Grondstoffen en Edelmetalen

Recente artikelen van Grondstoffen en Edelmetalen

Nieuws
OPEC-wil-productievermindering-olie-met-6-maanden-verlengen

OPEC wil productievermindering olie met 6 maanden verlengen

Goed nieuws voor de oliemarkt: twee belangrijke leden van de OPEC laten, twee weken na hun besluit om de olieproductie te krimpen, weten dat zij ervoor openstaan deze maatregel te verlengen. Dat kan ervoor zorgen dat de olieprijzen nog verder zullen stijgen dan ze nu al doen. LEES VERDER »

531 views
Nieuws
Goudprijs rukt weer op richting 1200 dollar

Goudprijs rukt weer op richting 1200 dollar

Op de markten voor edelmetalen verliepen de eerste dagen van het nieuwe jaar gunstig. De dollar verzwakte op de valutamarkten en daar profiteerden zoals verwacht goud, zilver en de andere edelmetalen van. De goudprijs rukt op richting 1200 dollar. Bij een doorbraak boven dat niveau kan het goud zijn onderbroken hausserit hervatten. Zoals vorig jaar heeft de goudprijs de start van het nieuwe jaar niet gemist. Zoals elk jaar zijn de eerste nieuwe munten al verkrijgbaar. Het aanbod is ook dit jaar erg uitgebreid en dat in alle delen van de wereld. LEES VERDER »

1577 views
Nieuws
hedgefondsen-investeren-nu-flink-in-grondstoffen

* in

Hedgefondsen investeren nu flink in grondstoffen

Investeringen in grondstoffen bleken in 2016 een goede zet te zijn geweest. Voor het eerst sinds 2010 leveren grondstof weer winst op. De groei en de stijgende interesse zijn op veel markten terug te zien. Veel hedgefondsen gokken ook erop dat de grondstofprijzen binnenkort nog meer zullen stijgen. LEES VERDER »

730 views
Nieuws
grote-interesse-voor-lunar-munten-jaar-van-de-haan

Grote interesse voor Lunar munten Jaar van de Haan

De markt voor edelmetalen kan terugkijken op een redelijk goed 2016. De goudprijs steeg tussen 1 januari en 31 december met ruim 5%. De start van het jaar was veelbelovend, maar in de tweede helft van het jaar werd wat gas teruggenomen. De zilverprijs sloot het voorbije jaar echter bijna 20% hoger af. LEES VERDER »

769 views
Nieuws
maak-de-juiste-keuzes-uit-het-nieuwe-aanbod-aan-gouden-en-zilveren-verzamelmunten

Maak de juiste keuzes uit het nieuwe aanbod aan gouden en zilveren verzamelmunten

Veel beleggers hebben vooral oog voor gouden munten. We kunnen die voorkeur ergens wel begrijpen, maar vaak wordt daarbij over het hoofd gezien dat zilveren munten vaak zowel vanuit het standpunt van de belegger als vanuit dat van de verzamelaar zo mogelijk nog interessanter kunnen zijn. LEES VERDER »

688 views
Nieuws
Lagere goudprijs heeft slechts beperkte invloed op markt voor verzamelmunten

Lagere goudprijs heeft slechts beperkte invloed op markt voor verzamelmunten

De goudprijs is recent weer onder druk komen te staan als gevolg van de sterkere dollar. Een stijging van de dollarkoers gaat inderdaad meestal gepaard met een lagere goudprijs en vice versa. Verzamelaars van gouden munten moeten zich daar echter weinig van aantrekken, de prijzen voor deze munten ondervinden meestal nauwelijks of geen hinder van de prijsdaling bij het goud. Het komt er natuurlijk wel op aan de juiste munten te selecteren. Een goed gespreide portefeuille verzamelmunten behoudt niet alleen zijn waarde, maar zal op termijn ook flink in waarde stijgen. LEES VERDER »

757 views
Nieuws
Zal het OPEC zich wel aan haar eigen afspraak gaan houden?

Zal het OPEC zich wel aan haar eigen afspraak gaan houden?

De olieprijzen maken eindelijk weer een flinke stijging mee. Dat komt door het besluit van verschillende olieproducerende landen om hun productie flink af te laten nemen. Zowel de OPEC als de landen die niet aan het oliekartel deelnemen, hebben besloten om iets te doen aan het grote overschot dat op dit moment de markten teistert. Zo zullen ook landen als Rusland, Mexico, Oman en Kazachstan zich aan het besluit houden. Daardoor is de prijs voor een vat ruwe olie deze week zelfs even opgelopen naar $55. De koers is sinds dit jaar niet meer zo hoog geweest. Het klinkt alsof het dramatische overschot, waar veel landen al maandenlang problemen mee hebben, eindelijk zal gaan krimpen. LEES VERDER »

889 views
Nieuws
Olieprijs stijgt dankzij samenwerking leden en niet-leden OPEC

Olieprijs stijgt dankzij samenwerking leden en niet-leden OPEC

De prijs voor een vat olie is eindelijk weer boven de 54 dollar gestegen. Dat is het hoogste niveau dat de koers in het afgelopen anderhalf jaar gehaald heeft. De prijs van ruwe olie steeg afgelopen maandag met meer dan 5 procent als gevolg van het besluit van zowel leden als niet-leden van de OPEC om hun olieproductie te beperken. Die afname zal volgende maand plaatsvinden. ‘Er is veel optimisme op de markt te vinden sinds dit besluit. LEES VERDER »

351 views