Xavier Boutinge

Xavier Boutinge

Auteur van beleggersplaats

Xavier heeft zich als redacteur aangemeld op onze website. Zijn motivatie liet niet te wensen over. Xavier is in hoge mate geïnteresseerd in beleggen, maar nog meer in de beweegredenen en de ‘waarom’ vraag. Met een sociaal economische achtergrond bekwaamt hij zich steeds meer als journalist, met als werkterrein de financiële markten. Het financiële landschap is sterk aan het veranderen. Xavier volgt dit proces op de voet. Het combineren van kennis, feiten en analyses zal onze lezers helpen bij de beeldvorming en ze als beleggers dagelijks inspireren.

Recente artikelen van Xavier Boutinge

Nieuws
Uber verzweeg data-lek

Uber verzweeg data-lek

Hoeveel schandalen kan Uber zich nog veroorloven? Deze week maakte het bedrijf bekend dat hackers in 2016 persoonlijke gegevens hebben gestolen van 50 miljoen klanten en 7 miljoen chauffeurs. De cybercriminelen kregen zo namen, adressen en telefoonnummers in handen, evenals 600.000 rijbewijsnummers. En of het al niet erg genoeg is dat de start-up zo lang heeft gewacht met het bekendmaken, lijkt het er ook nog eens op dat de taxidienst er alles aan heeft gedaan het zo lang mogelijk stil te houden. Dinsdag werd immers ook bekend dat de hackers 100.000 dollar hebben gekregen om het schandaal geheim te houden. LEES VERDER »

60 views
Nieuws
AT&T kan zich opmaken voor juridische strijd

AT&T kan zich opmaken voor juridische strijd

Het Amerikaanse ministerie van Justitie maakte maandag bekend dat het een rechtszaak wil beginnen tegen AT&T (NYSE: T) om de overname van Time Warner (NYSE: TWX) tegen te houden. Dit zal een hevige juridische strijd opleveren die meer duidelijkheid zal geven over hoe de regering-Trump wil omgaan met grote (media)fusies. Dat het voor een andere aanpak kiest dan haar voorgangers, staat inmiddels buiten kijf. De regering-Obama stond bijvoorbeeld in 2011 een soortgelijke overeenkomst Comcast en NBCUniversal toe mits er aan bepaalde voorwaarden werd voldaan. LEES VERDER »

151 views
Nieuws
Teleurstellende IPO Stitch Fix

Xavier Boutinge van beleggersplaats in

Teleurstellende IPO Stitch Fix

Het gaat te ver om te stellen dat online kleding retailer Stitch Fix (Nasdaq: SFIX) haar beursgang heeft verprutst maar een succes kan het zeker niet genoemd worden. De problemen begonnen donderdagavond al toen de introductieprijs op 15 dollar werd vastgesteld. Eerder werd uitgegaan van een introductieprijs tussen de 18 dollar en 20 dollar. Vrijdag, tijdens de eerste echter koersdag, steeg de koersprijs even naar 18,53 dollar, om uiteindelijk te zakken naar 14,99 dollar. LEES VERDER »

171 views
Nieuws
Het Noorse staatsfonds wil minder afhankelijk van olie worden

Het Noorse staatsfonds wil minder afhankelijk van olie worden

Het Noorse staatsfonds is op dit moment meer dan 1 biljoen dollar waard. Het fonds heeft dat vooral te danken aan de inkomsten die uit de olie-industrie voortvloeien: Noorwegen is immers een grote olieproducent. Toch heeft het Noorse staatsfonds besloten haar aandelenportefeuille meer te diversifiëren. Daarvoor wil het fonds van een groot deel van haar aandelen in de olie- en gasindustrie af. LEES VERDER »

254 views
Nieuws
Kunstmatige intelligentie verovert luxe-industrie

Kunstmatige intelligentie verovert luxe-industrie

Steeds meer retailers profiteren van technologische vooruitgang voortgebracht door bedrijven als Facebook, Google en Amazon. Producten als Alexa en Google Assistant hebben interactie gebaseerd op kunstmatige intelligentie (AI) genormaliseerd en bedrijven geïnspireerd om gebruik te maken van AI-technologie om te communiceren met hun consumenten. Daarvoor gebruiken ze tot nu toe vooral de diensten van de techgiganten, zoals WhatsApp, WeChat en Telegram, maar zeker in de luxe-industrie ontwikkelen steeds meer ondernemingen hun eigen ‘chatbots’. LEES VERDER »

305 views
Nieuws
Koers Wal-Mart bereikt recordhoogte

Koers Wal-Mart bereikt recordhoogte

Wal-Mart (NYSE: WMT) presenteerde donderdag kwartaalcijfers die de verwachtingen op Wall Street overschreden. In het derde kwart van 2017 boekte de retailer een winst van 1,75 miljard dollar, ofwel 58 cent per aandeel. Wanneer eenmalige kosten, zoals een boete van 283 miljoen dollar, niet worden meegerekend bedroeg de winst 1 dollar per aandeel. Experts gingen uit van een winst van 97 cent per aandeel op een omzet van 121 miljard dollar. De daadwerkelijke omzet bedroeg 123,18 miljard dollar. Dat is een stijging van 4,2% ten opzichte van vorig jaar, toen het bedrijf 118, miljard dollar aan verkoopinkomsten binnenhaalde. De winst bedroeg destijds 3,02 miljard dollar, ofwel 98 cent per aandeel. LEES VERDER »

324 views
Nieuws
Vliegtuigfabrikant Airbus sluit miljardendeal

Vliegtuigfabrikant Airbus sluit miljardendeal

De Europese vliegtuigproducent Airbus (EURONEXT: AIR) heeft deze week haar grootste deal ooit gesloten: het Amerikaanse investeringsbedrijf Indigo Partners heeft namelijk 430 toestellen uit de A320 serie gekocht. De deal is 49,5 miljard dollar waard. De vliegtuigen zullen voor korte tot middellange vluchten ingezet gaan worden. Indigo heeft investeringen in onder andere het Hongaarse Wizz Air, het Amerikaanse Frontier Airlines en het Mexicaanse Volaris. LEES VERDER »

544 views
Nieuws
Justitie VS brengt miljardenfusie in gevaar

Justitie VS brengt miljardenfusie in gevaar

AT&T (NYSE: T) bood eind vorig jaar 85,4 miljard dollar voor de overname Time Warner (NYSE: TWX). Het leek er lang op dat deze overeenkomst eind dit jaar zou worden afgerond, en daarmee een machtige conglomeraat zou opleveren die de wereld van media en telecom samenbrengt. Aangezien beide partijen niet direct met elkaar concurreren leken mededingingsautoriteiten de fusie niet tegen te kunnen houden, ondanks tegenstand van politici als Bernie Sanders en Donald Trump. Woensdag bleek echter dat het Amerikaanse ministerie van Justitie de zaak tegenhoudt, wat mogelijk een lange juridische strijd zal opleveren. LEES VERDER »

480 views
Poll