergelijkBrokers.nl en Samhollanders.com uit en schrijft hij columns voor Beste Belegger, Beurs.com en BeleggersPlaats.

Recente artikelen van Sam Hollanders

Nieuws
Negeer jij dit enorme risico met uw spaargeld?

Sam Hollanders van SMART Capital in

Negeer jij dit enorme risico met uw spaargeld?

“Beleggers verliezen half miljard met scheep CV’s”

“Particuliere beleggers verliezen miljoenen”

“Beleggers verliezen door hebberigheid en paniekverkopen” LEES VERDER »

2058 views
Nieuws
13-voordelen-van-zelf-actief-je-geld-te-beheren

13 voordelen van zelf actief je geld te beheren

De meeste beleggers realiseren het zich niet, maar als particuliere belegger heb je een enorm voordeel ten opzichte van fonds- en vermogensbeheerders als je je eigen geld beheert misschien wel door factoren waar je je niet bewust van bent. Het zal natuurlijk wel wat werk en een beetje van je vrije tijd vragen, maar het zal waarschijnlijk ook één van de meest lucratieve bezigheden zijn waar je je tijd aan kan spenderen. LEES VERDER »

1500 views
Nieuws
Acht gewoontes van geweldige CEO’s

Sam Hollanders van SMART Capital in

Acht gewoontes van geweldige CEO’s

Bij beleggen heb ik het meeste geleerd van de verliezen die ik heb gemaakt. Een van de dingen die ik heb geleerd bij het beleggen, vooral als het kleinere bedrijven betreft is dat je moet beleggen in de juiste leiders, ofwel CEO’s. LEES VERDER »

1472 views
Nieuws
verlies-geen-geld

Sam Hollanders van SMART Capital in

Verlies geen geld

Vandaag wil ik even inzoomen op één van de meest gebruikte quote’s van Warren Buffett

“Regel nr 1: Verlies geen geld

Regel nr 2: Vergeet regel 1 nooit”

Buffett is één van de rijkste mensen op aarde en waarschijnlijk de beste belegger ooit. Voor mij is hij belangrijk voor de schat van informatie over beleggen die hij gedurende meer dan 55 jaar heeft neergeschreven en heeft gedeeld via interviews. Hieronder één van de vele verhalen. LEES VERDER »

1672 views
Nieuws
Focus op de lange termijn

Sam Hollanders van SMART Capital in

Focus op de lange termijn

“Koop alleen maar aandelen met dewelke je tevreden bent te houden als de beurzen voor de volgende 10 jaar sluiten” – Warren Buffett. LEES VERDER »

1410 views
Nieuws
wat-als-je-de-ratrace-wint

Sam Hollanders van SMART Capital

Wat als je de Ratrace wint?

Bij twijfel, volgen. Dat is hoe je het menselijke gedrag kan samenvatten. Iedereen heeft wel eens de video’s gezien met de experimenten waarin iemand opeens begint te lopen en de rest van de mensen, zonder te weten waarom, mee beginnen lopen. LEES VERDER »

1079 views
Nieuws
Wat zie jij als risico bij beleggen?

Wat zie jij als risico bij beleggen?

“Je moet je risicotolerantie kennen voor je start met beleggen”

“De beurs zit vol met risico en kan 30% dalen. Beleg later”

“Ik ben een risico-averse belegger”

“Ik kan geen risico nemen met mijn geld. Dit aandeel kan 20% dalen!”

“Beleggen is risicovol, en ik heb het niet in me om risico te verdragen” LEES VERDER »

829 views
Nieuws
hoe-uw-verstand-bewaren-in-een-gekke-beurswereld

Hoe uw verstand bewaren in een gekke beurswereld

“De hele wereld is gek. Aandelen zullen 30% zakken, dan weer 20% stijgen en opnieuw 30% lager gaan, dat wordt het patroon. Wie daarmee niet kan leven moet wegblijven van aandelen.”

Dit is een losse vertaling van een tekst van Marc Faber, schrijver van The Gloom Boom & Doom Report. Niet dat ik het met hem over alles eens ben, maar met bovenstaande heeft hij een goed punt. LEES VERDER »

1348 views
Poll