Aandelennieuws

Recente artikelen van Aandelennieuws

Nieuws
Waarom-willen-beleggers-aandelen-van-de-Zwitserse-centrale-bank-

Waarom willen beleggers aandelen van de Zwitserse centrale bank?

Het klinkt nogal onwaarschijnlijk, maar een van de meest populaire en gewilde aandelen ter wereld zijn die van de centrale bank van Zwitserland. De aandelenkoers van Swiss National Bank (SWX: SNBN) is in augustus met maar liefst 45 procent gestegen, waardoor een enkel aandeel nu meer dan CHF 3.000 waard is. Dat is meer dan 2600 euro per aandeel.

LEES VERDER »

504 views
Nieuws
Dit-‘tonic-aandeel’-is-in-3-jaar-met-1300%-gestegen

Dit ‘tonic-aandeel’ is in 3 jaar met 1300% gestegen

De gin & tonic is als longdrink globaal ongekend populair geworden. Daar profiteren bedrijven, die zowel gin als tonic produceren, natuurlijk ook van. Vooral de ondernemingen die gin produceren hebben hun afzet behoorlijk zien groeien. Maar de tonic-business van Fever-Tree is de afgelopen jaren ongekend gegroeid. Het Britse bedrijf is ondertussen 3 miljard dollar waard.

LEES VERDER »

1324 views
Nieuws
Drukke-dag-voor-Delta

Drukke dag voor Delta

Delta Air Lines (NYSE: DAL) maakte donderdag bekend Venezuela te zullen verlaten. De laatste vlucht vanuit Caracas vertrekt op 17 september. Tegelijkertijd maakte de luchtvaartmaatschappij ook enkele uitbreidingsplannen bekend. Zo zal het samen met China Eastern Airlines, waar het een codeshare-overeenkomst mee heeft, investeren in Air France-KLM Group. Beide bedrijven zullen een belang van 10% nemen in de Europese maatschappij, dat op haar beurt zal investeren in Virgin Atlantic Airways. Delta heeft ook in dit Britse bedrijf een groot belang.

LEES VERDER »

552 views
Nieuws
tesla-model-s-ev-electric-car-2

Deze landen maken de weg vrij voor elektrische auto’s

Veel landen proberen zich steeds meer op groene, duurzame alternatieven te concentreren om milieuvervuiling en klimaatverandering tegen te gaan. Het effect van die ambities is ook te merken op de markt. LEES VERDER »

825 views
Nieuws
protect

Heeft het protectionistische gedrag van Trump geholpen?

Het zal een hoop mensen verbazen, maar uit een nieuw onderzoek blijkt dat de agressieve houding die de Amerikaanse president Donald Trump ten opzichte van globale handel aanneemt, toch enigszins gewerkt heeft. LEES VERDER »

915 views
Nieuws
matroesjka

China en Rusland: een ongebalanceerde relatie

De Chinese president Xi Jinping heeft zijn Russische tegenhanger, Vladimir Poetin, sinds zijn aantreden in 2012 al meer dan twintig keer ontmoet. LEES VERDER »

431 views
Nieuws
hero

Delivery Hero maakt succesvol debuut op Duitse beurs

Online eten bestellen wordt steeds populairder binnen en buiten Europa. Daar profiteert één partij in het bijzonder van. De Duitse leverdienst Delivery Hero draait op het moment bijzonder goed en daarom kiest het bedrijf ervoor om zijn debuut op de beurs in Frankfurt te maken. LEES VERDER »

404 views
Nieuws
tesla

Tesla loopt voor op schema

Tesla (Nasdaq: TSLA) kan beginnen met de productie van de Model 3. Elon Musk maakte maandag op Twitter bekend dat het hier twee weken eerder dan verwacht wettelijke toestemming voor heeft gekregen. LEES VERDER »

434 views