Xavier Boutinge

Xavier Boutinge

Auteur van beleggersplaats

Xavier heeft zich als redacteur aangemeld op onze website. Zijn motivatie liet niet te wensen over. Xavier is in hoge mate geïnteresseerd in beleggen, maar nog meer in de beweegredenen en de ‘waarom’ vraag. Met een sociaal economische achtergrond bekwaamt hij zich steeds meer als journalist, met als werkterrein de financiële markten. Het financiële landschap is sterk aan het veranderen. Xavier volgt dit proces op de voet. Het combineren van kennis, feiten en analyses zal onze lezers helpen bij de beeldvorming en ze als beleggers dagelijks inspireren.

Recente artikelen van Xavier Boutinge

Nieuws
Trump-in-schaduw-zonsverduistering

Trump in schaduw zonsverduistering

Het Amerikaanse bedrijfsleven was lange tijd op de hand van Donald Trump. Ondanks de schandalen rondom zijn persoon kon men zijn groeiagenda waarderen, waardoor de koersen sinds zijn aantreden omhoog schoten. Inmiddels is ook de zakenwereld in een conflict met de president beland. CEO’s hadden al twijfels over hun plek in de adviesraden, dus toen Trump dinsdag wederom stelde dat er twee partijen schuld hadden aan het geweld in Charlottesville was de beslissing snel genomen.

LEES VERDER »

375 views
Nieuws
Air-Berlin-vraagt-faillissement-aan

Air Berlin vraagt faillissement aan

De grootste luchtvaartmaatschappij van Duitsland, Air Berlin (XETRA: AB1), kondigde afgelopen dinsdag haar faillissement aan. Het bedrijf kwam in nood nadat haar belangrijkste aandeelhouder, het Arabische Etihad, haar financiële steun aan Air Berlin introk. Daardoor heeft Air Berlin geen ondersteuning meer om verder te kunnen blijven functioneren. Het bedrijf geeft zelf in de verklaring ook aan ‘dat er geen positieve prognose voor de toekomst van de luchtvaartmaatschappij is’. Op de Duitse beurs heeft men dan ook gelijk de gevolgen van het faillissement gemerkt: daar daalde de aandelenkoers met 34 procent.

LEES VERDER »

276 views
Nieuws
Nog-geen-buitenlandse-concurrentie-voor-Snapp-op-Iraanse-taximarkt

Nog geen buitenlandse concurrentie voor Snapp op Iraanse taximarkt

De drukbezette straten van Teheran bieden Snapp, de Iraanse equivalent van Uber, een prachtige markt aan. Teheran heeft namelijk vijf keer zoveel taxi’s als New York City rondrijden en van veel concurrentiebeding zal Snapp ook geen last krijgen: dankzij de sancties die het Westen Iran tot voor kort had opgelegd, heeft Snapp geen problemen gehad met buitenlandse concurrentie. Het bedrijf is gestart in 2014 en groeit sindsdien gestaag.

LEES VERDER »

164 views
Nieuws
Toshiba-mag-voorlopig-beursgenoteerd-blijven

Toshiba mag voorlopig beursgenoteerd blijven

Het is Toshiba gelukt om de deadline van het publiceren van haar jaarcijfers te halen. Haar aandeelhouders zaten al ruime tijd op de gegevens te wachten. Daarmee wordt de kans dat Toshiba van de beurs in Tokyo gehaald wordt weer aanzienlijk kleiner. Het omstreden elektronicabedrijf heeft een verlies van 8,8 miljard dollar gerapporteerd voor het laatste fiscale jaar. Accountant PricewaterhouseCoopers stelde dat de cijfers klopte.

LEES VERDER »

207 views
Nieuws
common wealth

Australische bank aangeklaagd vanwege klimaatverandering

De grootste bank van Australië heeft een primeur te pakken, maar dan niet in de positieve zin. De Commonwealth Bank (Xetra: CWW) is het eerste financiële instituut ter wereld dat aangeklaagd wordt vanwege de manier waarop het met klimaatverandering als risicofactor omgaat. LEES VERDER »

712 views
Nieuws
Zelfvliegend-vliegtuig-in-aantocht-

Zelfvliegend vliegtuig in aantocht?

De ontwikkeling van de zelfrijdende auto kan de auto-industrie revolutionair veranderen. Dat zelfde geldt voor het pilootloze vliegtuig. Dat klinkt als sciencefiction, maar de benodigde technologie om passagiersvliegtuigen van afstand te besturen kan al in 2025 werkelijkheid zijn. Dat blijkt althans uit maandag uitgekomen onderzoeksrapport van UBS. Dat verslag stelt ook dat de vliegtuigindustrie 35 miljard dollar per jaar kan bezuinigen met autonome vliegtuigen. Slechts 17% van de reizigers is echter bereid zonder piloot te vliegen.

LEES VERDER »

303 views
Nieuws
China-profiteert-van-Amerikaanse-tech

China profiteert van Amerikaanse tech

China wil graag een pionier zijn op het gebied van kunstmatige intelligentie, drones, mobiele technologie en supercomputers. Daarbij speelt Amerikaanse techreuzen een cruciale rol. Ze helpen Beijing haar doelen te halen door kapitaal, expertise en ingenieurschap aan te bieden. In ruil hiervoor krijgen ze ruime toegang tot de Chinese markt. Steeds meer Amerikaanse bedrijven mikken daarom op een soortgelijk partnerschap. Daar moeten ze dan mee opschieten; mogelijk zullen ze binnenkort in hun mogelijkheden beperkt worden door Washington.

LEES VERDER »

294 views
Nieuws
yelp

Yelp en GrubHub worden partners

Twee jaar geleden nam Yelp (NYSE: YELP) Eat24 over voor 134 miljoen dollar. Nu verkoopt het de bezorgdienst voor 287,5 miljoen dollar aan GrubHub (NYSE: GRUB). LEES VERDER »

169 views
Poll