Bedrijfsnieuws

Recente artikelen van Bedrijfsnieuws

Nieuws
Jimmy-Choo-door-Michael-Kors-Holdings-overgenomen-in-miljoenendeal

Jimmy Choo door Michael Kors Holdings overgenomen in miljoenendeal

Jimmy Choo (LSE: CHOO), de bekende producent van luxe schoenwaar, is opgekocht door een andere grote naam in de mode-industrie. Michael Kors Holdings (NYSE: KORS) heeft het merk overgenomen voor een bedrag van ongeveer 896 miljoen pond. De acquisitie werd ondersteund door de grootste aandeelhouder van Jimmy Choo, JAB Holdings. LEES VERDER »

8 views
Nieuws
Nieuw-schandaal-rondom-Duitse-auto’s--Der-Spiegel-openbaart-kartel

Nieuw schandaal rondom Duitse auto’s: Der Spiegel openbaart kartel

De grootste industrie van Duitsland, de auto-industrie, ligt wederom zwaar onder vuur naar aanleiding van een onderzoek naar verhoudingen binnen de industrie. De timing komt erg ongelegen: veel Duitse automerken zijn namelijk nog niet eens de lasten van het laatste schandaal te boven. LEES VERDER »

273 views
Nieuws
china

China is de globale koploper in duurzame energie

China mag dan misschien wel de grootste vervuiler op aarde zijn, het land loopt ondertussen ook voor op het gebied van duurzame energie. China investeert honderden miljarden dollars in groene energie en probeert ook steeds meer banen in die sector te creëren. LEES VERDER »

30 views
Nieuws
Teamsters union members in San Diego rail against the NAFTA trade deal in 2011.

Veranderingen NAFTA mogelijk positief voor e-commerce

De heronderhandeling van NAFTA was een van de belangrijkste punten van Donald Trump tijdens zijn verkiezingscampagne. Deze week heeft zijn regering eindelijk bekend gemaakt welke doelstellingen het nieuwe handelsakkoord tussen de VS, Canada en Mexico moet behalen. LEES VERDER »

24 views
Nieuws
green investnemnt

Duurzame investeringen: hoe weet u of ze effect hebben?

Er is een steeds grotere globale belangstelling voor investeringen die een positieve impact hebben op de wereld. Dat zijn aandelen van of investeringen in bedrijven of projecten die verandering willen brengen. Daarnaast leveren zulke investeringen de belegger ook winst op. LEES VERDER »

27 views
Nieuws
Mixed USA and China flag, three dimensional render, illustration

Geen nieuwe handelsovereenkomsten tussen China en de V.S.

De handelsgesprekken tussen China en de Verenigde Staten zitten erop. De uitkomst is alleen niet wat beide landen gehoopt hebben. De twee economische grootmachten hebben in Washington tijdens de jaarlijkse US-China Comprehensive Economic Dialogue geen overeenkomsten gesloten. LEES VERDER »

26 views
Nieuws
visit white house

Koers stijgt na bezoek Witte Huis

De beurswaarde van bedrijven stijgt gemiddeld 170 miljoen dollar na een bezoek aan het Witte Huis door een van hun bestuurders. Het onderzoek, uitgevoerd door academici Jeffrey Brown en Jieku Huang, wijst er ook op dat er in dit opzicht amper verschil is tussen Trump en Obama. LEES VERDER »

23 views
Nieuws
ceo

Déjà-vu voor Chipotle?

Chipotle (NYSE: CMG) moest dinsdag de nachtmerries uit 2015 weer even herleven. Een vestiging in Virginia sloot omdat gasten ziek waren geworden na een bezoek ervan. De symptomen duiden op een besmetting met het norovirus; twee jaar geleden was het E.coli dat tot massale sluitingen, verliezen, en een neergang op de beurs voor de fastfood keten leidden. LEES VERDER »

26 views