Beleggen

Recente artikelen van Beleggen

Nieuws
Oude Amerikaanse verzekeraar stapelt dividend op dividend

Oude Amerikaanse verzekeraar stapelt dividend op dividend

Tijdens mijn zoektocht naar Hoog Dividend aandelen kom ik van alles tegen. Veel valt af, omdat we hoge eisen stellen aan de ondernemingen achter al het dividendgeweld. Zoals u weet moeten we in de VS zijn om de markt met dividendaandelen leeg te vissen. Wat er voor ons overblijft, is een selecte groep ondernemingen die uiteindelijk aan onze strenge eisen voldoen. Dat zijn vaak investeringsmaatschappijen, zoals de aandelen van de David Gladstone groep. LEES VERDER »

1556 views
Nieuws
Trump zet markten aan het twijfelen

Trump zet markten aan het twijfelen

Vanaf Trump’s verkiezingsoverwinning in november tot aan februari keek de Amerikaanse aandelenmarkt alleen maar omhoog. Inmiddels is het enthousiasme ietwat bekoeld, maar de Dow Jones, de S&P 500 en de Nasdaq bevinden zich allemaal nog steeds op, of dichtbij, een recordhoogte. LEES VERDER »

591 views
Nieuws
_pic-web-2

Eric Poelmann van Dividendradar in ,

Hoog rendement met meer risico

Wie wil er niet een dividendrendement van 10%? Veel beleggers kijken uit naar dergelijke rendementen. Normaal gezien zijn dit soort hoge dividendrendementen een waarschuwing voor onverwachte tegenslagen. Maar er zijn fondsen op de beurs, die meer dan 10% uitkeren en toch maar een beperkt risico hebben. LEES VERDER »

1561 views
Nieuws
_pic-web-1

Eveline Vrisekoop van Groeidividend in

Hoe laat ik $63.400 door mijn neus boren

De maand februari was weer een geweldige maand voor ETF’s. In Amerika alleen al vloeide meer dan $46,7 miljard naar de sector. Ook in Europa neemt het ETF beleggen een grote vlucht. Zo steeg de geldtoevoer in februari naar € 9,4 miljard. LEES VERDER »

1680 views
Nieuws
_pic-web

Hoe Pensioen Dividend 32% rendement realiseerde

Beleggen voor een extra maandelijks inkomen raakt steeds meer ingeburgerd in ons land. Wie spaargeld heeft, zal waarschijnlijk een alternatief gezocht hebben voor de historisch lage rente die je krijgt op je spaarbankboekje. Maar ik verwacht dat het gros zijn geld laat verdampen op een spaarrekening. De inflatie vreet het uitstaande kapitaal langzaam op. Zo jammer! Beleggen is een grotere drempel dan je aanvankelijk zou denken. Dat geldt waarschijnlijk niet voor u als regelmatige bezoeker van dit medium. Ook de niet-beleggers zouden uitstekend uit de voeten kunnen met de aandelen van PensioenDividend. Ze keren altijd maandelijks dividend uit en het dividendrendement ligt al langere tijd gemiddeld tussen de 8% en 9%. Hoewel het inkomen voorop staat, kunnen we in stijgende markten ook een extra stuk rendement uit koerswinst pakken.

60 dividenduitkeringen per jaar

Alleen met de vijf aandelen uit de top-5 ontvangt u jaarlijks 60 dividenduitkeringen. En die uitkeringen zijn behoorlijk hoog. Het dividendrendement voor deze fondsen ligt gemiddeld iets boven de 8%. Daarmee zijn de uitkeringen elke maand behoorlijk. Een gemiddeld spaarbedrag levert zo al snel jaarlijks $4.000 op. Daarmee kunt u elke maand $333 bij uw inkomen tellen. In de volgende tabel ziet u de actuele dividendrendementen.

Knipsel

32% Rendement

In de afgelopen 12 maanden zijn de grote indices met zo’n 20% gestegen. Ondanks het tumult rond de persoon Trump, hebben de beleggers blijkbaar vertrouwen in hem. Hoe dan ook, de weg omhoog gaat gestaag verder. Dat geldt ook voor onze vijf fondsen die onderdeel uitmaken van de complete Hoog Dividend fondsenportfolio, bestaande uit meer dan 50 fondsen, waarvan u gewone aandelen koopt. Het rendement (dividend + kapitaal) overstijgt met 32% ruimschoots het marktgemiddelde.

 

Grote spreiding

De portefeuilles van deze fondsen zijn gespreid over meerdere markten en sectoren. Zo loopt u het minste risico en benut u optimaal de kansen. Ieder afzonderlijk fonds kent weer een spreiding over meer dan honderd onderliggende investeringen. De fondsen hebben de volgende kenmerken:

Knipsel

Strategie

Steeds meer beleggers breiden hun portefeuille uit met op inkomen gerichte aandelen. Deze aandelen koopt u eenmaal en laat ze daarna gewoon elke maand uitkeren. Maand na maand, jaar na jaar. Deze strategie werkt en wordt door een groeiende groep beleggers gevolgd.

Meer weten? Klik hier
Paul van den Heuvel

1139 views
Nieuws
_pic-web

Eric Poelmann van Dividendradar in ,

Een veilig gevoel

Een portfolio vol dividendaristocraten is het meest veilige aandelenbezit dat een belegger kan hebben. Natuurlijk kunnen de koersen van die aandelen ook wel eens dalen, maar de kans op een dividendverlaging is uiterst klein. Zeker als uw inkomen een hoge prioriteit heeft, is een dividendverlaging pijnlijk. Dividendaristocraten zijn aandelen, die minstens 25 jaar op een rij het dividend hebben verhoogd. LEES VERDER »

1108 views
Nieuws
_pic-web

AIG verhuist hoofdkantoor naar Luxemburg dankzij Brexit

De Amerikaanse verzekeringsgigant AIG bekijkt op het moment de mogelijkheden om haar werkzaamheden van het Verenigd Koninkrijk naar Luxemburg te verhuizen. De verzekeringsmaatschappij wordt namelijk nerveus van de Brexit. Daarom wil de AIG het liefst uit het Verenigd Koninkrijk vertrekken, om vervolgens vanuit Luxemburg zaken te kunnen blijven doen met de rest van Europa. LEES VERDER »

260 views
Nieuws
_pic-web

Trump blijft farmaceutische industrie lastigvallen

Donald Trump tweette begin deze week dat hij werkt aan een systeem dat voor meer competitie op de medicijnmarkt zal zorgen. Daarmee wil hij voor lagere medicijnprijzen zorgen. De farmaceuten kregen hierdoor met koersdalingen te maken. De S&P 500 Pharmaceuticals, Biotechnology en Life Sciences Index zakte 1,3%, het grootste verlies sinds 11 januari. LEES VERDER »

412 views