Xavier Boutinge

Xavier Boutinge

Auteur van beleggersplaats

Xavier heeft zich als redacteur aangemeld op onze website. Zijn motivatie liet niet te wensen over. Xavier is in hoge mate geïnteresseerd in beleggen, maar nog meer in de beweegredenen en de ‘waarom’ vraag. Met een sociaal economische achtergrond bekwaamt hij zich steeds meer als journalist, met als werkterrein de financiële markten. Het financiële landschap is sterk aan het veranderen. Xavier volgt dit proces op de voet. Het combineren van kennis, feiten en analyses zal onze lezers helpen bij de beeldvorming en ze als beleggers dagelijks inspireren.

Recente artikelen van Xavier Boutinge

Nieuws
Merck-verslaat-rivalen

Merck verslaat rivalen

De aandelen van Merck & Co. (NYSE: MRK) stegen deze week 7% nadat het bedrijf bekendmaakte een medicijn tegen longkanker succesvol te hebben getest. Een klinische studie toonde dat patiënten die Keytruda gebruiken in combinatie met chemotherapie langer overleven. Deze baanbrekende conclusie werd eerder getrokken dan werd verwacht. Dat is een ‘tegenvaller’ voor rivalen Roche en Bristol-Meyers Squibb, die eveneens in de race waren om een middel tegen longkanker te ontwikkelen.

LEES VERDER »

206 views
Nieuws
Bedrijfsresultaten-Ford-stelt-aandeelhouders-teleur

Bedrijfsresultaten Ford stelt aandeelhouders teleur

De bedrijfsresultaten van 2017 die Ford (NYSE: F) afgelopen dinsdag gepresenteerd heeft, hebben de aandeelhouders behoorlijk teleurgesteld. De autofabrikant heeft beduidend minder winst gemaakt dan eerder werd verwacht.

LEES VERDER »

155 views
Nieuws
Facebook-wil-terug-naar-haar-roots

Facebook wil terug naar haar roots

Mark Zuckerberg heeft weer eens een controversieel plan. Hij wil dat gebruikers van ‘zijn’ sociale netwerk op hun timeline meer posts te zien krijgen van familie en vrienden dan van mediapublicaties en andere ondernemingen. Daarmee gaat Facebook (Nasdaq: FB) feitelijk terug naar de basis, wat geen goed nieuws betekende voor de koers van het bedrijf.

LEES VERDER »

199 views
Nieuws
Brits-bouwbedrijf-Carillion-vraagt-faillissement-aan

Brits bouwbedrijf Carillion vraagt faillissement aan

Het grote Britse bouwbedrijf Carillion (LSE: CLLN) heeft haar faillissement aangevraagd, nu haar grootschalige financiële problemen niet opgelost blijken te kunnen worden. Carillion is het op een-na-grootste bouwbedrijf van het Verenigd Koninkrijk: het faillissement zal dus een grote impact hebben op de markt en daarnaast op 43.000 medewerkers binnen en buiten het land.

LEES VERDER »

302 views
Nieuws
ADT maakt zich op voor beursgang

ADT maakt zich op voor beursgang

Veiligheidsbedrijf ADT heeft een beursgang aangevraagd waarmee het 2,1 miljard dollar hoopt op halen. Het is de bedoeling om 111,1 miljoen aandelen aan te bieden voor een IPO-prijs tussen de 17 en 19 dollar. Wanneer die bovengrens bereikt wordt, kan de totale beurswaarde van de in Florida gevestigde onderneming 14,4 miljard dollar bedragen. Het bedrijf werd in 2014 voor 6,9 miljard dollar gekocht door Apollo, dat na de beursgang nog een belang van 85% zal bezitten.  LEES VERDER »

242 views
Nieuws
Ellendige-Kerst-voor-Sears

Ellendige kerst voor Sears

Sears en Kmart, beiden onder de kap van Sears Holdings (NASDAQ: SHLD) kenden dramatische kerstdagen. De omzet in vestigingen die langer dan een jaar open zijn daalde in november en december ruim 16%, zo werd woensdag bekend.  Experts vrezen al langer dat de retailreus op haar laatste benen loopt, en die angst lijkt steeds meer bewaarheid te worden.

LEES VERDER »

259 views
Nieuws
Hoge-interesse-in-aandelen-van-Covestro

Hoge interesse in aandelen van Covestro

Covestro (Xetra: 1COV), het dochterbedrijf van het Duitse Bayer (Xetra: BAYN), gooit op dit moment hoge ogen onder investeerders in Duitsland. Bayer heeft besloten een deel van haar aandelen in Covestro te verkopen. Dat bleek gisteren een succesvolle actie te zijn: het concern verkocht 10,4 procent van haar aandelen in Covestro tegen een koers van 86,25 euro per aandeel, en ontving daarvoor 1,8 miljard euro.

LEES VERDER »

570 views
Nieuws
Investeerders kijken uit naar beursgang gezondheidsdivisie Siemens

Investeerders kijken uit naar beursgang gezondheidsdivisie Siemens

Tot groot genoegen van veel investeerders ligt het plan voor de beursgang van een van de belangrijkste divisies van Siemens (SIE) eindelijk op tafel. Het Duitse concern wil haar divisie waarbinnen medicatietechnologie geproduceerd wordt graag op de beurs introduceren. Die IPO moet al snel gaan plaatsvinden: Siemens heeft laten weten de beursgang voor Pasen te hebben gepland. Analisten verwachten dat het een beursgang van behoorlijke omvang gaat worden. LEES VERDER »

330 views
Poll