Aandelennieuws

Recente artikelen van Aandelennieuws

Nieuws
Records-tech-aandelen-ondanks-Trump

Hans de Groot van Beleggersplaats in

Records tech aandelen ondanks Trump

Donald Trump wijst graag naar de grote winsten die de Amerikaanse beurzen dit jaar hebben geboekt, om de vruchten van zijn presidentschap te tonen. De S&P 500 heeft in 2017 inderdaad een indrukwekkende 15% gewonnen. Voor 23% van die winst zijn de grote vijf tech bedrijven, Amazon, Apple, Alphabet, Microsoft en Facebook, verantwoordelijk. Zij hebben dit jaar 572 miljard dollar toegevoegd aan de waarde van de grootste beursindex van de VS. Het is echter de vraag in hoeverre de Amerikaanse president daar aan heeft bijgedragen. LEES VERDER »

507 views
Nieuws
Slechte-week-voor-tech

Slechte week voor tech

Het kan niet altijd feest zijn, zo ondervond deze week de techwereld. Bedrijven als Apple (Nasdaq: AAPL), Tesla (Nasdaq: TSLA) en Facebook (Nasdaq: FB) lieten zien dat ook zij niet volstrekt onvermurwbaar zijn. Het geesteskindje van Steve Jobs beleefde haar slechtste week voorafgaand aan een lancering van een belangrijk product sinds 2007. Tesla beleefde haar langste verliesreeks in twee maanden, terwijl het schandaal rond Russische politieke advertenties op Facebook wederom in grootte toenam. LEES VERDER »

543 views
Nieuws
TINA-raast-nog-wel-even-verder

TINA raast nog wel even verder

Hoewel IRMA en MARIA de afgelopen weken het nieuws beheersten, waait TINA (There Is No Alternative) al een aantal jaren over de aandelenbeurzen. TINA heeft ervoor gezorgd dat veel (heel veel) kapitaal de aandelenmarkt is opgegaan in een zoektocht naar rendement, met alsmaar stijgende beurskoersen tot gevolg. LEES VERDER »

1122 views
Nieuws
Waarom-willen-beleggers-aandelen-van-de-Zwitserse-centrale-bank-

Waarom willen beleggers aandelen van de Zwitserse centrale bank?

Het klinkt nogal onwaarschijnlijk, maar een van de meest populaire en gewilde aandelen ter wereld zijn die van de centrale bank van Zwitserland. De aandelenkoers van Swiss National Bank (SWX: SNBN) is in augustus met maar liefst 45 procent gestegen, waardoor een enkel aandeel nu meer dan CHF 3.000 waard is. Dat is meer dan 2600 euro per aandeel.

LEES VERDER »

682 views
Nieuws
Dit-‘tonic-aandeel’-is-in-3-jaar-met-1300%-gestegen

Dit ‘tonic-aandeel’ is in 3 jaar met 1300% gestegen

De gin & tonic is als longdrink globaal ongekend populair geworden. Daar profiteren bedrijven, die zowel gin als tonic produceren, natuurlijk ook van. Vooral de ondernemingen die gin produceren hebben hun afzet behoorlijk zien groeien. Maar de tonic-business van Fever-Tree is de afgelopen jaren ongekend gegroeid. Het Britse bedrijf is ondertussen 3 miljard dollar waard.

LEES VERDER »

1455 views
Nieuws
Drukke-dag-voor-Delta

Drukke dag voor Delta

Delta Air Lines (NYSE: DAL) maakte donderdag bekend Venezuela te zullen verlaten. De laatste vlucht vanuit Caracas vertrekt op 17 september. Tegelijkertijd maakte de luchtvaartmaatschappij ook enkele uitbreidingsplannen bekend. Zo zal het samen met China Eastern Airlines, waar het een codeshare-overeenkomst mee heeft, investeren in Air France-KLM Group. Beide bedrijven zullen een belang van 10% nemen in de Europese maatschappij, dat op haar beurt zal investeren in Virgin Atlantic Airways. Delta heeft ook in dit Britse bedrijf een groot belang.

LEES VERDER »

604 views
Nieuws
tesla-model-s-ev-electric-car-2

Deze landen maken de weg vrij voor elektrische auto’s

Veel landen proberen zich steeds meer op groene, duurzame alternatieven te concentreren om milieuvervuiling en klimaatverandering tegen te gaan. Het effect van die ambities is ook te merken op de markt. LEES VERDER »

923 views
Nieuws
protect

Heeft het protectionistische gedrag van Trump geholpen?

Het zal een hoop mensen verbazen, maar uit een nieuw onderzoek blijkt dat de agressieve houding die de Amerikaanse president Donald Trump ten opzichte van globale handel aanneemt, toch enigszins gewerkt heeft. LEES VERDER »

973 views