Xavier Boutinge

Xavier Boutinge

Auteur van beleggersplaats

Xavier heeft zich als redacteur aangemeld op onze website. Zijn motivatie liet niet te wensen over. Xavier is in hoge mate geïnteresseerd in beleggen, maar nog meer in de beweegredenen en de ‘waarom’ vraag. Met een sociaal economische achtergrond bekwaamt hij zich steeds meer als journalist, met als werkterrein de financiële markten. Het financiële landschap is sterk aan het veranderen. Xavier volgt dit proces op de voet. Het combineren van kennis, feiten en analyses zal onze lezers helpen bij de beeldvorming en ze als beleggers dagelijks inspireren.

Recente artikelen van Xavier Boutinge

Nieuws
Indiase-verzekeringsmaatschappijen-staan-grote-IPOs-te-wachten

Indiase verzekeringsmaatschappijen staan grote IPO’s te wachten

India heeft iets te vieren: afgelopen woensdag vond er namelijk een beursintroductie van 1 miljard dollar plaats in het land. Het is voor het eerst in tien jaar dat er een IPO van meer dan 1 miljard dollar in India plaatsvindt. Het Indiase verzekeringsbedrijf SBI Life is deze week naar de beurs gebracht en hoopt daarmee 1,3 miljard dollar op te halen: dat is ongeveer 84 miljard roepie. De aandelen van het bedrijf zullen tussen de 10,60 dollar en 10,90 dollar waard zijn. LEES VERDER »

10 views
Nieuws
T-Mobile-en-Sprint-bespreken-fusie.png

T-Mobile en Sprint bespreken fusie

Bronnen dicht bij de bedrijven lieten dinsdag weten dat T-Mobile US (Nasdaq: TMUS) en Sprint (NYSE: S) al sinds augustus inleidende gesprekken voeren over een fusie. Daarop steeg de koers van beide bedrijven respectievelijk 5% en 10%. Investeerders wordt wel op het hart gedrukt niet te enthousiast te worden. Het kan nog weken duren voordat er een overeenkomst bekend wordt gemaakt. Daarnaast is het nog allerminst zeker of de onderhandelingen resultaat opleveren, en of de mededingingsautoriteiten een fusie goed zullen keuren. LEES VERDER »

88 views
Nieuws
_Beleving--steeds-belangrijker--voor-tech-wereld

“Beleving” steeds belangrijker voor tech wereld

Afgelopen week liet Angela Ahrendts, vicepresident retail bij Apple (Nasdaq: AAPL), weten dat de onderneming haar Apple Stores geen winkels meer noemt, maar stadspleinen (‘town squares’). Het leidde tot veel ophef. Hoe kan een onderneming een ruimte die zo sterk geassocieerd wordt met de moderne democratie vergelijken met een ruimte waar smartphones ter waarde van 1000 dollar worden verkocht? LEES VERDER »

284 views
Nieuws
Nederland aantrekkelijk voor internationale mediabedrijven

Nederland aantrekkelijk voor internationale mediabedrijven

Wat nog behoorlijk onderbelicht is gebleven, is dat Brexit ook veel internationale mediabedrijven hoofdbrekens bezorgt. Discovery, Time Warner, Disney, en Modern Times Group zijn echter slechts enkele van de mediaconglomeraten die van Britse licenties gebruik maken om programma’s in de EU te kunnen uitzenden. LEES VERDER »

181 views
Nieuws
Social-Capital-Hedosophia-nieuwste-SPAC-op-de-beurs.jpg

Social Capital Hedosophia nieuwste SPAC op de beurs

Afgelopen woensdag beleefde Social Capital Hedosophia (NYSE: IPOA.U) haar beursdebuut en maakte bekend dat het met haar IPO 600 miljoen dollar heeft opgehaald. Donderdag beleefde het vervolgens een succesvolle eerste beursdag door 3,5% te stijgen. Dat is een net, maar op het eerste gezicht weinig opvallend, beursdebuut.  LEES VERDER »

342 views
Nieuws
Vertraagde-iPhone-X-frustreert-Wall-Street

Vertraagde iPhone X frustreert Wall Street

Dinsdag presenteerde Apple dan eindelijk de iPhone X. En het evenement waar de techgigant het hele jaar naar toeleefde stelde niet teleur. De nieuwste smartphone van het bedrijf is duidelijk niet slechts een aangepaste versie van eerdere modellen, maar een geheel nieuw apparaat. Ook tech journalisten zijn enthousiast en verwachten dat consumenten best bereid zullen zijn om wat dieper in de buidel te tasten; de startprijs van de iPhone X bedraagt $999. LEES VERDER »

422 views
Nieuws
May-belt-Trump-vanwege-problemen-tussen-Boeing-en-Bombardier

May belt Trump vanwege problemen tussen Boeing en Bombardier

De Britse premier Theresa May heeft getelefoneerd met de Amerikaanse president Donald Trump na dreigementen aan het adres van het Canadese Bombardier, dat haar fabriek in het Noord-Ierse Belfast heeft. In 2016 heeft het Canadese bedrijf Bombardier van het Amerikaanse luchtvaartbedrijf Delta een opdracht gekregen om 125 passagiersvliegtuigen uit de zogenaamde CSeries te leveren. De vleugels van deze vliegtuigen worden geproduceerd in de fabriek die Bombardier in Belfast heeft. LEES VERDER »

601 views
Nieuws
Waar-komt-nieuw-hoofdkwartier-Amazon-

Waar komt nieuw hoofdkwartier Amazon?

Amazon (Nasdaq: AMZN) maakte donderdag bekend dat het een tweede hoofdkwartier wil bouwen, naast haar vestiging in Seattle. Het liet ook weten dat heel Noord-Amerika, dus ook Mexico, hier voor in aanmerking komt. Steden die willen ‘solliciteren’ kunnen zich tot 19 oktober aanmelden, en het bedrijf lijkt zich op te kunnen maken voor enkele spectaculaire pitches. Het enthousiasme is immers groot, gezien het kapitaal en werkgelegenheid die de techgigangt met zich meebrengt. LEES VERDER »

189 views
Poll