bedrijfsnieuws

Recente artikelen van bedrijfsnieuws

Nieuws
Baidu investeert in kunstmatige intelligentie

Baidu investeert in kunstmatige intelligentie

Chinese bedrijven staan bekend om hun goedkope imitaties van westerse producten. Het land begrijpt echter dat dit niet de manier is om met kunstmatige intelligentie (AI) om te gaan, nu het steeds duidelijker lijkt te worden dat dit de toekomst van de techwereld gaat zijn. LEES VERDER »

318 views
Nieuws
_pic-web

Waarom betaalt Volkswagen nog geen boetes in Europa?

Het is ondertussen een anderhalf jaar geleden dat Volkswagen in opspraak kwam vanwege het manipuleren van software dat de uitstoot van diesel in auto’s meet. Daarmee kon de daadwerkelijke uitstoot verbloemd worden. Sindsdien heeft het automerk veel rechtszaken aan zijn broek gehad omdat Volkswagen maar liefst 600.000 dieselauto’s heeft verkocht die met dit probleem te maken hadden. Vooral in de Verenigde Staten hebben consumenten fel gereageerd op de manipulatie van de software. LEES VERDER »

443 views
Nieuws
_pic-web

Intel koopt Israëlisch techbedrijf

Weinig ontwikkelingen winden de moderne techwereld zo op als de opkomst van zelfrijdende auto’s. Dat bleek maandag eens te meer toen Intel (Nasdaq: INTC) bekendmaakte 15,3 miljard dollar, wat neerkomt op 63,54 dollar per aandeel, te betalen voor de overname van Mobileye. LEES VERDER »

191 views
Nieuws
_pic-web

Lush investeert meer in Europa dankzij Brexit

Het Britse cosmetische bedrijf Lush verwacht dat de toekomstige groei van haar onderneming buiten het Verenigd Koninkrijk plaats gaat vinden. Dat stelt de onderneming naar aanleiding van de Brexit in een persverklaring. De Brexit heeft ondertussen al veel Britse en buitenlandse ondernemingen gedwongen verder te kijken dan het VK. LEES VERDER »

168 views
Nieuws
Omzet Jimmy Choo gestegen dankzij lage pond en herencollectie

Omzet Jimmy Choo gestegen dankzij lage pond en herencollectie

Jimmy Choo (LSE: CHOO), een van de meest favoriete schoenenmerken van celebrities, heeft qua omzet een bijzonder goed jaar achter de rug. Dat komt vooral door Azië, de zwakke pond en de nieuwe schoenenlijn voor mannen. Uit de gepubliceerde cijfers bleek dat de omzet van het bedrijf met 14,5 procent naar de 364 miljoen pond gestegen is. De operationele winst steeg eveneens met 43 procent naar de 42,5 miljoen pond. Uit dezelfde cijfers bleek ook dat de damesschoenen van Jimmy Choo nog steeds het grootste deel van de omzet verzorgen. LEES VERDER »

148 views
Nieuws
Bayer verkoopt 10 procent aan aandelen in Covestro

Bayer verkoopt 10 procent aan aandelen in Covestro

Bayer heeft al langere tijd het plan zich van haar dochteronderneming Covestro te ontdoen. Nu is de medicijngigant inderdaad begonnen met het afstoten van haar aandelen in Covestro. Afgelopen woensdag heeft Bayer namelijk vanwege de sterke beurskoers tien procent van haar aandelen in Covestro verkocht. LEES VERDER »

275 views
Nieuws
Franse PSA wil Opel en Vauxhall overnemen

Franse PSA wil Opel en Vauxhall overnemen

Het bedrijf dat de eigenaar van het bekende Franse automerk Peugeot is, heeft deze week bekend gemaakt dat haar winst bijna verdubbeld is. De nettowinst van de PSA Group, die ook eigenaar van Citroën is, steeg het afgelopen jaar met een knallende 92 procent naar de 1,73 miljard euro. Daarnaast stelde de PSA dat de winstmarge van hun verkoop in 2016 van 5 naar 6 procent is gestegen. Dat is het derde jaar op rij dat het winstmarge stijgt. Dat is vrij bijzonder, omdat PSA in 2014 haast failliet gegaan is. De PSA floreert dus flink en daarom worden er nu plannen gemaakt om Opel en Vauxhall van General Motors over te gaan kopen. ‘De PSA is nu in een positie om winstgevende investeringen te maken die onze aandeelhouders zullen bevallen,’ zei het hoofd van de financiën, Jean-Baptiste de Chatillon, dan ook. LEES VERDER »

296 views
Nieuws
Microsoft-en-EU-steggelen-over-privacy

Microsoft en EU steggelen over privacy

Nadat Microsoft in 2015 Windows 10 lanceerde, moest het al gelijk vragen over privacy beantwoorden. De standaardinstellingen van haar nieuwste besturingssysteem zouden de techgigant grote hoeveelheden aan gebruikersgegevens bezorgen, zoals zoekgeschiedenissen en de namen en wachtwoorden van Wifi-netwerken. Vorig jaar uitte de privacywaakhond van de EU hier haar zorgen over uit.

LEES VERDER »

549 views