Behaviour finance

Recente artikelen van Behaviour finance

Nieuws
Vrouwen presteren beter dan mannen in de financiële wereld

Vrouwen presteren beter dan mannen in de financiële wereld

Woensdag was het International Women’s Day en dat was in de financiële wereld ook te merken. Op Wall Street heeft State Street Global Advisors, tegenover het bekende beeld van de stier, een sculptuur van een meisje zonder angst neergezet. Het statement heeft veel aandacht gekregen en veel mensen vragen zich af wat vrouwen in de financiële wereld betekenen. Uit meerdere onderzoeken blijkt namelijk dat vrouwen betere investeerders zijn dan mannen. LEES VERDER »

705 views
Nieuws
waarom-investeerders-geen-vertrouwen-meer-hebben-in-beursexperts

Waarom investeerders geen vertrouwen meer hebben in beursexperts

De verwachte crash op de internationale beurzen na de overwinning van Donald Trump is uitgebleven. Geen enkele beurs heeft echt geleden onder de uitslag van de presidentsverkiezingen. Daarom worden aandeelhouders nu ook gewaarschuwd niet altijd te luisteren naar beursanalisten. De analisten hebben namelijk bij het thema ‘Donald Trump’ behoorlijk fout gezeten met hun voorspellingen over de aandelenmarkten. LEES VERDER »

399 views
Nieuws
De vrije gemaakte economie

Tom Lassing van Beursbox in

De vrije gemaakte economie

Onze economie is in naam vrij maar ze is in bijna alle opzichten gemaakt. De ECB koopt maandelijks voor tientallen miljarden schulden op om de Europese economie gaande te houden. Dat nadat ze eerst honderden miljarden aan geld rechtstreeks aan de banken hadden gegeven. Toch kan de Europese economie blijkbaar niet zonder al die hulp. In mijn ogen wordt deze ‘hulp’ echter aan de verkeerde partijen gegeven. LEES VERDER »

1177 views
Nieuws
zwitserse centrale bank

Zwitserse centrale bank vreest Brexit

De Zwitserse centrale bank was afgelopen jaar actief bezig met het afwaarderen van de franc. Door negatieve rentetarieven in te stellen en door af en toe interventies in de geldmarkt te plegen, is het de bank gelukt LEES VERDER »

918 views
Nieuws
must read books

Vier must-read business boeken, volgens Zappos CEO Tony Hsieh

Zappos CEO Tony Hsieh wil dat zijn werknemers continu in aanraking komen met nieuwe ideeën. Om dit te stimuleren heeft hij een uitgebreide bibliotheek met zijn favoriete boeken op het hoofdkantoor in Las Vegas. LEES VERDER »

893 views
Nieuws
pensioen

Zorgen over aandelen? Niet met deze 3 tips!

2016 had stukken beter kunnen beginnen voor de meeste aandeelhouders. Het is dan ook geen verrassing dat ‘sell stocks’ een van de meest gezochte zoektermen op het internet is geweest de afgelopen dagen. LEES VERDER »

2010 views
Nieuws
junk bonds

De 62 rijkste miljardairs ‘bezitten’ nu de helft van de wereld

Even een reality check: de 62 rijkste miljardairs van de wereld bezitten gezamenlijk zoveel, dat je dat als de helft van de wereld kan beschouwen. De rest van de wereldbevolking bezit de andere helft. LEES VERDER »

1756 views
Nieuws
december

Beleggen moet inkomen opleveren

De meeste mensen, die zichzelf een belegger noemen, zijn dat in feite niet. De gemiddelde belegger is eigenlijk een handelaar. Hij koopt een aandeel in de hoop, LEES VERDER »

2009 views