Beleggen

Recente artikelen van Beleggen

Nieuws
Drie-Engelse-aandelentips

Drie Engelse aandelentips

De Brexit en de zwakke koers van de pond nodigen niet echt uit om uitgebreid in het Verenigd Koninkrijk te investeren. Maar wie daar wel de moed voor vindt, kan nog interessante kansen tegenkomen. Voor Europese aandeelhouders die handelen in aandelen uit het Verenigd Koninkrijk, is de koers van de pond natuurlijk van ontzettend groot belang. Die is sinds januari 2017 met 6 procent gedaald ten opzichte van de dollar. De negatieve ontwikkeling van de waarde van de pond heeft dan ook veel invloed op de aandelenmarkt. LEES VERDER »

24 views
Nieuws
Nederland aantrekkelijk voor internationale mediabedrijven

Nederland aantrekkelijk voor internationale mediabedrijven

Wat nog behoorlijk onderbelicht is gebleven, is dat Brexit ook veel internationale mediabedrijven hoofdbrekens bezorgt. Discovery, Time Warner, Disney, en Modern Times Group zijn echter slechts enkele van de mediaconglomeraten die van Britse licenties gebruik maken om programma’s in de EU te kunnen uitzenden. LEES VERDER »

154 views
Nieuws
Deux-Ex-Machina

Brecht Arnaert van Macro Trends in

Deux Ex Machina

Volgende week woensdag, 20 september 2017, houdt Paus Fransiscus een audiëntie van op het Sint-Pietersplein te Rome. Op zich is dat helemaal niet zo speciaal, want die publieke audiënties houdt hij wel vaker. Maar die datum valt precies drie dagen voor de magische datum van 23 september 2017, die letterlijk in de sterren geschreven staat. LEES VERDER »

1282 views
Nieuws
Hoger-dividend-in-het-verschiet.jpg

Eric Poelmann van Dividendradar in ,

Hoger dividend in het verschiet

Ik ben een liefhebber van voetbal. En ja, mijn favoriete club is Ajax. Vorig seizoen speelde Ajax top. En dit seizoen heb ik er een hard hoofd in. Toch ben ik blij, dat één speler weer bij Ajax is teruggekeerd. Ik heb het over Klaas Jan Huntelaar. Hij was voor mij in zijn beste jaren een top spits. Een goede spits staat op de plek waar de bal is. Maar een top-spits staat op de plaats waar de bal komt. LEES VERDER »

920 views
Nieuws
Oostenrijk-verkoopt-honderdjarige-staatsobligaties.jpg

Oostenrijk verkoopt honderdjarige staatsobligaties

Oostenrijk heeft belangrijk nieuws voor beleggers: de Oostenrijkse regering heeft een staatsobligatie uitgegeven met een buitengewoon lange looptijd: zo lang, dat de belegger zelf waarschijnlijk de uitbetaling niet eens meer zal meemaken. Die obligatie spreekt veel investeerders aan. Dat blijkt wel uit de vraag naar deze nieuwe honderdjarige Oostenrijkse staatsobligaties, die ongeveer tien keer zo groot is als het aantal staatsobligaties dat aangeboden wordt. LEES VERDER »

633 views
Nieuws
De-geschiedenis-van-Amazon

Tom Lassing van Beursbox in ,

De geschiedenis van Amazon 

Ik pak dit bedrijf er even bij, omdat steeds vaker de vergelijking internet bubbel en crypto mania wordt gemaakt. Als we kunnen leren van de geschiedenis, dan moeten we die geschiedenis natuurlijk wel kennen. Ik was er bij toen Amazon begon en toen de strategie van Bezos helder gemaakt werd. LEES VERDER »

722 views
Nieuws
Naakt-zwemmen

Sam Hollanders van SMART Capital in

Naakt zwemmen

Ik heb geen idee hoeveel keer ik het al over de geldkraan van de ECB heb gehad, maar het is zeker te veel. Ook nu zijn ze nog niet van plan om het drukken van geld te stoppen. Dit heeft ondertussen niets meer te maken met het stimuleren van de economie, maar wel met het rechthouden van de met schulden overladen overheden die net als een verslaafde regelmatig een shot nodig heeft. En ook de duurdere euro helpt natuurlijk niet. LEES VERDER »

2150 views
Nieuws
Auto-industrie-kan-profiteren-van-orkaanseizoen

Hans de Groot van Beleggersplaats in

Auto-industrie kan profiteren van orkaanseizoen

Wanneer een orkaan langskomt wordt de meeste schade normaal gesproken vooral veroorzaakt door harde windstoten. Harvey en Irma brachten echter ook heel veel regen met zich mee, wat tot enkele van de grootste overstromingen in de Amerikaanse geschiedenis heeft geleid.  Alleen al in Houston werden er hierdoor tussen de 300.000 en 500.000 auto’s substantieel beschadigd of volledig verwoest. LEES VERDER »

315 views