Beleggen

Recente artikelen van Beleggen

Nieuws
Technieken voor een extra hoog (netto) inkomen uit uw aandelen

Technieken voor een extra hoog (netto) inkomen uit uw aandelen

Achter beleggen gaat een behoorlijk aantal technieken schuil. Ze dienen elk een eigen doel, met als uitgangspunt een maximaal rendement. Toch is er nog steeds een vreemde eend in de bijt: Het inkomensgericht beleggen. Althans, in ons land dan. Ik mag wel stellen dat er geen land buiten de VS is waarin beleggers op zo’n grote schaal een substantieel inkomen halen uit de aandelen portefeuille. LEES VERDER »

15 views
Nieuws
_pic-web

Wat gebeurt er met Rusland als de economische sancties opgeheven worden?

Het is nu bijna drie jaar geleden dat het Westen Rusland economische sancties heeft opgelegd na het annexeren van de Krim. Sindsdien heeft de Russische economie daar behoorlijk onder geleden. Die tijd lijkt nu te zijn afgelopen. President Trump heeft gesuggereerd dat hij de strafmaatregelen zou willen terugdraaien. Zo hoopt hij de steun van Poetin en de Russische regering te kunnen krijgen bij andere problemen. Als Trump daadwerkelijk zijn steun aan de economische sancties terug wil trekken, kan hij op een hoop weerstand van het Congres en bondgenoten van de V.S. rekenen. LEES VERDER »

596 views
Nieuws
Profiteer-van-de-Trump-era

Eric Poelmann van Dividendradar in ,

Profiteer van de Trump era

Op elke Amerikaanse president is wat aan te merken, maar alleen maar kritiek is ook niet juist. Toen Obama president werd juichte heel jong Europa om het nieuwe elan. En wat is er van over? Amerika heeft zijn Obamacare maar lang niet iedereen is daar gelukkig mee. Want één ding is zeker. Voor de doorsnee burger is een ziektekostenverzekering zo goed als onbetaalbaar geworden. Mijn vrouw betaalt nu zo’n 12 duizend dollar premie en heeft bovendien een eigen risico van 4800 dollar. Dat is de keerzijde van Obamacare. LEES VERDER »

2691 views
Nieuws
Merill-Lynch--‘Aandelen-uit-Europa-en-opkomende-markten-worden-populairder’

Merill Lynch: ‘Aandelen uit Europa en opkomende markten worden populairder’

Er wordt door verschillende fondsmanagers positief gedacht over de globale economische groei. Dat blijkt uit een enquête van Merrill Lynch. Grote investeerders zoals internationale fondsmanagers concentreren zich steeds meer op opkomende markten en grondstoffen. Ook het vertrouwen in Europa is verbeterd: internationale investeerders beleggen steeds meer in aandelen uit Europa. Dat licht groeiende optimisme wordt op de Europese beurzen verwelkomd.

LEES VERDER »

363 views
Nieuws
13-voordelen-van-zelf-actief-je-geld-te-beheren

13 voordelen van zelf actief je geld te beheren

De meeste beleggers realiseren het zich niet, maar als particuliere belegger heb je een enorm voordeel ten opzichte van fonds- en vermogensbeheerders als je je eigen geld beheert misschien wel door factoren waar je je niet bewust van bent. Het zal natuurlijk wel wat werk en een beetje van je vrije tijd vragen, maar het zal waarschijnlijk ook één van de meest lucratieve bezigheden zijn waar je je tijd aan kan spenderen. LEES VERDER »

1385 views
Nieuws
Trump-zet-Mexicanen-aan-tot-actie

Trump zet Mexicanen aan tot actie

Trump baart Mexico al sinds de aankondiging van zijn campagne zorgen. Zijn plannen om hoge importtarieven in te stellen en het NAFTA handelsakkoord in de prullenbak te gooien kunnen bijzonder nadelig uitpakken voor de Mexicaanse economie, en zeker voor kleine ondernemers. Velen van hen geloven niet dat de Amerikaanse president daadwerkelijk deze plannen zal doorzetten.

LEES VERDER »

415 views
Nieuws
_pic-web-1

9% dividend voor technologiefonds met o.a. Google en Apple!

De technologiesector is een interessante maar toch ook moeilijke markt. De Internetbubbel van weleer is niet vergeten, maar de sector heeft zijn wilde haren al lang verloren. Dat blijkt wel uit de Nasdaq, die over de afgelopen tien jaar een stijging laat zien van +138% (de S&P deed 64%). Het Internet, ooit een speeltje voor studenten, groeide uit tot een onmisbaar medium binnen onze samenleving. LEES VERDER »

1641 views
Nieuws
Bulgarije-betaalt-prijs-van-populisme

Bulgarije betaalt prijs van populisme

De Bulgaarse bedrijfswereld leeft in onzekerheid, ondanks hoopgevende economische cijfers. De economie groeide in het derde kwartaal van 2016 3,5%. Over de laatste drie maanden van vorig jaar zijn nog geen cijfers bekend, maar in december namen de export en de industriële productie respectievelijk 15% en 6,9% toe. Dat betekent dat Bulgarije hoogstwaarschijnlijk acht opeenvolgende jaren van economische groei zal kunnen noteren. LEES VERDER »

396 views