Tomlassing

Tom Lassing

Auteur van Beursbox

Tom Lassing is sinds 1987 actief als belegger en columnist/schrijver sinds 1993. Hij belegt voornamelijk in aandelen en geschreven opties. Tom is oprichter van Beursbox.nl, BeursAccent.nl en Beursblik.nl. Hij is een maatschappelijk zeer betrokken vrije burger, die zich realiseert dat er meer is dan alleen geld op de beurs verdienen. Heilige huisjes zijn voor hem niet veilig. Alles is bespreekbaar. Vrijheid is immers meer dan alleen af en toe mogen stemmen.

Recente artikelen van Tom Lassing

Nieuws
De-geschiedenis-van-Amazon

Tom Lassing van Beursbox in ,

De geschiedenis van Amazon 

Ik pak dit bedrijf er even bij, omdat steeds vaker de vergelijking internet bubbel en crypto mania wordt gemaakt. Als we kunnen leren van de geschiedenis, dan moeten we die geschiedenis natuurlijk wel kennen. Ik was er bij toen Amazon begon en toen de strategie van Bezos helder gemaakt werd. LEES VERDER »

750 views
Nieuws
De-Cryptomarkt-uitgelegd

Tom Lassing van Beursbox in

De Cryptomarkt uitgelegd

Een Amerikaanse Crypto goeroe heeft een prachtige uitleg over wat de Crypto markt is gegeven. In mijn eigen woorden leg ik het u even uit. We kunnen heel die Crypto markt zien als het Amerikaanse Wilde Westen van 1850. Er ligt een continent open en deze ruimte biedt enorme mogelijkheden. Wat er nodig is, is infrastructuur in de vorm van spoorwegen (Bitcoin, Ethereum, Litecoin) en verdienmodellen (casino’s, handel, contracten, MKB). LEES VERDER »

1898 views
Nieuws
De-richting-van-de-dollar

De richting van de dollar

Eén van de belangrijkste zaken die mij bij de dollar voor ogen schieten, is de vraag of de huidige president een andere lijn inzet dan zijn voorgangers. Niet dat de president het in de VS voor het zeggen heeft, maar de president is wel een signaal. Trump is ‘anders’ in heel veel opzichten, maar in één ding is hij volkomen gelijk aan alle voorgaande presidenten. “America first”. U dacht dat hij de enige was? Kom nu toch! De Tweede wereldoorlog is gevoerd om America first te maken.

LEES VERDER »

2436 views
Nieuws
ponzi

Tom Lassing van Beursbox in

Goudprijs onder zware druk

Natuurlijk had ik het liever anders gezien, en hád ik het voorzien, dan zou ik niet al eerder tegen een hogere koers goud hebben gekocht. Laat ik dat vooral vooropstellen. LEES VERDER »

2972 views
Nieuws
_pic-web-4

Zuid-Afrika glijdt af

Mijnbedrijven in Zuid Afrika moeten voor tenminste 30% in handen zijn van ‘zwarte’ aandeelhouders. Dat is een nieuwe regel en het is interessant om eens te kijken naar hoe of dat uitpakt. LEES VERDER »

1367 views
Nieuws
_pic-web-3

Tom Lassing van Beursbox in

De Bitcoin is passé

Met deze kop hoop ik de nodige aandacht te trekken, want het is belangrijk dat de boodschap gelezen wordt. LEES VERDER »

2972 views
Nieuws
_pic-web-1

Tom Lassing van Beursbox in

Cash geld is pas vrijheid

Eén van de minder sterke argumenten voor cash geld is het feit dat bij een bankfaillissement je je geld op kan nemen en cash kan maken, LEES VERDER »

1148 views
Nieuws
Help,-ik-heb-geld

Tom Lassing van Beursbox

Help, ik heb geld

Stel even dat u in de gelukkige omstandigheid bent dat u veel geld op de bankrekening heeft staan, dan moet u zich ernstig afvragen of dat wel verstandig en veilig is. Er bestaat namelijk zoiets als het depositogarantie stelsel. Dat zegt dat u tot 100.000 euro per bank ‘veilig’ kunt aanhouden. Zou de bank in de problemen komen, dan bent u het overige geld kwijt. Ja echt, gewoon kwijt. LEES VERDER »

1171 views
Poll