Bedrijfsnieuws

Recente artikelen van Bedrijfsnieuws

Nieuws
Grote overeenkomst in Media-industrie

Grote overeenkomst in Media-industrie

Disney (NYSE: DIS) laat weten dat het voor een bedrag van 52 miljard dollar een groot deel van 21st Century Fox (Nasdaq: FOX) overneemt. Het is een van de grootste overeenkomsten in de media-industrie van de afgelopen paar jaar; de mediagigant zal onder meer in het bezit komen van een van de grootste filmstudio’s van de VS, tv-zenders FX en National Geographic, en streamingdienst Hulu. LEES VERDER »

7 views
Nieuws
Apple koopt Shazam

Apple koopt Shazam

Shazam, dat gebruikers muziek laat ontdekken door te identificeren waar ze naar luisteren, was een van de eerste muziek apps die gebruikt kon worden op de iPhone. Nu hebben beiden dezelfde eigenaar. Apple (Nasdaq: AAPL) maakte maandag bekend Shazam te hebben gekocht voor 400 miljoen dollar. De waarde van het bedrijf werd na haar laatste financieringsronde nog geschat op 1 miljard dollar, maar de app ontwikkelaar is nog altijd op zoek naar een succesvol verdienmodel. In 2016 draaide het een omzet van slechts 54 miljoen dollar. LEES VERDER »

192 views
Nieuws
Ford verhuist elektrische auto's naar Mexico

Hans de Groot van Beleggersplaats in

Ford verhuist elektrische auto’s naar Mexico

Ford (NYSE: F) beloofde in januari dat het 700 miljoen dollar zou gaan investeren in een fabriek in Michigan om daar elektrische auto’s te bouwen. Die investering zou het stadje Flat Rock 700 banen opleveren. Donderdag maakte het bedrijf echter bekend haar elektrische auto’s vanaf 2020 te zullen bouwen in het Mexicaanse Cuatitlan. Daar fabriceert het op dit moment de Fiesta, maar dat model is niet zo populair waardoor de fabriek te maken heeft met overcapaciteit. Dit betekent dat de elektrische plannen geen nieuwe Mexicaanse banen zullen opleveren. LEES VERDER »

546 views
Nieuws
Fusie Tesla en SpaceX?

Fusie Tesla en SpaceX?

Elon Musk bezit met Tesla (Nasdaq: TSLA) en SpaceX twee ambitieuze, potentieel revolutionaire, ondernemingen. Die eerste kan echter wat hulp goed gebruiken, zeker gezien de steeds grotere concurrentie. Traditionele automakers investeren steeds meer in elektrische auto’s terwijl ook techreuzen als Apple en Alphabet de automarkt van de toekomst hopen te veroveren. Een fusie met SpaceX zou het bedrijf, volgens sommige experts, beter in staat stellen om deze concurrentie het hoofd te bieden. LEES VERDER »

446 views
Nieuws
Australië verwelkomt Amazon

Australië verwelkomt Amazon

Met de lancering van haar Australische website is Amazon (Nasdaq: AMZN) sinds dinsdag in 14 landen wereldwijd actief. De techgigant kreeg Down Under een mooi welkomstcadeau: het beleefde de meest succesvolle lanceringsdag uit haar geschiedenis. Het bedrijf gaf geen precieze cijfers vrij, maar stelde wel dat binnen 24 uur de website werd bezocht door tienduizenden Australiërs die bestellingen plaatsten in alle 23 beschikbare categorieën. Daarmee werden de verwachtingen overtroffen, maar succes op de lange termijn is nog geen vanzelfsprekendheid. LEES VERDER »

154 views
Nieuws
Voormalig topman Volkswagen de cel in

Voormalig topman Volkswagen de cel in

Een voormalig topman van het Duitse automerk Volkswagen, Oliver Schmidt, heeft zeven jaar celstraf opgelegd gekregen in de Verenigde Staten. Ook moet Schmidt een boete van 400,000 dollar betalen. De topman kreeg de straf opgelegd nadat hij toegaf het bedrijf geholpen te hebben met het ontwijken van milieuregels en manipuleren van emissiestatistieken. Schmidt is het tweede vooraanstaande figuur dat vanwege het dieselschandaal een gevangenisstraf heeft gekregen in de Verenigde Staten. Eerder werd James Liang, een voormalig technicus bij Volkswagen, vanwege het schandaal aangeklaagd. Hij kreeg in augustus een gevangenisstraf van 3 jaar. LEES VERDER »

277 views
Nieuws
Steinhoff International verliest helft beurswaarde vanwege boekhoudproblemen

Steinhoff International verliest helft beurswaarde vanwege boekhoudproblemen

Steinhoff International (Xetra: SNH), het Duitse internationale retailbedrijf, heeft een bijzonder slechte woensdagochtend op de beurs gehad: de aandelenkoers van de onderneming daalde op de beurs in Frankfurt met ruim 68 procent tot onder €1 aandeel. Dat gebeurde na het bericht dat er onregelmatigheden en fouten zijn opgedoken in de boekhouding van Steinhoff. Die onjuistheden in de boekhouding kwamen nog eens extra in het licht te staan omdat de CEO van Steinhogg, Markus Jooste, per direct afstand nam van zijn functie. Ook bestaat de kans dat de cijfers van de bedrijfsresultaten die in de jaren daarvoor zijn geboekt, nog aangepast zullen moeten worden. LEES VERDER »

478 views
Nieuws
SAP: het paradepaardje van de Duitse aandelenbeurs

SAP: het paradepaardje van de Duitse aandelenbeurs

Als er één iemand geliefd is op de beurs in Frankfurt, is het Bill McDermott wel. McDermott is de CEO van SAP (Xetra: SAP) en heeft het bedrijf de afgelopen jaren tot een van de meest populaire ondernemingen op de DAX-Index weten te maken. En McDermott is nog niet klaar met het bedrijf: veel analisten vermoeden namelijk dat SAP nog veel meer in petto heeft voor haar aandeelhouders. McDermott krijgt overigens goed betaald voor zijn talent: volgens een onderzoek van een Duitse aandeelhoudersvereniging is McDermott veruit de bestbetaalde CEO die op de beurs in Frankfurt te vinden is. De Amerikaan verdient ongeveer 13,8 miljoen euro op jaarbasis. Dat is meer dan de CEO van Volkswagen, Matthias Müller: die staat op de tweede plek met een jaarsalaris van 9,6 miljoen euro. LEES VERDER »

1539 views