Beleggen

Recente artikelen van Beleggen

Nieuws
beleggen internationaal

Jos Stellendam van beleggersplaats in

China stelt verwachtingen voor economische groei 2018 verder omlaag

China verwacht dat haar economische groei in 2018 zal vertragen. Dat liet de Chinese overheid deze maandag weten tijdens het National People’s Congress, een jaarlijkse bijeenkomst van beleidsmakers in Beijing. De regering kondigde aan dat de groei in 2018 ongeveer 6,5 procent zal bedragen. Dat valt lager uit dan de eerder verwachte 6,9 procent. Dat was ook de snelheid LEES VERDER »

78 views
Nieuws
begroting

Jos Stellendam van beleggersplaats in

Britse begroting eindelijk op orde

In juli 2010 maakte de toenmalige minister van Financiën George Osborne een controversiële doelstelling bekend: het Britse begrotingstekort moest tot 2015 gedicht worden. Hij wilde dit bereiken door middel van een streng bezuinigingsbeleid, waarbij de overheidsuitgaven drastisch verminderd werden. Hoewel deze plannen stevig bekritiseerd werden door oppositiepartij Labour LEES VERDER »

114 views
Nieuws
beleggingsstrategie

Tom Lassing van Beursbox in

Welke beleggingsstrategie werkt?

Ik kreeg een heel interessante vraag van een lezer. Hij kwam tot de conclusie dat zijn turbo beleggen jaar op jaar bezien niet tot structurele winst leidt. Wat te doen? Wat is wel een structureel winstgevende manier van beleggen? Kan ik daar mijn visie over geven? LEES VERDER »

991 views
Nieuws
german insurance

Xavier Boutinge van beleggersplaats in

Aantal beleggers in Duitsland was in 2017 ongekend hoog

Uit een onderzoek van het Duitse Aandeleninstituut blijkt dat het aantal aandeelhouders in Duitsland aardig gestegen is in de afgelopen jaren. Afgelopen maandag presenteerde het instituut de resultaten van haar onderzoek. LEES VERDER »

283 views
Nieuws
Alan Greenspan: ‘we bevinden ons in een zeepbel’

Alan Greenspan: ‘we bevinden ons in een zeepbel’

Een vooraanstaande econoom, Alan Greenspan, heeft de noodklok geluid over de status van de globale aandelenmarkten. De voormalige voorzitter van de Amerikaanse Federal Reserve zei in een interview met Bloomberg TV woensdag dat ‘de financiële wereld met twee zeepbellen te maken krijgt: een bubbel op de aandelenmarkt en een bubbel op de obligatiemarkt’. Het is niet voor het eerst dat Greenspan uitspraken doet over zeepbellen. LEES VERDER »

1832 views
Nieuws
Wat kunnen beginnende beleggers leren van het Noorse staatsfonds?

Wat kunnen beginnende beleggers leren van het Noorse staatsfonds?

Als professionele beleggers een opsomming moeten maken van de fouten die beginnende beleggers maken, komt er vaak een duidelijk manco naar boven drijven: beginnende beleggers concentreren zich teveel op aandelen van bedrijven die zich in hun eigen land bevinden. Veel professionele beleggers zeggen dat bijvoorbeeld een bankrekening en een levensverzekering nuttig is om in eigen land te hebben.

LEES VERDER »

1283 views
Nieuws
Slapend rijk worden met ETF’s

Eveline Vrisekoop van Groeidividend in

Slapend rijk worden met ETF’s

Het Indexbeleggen, ofwel het beleggen in ETF’s, is niet meer weg te denken uit het huidige beleggingslandschap. De grote sommen geld die elke maand naar de sector vloeien, breken record op record. LEES VERDER »

2463 views
Nieuws
Het World Economic Forum hoe zit dat

Het World Economic Forum: hoe zit dat?

Elke winter is het weer zover: duizenden van de rijkste en meest machtige mensen ter wereld reizen af naar Davos om daar te praten over de globale economie en handel tijdens het jaarlijkse World Economic Forum. In het Zwitserse dorp worden veel conferenties gehouden, vergaderingen en discussies georganiseerd en feestjes gegeven. Maar waarover precies? Hoe ziet een gemiddelde week in Davos eruit voor de deelnemers? LEES VERDER »

462 views