Beleggen

Recente artikelen van Beleggen

Nieuws
Zorg-en-pensioen

Eric Poelmann van Dividendradar in ,

Zorg en pensioen

Veel ouderen kijken bezorgd naar de toekomst. Zeker in Amerika, waar democraten en republikeinen elkaar de tent uitvechten over het wel of niet in stand houden van Obamacare. De verschillen van mening zijn heel principieel. Democraten denken veel meer zoals wij dat in Europa ook doen, terwijl de republikeinen meer denken van ieder zorgt voor zichzelf en God voor ons allen. Feit is en blijft, dat de vraag naar zorg toeneemt. De vergrijzing is enorm en dat betekent, dat er steeds meer geld naar de zorg moet en dat die zorg steeds duurder wordt. De ouderen onder ons hebben met die toenemende zorgkosten steeds meer moeite. LEES VERDER »

896 views
Nieuws
AbbVie-heeft-nog-veel-potentie

Eric Poelmann van Dividendradar in ,

AbbVie heeft nog veel potentie

In 2012 besloot het succesvolle Abbott Laboratories om via een spinn off een deel van het bedrijf met één medicijn en een berg schulden af te splitsen. Eigenlijk dacht het management van Abbott op deze manier van haar schulden af te komen en dat AbbVie (NYSE: ABBV) toch wel op enig moment failliet zou gaan. Een slimme zet van Abbott? Achteraf gezien toch niet. Dat ene medicijn dat AbbVie mee kreeg was Humira, het best verkopende medicijn ter wereld met een omzet van $16 miljard.

LEES VERDER »

761 views
Nieuws
Dollar-blijft-zakken

Dollar blijft zakken

Beleggers, die mij al langer volgen, weten dat de meeste van mijn aanbevelingen in de dollarsfeer zitten. Maar ik zeg ook al jaren, dat de dollar in een cyclus zit ten opzichte van de euro en die cyclus zien we al sinds dollar en goud zijn losgekoppeld meer dan 40 jaar geleden. Die cyclus is er één van zeven jaar omhoog en dan weer zeven jaar omlaag.

LEES VERDER »

2438 views
Nieuws
_Waarom-de-fondsen-van-PensioenDividend-aan-de-winnende-hand-zijn

Waarom de fondsen van PensioenDividend aan de winnende hand zijn

De markt van bedrijfsobligaties zit flink in de lift. Ik heb het dan wel over bedrijfsobligaties die al jaren vallen onder de naam ‘junk bonds’. Deze naam stamt uit de jaren zeventig, toen andere uitgangspunten golden bij het inrichten van portfolio’s met bedrijfsobligaties met een lagere kredietstatus. Momenteel ligt de gemiddelde rating van deze fondsen rond de ‘BB+’ status. De term ‘junk bonds’ geeft ze een te negatief imago. Beter is te spreken van High Yield Obligaties. LEES VERDER »

957 views
Nieuws
Bankaandelen-zijn-gewild

Eric Poelmann van Dividendradar in ,

Bankaandelen zijn gewild

De rente in Amerika zit in de lift. Het gaat weliswaar met kleine stapjes, maar de trend is naar boven. En een stijgende rente is goed voor de banken, want als de rente stijgt is er meer ruimte voor marge. En meer marge betekent meer winst. Beleggers voelen dat snel aan en we zien al een tijdje dat de bankaandelen gewild zijn. Niet alleen in Amerika, maar ook daar buiten. Veel van deze bankaandelen met een vestiging buiten Amerika hebben een notering op de Amerikaanse beurzen.

LEES VERDER »

945 views
Nieuws
Defensieplannen-EU-brengen-nieuwe-economische-mogelijkheden

Defensieplannen EU brengen nieuwe economische mogelijkheden

Terma accepteerde onlangs haar eerste lening, ter waarde van 28 miljoen euro, van de Europese Investeringsbank (EIB). Normaal gesproken is de Deense producent van vliegveldradars en elektronica voor F-16’s afhankelijk van private kredietverstrekkers, zoals Danske Bank. Het EIB bood nu echter betere voorwaarden. Dat geeft een duidelijk signaal af over de nieuwe defensieplannen van de EU. Het toont ook dat deze plannen haar leden nieuwe economische mogelijkheden bieden.

LEES VERDER »

288 views
Nieuws
Hou-uw-poeder-droog

Brecht Arnaert van Macro Trends in

Hou uw poeder droog

Soms twijfel ik aan mijn beleggingsstrategie. Soms denk ik: “Ach, Brecht, je bent te negatief. Het loopt allemaal zo’n vaart niet. De Dow, de meerwaarde op obligaties, vastgoed: alles stijgt en jij blijft achter”. Vooral met dit terrasjesweer besluipt me een ongewoon optimisme. Alles lijkt peis en vree: “Ja, het komt goed!” LEES VERDER »

1437 views
Nieuws
_pic-web-5

Eveline Vrisekoop van Groeidividend in

CyberSecurity is een enorme groeimarkt

Met de tweede wereldwijde cyberaanval van eergisteren binnen één maand staan de CyberSecurity aandelen opnieuw in de spotlights. LEES VERDER »

1024 views