Internationaal

Recente artikelen van Internationaal

Nieuws
Trump-in-schaduw-zonsverduistering

Trump in schaduw zonsverduistering

Het Amerikaanse bedrijfsleven was lange tijd op de hand van Donald Trump. Ondanks de schandalen rondom zijn persoon kon men zijn groeiagenda waarderen, waardoor de koersen sinds zijn aantreden omhoog schoten. Inmiddels is ook de zakenwereld in een conflict met de president beland. CEO’s hadden al twijfels over hun plek in de adviesraden, dus toen Trump dinsdag wederom stelde dat er twee partijen schuld hadden aan het geweld in Charlottesville was de beslissing snel genomen.

LEES VERDER »

376 views
Nieuws
Duitse-economie-groeit-langzamer-in-tweede-kwartaal

Duitse economie groeit langzamer in tweede kwartaal

De groei van de Duitse economie is in het tweede kwartaal van 2017 licht gedaald. Toch blijft de groei robuust. Dat blijkt uit de gegevens die de Duitse overheid gepubliceerd heeft. Het bruto binnenlands product van Duitsland is in april tot en met juni met 0,6 procent gestegen. Dat is iets minder dan analisten van tevoren voorspeld hadden. De economische groei werd vooral gedreven door de uitgaven van de Duitse consument en de overheid.

LEES VERDER »

174 views
Nieuws
CEO's-verlaten-adviesraden-Trump

CEO’s verlaten adviesraden Trump

Aan het begin van zijn presidentschap zette Trump hoog in op zijn adviesraden met belangrijke CEO’s. Door het Amerikaanse bedrijfsleven nauw te betrekken bij zijn beleid, zou hij voor banengroei zorgen. De chaos en schandalen rondom de president zuigen de raden echter langzaam leeg. Nadat Trump uit het klimaatakkoord van Parijs stapte, vertrokken Elon Musk en Bob Iger, de CEO’s va respectievelijk Tesla en Disney. Maandag werd met het vertrek van Kenneth Frazier (Merck), Brian Krzanich (Intel) en Kevin Plank (Under Armour) een nieuw dieptepunt bereikt.

LEES VERDER »

415 views
Nieuws
Economische-groei-Japan-met-vier-procent-toegenomen

Economische groei Japan met vier procent toegenomen

De Japanse economische groei blijft sterk: in het tweede kwartaal van 2017 is de groei hoger geweest dan in de afgelopen twee jaar. Dat komt door een toename van consumentenuitgaven en investeringen. Het bruto binnenlands product van Japan nam in april tot en met juni met 4 procent toe. Dat bleek uit statistieken die de overheid gepubliceerd heeft. Dat versloeg de eerdere verwachtingen voor die periode: deskundigen gingen ervan uit dat de groei van het bbp voor het tweede kwartaal 2,5 procent zou zijn. In vergelijking met het vorige kwartaal nam de economische groei met 1 procent toe.

LEES VERDER »

365 views
Nieuws
Vier-manieren-waarop-China-de-Noord-Koreaanse-economie-kan-schaden

Vier manieren waarop China de Noord-Koreaanse economie kan schaden

De spanningen tussen Noord-Korea en de Verenigde Staten lopen de laatste weken hoog op. Daarom verwacht de Amerikaanse president Donald Trump dat China ook haar best doet om de bedreiging, die Noord-Korea op het moment vormt, te beperken. Hij stelde onlangs ‘teleurgesteld te zijn’ in China, omdat het land ‘niks anders doet dan praten over Noord-Korea’. Hij denkt dat China een stuk meer kan doen. De president heeft daar in principe gelijk in: China dient al heel lang als de economische levenslijn van Noord-Korea. LEES VERDER »

483 views
Nieuws
Waarom-Europa-met-een-botercrisis-te-maken-krijgt

Waarom Europa met een botercrisis te maken krijgt

De kans is groot dat Europa binnenkort met een enorm tekort aan boter te maken krijgt. Dat komt door een scherpe toename in de vraag naar boter. Daardoor is de prijs voor boter bijna verdubbeld in Europa. Consumenten hebben dat ook gemerkt: de prijs voor een pakje boter is 20 procent gestegen ten opzichte van vorig jaar. Dat blijkt uit data van Euromonitor. Verschillende vakbonden beschrijven het botertekort dan ook als een ‘grote crisis’. LEES VERDER »

1042 views
Nieuws
200-dagen-verder--hoe-staat-de-Amerikaanse-economie-ervoor-

200 dagen verder: hoe staat de Amerikaanse economie ervoor?

Er is op dit moment ontzettend veel gaande op de globale financiële markt. Dat komt vooral door de nieuwe spraakmakende president van de Verenigde Staten: Donald Trump. De nieuwe president is eigenlijk nog maar net begonnen, maar hij is nu al dagelijks te vinden in het nieuws vanwege opvallende beslissingen en uitspraken die hij doet om de Amerikaanse economie een boost te geven.

LEES VERDER »

855 views
Nieuws
Zelfvliegend-vliegtuig-in-aantocht-

Zelfvliegend vliegtuig in aantocht?

De ontwikkeling van de zelfrijdende auto kan de auto-industrie revolutionair veranderen. Dat zelfde geldt voor het pilootloze vliegtuig. Dat klinkt als sciencefiction, maar de benodigde technologie om passagiersvliegtuigen van afstand te besturen kan al in 2025 werkelijkheid zijn. Dat blijkt althans uit maandag uitgekomen onderzoeksrapport van UBS. Dat verslag stelt ook dat de vliegtuigindustrie 35 miljard dollar per jaar kan bezuinigen met autonome vliegtuigen. Slechts 17% van de reizigers is echter bereid zonder piloot te vliegen.

LEES VERDER »

303 views