Analyse en Gedrag

Recente artikelen van Analyse en Gedrag

Nieuws
Zijn-robotadviseurs-de-toekomst-van-tactisch-beleggen-

Zijn robotadviseurs de toekomst van tactisch beleggen?

Kunnen algoritmes beter sparen en beleggen dan mensen? Sommige deskundigen denken dat wel, en verwachten dat de toekomstige financiële markt steeds meer ‘robotbeleggers’ gaat tegenkomen. De ontwikkeling van dit soort robots, die mensen aan de hand van algoritmes en data kunnen adviseren over de beste investeringsmogelijkheden, is echter nog pril.

LEES VERDER »

618 views
Nieuws
de-religie-van-fiscale-slaven

De religie van fiscale slaven

In Regelmatig krijg ik de vraag of ik voor Trump dan wel voor Clinton zou kiezen, mocht ik stemrecht hebben in de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Tja. Wat antwoord je daarop, vooral als je sowieso al niet meer gelooft in democratie. Of preciezer: niet meer gelooft in de modernistische perversie daarvan. Om mezelf de moeite te besparen nog maar eens dezelfde discussie te moeten hebben, zeg ik dan gewoon “Ik weet het niet”.

LEES VERDER »

1877 views
Nieuws
Investeren

Wanneer is het moment om in te stappen?

Het is verleidelijk om te denken dat het momenteel verstandig is te wachten met het beleggen in aandelen. Waarom zou je je geld in een wankelende markt stoppen? De prijsdaling die veel aandelen deze eerste weken van het nieuwe jaar zijn ondergaan, komen natuurlijk niet uit het niets. Ze komen na de instorting van vorig jaar. LEES VERDER »

2604 views
Nieuws
Tesla

Elektrische auto’s krijgen last van goedkope olie

De lage olieprijs betekent heel goed nieuws voor autorijders, zeker voor hen die van ronkende benzineslurpers houden. Op de Amerikaanse automarkt is de verkoop van SUV’s en pickups in het afgelopen jaar dan ook gestegen. LEES VERDER »

1209 views
Nieuws
Presentation

Macro-economische vooruitzichten 2016

Zoals u weet willen wij de lezers van BeleggersPlaats graag kennis laten maken met meerdere dimensies van het beleggersspectrum. Iedereen heeft zo zijn eigen beleggersprofiel. LEES VERDER »

1940 views
Nieuws
china wereldeconomie

Effecten economische situatie China voor bedrijven

Het is inmiddels wel duidelijk dat de Chinese economie langzamer groeit dan verwacht. Het is ook duidelijk dat China de valuta devalueert. LEES VERDER »

1187 views
Nieuws
voornemens

5 goede voornemens om je in 2016 aan te houden

Nog twee weken en dan staat het nieuwe jaar weer voor de deur staat. Een mooie gelegenheid je financiën onder de loep te nemen. Zo heeft iedereen wel goede voornemens voor 2016. LEES VERDER »

1490 views
Nieuws
Tom Lassing

Tom Lassing van Beursbox in

Weg met alle sociale verzekeringen en overheidsuitkeringen

Stel even dat we werkelijk alle werkloosheidsuitkeringen schrappen. We schrappen ook AOW, WAO, Ziektewet en bijstand en al die andere wetjes die her en der recht op een algemene uitkering geven. LEES VERDER »

2895 views