Bedrijfsnieuws

Recente artikelen van Bedrijfsnieuws

Nieuws
John Chambers

Indrukwekkend herstel Cisco

Analisten bij Morgan Stanley publiceerden woensdag een rapport waarin ze de aandacht vestigden op de grote aandelen met de beste kansen voor beleggers. Op de lijst stonden onder meer Walt Disney (NYSE: DIS), Microsoft (Nasdaq: MFST) en Cisco (Nasdaq: CSCO). Zeker die LEES VERDER »

228 views
Nieuws
Jack Dorsey,

Google zet Twitter voor het blok

Google maakte woensdag bekend geen advertenties voor Bitcoin meer op haar platforms aan te bieden. Daarmee treed het in de voetstappen van Facebook, dat in januari een soortgelijk besluit nam. Daarop nam destijds de waarde van de populaire cryptovaluta 12% af; nu moest het een waardedaling van 9% noteren. De beslissing van de zoekgigant zet bovendien andere techreuzen LEES VERDER »

153 views
Nieuws
NEW YORK, NY - JULY 31:  An Adidas store is viewed in Manhattan on July 31, 2014 in New York City.  The German sporting goods manufacture surprised investors with a profit warning on Thursday that lowered its shares by as much as 16%. Blaming currency issues, lower consumer spending in Russia, poor golf-equipment sales and other issues, Adidas said second-quarter net profit fell 16% from the year-earlier.  (Photo by Spencer Platt/Getty Images)

Adidas wil voor miljarden aan aandelen terugkopen

Het bestuur van Adidas (Xetra: ADS) heeft besloten dat het de komende jaren een grote hoeveelheid aandelen wil terugkopen. Uit een verklaring van de onderneming blijkt dat het opkoopprogramma, dat vanaf 22 maart van start zal gaan, nog groter zal zijn dan eerder werd verwacht. De sportartikelenproducent heeft deze week laten weten dat het voor zeker 3 miljard euro LEES VERDER »

200 views
Nieuws
trump

Trump blokkeert megafusie chipmakers

Een presidentieel decreet maakte maandag een eind aan de grootse plannen van Broadcom (Nasdaq: AVGO). De chipmaker deed een bod van 117 miljard dollar op rivaal Qualcomm (Nasdaq: QCOM) en hoopte zo haar positie op de chipmarkt te verstevigen. Volgens Donald LEES VERDER »

413 views
Nieuws
facebook

Facebook wil vertrouwen uitgevers terugwinnen

Alex Hardiman, hoofd nieuws bij Facebook (Nasdaq: FB), sprak vrijdag op de South by Southwest conferentie in Austin, Texas. Ze liet weten dat de social media gigant haar relatie met uitgevers wil herdefiniëren. Het experimenteert daarom met nieuwe producten en diensten die nieuwsorganisaties beter moeten ondersteunen, en goede journalistiek moeten promoten. Het is goed LEES VERDER »

185 views
Nieuws
netflix

Netflix in gesprek met Obama

Word Barack Obama een showrunner? De voormalige president is, samen met zijn vrouw, in gesprek met Netflix (Nasdaq: NFLX) om exclusieve content voor de streamingdienst te produceren. Het is vooralsnog niet bekend tot wat voor formats en shows een uiteindelijk akkoord zal opleveren. Wel is het duidelijk dat Obama niet het platform wil gebruiken om direct te reageren op kritiek LEES VERDER »

336 views
Nieuws
Univision

Univision schrapt IPO en verliest CEO

Univision, het meest populaire Spaanstalige televisienetwerk in de VS, maakte dinsdag bekend haar geplande beursgang te schrappen vanwege de huidige marktomstandigheden. Dezelfde dag vertrok haar CFO, waarna CEO Radney Falco een vervroegd vertrek bekendmaakte. Het bedrijf benadrukt dat dit niets te maken heeft met de mislukte IPO. Ook laat het weten dat het bestuur niet LEES VERDER »

178 views
Nieuws
Coca-Cola

Mijlpaal voor Coca-Cola

Coca-Cola (NYSE: KO) maakte woensdag bekend voor het eerst in haar geschiedenis in een alcoholisch drankje op de markt te brengen. Dat zal voorlopig slechts in Japan beschikbaar zijn, maar dat is vaker een goede springplank gebleken voor de experimenten van het bedrijf. Merken als Aquarius, Georgia Coffee en Sokenbicha waren in eerste instantie slechts voor Japanse consumenten LEES VERDER »

354 views