Beleggen

Recente artikelen van Beleggen

Nieuws
Alan Greenspan: ‘we bevinden ons in een zeepbel’

Alan Greenspan: ‘we bevinden ons in een zeepbel’

Een vooraanstaande econoom, Alan Greenspan, heeft de noodklok geluid over de status van de globale aandelenmarkten. De voormalige voorzitter van de Amerikaanse Federal Reserve zei in een interview met Bloomberg TV woensdag dat ‘de financiële wereld met twee zeepbellen te maken krijgt: een bubbel op de aandelenmarkt en een bubbel op de obligatiemarkt’. Het is niet voor het eerst dat Greenspan uitspraken doet over zeepbellen. LEES VERDER »

1641 views
Nieuws
Wat kunnen beginnende beleggers leren van het Noorse staatsfonds?

Wat kunnen beginnende beleggers leren van het Noorse staatsfonds?

Als professionele beleggers een opsomming moeten maken van de fouten die beginnende beleggers maken, komt er vaak een duidelijk manco naar boven drijven: beginnende beleggers concentreren zich teveel op aandelen van bedrijven die zich in hun eigen land bevinden. Veel professionele beleggers zeggen dat bijvoorbeeld een bankrekening en een levensverzekering nuttig is om in eigen land te hebben.

LEES VERDER »

983 views
Nieuws
Slapend rijk worden met ETF’s

Eveline Vrisekoop van Groeidividend in

Slapend rijk worden met ETF’s

Het Indexbeleggen, ofwel het beleggen in ETF’s, is niet meer weg te denken uit het huidige beleggingslandschap. De grote sommen geld die elke maand naar de sector vloeien, breken record op record. LEES VERDER »

2215 views
Nieuws
Het World Economic Forum hoe zit dat

Het World Economic Forum: hoe zit dat?

Elke winter is het weer zover: duizenden van de rijkste en meest machtige mensen ter wereld reizen af naar Davos om daar te praten over de globale economie en handel tijdens het jaarlijkse World Economic Forum. In het Zwitserse dorp worden veel conferenties gehouden, vergaderingen en discussies georganiseerd en feestjes gegeven. Maar waarover precies? Hoe ziet een gemiddelde week in Davos eruit voor de deelnemers? LEES VERDER »

363 views
Nieuws
Europees dividend wordt steeds aantrekkelijker

Europees dividend wordt steeds aantrekkelijker

Amerika blijft de bakermat van het dividendbeleggen. Daar zal voorlopig geen verandering in komen. Toch zien we dat ook in Europa de belangstelling voor dividendaandelen toeneemt. Daar zijn verschillende redenen voor. De rente staat al langere tijd historisch laag en steeds meer beleggers laten rentedragende producten achter zich en vinden hun weg naar de aandelenbeurzen. Dividend is dan een passend alternatief voor rente op obligaties of spaartegoed. Nu de dollar aan waarde verliest, is het verstandig om ook te gaan kijken naar Europese dividendaandelen. LEES VERDER »

1172 views
Nieuws
IMF: belastingplannen Trump zullen globale economie stimuleren

IMF: belastingplannen Trump zullen globale economie stimuleren

De meningen over de belastinghervormingen die Donald Trump in de Verenigde Staten heeft doorgevoerd, lopen flink uiteen. Het Internationaal Monetair Fonds is er in ieder geval wel duidelijk over: de belastingplannen zijn goed nieuws voor de globale economie. Dat liet de organisatie afgelopen maandag in een rapport weten dat naar aanleiding van het World Economic Forum in Davos geschreven werd. Het IMF verwacht dat de globale economie dit jaar en volgend jaar met 3,9 procent zal groeien: dat is 0,2 procent meer dan de organisatie in oktober had voorspeld. LEES VERDER »

273 views
Nieuws
Waar-liggen-nog-kansen-

Waar liggen nog kansen?

Het is bijna waanzin zo hard als het gaat in Amerika met de beurskoersen momenteel. Op drie maanden tijd noteert de S&P500 +9,42%, de Nasdaq +10,18% en de Dow Jones Industrial zelfs +12,77%.

Geweldig natuurlijk maar we weten allemaal dat een groot deel van deze stijging is ingegeven door het nieuwe belastingplan van de regering Trump. Nu dit voor het overgrote deel is ingeprijsd, vragen veel beleggers zich af: Waar moet je nu nog zijn? Wat zijn de bredere trends voor dit beursjaar?

LEES VERDER »

1125 views
Nieuws
Chinese-economie-in-2017-met-6,9-procent-gegroeid

Chinese economie in 2017 met 6,9 procent gegroeid

China heeft een sterk jaar achter de rug. De economie van het land is in 2017 met 6,9 procent gegroeid. Dat bleek uit officiële statistieken die deze week gepubliceerd werden. Daarmee groeide de economie sneller dan eerder werd verwacht: het jaarlijkse doel van China ligt namelijk rond de 6,5 procent. Niet alleen China is blij met haar aanhoudende groei. Omdat het land een van de grootste economieën ter wereld is, profiteren andere landen en investeerders ook van de positieve cijfers. LEES VERDER »

235 views