Beleggen

Recente artikelen van Beleggen

Nieuws
Kapitein-van-de-Titanic

Kapitein van de Titanic

Trump is dus toch president geworden. Ik had het eerlijk gezegd nooit durven denken. Zelfs na zijn verkiezing dacht ik dat links wel één of andere dubieuze truc uit de mouw zou schudden om zijn inauguratie alsnog te verhinderen. Niet dat ik fan ben van Trump, want hij is net zoals Clinton een creatuur van het hele Ponzi-systeem. LEES VERDER »

50 views
Nieuws
Amerikaanse-beurzen-positief-na-inauguratie-Trump

Amerikaanse beurzen positief na inauguratie Trump

Donald Trump is nu officieel de 45ste president van de Verenigde Staten. Vrijdagmiddag, na de inauguratie, stonden de grote beurzen in het land op winst. De Nasdaq steeg 0,2%, terwijl de Dow Jones en de S&P 500 beiden 0,3% toenamen. LEES VERDER »

24 views
Nieuws
Dividend-voor-iedereen

Dividend voor iedereen

In deze tijd, waarin lage rentepercentages een regel lijken te zijn, zijn dividendaandelen nog een groot geluk voor een belegger. Met een dividendaandeel worden aandelen van bedrijven zoals het Zwitserse Nestlé bedoeld. Dit soort bedrijven hebben een zeer stabiel bedrijfsmodel en garanderen hun aandeelhouders al meerdere jaren een redelijke dividenduitkering. Je kunt een zogenaamd dividendaandeel dan ook zien als de saaie en berekende kant van de normaal vaak spannende financiële wereld. LEES VERDER »

31 views
Nieuws
Economische-gevaren-vanuit-de-ruimte

Hans de Groot van Beleggersplaats in

Economische gevaren vanuit de ruimte

Vergeet Trump en Brexit. De grootste bedreigingen voor de wereldeconomie komen vanuit de ruimte. Extreem ruimteweer kan volgens een onderzoek van het Cambridge Centre for Risk Studies (CCRS) de Amerikaanse economie alleen al een schade van miljarden dollars berokkenen. LEES VERDER »

1042 views
Nieuws
Tijden-veranderen

Eric Poelmann van Dividendradar in ,

Tijden veranderen

Soms moeten we de aandelen in onze portfolio eens tegen het licht houden. Zeker als we ouder worden. Als gepensioneerde met aandelen moet je oppassen dat die aandelen ook een goede toekomst hebben. Zelf ben ik geen trader. Dat betekent, dat de aandelen in mijn portfolio worden opgenomen voor een lange termijn. LEES VERDER »

1275 views
Nieuws
Hoe George Soros na de Amerikaanse verkiezingen 1 miljard dollar verloor

Hans de Groot van Beleggersplaats in

Hoe George Soros na de Amerikaanse verkiezingen 1 miljard dollar verloor

Niemand had het zien aankomen: in plaats van dat de aandelenkoersen na de winst van Donald Trump kelderden, bleken ze ineens te stijgen. Dat was een verrassing voor de globale markt. George Soros, een van de meest legendarische investeerders van deze tijd, heeft daar echter flink onder geleden. Wat blijkt: ook de beste beleggers kunnen er nu eenmaal weleens ernaast zitten. LEES VERDER »

726 views
Nieuws
Nog-steeds-20%-dividend-en-de-koers-steeg-met-51%...

Nog steeds 20% dividend en de koers steeg met 51%…

Ik stond erbij en keer ernaar… Zo zou je haast denken als je dit aandeel nog niet in je bezit hebt. Soms stuit je op aandelen waarvan de resultaten alleen maar voorkomen in een mooie droom. Het wordt nog mooier: Het dividend wordt zonder bronbelasting (!) elke maand aan ons uitgekeerd. LEES VERDER »

2636 views
Nieuws
Een mooi aandeel voor uw inkomen

Eric Poelmann van Dividendradar in ,

Een mooi aandeel voor uw inkomen

We zitten weer in een nieuw jaar en voor velen onder ons betekent dit dat we weer een jaar dichter tegen ons pensioen aan zitten, als u al niet gepensioneerd bent. Dat betekent, dat inkomen uit onze beleggingen voorop staat. Maar 2017 gaat niet zo’n gemakkelijk jaar worden als 2016, want er wacht ons heel wat onzekerheid. LEES VERDER »

2462 views