Beleggen

Recente artikelen van Beleggen

Nieuws
Beleggen zoals de rijken levert u in 2018 een vorstelijk inkomen op

Beleggen zoals de rijken levert u in 2018 een vorstelijk inkomen op

De rijken der aarde (wat is rijk? 😊 ) moeten ‘hard werken’ om hun kapitaal voor zich te laten werken. Wie slim is laat het kapitaal voor zich werken, zonder daar zelf al te veel tijd in te steken. Wie nog slimmer is, kan met een bescheiden kapitaal of spaargeld hetzelfde doel bereiken. Daar hoef je echt geen miljoenen voor in bezit te hebben. In feite maakt het niet uit met welk bedrag je deze slimme methode toepast. Private Equity voor de particuliere belegger is zeker mogelijk. Wie nóg slimmer is, zorgt ervoor dat elke euro die je ergens in investeert, maandelijks rendement oplevert. En hoe mooi is het dan dat het rendement elke maand op je rekening wordt gestort. In dit artikel aandacht voor een bijzondere beleggingsvorm. LEES VERDER »

1708 views
Nieuws
Volatiliteit ≠ Risico

Volatiliteit ≠ Risico

“De hele wereld is gek. Aandelen zullen 30% zakken, dan weer 20% stijgen en opnieuw 30% lager gaan, dat wordt het patroon. Wie daarmee niet kan leven moet wegblijven van aandelen.” Dit is een losse vertaling van een tekst van Marc Faber, schrijver van The Gloom Boom & Doom Report. Niet dat ik het met hem over alles eens ben, integendeel, maar met bovenstaande heeft hij een goed punt. Deze tekst is ook al vijf jaar oud. Wie had gedacht dat we een periode gingen kennen waarbij volatiliteit, ofwel het op en neer botsen van de koersen op een uniek dieptepunt zou zitten (gemeten met de VIX). LEES VERDER »

842 views
Nieuws
Dit zijn de grootste zeepbellen uit de geschiedenis

Hans de Groot van Beleggersplaats in

Dit zijn de grootste zeepbellen uit de geschiedenis

De koers met de bitcoin stijgt met de dag en dat laat een hoop mensen twijfelen aan de houdbaarheid van de cryptovaluta. De koers van de munt is dit jaar met meer dan 1400 procent gestegen en heeft alle kenmerken van een speculatieve bubbel, zeggen verschillende kenners, waaronder Warren Buffett. En als de zeepbel ineens barst, zullen de gevolgen enorm zijn. Maar wat gebeurt er met een economie of op een financiële markt als een zeepbel inderdaad uit elkaar spat? De geschiedenis kent vier grote en beroemde zeepbellen die ons daar meer over kunnen leren: LEES VERDER »

731 views
Nieuws
Start-ups verdienen aan gevecht tegen nepnieuws

Xavier Boutinge van beleggersplaats in

Start-ups verdienen aan gevecht tegen nepnieuws

Facebook, Google en Twitter worstelen nog altijd met nepnieuws. Ze weten niet zo goed hoe ze de verspreiding van valse informatie op hun platforms kunnen tegengaan zonder veranderingen aan te brengen in hun algoritmes of verdienmodellen. Ondertussen ontstaan er nieuwe start-ups die geld verdienen door klanten te helpen die nepnieuws willen bestrijden. En ook grotere bedrijven plukken hier steeds meer de vruchten van. Zo heeft Cisco (Nasdaq: CSCO) technologie ontwikkeld waarmee nieuwsberichten ‘getest’ kunnen worden. LEES VERDER »

193 views
Nieuws
Opkomende markten wacht zwaar 2018

Opkomende markten wacht zwaar 2018

Opkomende markten kennen een goed 2017. Ze worden voortgedreven door een gecoördineerd economisch herstel, groeiende BBP, toenemende handel, robuuste bedrijfswinsten, en nog altijd lage rentetarieven. Of dit gunstige klimaat zich ook in 2018 zal voortzetten, is nog maar de vraag. Ontwikkelingen in China en de VS kunnen er voor zorgen dat activa uit opkomende markten het zwaarste jaar tegemoet gaan sinds 2013; de Federal Reserve hintte destijds op een renteverhoging, wat zorgde voor een kapitaalvlucht uit de kleinere economieën. LEES VERDER »

1161 views
Nieuws
IMF maakt zich grote zorgen om financieel systeem China

IMF maakt zich grote zorgen om financieel systeem China

De stijgende schuldenberg van China vormt een steeds groter wordend risico voor de economische groei van het land. Dat stelt het Internationaal Monetair Fonds in een onderzoek. Het IMF houdt sinds 2011 de groei van de Chinese nationale schuld in de gaten. In het eerste rapport dat daarover gepubliceerd werd, schreef het IMF dat er verschillende factoren binnen het Chinese financiële systeem waren ‘die niet in balans zijn’. Nu heeft het IMF nog meer redenen om zich zorgen te maken over de situatie in China. Uit een recente stress test bleek namelijk dat maar liefst vier op de vijf Chinese banken kwetsbaar zijn en niet in staat een economische crisis te overleven. Daarom moet de Chinese overheid zich minder concentreren op de economische groei in het land, maar meer op regulering, stabiliteit en het verbeteren van de financiële status van de bankensector, zegt het IMF. LEES VERDER »

1200 views
Nieuws
Indiase automarkt trekt steeds meer autoproducenten

Indiase automarkt trekt steeds meer autoproducenten

De drukbezette en competitieve automarkt van India mag binnenkort een nieuwe speler verwachten: China. Het Chinese SAIC Motor uit Shanghai voert gesprekken met drie Indiase provincies over het openen van fabrieken waar auto’s geproduceerd zullen worden. Dat vertelde een medewerker van het bedrijf aan CNN. De autoproducent is ook de mogelijkheden aan het bekijken om een fabriek in Gujarat over te nemen die in het bezit is van General Motors (NYSE: GM). De hoofdvertegenwoordiger van SAIC Motors, P. Balendran, gaf aan dat ‘de markt voor auto’s in India hard groeit en dat SAIC Motors daarom graag op die markt aanwezig wil zijn’. LEES VERDER »

265 views
Nieuws
Is de Scandinavische huizenmarkt een bubbel geworden?

Is de Scandinavische huizenmarkt een bubbel geworden?

De koers van de Noorse en Zweedse kroon presteert al langere tijd zwak ten opzichte van de euro, ondanks het feit dat de economie van beide landen flink aantrekt. In het noorden van Europa zijn de wisselkoersen daarom al sinds een paar weken het gesprek van de dag onder economen. De slechte prestaties van de twee kronen ten opzichte van de euro lijken in de eerste instantie verbazingwekkend. Toch zijn de tegenvallende wisselkoersen goed te verklaren. LEES VERDER »

344 views