Bedrijfsnieuws

Recente artikelen van Bedrijfsnieuws

Nieuws
google-business-model-1-728

Advertentiesegment Google drijft groei Alphabet

Jarenlang was AdSense de ster van het advertentiesegment van Google door advertenties aan websites te leveren in ruil voor een deel van de advertentie-inkomsten. Nu consumenten steeds meer hun aandacht naar mobiele platforms verleggen is AdMob de nieuwe blikvanger. En dat levert de techgigant nog meer succes op. LEES VERDER »

22 views
Nieuws
HNA-Hainan-group

Chinese HNA Group kampt met financiële problemen

De HNA Group is een Chinese onderneming waar niet veel beleggers van gehoord hebben. Dat is op zijn zachtst gezegd bijzonder te noemen. Het Chinese bedrijf bezit namelijk als internationale investeerder wereldwijd voor miljarden aan bedrijven en vastgoed. HNA leende daarvoor grote hoeveelheden geld en investeerde daarmee in rap tempo in grote bedrijven in andere landen. LEES VERDER »

357 views
Nieuws
japanese

Japanse economie zal in 2018 minder hard groeien

De Japanse economie heeft een tijdlang goed gepresteerd, maar deskundigen waarschuwen nu ervoor dat dat dit jaar waarschijnlijk niet het geval zal zijn. Zo zal de Japanse economie volgens velen dit jaar minder presteren ten opzichte van andere economieën. LEES VERDER »

298 views
Nieuws
woman win

Microsoft ‘kaapt’ hoofd diversiteit IBM

In 2017 bestond het personeelsbestand van Microsoft (Nasdaq: MSFT) voor 74% uit mannen en 26% uit vrouwen. Twee jaar geleden werd het bedrijf bovendien aangeklaagd door voormalige werknemer Katie Moussouris, omdat het zou discrimineren op basis van geslacht. LEES VERDER »

267 views
Nieuws
increase percent

Waarom nemen beurskoersen deze week een duik?

De wereldwijde aandelenmarkten hebben een zware klap gehad. De Aziatische markt had te lijden onder investeerders die in grote getalen hun aandelen verkochten en niet veel later volgden ook investeerders op de Europese markt. Zo was dat bijvoorbeeld in Londen, Frankfurt en Parijs te merken: de beurskoersen vielen daar met gemiddeld 3 procent voordat de koers aan het begin van de middag weer een beetje opkrabbelde. LEES VERDER »

1887 views
Nieuws
Wat kan techgigant Samsung van de troon stoten?

Wat kan techgigant Samsung van de troon stoten?

Beleggers die aandelen van Samsung (BF: SSUN) bezitten, zijn momenteel zeer gelukkig met hun investering. Het bedrijf presteert namelijk waanzinnig goed en dat is ook op de markt te merken. Ondanks het feit dat de Zuid-Koreaanse onderneming het afgelopen jaar een aantal tegenvallers heeft gekend – zoals een telefoon die spontaan in de brand vloog en enkele corrupte topfiguren – heeft Samsung alsnog ongekende resultaten geboekt. LEES VERDER »

1043 views
Nieuws
Kwartaalcijfers EA spreken investeerders aan

Kwartaalcijfers EA spreken investeerders aan

In het laatste kwartaal van 2016 noteerde Electronic Arts (Nasdaq: EA) een verlies van 1 miljoen dollar. In dezelfde periode in 2017 bedroeg dat verlies 186 miljoen dollar, ofwel 60 cent per aandeel. Wanneer eenmalige kosten gerelateerd aan de Republikeinse belastingwet echter niet meegerekend worden kan het videogame bedrijf een winst van 2,22 dollar per aandeel presenteren. Experts waren uitgegaan een winst van 2,19 dollar per aandeel. Daarnaast steeg de omzet van 1,15 miljard dollar in het vierde kwartaal van 2016 naar 1,16 miljard dollar nu. Ook daarmee werden de verwachtingen overtroffen. LEES VERDER »

266 views
Nieuws
Xerox verliest zelfstandigheid

Xerox verliest zelfstandigheid

Fujfilm en Xerox (NYSE: XRX) beschikten al over een gezamenlijke joint venture Fuji Xerox. De band tussen beide bedrijven wordt nu nog nauwer. Fuji gaat haar Amerikaanse ‘rivaal’ voor 6,1 miljard dollar overnemen en zal deze combineren met de joint venture. Het Japanse bedrijf zal 50,1% van deze nieuwe entiteit bezitten, terwijl aandeelhouders van Xerox een dividend van 9,80 dollar per aandeel zullen verkrijgen. LEES VERDER »

191 views