Grondstoffen en Edelmetalen

Recente artikelen van Grondstoffen en Edelmetalen

Nieuws
_pic-web

Goudprijs blijft maar stijgen, gouden verzamelmunten blijven gezocht

Op de financiële markten heerst momenteel behoorlijk wat onzekerheid en dat speelt uiteraard in de kaart van de edelmetalen. LEES VERDER »

1259 views
Nieuws
_pic-web

Gouden verzamelmunten op onverwachte manier in de belangstelling

De wereld van de verzamelmunten kwam op een onverwachte manier in het nieuws door de diefstal van een gouden munt met een gewicht van 100 kilo in het Berlijns Bode Museum. LEES VERDER »

752 views
Nieuws
_pic-web

Goudprijs voelt zich kiplekker in een omgeving van stijgende rentevoeten

Het zijn meestal gezworen vijanden: stijgende rentevoeten en een hogere goudprijs gaan in normale omstandigheden niet samen. Daar is een heel logische verklaring voor. De renteprikkels komen momenteel vanuit de Verenigde Staten, waar de Amerikaanse centrale bank is begonnen aan een nieuwe rentecyclus op een moment dat andere regio’s nog niet zo ver zijn. LEES VERDER »

1948 views
Nieuws
_pic-web

Combinatie van goud en zilver in één enkele munt

De edelmetalen stonden de afgelopen weken opnieuw in de belangstelling. De goudprijs heeft inmiddels vaste voet aan de grond gekregen boven het niveau van 1.200 dollar per troy ounce. De kans is klein dat de hogere goudprijs meer aanbod naar de markt zal brengen. De nieuwe CEO van Buenaventura, de grootste Peruviaanse mijngroep, ziet geen nieuwe projecten uitgewerkt worden tot de prijs boven 1.350 dollar noteert.
Victor Gobitz zei aan Reuters dat de recente rally van de goudprijs voor een bedrijf als het zijne een welkom cadeautje was. Hij rekent voor 2017 opnieuw op een stijging van de winst. Die winst kan bovendien met een hefboomeffect stijgen wanneer de goudprijs een handje wil toesteken. De goede vooruitzichten voor het goud sporen steeds meer beleggers aan om in de goudmarkt te stappen, via baren/staafje in munten.
Af en toe komen er speciale gevallen. Europese Goudstandaard had onlangs een munt in aanbod van het type Masterpieces of Art Premium met de afbeelding van de beroemde Shakyamuni Buddha als inleg in de munt. Het betreft een munt die dit jaar werd uitgegeven door Cook Island, deels in goud en deels in zilver.
Het zilvergedeelte bestaat uit 3 oz puur zilver. (93.30 gram), het goudgedeelte uit 1/4 oz puur goud ( 7,775 gram). De kwaliteit is PROOF (hoogst mogelijke kwaliteit). Er zijn maar liefst 19 kristallen in verwerkt, zowel het zilvergedeelte als het goudgedeelte zijn individueel genummerd. Er worden twee metalen leeuwen bij geleverd die volgens de traditie de bewakers zijn van de Buddha. Ze worden geleverd in een prachtige presentatiebox. Er is aan een prijs van 1.699 euro slechts een beperkt aantal van deze munten beschikbaar, die bekeken over een langere periode eigenlijk alleen maar in prijs kan stijgen.

2258 views
Nieuws
_pic-web-1

Cacaoprijzen in vrije val

De cacaoprijs op de Intercontinental Exchange in New York bereikte in juli het hoogste punt in zes jaar. Sindsdien is het echter 30% gedaald. Afgelopen vrijdag kostte een ton cacao hierdoor 2052 dollar. Sinds mei 2013 is de boon niet zo goedkoop geweest. Dit heeft mede te maken met een aanbodoverschot in West-Afrika. Ivoorkust en Ghana zijn de grootste cacaoproducenten ter wereld. LEES VERDER »

677 views
Nieuws
_pic-web

Goudprijs profiteert van het Trump-effect

Wat is het verband tussen de Amerikaanse president Donald Trump en de goudprijs? Dat verband ligt eigenlijk voor de hand. Trump heeft in de eerste weken van zijn presidentschap wild om zich heen geschopt en voor heel wat onzekerheid gezorgd. En daar heeft het goud van geprofiteerd. De goudprijs noteert weer boven 1.200 dollar per troy ounce en de trend op de chart is duidelijk opwaarts gericht. LEES VERDER »

1624 views
Nieuws
OPEC-wil-productievermindering-olie-met-6-maanden-verlengen

OPEC wil productievermindering olie met 6 maanden verlengen

Goed nieuws voor de oliemarkt: twee belangrijke leden van de OPEC laten, twee weken na hun besluit om de olieproductie te krimpen, weten dat zij ervoor openstaan deze maatregel te verlengen. Dat kan ervoor zorgen dat de olieprijzen nog verder zullen stijgen dan ze nu al doen. LEES VERDER »

695 views
Nieuws
Goudprijs rukt weer op richting 1200 dollar

Goudprijs rukt weer op richting 1200 dollar

Op de markten voor edelmetalen verliepen de eerste dagen van het nieuwe jaar gunstig. De dollar verzwakte op de valutamarkten en daar profiteerden zoals verwacht goud, zilver en de andere edelmetalen van. De goudprijs rukt op richting 1200 dollar. Bij een doorbraak boven dat niveau kan het goud zijn onderbroken hausserit hervatten. Zoals vorig jaar heeft de goudprijs de start van het nieuwe jaar niet gemist. Zoals elk jaar zijn de eerste nieuwe munten al verkrijgbaar. Het aanbod is ook dit jaar erg uitgebreid en dat in alle delen van de wereld. LEES VERDER »

1822 views