Xavier Boutinge

Xavier Boutinge

Auteur van beleggersplaats

Xavier heeft zich als redacteur aangemeld op onze website. Zijn motivatie liet niet te wensen over. Xavier is in hoge mate geïnteresseerd in beleggen, maar nog meer in de beweegredenen en de ‘waarom’ vraag. Met een sociaal economische achtergrond bekwaamt hij zich steeds meer als journalist, met als werkterrein de financiële markten. Het financiële landschap is sterk aan het veranderen. Xavier volgt dit proces op de voet. Het combineren van kennis, feiten en analyses zal onze lezers helpen bij de beeldvorming en ze als beleggers dagelijks inspireren.

Recente artikelen van Xavier Boutinge

Nieuws
_pic-web-1

Moment van de waarheid voor elektrische auto

Wat gebeurt er wanneer elektrische auto’s niet meer gesubsidieerd worden? Zullen deze auto’s dan op eigen benen kunnen staan? LEES VERDER »

25 views
Nieuws
_pic-web-1

Jimmy Choo zet zichzelf te koop

Het Britse schoenenmerk Jimmy Choo heeft besloten zichzelf in de verkoop te zetten. Het bedrijf dat gespecialiseerd is in het maken van high-class en modieuze schoenen en accessoires, zei in een verklaring dat de onderneming op zoek is naar potentiële investeerders die het bedrijf willen overnemen. LEES VERDER »

105 views
Nieuws
_pic-web

Alibaba investeert in eSports

Alibaba heeft afgelopen week een bijzondere overeenkomst gesloten met de Aziatische Olympische Raad (OCA). Dankzij dit partnerschap zal eSports een medaille-evenement zijn tijdens de Aziatische Spelen van 2022. LEES VERDER »

285 views
Nieuws
_pic-web

Verkoopcijfers Unilever stijgen dankzij hogere prijzen

Nestlé en Unilever, twee van de grootste consumentenbedrijven in de wereld, hebben op dit moment allebei met een zwakke groei in Noord-Amerika, Europa en Brazilië te maken. LEES VERDER »

347 views
Nieuws
_pic-web

Kan Slack concurreren met techreuzen?

Slack is per ongeluk ontstaan uit een mislukte poging een video game te ontwikkelen, maar het communicatieplatform is inmiddels uitgegroeid tot een groot succes. LEES VERDER »

282 views
Nieuws
_pic-web

Fantastisch beursdebuut voor Yext

Het beursdebuut van Yext kon bijna niet beter verlopen. Investeerders hadden verwacht dat de introductieprijs van haar aandelen tussen de 8 dollar en 10 dollar zou bedragen. LEES VERDER »

702 views
Nieuws
Starbucks ziet winst dalen in Verenigd Koninkrijk dankzij Brexit

Starbucks ziet winst dalen in Verenigd Koninkrijk dankzij Brexit

Starbucks heeft in haar kwartaalrapport aangegeven een flink winstverlies te hebben geleden in het Verenigd Koninkrijk. De beroemde koffieketen zei dat haar brutowinst het afgelopen jaar in het Verenigd Koninkrijk met 61 procent gedaald is naar de 13,4 miljoen pond. Zij gaven daarbij de schuld aan de vertraagde economische groei en het effect dat de Brexit heeft op de zekerheid van de consument. LEES VERDER »

374 views
Nieuws
Profiteren van Pasen: dit zijn de drie meest interessante ‘choco-aandelen’

Profiteren van Pasen: dit zijn de drie meest interessante ‘choco-aandelen’

Paastijd betekent chocoladetijd. Tijdens de paasvakantie wordt namelijk een stuk meer chocolade gegeten dan gedurende de rest van het jaar. Het is dan ook niet voor niets dat het paasfeest naast Kerstmis de grootste winstmaker van de zoetwarenindustrie is. Uit een actuele enquête onder Duitse zoetwaarproducenten, bleek dat er voor het paasfeest van 2017 al ongeveer 202 miljoen chocoladepaashaasjes geproduceerd zijn. LEES VERDER »

990 views
Poll