Bedrijfsnieuws

Recente artikelen van Bedrijfsnieuws

Nieuws
Boeing-koning-van-Wall-Street

Boeing koning van Wall Street

Boeing (NYSE: BA) is dit jaar veruit het best presterende aandeel op de Dow Jones. In 2017 is de koers al 60% gestegen, en heeft het meerdere malen haar eigen hoogterecord verbroken. Ter vergelijking, de tweede plek is weggelegd voor Apple en de techgigant heeft dit jaar ‘pas’ 38% aan beurswaarde gewonnen. LEES VERDER »

19 views
Nieuws
_Beleving--steeds-belangrijker--voor-tech-wereld

“Beleving” steeds belangrijker voor tech wereld

Afgelopen week liet Angela Ahrendts, vicepresident retail bij Apple (Nasdaq: AAPL), weten dat de onderneming haar Apple Stores geen winkels meer noemt, maar stadspleinen (‘town squares’). Het leidde tot veel ophef. Hoe kan een onderneming een ruimte die zo sterk geassocieerd wordt met de moderne democratie vergelijken met een ruimte waar smartphones ter waarde van 1000 dollar worden verkocht? LEES VERDER »

19 views
Nieuws
Is Equifax nog te redden

Is Equifax nog te redden?

Er is inmiddels ruim een week voorbij sinds Equifax (NYSE: EFX) bekend maakte dat een cyberaanval de persoonlijke gegevens van mogelijk 143 miljoen Amerikanen heeft verkregen. Sindsdien gaat het van kwaad tot erger, en er is geen enkel teken dat wijst op een spoedig herstel van het kredietbureau. LEES VERDER »

481 views
Nieuws
Social-Capital-Hedosophia-nieuwste-SPAC-op-de-beurs.jpg

Social Capital Hedosophia nieuwste SPAC op de beurs

Afgelopen woensdag beleefde Social Capital Hedosophia (NYSE: IPOA.U) haar beursdebuut en maakte bekend dat het met haar IPO 600 miljoen dollar heeft opgehaald. Donderdag beleefde het vervolgens een succesvolle eerste beursdag door 3,5% te stijgen. Dat is een net, maar op het eerste gezicht weinig opvallend, beursdebuut.  LEES VERDER »

317 views
Nieuws
Tabaksproducent-gaat-strijd-aan-tegen-sigaretten.jpg

Tabaksproducent gaat strijd aan tegen sigaretten

Philip Morris International (NYSE: PM) maakte deze week bekend dat het de Foundation for a Smoke-Free World gaat lanceren. Het bedrijf zal de komende 12 jaar jaarlijks 80 miljoen dollar investeren in de non-profit organisatie. Deze zal geleid worden door Derek Yach, een voormalig topbestuurder bij de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). LEES VERDER »

259 views
Nieuws
Burberry-is-positief-over-de-toekomst-na-de-Brexit.jpg

Burberry is positief over de toekomst na de Brexit

Hoewel de meningen over de Brexit verdeeld zijn, is er in ieder geval één bedrijf positief over de toekomst van het Verenigd Koninkrijk: dat is Burberry (LSE: BRBY). Het Britse modemerk noemt de potentie van de opsplitsing ‘enorm groot’. Toch maakt de voormalige CEO van Burberry, Christopher Bailey, nog een kanttekening over het anti-migratiebeleid dat de Brexit misschien voor het Verenigd Koninkrijk in petto heeft. LEES VERDER »

228 views
Nieuws
Equifax-laat-internationale-klanten-in-de-kou

Equifax laat internationale klanten in de kou

Vijf dagen nadat Equifax (NYSE: EFX) bekend maakte dat een cyberaanval mogelijk de persoonlijke informatie van miljoenen klanten heeft ‘vergiftigd’, zijn haar klanten in Canada en het Verenigd Koninkrijk nog niets wijzer. Het bedrijf heeft wel bekendgemaakt dat de hack ook Britten en Canadezen treft maar ze hier niet meer informatie gegeven. Terwijl Amerikanen een nieuw aangemaakte website kunnen bezoeken om te controleren of hun gegevens besmet zijn, maakt de Britse Equifax-site niet eens melding van de aanval. LEES VERDER »

198 views
Nieuws
Vertraagde-iPhone-X-frustreert-Wall-Street

Vertraagde iPhone X frustreert Wall Street

Dinsdag presenteerde Apple dan eindelijk de iPhone X. En het evenement waar de techgigant het hele jaar naar toeleefde stelde niet teleur. De nieuwste smartphone van het bedrijf is duidelijk niet slechts een aangepaste versie van eerdere modellen, maar een geheel nieuw apparaat. Ook tech journalisten zijn enthousiast en verwachten dat consumenten best bereid zullen zijn om wat dieper in de buidel te tasten; de startprijs van de iPhone X bedraagt $999. LEES VERDER »

416 views