Xavier Boutinge

Xavier Boutinge

Auteur van beleggersplaats

Xavier heeft zich als redacteur aangemeld op onze website. Zijn motivatie liet niet te wensen over. Xavier is in hoge mate geïnteresseerd in beleggen, maar nog meer in de beweegredenen en de ‘waarom’ vraag. Met een sociaal economische achtergrond bekwaamt hij zich steeds meer als journalist, met als werkterrein de financiële markten. Het financiële landschap is sterk aan het veranderen. Xavier volgt dit proces op de voet. Het combineren van kennis, feiten en analyses zal onze lezers helpen bij de beeldvorming en ze als beleggers dagelijks inspireren.

Recente artikelen van Xavier Boutinge

Nieuws
'Laptopban' hindert golfmaatschappijen

‘Laptopban’ hindert golfmaatschappijen

Het Amerikaanse ministerie van Defensie besloot dinsdag dat op bepaalde directe vluchten naar de VS geen elektronische apparaten groter dan smartphones de cabine in mogen. Het gaat om vluchten die vanuit de vliegvelden van Caïro, Dubai, Abu Dhabi, Istanbul, Doha, Amman, Kuwait City, Casablanca, Jeddah en Riyadh de oceaan oversteken. Daar zullen bovenal Emirates Airline, Qatar Airways en Etihad Airways hinder van ondervinden. LEES VERDER »

197 views
Nieuws
Baidu investeert in kunstmatige intelligentie

Baidu investeert in kunstmatige intelligentie

Chinese bedrijven staan bekend om hun goedkope imitaties van westerse producten. Het land begrijpt echter dat dit niet de manier is om met kunstmatige intelligentie (AI) om te gaan, nu het steeds duidelijker lijkt te worden dat dit de toekomst van de techwereld gaat zijn. LEES VERDER »

318 views
Nieuws
_pic-web-1

MuleSoft op weg naar de beurs

Vandaag wordt de beursgang van MuleSoft verwacht. Dit is een bedrijf dat programmeersoftware ontwikkelt voor onder meer klanten zoals Unilever en Coca-Cola. Verwacht wordt dat de openingsprijs van haar aandelen tussen de 14 dollar en 16 dollar zal bedragen. LEES VERDER »

229 views
Nieuws
_pic-web

Waarom betaalt Volkswagen nog geen boetes in Europa?

Het is ondertussen een anderhalf jaar geleden dat Volkswagen in opspraak kwam vanwege het manipuleren van software dat de uitstoot van diesel in auto’s meet. Daarmee kon de daadwerkelijke uitstoot verbloemd worden. Sindsdien heeft het automerk veel rechtszaken aan zijn broek gehad omdat Volkswagen maar liefst 600.000 dieselauto’s heeft verkocht die met dit probleem te maken hadden. Vooral in de Verenigde Staten hebben consumenten fel gereageerd op de manipulatie van de software. LEES VERDER »

443 views
Nieuws
_pic-web

Wearable aandelen op dieptepunt

Experts vragen zich af of de wearables zeepbel is gebarsten. Dinsdag verloor de koers van GoPro (Nasdaq: GPRO) 5%, terwijl de beurswaarde van Fitbit (NYSE: FIT) 3% is gedaald. De twee aandelen zijn dit jaar al respectievelijk 17% en 25% in koers gezakt en bevinden zich nu beiden op een dieptepunt. Hier zal waarschijnlijk niet snel verandering in komen. LEES VERDER »

303 views
Nieuws
_pic-web

Adidas loopt in op Nike

Amerikaanse producenten van sportkleding zijn niet erg blij met Adidas. Deze markt heeft nu al met een terugval te maken, waardoor de uitbreidingsdrift van de Duitse schoenenproducent sportmerken alleen maar meer kopzorgen bezorgt. LEES VERDER »

219 views
Nieuws
_pic-web

Frisdrankoorlog in volle gang

Zoals veel andere multinationals worden bedrijven als PepsiCo (NYSE: PEP) en Coca-Cola (NYSE: KO) geraakt door Britse politieke ontwikkelingen. Alleen het is niet Brexit dat de frisdrankproducenten last bezorgd. LEES VERDER »

581 views
Nieuws
_pic-web

Caterpillar beschuldigd van belastingfraude

De Amerikaanse federale overheid onderzoekt al jaren de belastingpraktijken van Caterpillar (NYSE: CAT). Dinsdag kreeg de New York Times een rapport in handen waarin de producent van zware machines beschuldigd wordt van belastingfraude. Ook zou er gesjoemeld zijn met de boekhouding. Daarbij zou het handig gebruik hebben gemaakt van haar Zwitserse dochtermaatschappijen. Volgens het rapport heeft het bedrijf dit gedaan om een hoge koersprijs te kunnen behouden. LEES VERDER »

620 views
Poll