aandelennieuws

Recente artikelen van aandelennieuws

Nieuws
Aandelen-Netflix-bereiken-recordhoogte

Aandelen Netflix bereiken recordhoogte

Netflix (Nasdaq: NFLX) boekte in het vierde kwartaal van 2016 een winst van 15 cent per aandeel op een omzet van 2,48 miljard dollar. Experts gingen uit van een winst van 14 cent per aandeel en een omzet van 2,47 miljard dollar. Dat was echter niet het belangrijkste nieuws uit het woensdag gepubliceerde kwartaalrapport. LEES VERDER »

183 views
Nieuws
10-winnaars-onder-Trump,-deel-3-(slot)

10 winnaars onder Trump, deel 3 (slot)

Vandaag het laatste deel van het lijstje aandelen die het goed kunnen doen onder Trump. Deze aandelen hebben de grootste kans optimaal te profiteren door een combinatie van gunstig beleid en minder wetgeving. Kortom; deze aandelen maken je portfolio Trump-proof.

LEES VERDER »

874 views
Nieuws
British American Tobacco neemt Reynolds American over in miljardendeal

British American Tobacco neemt Reynolds American over in miljardendeal

De grootste tabakfabrikant van Groot-Brittannië, British American Tobacco (BTI), heeft aangegeven dat het bedrijf de Amerikaanse onderneming Reynolds American (RAI) zal overnemen. Reynolds American is de op één-na-grootste tabakproducent van de Verenigde Staten. De overname van de Amerikaanse onderneming zal British American Tobacco ongeveer 49,4 miljard dollar gaan kosten. De twee giganten zijn samen eigenaar van meerdere bekende sigarettenmerken. Onder hun aanbod vallen onder andere Pall Mall, Camel en Newport. Als British American Tobacco uiteindelijk Reynolds American heeft overgenomen, betekent dit dat de Britse fabrikant de allergrootste tabakproducent van de wereld wordt. LEES VERDER »

176 views
Nieuws
Megafusie-in-eyewear-markt

Megafusie in eyewear markt

Na vier jaar praten werd maandag eindelijk de fusie tussen Essilor (Euronext: EI)  en Luxottica (GBI: LUX) bekendgemaakt. Volgens de overeenkomst zal het eerstgenoemde bedrijf ‘s werelds grootste brillenimperium overnemen voor 22,8 miljard euro. Met het fusiebedrijf wordt de grootste fabrikant en retailer van eyewear ter wereld geboren. Investeerders reageerden hier zeer positief op. De aandelen van Essilor stegen 13,3%, terwijl Luxoticca 8,5% in beurswaarde toenam.  LEES VERDER »

181 views
Nieuws
10-winnaars-onder-Trump,-deel-2

10 winnaars onder Trump, deel 2

Vandaag het tweede deel van aandelen die het goed gaan doen onder Trump. Deze aandelen hebben de grootste kans optimaal te profiteren door een combinatie van gunstig beleid en minder wetgeving. Kortom; met deze aandelen maak je jouw portfolio Trump-proof.

LEES VERDER »

773 views
Nieuws
10 winnaars onder Trump, deel 1

10 winnaars onder Trump, deel 1

Over een paar dagen begint het tijdperk Trump en het is een understatement om te stellen dat dit geen verandering met zich mee zal brengen op de beurs. Het blijft moeilijk inschatten hoeveel van zijn campagnebeloften hij daadwerkelijk gaat uitvoeren en als investeerders is het dus gissen welke aandelen nu echt gaan profiteren onder zijn presidentschap. Gelet op recent nieuws en berichten uit het verleden hebben we een lijstje van tien aandelen samengesteld die het met grote kans goed doen onder Trump. Aandelen die optimaal kunnen profiteren van een combinatie van gunstig beleid en minder wetgeving. Vandaag de eerste drie aandelen die jouw portfolio Trump-proof gaan maken. LEES VERDER »

1928 views
Nieuws
Problemen-Parrot-tekenend-voor-dronemarkt

Problemen Parrot tekenend voor dronemarkt

Het Franse Parrot (Euronext: PARRO) maakte afgelopen week bekend een derde van haar personeelsbestand te laten gaan. Tijdens de kerstweken had het bedrijf de prijs van haar drones verlaagd, in de hoop zo klanten van haar concurrenten af te snoepen. LEES VERDER »

433 views
Nieuws
Vijf biotech aandelen die op stoom raken

Vijf biotech aandelen die op stoom raken

Het nieuwe jaar is begonnen en de beurzen zijn weer volop in beweging. Met name de biotech aandelen genieten speciale aandacht vanwege de plannen van Trump het veelbesproken Obamacare programma op te doeken en te vervangen. De hoop is dat door het afstoten van Obamacare de kosten en de dekking verbeterd worden. Wanneer Trump’s beleid succesvol is, zorgt dat voor miljoenen nieuwe patiënten die moeten gaan betalen voor medicijnen en medische hulpmiddelen. Precies de boost waar de medische sector naar op zoek is om haar winst op te vijzelen. Het resultaat is dat de iShares Nasdaq Biotechnology Index (IBB) inmiddels 8% is gestegen ten opzichte van haar laagste punt eind december. Hieronder vijf biotech aandelen die op stoom zijn geraakt. LEES VERDER »

1254 views