bedrijfsnieuws

Recente artikelen van bedrijfsnieuws

Nieuws
HSBC rapporteert verlies van 4,2 miljard dollar

HSBC rapporteert verlies van 4,2 miljard dollar

De Britse HSBC Bank heeft dinsdag een nettoverlies van 4,2 miljard dollar gerapporteerd. Dat verlies geldt over het vierde kwartaal van 2016. Het bericht zorgde ervoor dat de aandelen van HSBC op de beurs in Hong Kong met 5 procent daalden. Uit cijfers bleek dat de HSBC alleen al dankzij haar private banking in Europa 2,4 miljard dollar verloren heeft. Daarom probeert het haar private banking diensten op te schonen. Dat geldt vooral voor de werkzaamheden in Zwitserland. LEES VERDER »

11 views
Nieuws
Britse uitbreiding voor Amazon

Britse uitbreiding voor Amazon

Amazon lijkt zich weinig zorgen over de Brexit te maken. De techgigant maakte maandag bekend dit jaar in Verenigd Koninkrijk 5000 nieuwe werknemers in dienst te nemen. Daarmee neemt haar personeelsbestand in het land met bijna 25% toe; op dit moment werken er 19.000 Britten voor het bedrijf. Het merendeel van deze werknemers zullen in Londen gevestigd worden, maar er komen ook vestigingen in nieuwe plekken, zoals Tilbury, Doncaster en Daventer.  LEES VERDER »

9 views
Nieuws
_pic-web

Faillissement Hanjin Shipping is een zegen voor vervoersindustrie

Hanjin Shipping was een van de tien grootste vervoersbedrijven ter wereld, maar nu is het doek officieel gevallen. Deze vrijdag is het bedrijf door de Zuid-Koreaanse rechtbank failliet verklaard. Daar gingen eerst maanden van onzekerheid aan vooraf. Het faillissement van een gigant als Hanjin raakt de vervoersindustrie dan ook flink, en zendt signalen uit naar andere vervoersbedrijven. LEES VERDER »

685 views
Nieuws
_pic-web

Gaat GM Europa verlaten?

De Europese onderneming van General Motors (NYSE: GM) heeft sinds 1999 geen enkel jaar met winst afgesloten. In totaal heeft de autogigant deze eeuw 18 miljard dollar verlies geleden in Europa. Hierbij moet wel gezegd worden dat het verlies vorig jaar ‘slechts’ 257 miljoen dollar bedroeg, een afname van 68% in vergelijking met 2015. Al bij al is het echter niet verassend dat het bedrijf er al langer over denkt het continent te verlaten. LEES VERDER »

255 views
Nieuws
_pic-web

Waarom Opel niet snel meer onafhankelijk kan worden

Het automerk Opel houdt de gemoederen op het moment flink bezig. Het Amerikaanse autoconcern General Motors heeft namelijk aangegeven haar dochteronderneming te willen verkopen. Een mogelijke koper zou de Franse onderneming PSA Peugeot-Citroën kunnen zijn. Dat is voor een hoop fans van Opel amper voor te stellen. Voor veel liefhebbers is ‘de Opel’ namelijk een statussymbool: een stukje echte Duitse autocultuur. LEES VERDER »

467 views
Nieuws
Bestuursvoorzitter-Samsung-opnieuw-ondervraagd-over-corruptieschandaal

Bestuursvoorzitter Samsung opnieuw ondervraagd over corruptieschandaal

Lee Jae-yong, de bestuursvoorzitter van Samsung, is voor de tweede keer ondervraagd in een zaak over politieke corruptie. Samsung wordt door de openbare aanklagers ervan beschuldigd veel donaties te hebben gedaan aan non-profit stichtingen die door de vertrouwenspersoon van president Park Geun-hye worden geleid. Zo zou Samsung bijvoorbeeld 3,1 miljoen dollar gedoneerd hebben aan een bedrijf dat deels in het bezit van deze vertrouwenspersoon, Choi Soon-sil, zou zijn. In ruil daarvoor zou Samsung van politieke voordelen hebben mogen profiteren.

LEES VERDER »

109 views
Nieuws
Winstcijfers BP laten tekenen van herstel zien

Winstcijfers BP laten tekenen van herstel zien

Oliegigant BP (NYSE: BP) heeft een goed laatste kwartaal van 2016 achter de rug. De onderneming zag haar winst verdubbelen in de laatste drie maanden. Dat komt door de stijging van de olieprijzen en de bezuinigingsmaatregelen die het bedrijf toegepast heeft. Het bedrijf heeft veel schulden af te betalen. Zo kostte de ramp van Deepwater Horizon 799 miljoen, wat het totaal aantal schadevergoedingen van BP op een bedrag van 62,6 miljard dollar brengt. LEES VERDER »

341 views
Nieuws
General-Motors-kent-recordjaar

General Motors kent recordjaar

GM (NYSE: GM) verkocht in 2016 voor het eerst meer dan 10 miljoen auto’s in één jaar. Dat vertaalde zich in een jaaromzet van 166,38 miljard dollar en een winst van 9,43 miljard dollar. Vorig jaar werd een omzet van 152,36 miljard dollar en een winst van 9,68 miljard dollar behaald. In 2016 heeft de autogigant evengoed haar winst dus met 2,6% zien dalen.

LEES VERDER »

279 views