Xavier Boutinge

Xavier Boutinge

Auteur van beleggersplaats

Xavier heeft zich als redacteur aangemeld op onze website. Zijn motivatie liet niet te wensen over. Xavier is in hoge mate geïnteresseerd in beleggen, maar nog meer in de beweegredenen en de ‘waarom’ vraag. Met een sociaal economische achtergrond bekwaamt hij zich steeds meer als journalist, met als werkterrein de financiële markten. Het financiële landschap is sterk aan het veranderen. Xavier volgt dit proces op de voet. Het combineren van kennis, feiten en analyses zal onze lezers helpen bij de beeldvorming en ze als beleggers dagelijks inspireren.

Recente artikelen van Xavier Boutinge

Nieuws
John Chambers

Indrukwekkend herstel Cisco

Analisten bij Morgan Stanley publiceerden woensdag een rapport waarin ze de aandacht vestigden op de grote aandelen met de beste kansen voor beleggers. Op de lijst stonden onder meer Walt Disney (NYSE: DIS), Microsoft (Nasdaq: MFST) en Cisco (Nasdaq: CSCO). Zeker die LEES VERDER »

173 views
Nieuws
Jack Dorsey,

Google zet Twitter voor het blok

Google maakte woensdag bekend geen advertenties voor Bitcoin meer op haar platforms aan te bieden. Daarmee treed het in de voetstappen van Facebook, dat in januari een soortgelijk besluit nam. Daarop nam destijds de waarde van de populaire cryptovaluta 12% af; nu moest het een waardedaling van 9% noteren. De beslissing van de zoekgigant zet bovendien andere techreuzen LEES VERDER »

119 views
Nieuws
NEW YORK, NY - JULY 31:  An Adidas store is viewed in Manhattan on July 31, 2014 in New York City.  The German sporting goods manufacture surprised investors with a profit warning on Thursday that lowered its shares by as much as 16%. Blaming currency issues, lower consumer spending in Russia, poor golf-equipment sales and other issues, Adidas said second-quarter net profit fell 16% from the year-earlier.  (Photo by Spencer Platt/Getty Images)

Adidas wil voor miljarden aan aandelen terugkopen

Het bestuur van Adidas (Xetra: ADS) heeft besloten dat het de komende jaren een grote hoeveelheid aandelen wil terugkopen. Uit een verklaring van de onderneming blijkt dat het opkoopprogramma, dat vanaf 22 maart van start zal gaan, nog groter zal zijn dan eerder werd verwacht. De sportartikelenproducent heeft deze week laten weten dat het voor zeker 3 miljard euro LEES VERDER »

151 views
Nieuws
A general view shows the Saudi Aramco oil facility in Dammam city, 450 kms east of the Saudi capital Riyadh, 23 November 2007. Sky-rocketing oil prices that are within striking distance of 100 dollars a barrel have flooded the coffers of the six Gulf Cooperation Council (GCC) members -- Bahrain, Kuwait, Oman, Qatar, Saudi Arabia and United Arab Emirates -- which supply one fifth of world demand. AFP PHOTO/HASSAN AMMAR (Photo credit should read HASSAN AMMAR/AFP/Getty Images)

Drie redenen waarom de IPO van Saudi Aramco in 2019 zal plaatsvinden

De financiële wereld kijkt al maanden reikhalzend uit naar de beursgang van Saudi Aramco. De IPO van het Saoedi-Arabische oliebedrijf zal namelijk de grootste aller tijden gaan worden. Verschillende zaakgelastigden hebben gezegd dat de beursgang dit jaar zal plaatsvinden. Toch LEES VERDER »

271 views
Nieuws
facebook

Facebook wil vertrouwen uitgevers terugwinnen

Alex Hardiman, hoofd nieuws bij Facebook (Nasdaq: FB), sprak vrijdag op de South by Southwest conferentie in Austin, Texas. Ze liet weten dat de social media gigant haar relatie met uitgevers wil herdefiniëren. Het experimenteert daarom met nieuwe producten en diensten die nieuwsorganisaties beter moeten ondersteunen, en goede journalistiek moeten promoten. Het is goed LEES VERDER »

169 views
Nieuws
netflix

Netflix in gesprek met Obama

Word Barack Obama een showrunner? De voormalige president is, samen met zijn vrouw, in gesprek met Netflix (Nasdaq: NFLX) om exclusieve content voor de streamingdienst te produceren. Het is vooralsnog niet bekend tot wat voor formats en shows een uiteindelijk akkoord zal opleveren. Wel is het duidelijk dat Obama niet het platform wil gebruiken om direct te reageren op kritiek LEES VERDER »

321 views
Nieuws
Saudi Aramco

Saudi Aramco heeft meer interesse in Londen dan New York City

De kans is groot dat de beurs in New York City een historische IPO moet gaan missen. Saudi Aramco, de Saoedi-Arabische oliegigant, is aan het onderzoeken waar de onderneming het beste haar beursgang kan laten plaatsvinden. Op dit moment hebben onder andere de beurs in Londen en New York City in de race. Maar een vooraanstaande minister heeft op donderdag na een bezoek aan LEES VERDER »

295 views
Nieuws
Coca-Cola

Mijlpaal voor Coca-Cola

Coca-Cola (NYSE: KO) maakte woensdag bekend voor het eerst in haar geschiedenis in een alcoholisch drankje op de markt te brengen. Dat zal voorlopig slechts in Japan beschikbaar zijn, maar dat is vaker een goede springplank gebleken voor de experimenten van het bedrijf. Merken als Aquarius, Georgia Coffee en Sokenbicha waren in eerste instantie slechts voor Japanse consumenten LEES VERDER »

341 views
Poll