Bedrijfsnieuws

Recente artikelen van Bedrijfsnieuws

Nieuws
Australië-raakt-auto-industrie-kwijt

Hans de Groot van Beleggersplaats in

Australië raakt auto-industrie kwijt

General Motors (NYSE: GM) produceerde afgelopen vrijdag haar laatste Holden in haar fabriek in Adelaide. Daarmee komt er eind aan de eens zo iconische Australische auto-industrie. Australiërs zullen vanaf nu importauto’s moeten rijden, en daar is niet iedereen even blij mee. Na de financiële crisis hield de Amerikaanse regering haar auto-industrie overeind dankzij een bail-out. LEES VERDER »

335 views
Nieuws
GE-presenteert-'onacceptabele'-kwartaalcijfers

Hans de Groot van Beleggersplaats in

GE presenteert ‘onacceptabele’ kwartaalcijfers

General Electric (NYSE: GE) lijkt er nog slechter aan toe dan velen zich realiseerden. Het bedrijf presenteerde vrijdag kwartaalcijfers die door CEO John Flannery volstrekt onacceptabel werden genoemd. Dat lag niet aan de omzet. Die steeg in het derde kwartaal van 2017 14% ten opzichte van een jaar eerder naar 33,47 miljard dollar. Dat overtrof de verwachtingen van experts die uitgingen van een omzet van 32,56 miljard dollar. LEES VERDER »

430 views
Nieuws
Deze-Europese-luchtvaartmaatschappijen-boeken-wél-grote-winsten

Deze Europese luchtvaartmaatschappijen boeken wél grote winsten

Op de Europese luchtvaartmarkt lijkt het spreekwoord ‘de een zijn dood is de ander zijn brood’ ineens wel erg goed toepasbaar. Waar de ene luchtvaartmaatschappij goede zaken doet, stevent de ander op zijn faillissement af om vervolgens in delen doorverkocht te worden aan de concurrenten die het wél goed doen. LEES VERDER »

564 views
Nieuws
Apple-moet-iPhone-8-niet-vergeten

Apple moet iPhone 8 niet vergeten

De koers van Apple (Nasdaq: AAPL) daalde donderdag 1,5% na berichten dat de vraag naar de iPhone 8 tegenvalt. De techgigant zelf geeft geen verkoopcijfers vrij, maar de The Economic Daily News in Taiwan meldde bijvoorbeeld dat het bedrijf voor de rest van het jaar het aantal bestellingen met betrekking tot aan haar nieuwste smartphone met 50% naar beneden heeft bijgesteld. En eerder deze week suggereerde een onderzoek onder smartphone retailers dat de iPhone 7 beter verkoopt dan de iPhone 8. LEES VERDER »

442 views
Nieuws
Het-Kobe-Steel-schandaal

Het Kobe Steel-schandaal

Er is weer een nieuw schandaal opgedoken in Japan. Kobe Steel (OTC: KBSTY), een van de grootste industriële giganten ter wereld, heeft toegegeven dat het bedrijf de data van haar producten te hebben vervalst. Die producten hebben ze vervolgens doorverkocht aan grote klanten als Boeing (NYSE: BA) en Toyota (NYSE: TM). En dat zijn niet de enige slachtoffers: experts denken dat er wel 500 bedrijven ongewild in dit schandaal betrokken zijn geraakt. Daaronder vallen ook ondernemingen die de bekende hogesnelheidstreinen in Japan produceren. LEES VERDER »

996 views
Nieuws
Historische-dag-voor-IBM

Hans de Groot van Beleggersplaats in

Historische dag voor IBM

IBM (NYSE: IBM) presenteerde dinsdag kwartaalcijfers waarmee het twee reeksen voortzette. Ten eerste heeft haar winst nu 12 kwartalen op rij de verwachtingen van Wall Street overtroffen. Minder positief is dat haar omzet 22 kwartalen op rij gedaald is. Ook deze overtrof echter de verwachtingen van experts. Zij gingen uit van een omzet 18,6 miljard dollar in het derde kwartaal; in werkelijkheid werd er een omzet van 19,15 miljard dollar behaald. De winst bedroeg 3,30 dollar per aandeel, waar experts uitgingen van 3,28 dollar per aandeel. LEES VERDER »

458 views
Nieuws
Netflix groeit en geeft uit

Netflix groeit en geeft uit

Netflix (Nasdaq: NFLX) kreeg in het derde kwartaal van 2017 5,3 miljoen nieuwe gebruikers waarvan er slechts 850.000 uit de VS komen. Deze cijfers overtroffen de verwachtingen van experts, en betekenen dat de streamingdienst wereldwijd nu 109,3 miljoen abonnees heeft. Hier hangt echter wel een steeds steviger prijskaartje aan. In de afgelopen 12 maanden heeft het bedrijf 8,5 miljard dollar betaald aan content, wat betekent dat de kosten die hiermee gepaard gaan in de afgelopen twee jaar zijn verdubbeld. En voor volgend jaar zijn nog grotere uitgaven gepland. LEES VERDER »

215 views
Nieuws
Honderden-ontslagen-bij-Tesla

Honderden ontslagen bij Tesla

Tesla (Nasdaq: TSLA) liet afgelopen week honderden werknemers gaan. Volgens een woordvoerder is dit niets bijzonders. Het bedrijf zou, zoals iedere andere grote onderneming, jaarlijks functioneringsgesprekken houden, en dat leidt soms nu eenmaal tot het vertrek van personeel. Experts vragen zich echter af of dit nieuws los gezien kan worden van de productieproblemen rond de Model 3. Daarvan werden er afgelopen kwartaal slechts 260 geproduceerd, ondanks een wachtlijst van 450.000 klanten.

LEES VERDER »

1198 views