Aandelennieuws

Recente artikelen van Aandelennieuws

Nieuws
ireland

Bedrijfsleven Noord-Ierland sceptisch over ‘slimme’ grens

‘Slimme’ technologie is in, dus vragen Britse politici zich af of een zogeheten ‘smart border’ niet de oplossing is voor een van de grootste Brexit-gerelateerde uitdagingen. LEES VERDER »

378 views
Nieuws
briteconomoy

Hoge verwachtingen voor Britse centrale bank

Nadat de Bank of England afgelopen jaar haar eerste renteverhoging in tien jaar doorvoerde verwachtten experts dat pas in november dit jaar wederom verhoogd zullen worden. Recente rapporten tonen echter aan dat het beter met de Britse economie gaat dan verwacht, terwijl ook Mark Carney, de voorzitter van de Britse centrale bank, zich er optimistisch over uitsprak. LEES VERDER »

534 views
Nieuws
Thin line flat design of internet banking transaction secure money transfer using credit card online financial business operations. Modern vector illustration concept isolated on white background.

Techbedrijven ontdekken bankenwezen

Techreuzen pakken steeds meer terrein in de financiële industrie. Topmannen in de Europese zakenwereld slaan daarom alarm. Volgens hen kan de groeiende interesse van de techwereld in het bankenwezen een bedreiging zijn voor financiële stabiliteit. LEES VERDER »

577 views
Nieuws
Records-tech-aandelen-ondanks-Trump

Hans de Groot van Beleggersplaats in

Records tech aandelen ondanks Trump

Donald Trump wijst graag naar de grote winsten die de Amerikaanse beurzen dit jaar hebben geboekt, om de vruchten van zijn presidentschap te tonen. De S&P 500 heeft in 2017 inderdaad een indrukwekkende 15% gewonnen. Voor 23% van die winst zijn de grote vijf tech bedrijven, Amazon, Apple, Alphabet, Microsoft en Facebook, verantwoordelijk. Zij hebben dit jaar 572 miljard dollar toegevoegd aan de waarde van de grootste beursindex van de VS. Het is echter de vraag in hoeverre de Amerikaanse president daar aan heeft bijgedragen. LEES VERDER »

694 views
Nieuws
Slechte-week-voor-tech

Slechte week voor tech

Het kan niet altijd feest zijn, zo ondervond deze week de techwereld. Bedrijven als Apple (Nasdaq: AAPL), Tesla (Nasdaq: TSLA) en Facebook (Nasdaq: FB) lieten zien dat ook zij niet volstrekt onvermurwbaar zijn. Het geesteskindje van Steve Jobs beleefde haar slechtste week voorafgaand aan een lancering van een belangrijk product sinds 2007. Tesla beleefde haar langste verliesreeks in twee maanden, terwijl het schandaal rond Russische politieke advertenties op Facebook wederom in grootte toenam. LEES VERDER »

660 views
Nieuws
TINA-raast-nog-wel-even-verder

TINA raast nog wel even verder

Hoewel IRMA en MARIA de afgelopen weken het nieuws beheersten, waait TINA (There Is No Alternative) al een aantal jaren over de aandelenbeurzen. TINA heeft ervoor gezorgd dat veel (heel veel) kapitaal de aandelenmarkt is opgegaan in een zoektocht naar rendement, met alsmaar stijgende beurskoersen tot gevolg. LEES VERDER »

1262 views
Nieuws
Waarom-willen-beleggers-aandelen-van-de-Zwitserse-centrale-bank-

Waarom willen beleggers aandelen van de Zwitserse centrale bank?

Het klinkt nogal onwaarschijnlijk, maar een van de meest populaire en gewilde aandelen ter wereld zijn die van de centrale bank van Zwitserland. De aandelenkoers van Swiss National Bank (SWX: SNBN) is in augustus met maar liefst 45 procent gestegen, waardoor een enkel aandeel nu meer dan CHF 3.000 waard is. Dat is meer dan 2600 euro per aandeel.

LEES VERDER »

1092 views
Nieuws
Dit-‘tonic-aandeel’-is-in-3-jaar-met-1300%-gestegen

Dit ‘tonic-aandeel’ is in 3 jaar met 1300% gestegen

De gin & tonic is als longdrink globaal ongekend populair geworden. Daar profiteren bedrijven, die zowel gin als tonic produceren, natuurlijk ook van. Vooral de ondernemingen die gin produceren hebben hun afzet behoorlijk zien groeien. Maar de tonic-business van Fever-Tree is de afgelopen jaren ongekend gegroeid. Het Britse bedrijf is ondertussen 3 miljard dollar waard.

LEES VERDER »

1659 views