Beleggen

Recente artikelen van Beleggen

Nieuws
Aan-alles-komt-een-eind

Eric Poelmann van Dividendradar in ,

Aan alles komt een eind

Aan het schrijven van deze column heb ik zes jaar plezier beleefd. Dividend is voor mij één van de belangrijkste facetten van beleggen geworden, en dat is het nog steeds. Die keuze heb ik 20 jaar geleden gemaakt toen ik 50 werd en tot de conclusie kwam, dat ik met speculeren niet zoveel verdiend had. In de jaren daarna heb ik een flinke portefeuille opgebouwd met alleen maar aandelen die een dividendrendement hadden. Ik heb in die jaren ontdekt dat er verschillende soorten dividend zijn, die allemaal hun aantrekkelijke kanten hebben. LEES VERDER »

1661 views
Nieuws
Wat-staat-de-Chinese-economie-te-wachten-

* in ,

Wat staat de Chinese economie te wachten?

Het is een bijzondere week voor China: deze week komen de belangrijkste leiders van de Communistische Partij samen voor een nationaal congres. Dat congres vindt maar tweemaal in het decennium plaats en wordt dan ook als een piek in de Chinese politieke kalender gezien. Voor Xi Jinping, de huidige president van het land, is de bijeenkomst ook belangrijk: het is een kans zijn toch al sterke greep op de overheid en economie van China nog verder te verstevigen. LEES VERDER »

478 views
Nieuws
Angst voor een krach groeit, wat te doen

Angst voor een krach groeit, wat te doen?

Toen de internet bubbel klapte in 2000, dook de Nasdaq op een paar maanden van 5.132 punten naar 1.470. Van veel populaire aandelen bleef nog maar weinig over. Zo verloor Cisco maar liefst 86% van zijn marktwaarde en Amazon daalde met 90% van $107 naar nog slechts $7. Dergelijke verliezen laten weinig heel van menig beleggingsportefeuille en in 2008 gebeurde het nog eens. Van een gemiddeld Amerikaans aandeel ging 38% aan waarde af en de S&P500 verloor in maart 2009 50%. Waarom deze beurstrauma’s oprakelen zul je denken? LEES VERDER »

1728 views
Nieuws
Shell investeert in elektrische autos

Shell investeert in elektrische auto’s

Shell (AEX: RD) maakte donderdag bekend overeenstemming te hebben bereikt voor de overname van NewMotion. Dit Nederlandse bedrijf verandert parkeerplekken in elektrische laadpunten, en bezit er nu ruim 30.000 door heel Europa. Dat maakt dit partnerschap enigszins opvallend. Bij de oprichting was de start-up duidelijk over haar missie: bijdragen aan een schonere wereld door de uitroeiing van fossiele brandstoffen. Nu laat het zich overnemen door een van de belangrijkste producenten van fossiele brandstoffen ter wereld. LEES VERDER »

1051 views
Nieuws
Obligaties-in-de-euro

Eric Poelmann van Dividendradar in ,

Obligaties in de euro 

Vorige week heb ik u beloofd dat ik u een aantal van mijn posities geef in euro obligaties. De meeste van mijn obligaties zijn perpetuals. In feite worden die tot het kapitaal van de uitgevende onderneming gerekend. Perpetuals hebben dus een hoger risico dan gewone obligaties. Het zijn eerder een soort achtergestelde obligaties. Zolang het goed gaat worden ze beschouwd als obligaties. LEES VERDER »

1059 views
Nieuws
NAFTA--Trump-wil-bilaterale-afspraken-met-Canada

NAFTA: Trump wil bilaterale afspraken met Canada

President Trump heeft duidelijke woorden gesproken over de toekomst van de NAFTA: als de hervormingen van het huidige handelsverdrag mislukken, wil hij graag samen met Canada een nieuw handelsverdrag opzetten. Daar wil hij Mexico dan buiten laten. De huidige vorm van de NAFTA moet volgens de huidige president sowieso op de schop: als de onderhandelingen tussen Mexico, Canada en de Verenigde Staten dus nergens op uitlopen, zegt de president zijn deelname aan het verdrag op. LEES VERDER »

226 views
Nieuws
Landbouwaandeel-met-dividend-zette-ons-al-op-37%-rendement

Landbouwaandeel met dividend zette ons al op 37% rendement

Eerder schreef ik al over het landbouwaandeel van David Gladstone. Deze bijzondere investeerder die ik persoonlijk al meerdere malen heb ontmoet, heeft vier jaar geleden een interessant aandeel aan zijn reeks dividendaandelen toegevoegd. Voor elke entiteit die tot zijn investeringsmaatschappij behoort, geeft hij aparte aandelen uit. De aandelen keren allen maandelijks dividend uit. Naast onroerend goed en investeringen in het midden- en kleinbedrijf, begeeft David zich in de agrarische sector. LEES VERDER »

1531 views
Nieuws
China-opent-zich-voor-farmaceutische-industrie

China opent zich voor farmaceutische industrie

Grote farmaceuten als Pfizer (NYSE: PFE), AstraZeneca (LSE: AZN), en GlaxoSmithKline (LSE: GSK)  hebben de afgelopen paar jaar veel geïnvesteerd om voet aan de grond in China te krijgen. Nu openen zich nieuwe mogelijkheden voor hen. Beijing maakte zondag nieuwe regels bekend die de bureaucratie in de zorg moeten verminderen. LEES VERDER »

237 views