Sam Hollanders

Sam Hollanders

Auteur van SMART Capital

Sinds juli 2014 is Sam Hollanders de auteur van SMART Capital, dit na de fusie met de nieuwsbrief BeursLoper waar hij sinds 2011 zijn klanten voorzag van aandelentips.

Sam Hollanders is een echte waardebelegger en voelt zich ook met kleinere bedragen steeds mede eigenaar van de bedrijven waarin hij belegt. Vanuit deze filosofie selecteert hij enkel aandelen welke hij bereid is te houden, ook als de beurs voor enkele jaren zou sluiten. Zijn portefeuille bestaat uit aandelen van hoogst kwalitatieve bedrijven en spotgoedkope aandelen of een gezonde mix van beide.

Naast het waardebeleggen heeft hij zich ook toegelegd op de quantitatieve analyse van aandelen, deze methode sprak hem aan omdat hiermee elke emotie in de beleggingsbeslissing kan worden uitgesloten. Uiteraard zijn ook hier zijn belangrijkste parameters gebaseerd op het value investing, namelijk kwaliteit en onderwaardering.

Naast auteur van SMART Capital geeft Sam Hollanders ook nog BrokerTarieven.nl (.be), VergelijkBrokers.nl en Samhollanders.com uit en schrijft hij columns voor Beste Belegger, Beurs.com en BeleggersPlaats.

Recente artikelen van Sam Hollanders

Nieuws
Tijd-van-oogsten

Tijd van oogsten

In het verleden heb ik waardebeleggen al eens vergeleken met een moestuin. Voor de mensen die me kennen een zeer vreemd gegeven, want hoe vol met passie ik ben over (waarde)beleggen, zo’n grote hekel heb ik aan werken in de tuin. Maar dat is naast de kwestie, want er zijn wel heel mooie parallellen te maken. LEES VERDER »

1228 views
Nieuws
Naakt-zwemmen

Sam Hollanders van SMART Capital in

Naakt zwemmen

Ik heb geen idee hoeveel keer ik het al over de geldkraan van de ECB heb gehad, maar het is zeker te veel. Ook nu zijn ze nog niet van plan om het drukken van geld te stoppen. Dit heeft ondertussen niets meer te maken met het stimuleren van de economie, maar wel met het rechthouden van de met schulden overladen overheden die net als een verslaafde regelmatig een shot nodig heeft. En ook de duurdere euro helpt natuurlijk niet. LEES VERDER »

2460 views
Nieuws
Zo-respectloos

Sam Hollanders van SMART Capital

Zo respectloos

Vorige week las ik een nieuwsbericht waardoor ik oprecht teleurgesteld was in een bedrijf en haar bestuur, Colruyt. Misschien kennen jullie het verhaal al, van hoe ik een (waarde) belegger ben geworden. In 1999 volgde ik enkele cursussen aan de Belgische Kamer van Rekenplichtigen in Antwerpen. Tijdens één van deze cursussen werd een studie gemaakt van twee bedrijven. De door fraude failliet gegane keten van videotheken Superclub en de Belgische supermarktketen Colruyt. LEES VERDER »

1346 views
Nieuws
(Waarde)aandelen-zijn-de-top!

(Waarde)aandelen zijn de top!

Vorige week trok een grafiek van Bloomberg mijn aandacht, hierop is heel mooi te zien wat de evolutie is van aandelen ten opzichte van obligaties, het spaarboekje en de inflatie.

LEES VERDER »

1170 views
Nieuws
Risicoblindheid

Risicoblindheid

Hopelijk preek ik hier voor het verkeerde publiek en bent u een belegger die door de hypes en ongelooflijke beloftes heen kijkt. Want ik zie namelijk met lede ogen aan dat de risico-appetijt van veel beleggers steeds groter wordt.

LEES VERDER »

1496 views
Nieuws
Een-aandeel-gemist--Goed-voor-jou

Een aandeel gemist? Goed voor jou

Als je jezelf tegen het hoofd kan slaan omdat je een bepaald aandeel niet hebt gekocht dat je rijk had kunnen maken, maak je dan geen zorgen. Je bent eigenlijk een betere belegger dan je denkt.

LEES VERDER »

1564 views
Nieuws
_pic-web-4

Respect voor de kleine aandeelhouder

Misschien romantiseer ik het verleden te veel, maar ik kan me niet van de indruk ontdoen dat het respect voor de kleine aandeelhouders er niet op gebeterd is de laatste jaren. LEES VERDER »

944 views
Nieuws
_pic-web-5

Offshore drilling

Na de focus op olie in het artikel van twee weken geleden, is er wat extra duiding nodig waarom ik nog een aantrekkelijke opportuniteit zie in het offshore drilling. LEES VERDER »

1431 views
Poll