Xavier Boutinge

Xavier Boutinge

Auteur van beleggersplaats

Xavier heeft zich als redacteur aangemeld op onze website. Zijn motivatie liet niet te wensen over. Xavier is in hoge mate geïnteresseerd in beleggen, maar nog meer in de beweegredenen en de ‘waarom’ vraag. Met een sociaal economische achtergrond bekwaamt hij zich steeds meer als journalist, met als werkterrein de financiële markten. Het financiële landschap is sterk aan het veranderen. Xavier volgt dit proces op de voet. Het combineren van kennis, feiten en analyses zal onze lezers helpen bij de beeldvorming en ze als beleggers dagelijks inspireren.

Recente artikelen van Xavier Boutinge

Nieuws
Oliezorgen-voor-General-Electric

Oliezorgen voor General Electric

General Electric (NYSE: GE) presenteerde vrijdag tegenvallende cijfers. In het vierde kwartaal van 2016 daalde haar winst 45% ten opzichte van een jaar eerder naar 3,5 miljard dollar. De totale omzet nam 2% af en bedroeg 33,1 miljard dollar. LEES VERDER »

28 views
Nieuws
Aandelen-Pearson-in-vrije-val

Aandelen Pearson in vrije val

Pearson (LSE: PSON) beleeft zware tijden. De uitgever heeft in zes van haar acht laatste halfjaarrapporten onder de verwachtingen van experts gepresteerd. Woensdag stelde het haar winstverwachting voor de komende twee jaar naar beneden bij; in 2017 zal de operationele winst zelfs 19% lager zijn dan experts hadden verwacht. LEES VERDER »

393 views
Nieuws
Saoedi-Aramco-bereidt-zich-voor-op-grootste-beursintroductie-ooit

Saoedi Aramco bereidt zich voor op grootste beursintroductie ooit

De grootste olieproducent ter wereld, Saoedi Aramco, is nog steeds van plan om zichzelf volgend jaar op de beurs te introduceren. Dat zegt de CEO van Aramco, Amin Nasser, tegen CNN tijdens het World Economic Forum in Davos. ‘We zijn nog steeds onze mogelijkheden aan het uitzoeken om de onderneming in 2018 naar de beurs te brengen. LEES VERDER »

359 views
Nieuws
Rocket-Internet-verzamelt-1-miljoen-dollar-via-internetfonds

Rocket Internet verzamelt 1 miljoen dollar via internetfonds

De Duitse online investeringsfirma Rocket Internet mag veel geld in ontvangst gaan nemen. Het internetbedrijf dat voornamelijk in nieuwe online start-ups investeert, heeft met haar eigen internetfonds RCIP 1 miljard dollar weten binnen te halen. De eerste investeringen zijn al dankzij dat geld uitgevoerd. Het fonds zorgt onder andere ervoor dat Rocket Internet onafhankelijker kan worden van andere buitenlandse investeringspartijen. LEES VERDER »

37 views
Nieuws
10-winnaars-onder-Trump,-deel-3-(slot)

10 winnaars onder Trump, deel 3 (slot)

Vandaag het laatste deel van het lijstje aandelen die het goed kunnen doen onder Trump. Deze aandelen hebben de grootste kans optimaal te profiteren door een combinatie van gunstig beleid en minder wetgeving. Kortom; deze aandelen maken je portfolio Trump-proof.

LEES VERDER »

977 views
Nieuws
10-winnaars-onder-Trump,-deel-2

10 winnaars onder Trump, deel 2

Vandaag het tweede deel van aandelen die het goed gaan doen onder Trump. Deze aandelen hebben de grootste kans optimaal te profiteren door een combinatie van gunstig beleid en minder wetgeving. Kortom; met deze aandelen maak je jouw portfolio Trump-proof.

LEES VERDER »

851 views
Nieuws
10 winnaars onder Trump, deel 1

10 winnaars onder Trump, deel 1

Over een paar dagen begint het tijdperk Trump en het is een understatement om te stellen dat dit geen verandering met zich mee zal brengen op de beurs. Het blijft moeilijk inschatten hoeveel van zijn campagnebeloften hij daadwerkelijk gaat uitvoeren en als investeerders is het dus gissen welke aandelen nu echt gaan profiteren onder zijn presidentschap. Gelet op recent nieuws en berichten uit het verleden hebben we een lijstje van tien aandelen samengesteld die het met grote kans goed doen onder Trump. Aandelen die optimaal kunnen profiteren van een combinatie van gunstig beleid en minder wetgeving. Vandaag de eerste drie aandelen die jouw portfolio Trump-proof gaan maken. LEES VERDER »

2000 views
Nieuws
Problemen-Parrot-tekenend-voor-dronemarkt

Problemen Parrot tekenend voor dronemarkt

Het Franse Parrot (Euronext: PARRO) maakte afgelopen week bekend een derde van haar personeelsbestand te laten gaan. Tijdens de kerstweken had het bedrijf de prijs van haar drones verlaagd, in de hoop zo klanten van haar concurrenten af te snoepen. LEES VERDER »

441 views
Poll