Tomlassing

Tom Lassing

Auteur van Beursbox

Tom Lassing is sinds 1987 actief als belegger en columnist/schrijver sinds 1993. Hij belegt voornamelijk in aandelen en geschreven opties. Tom is oprichter van Beursbox.nl, BeursAccent.nl en Beursblik.nl. Hij is een maatschappelijk zeer betrokken vrije burger, die zich realiseert dat er meer is dan alleen geld op de beurs verdienen. Heilige huisjes zijn voor hem niet veilig. Alles is bespreekbaar. Vrijheid is immers meer dan alleen af en toe mogen stemmen.

Recente artikelen van Tom Lassing

Nieuws
beleggingsstrategie

Tom Lassing van Beursbox in

Welke beleggingsstrategie werkt?

Ik kreeg een heel interessante vraag van een lezer. Hij kwam tot de conclusie dat zijn turbo beleggen jaar op jaar bezien niet tot structurele winst leidt. Wat te doen? Wat is wel een structureel winstgevende manier van beleggen? Kan ik daar mijn visie over geven? LEES VERDER »

966 views
Nieuws
de UNOX maatschappij

Tom Lassing van Beursbox in

de UNOX maatschappij

Eenheidsworst, dat moeten we worden. Europa moet één worden en moet op alle vlakken gelijkgeschakeld worden. Het liefst met de krachtigste ‘cultuur’ die we hebben, namelijk de Amerikaanse. Die is namelijk heel succesvol gebleken en daarbij is er materiaal en ervaring genoeg. Bedrijven als Disney en McDonalds willen graag grof geld verdienen aan die gelijkschakeling van de Europeaan. LEES VERDER »

1318 views
Nieuws
Welvaart-druppelt-(niet)-naar-beneden

Tom Lassing van Beursbox in

Welvaart druppelt (niet) naar beneden

De theorie van Frederick Hayek zegt dat de rijkdom van enkelen als ‘vanzelf’ naar beneden zal druppelen. Helaas blijft heel die theorie grote onzin te zijn en dat kan gelukkig ook simpel worden uitgelegd. Hayek was een groot voorstander van een volkomen vrije markt waarbij de succesvolle ondernemers alles voor het zeggen zouden hebben. Hun extreme rijkdom en macht was er omdat ze de meeste efficiënte vorm van de samenleving hadden weten te creëren. Hun rijkdom zou door het creëren van banen omlaag druppelen. Het is fout op heel veel manieren. LEES VERDER »

1191 views
Nieuws
De-geschiedenis-van-Amazon

Tom Lassing van Beursbox in ,

De geschiedenis van Amazon 

Ik pak dit bedrijf er even bij, omdat steeds vaker de vergelijking internet bubbel en crypto mania wordt gemaakt. Als we kunnen leren van de geschiedenis, dan moeten we die geschiedenis natuurlijk wel kennen. Ik was er bij toen Amazon begon en toen de strategie van Bezos helder gemaakt werd. LEES VERDER »

980 views
Nieuws
De-Cryptomarkt-uitgelegd

Tom Lassing van Beursbox in

De Cryptomarkt uitgelegd

Een Amerikaanse Crypto goeroe heeft een prachtige uitleg over wat de Crypto markt is gegeven. In mijn eigen woorden leg ik het u even uit. We kunnen heel die Crypto markt zien als het Amerikaanse Wilde Westen van 1850. Er ligt een continent open en deze ruimte biedt enorme mogelijkheden. Wat er nodig is, is infrastructuur in de vorm van spoorwegen (Bitcoin, Ethereum, Litecoin) en verdienmodellen (casino’s, handel, contracten, MKB). LEES VERDER »

2088 views
Nieuws
De-richting-van-de-dollar

De richting van de dollar

Eén van de belangrijkste zaken die mij bij de dollar voor ogen schieten, is de vraag of de huidige president een andere lijn inzet dan zijn voorgangers. Niet dat de president het in de VS voor het zeggen heeft, maar de president is wel een signaal. Trump is ‘anders’ in heel veel opzichten, maar in één ding is hij volkomen gelijk aan alle voorgaande presidenten. “America first”. U dacht dat hij de enige was? Kom nu toch! De Tweede wereldoorlog is gevoerd om America first te maken.

LEES VERDER »

2626 views
Nieuws
ponzi

Tom Lassing van Beursbox in

Goudprijs onder zware druk

Natuurlijk had ik het liever anders gezien, en hád ik het voorzien, dan zou ik niet al eerder tegen een hogere koers goud hebben gekocht. Laat ik dat vooral vooropstellen. LEES VERDER »

3136 views
Nieuws
_pic-web-4

Zuid-Afrika glijdt af

Mijnbedrijven in Zuid Afrika moeten voor tenminste 30% in handen zijn van ‘zwarte’ aandeelhouders. Dat is een nieuwe regel en het is interessant om eens te kijken naar hoe of dat uitpakt. LEES VERDER »

1513 views
Poll