Internationaal

Recente artikelen van Internationaal

Nieuws
Kapitein-van-de-Titanic

Kapitein van de Titanic

Trump is dus toch president geworden. Ik had het eerlijk gezegd nooit durven denken. Zelfs na zijn verkiezing dacht ik dat links wel één of andere dubieuze truc uit de mouw zou schudden om zijn inauguratie alsnog te verhinderen. Niet dat ik fan ben van Trump, want hij is net zoals Clinton een creatuur van het hele Ponzi-systeem. LEES VERDER »

51 views
Nieuws
Amerikaanse-beurzen-positief-na-inauguratie-Trump

Amerikaanse beurzen positief na inauguratie Trump

Donald Trump is nu officieel de 45ste president van de Verenigde Staten. Vrijdagmiddag, na de inauguratie, stonden de grote beurzen in het land op winst. De Nasdaq steeg 0,2%, terwijl de Dow Jones en de S&P 500 beiden 0,3% toenamen. LEES VERDER »

24 views
Nieuws
China-rapporteert-zwakste-economische-groei-in-26-jaar

China rapporteert zwakste economische groei in 26 jaar

Slecht nieuws voor China: de economische groei van het land zwakt af. Men verwacht niet dat daar dit jaar verandering in komt. De op één-na-grootste economie van de wereld groeide afgelopen jaar met 6,7 procent. Die groei is in geen 26 jaar zo laag geweest. Dat blijkt uit overheidsdata die afgelopen vrijdag gepresenteerd is. LEES VERDER »

363 views
Nieuws
IMF-verwacht-lagere-economische-groei-in-Saoedi-Arabië

IMF verwacht lagere economische groei in Saoedi-Arabië

Het Internationale Monetair Fonds (IMF) heeft haar verwachtingen voor de economische groei van Saoedi-Arabië drastisch aangepast. Het instituut verwacht dat de economie van het land in 2017 namelijk een stuk minder zal groeien dan eerder gesteld werd. Het IMF zegt nu dat de economie van Saoedi-Arabië dit jaar met slechts 0,4 procent zal gaan groeien. LEES VERDER »

167 views
Nieuws
Puerto-Rico-wil-economie-hervormen

* in ,

Puerto Rico wil economie hervormen

Puerto Rico wil gebruik maken van tech ondernemerschap om haar economie een zet in de goede richting te geven. Puerto Rico heeft in de afgelopen 10 jaar ruim 70 miljard dollar aan schulden gemaakt. Tegelijkertijd kreeg het te maken met een exodus van bedrijven en talent. LEES VERDER »

196 views
Nieuws
Davos-in-teken-van-economische-ongelijkheid

Davos in teken van economische ongelijkheid

Oxfam International sloeg afgelopen weekend alarm. Volgens een rapport van de organisatie bezitten de acht rijkste mensen ter wereld net zo veel als de 3,6 miljard armsten. Bill Gates, Warren Buffett, Carlos Slim, Jeff Bezos, Mark Zuckerberg, Amancio Ortega, Larry Ellison en Michael Bloomberg zijn samen 426 miljard dollar waard. LEES VERDER »

229 views
Nieuws
Mode-industrie-leeft-in-onzekerheid

Mode-industrie leeft in onzekerheid

Kledingproducenten wereldwijd hielden maandag hun adem in toen Bernard Arnaud de Trump Tower betrad. Arnaud is CEO van LVMH, het Franse mode-imperium dat onder meer Louis Vuitton, Fendi en Dior bezit. Hij is daarmee een van de belangrijkste namen in een industrie dat erg veel te verliezen heeft onder Trump. LEES VERDER »

340 views
Nieuws
DNA-onderzoeken-als-investeringskans

* in ,

DNA-onderzoeken als investeringskans?

Wist u dat veel medicatie alleen nog te verkrijgen is als er een zogeheten ‘gentest’ of DNA-onderzoek bij geleverd wordt? Daarmee kunnen de bijwerkingen van de medicatie onderzocht en voorkomen worden. Nieuwe medicatie tegen bijvoorbeeld kanker worden tegenwoordig bijna alleen nog maar met een DNA-onderzoek ontwikkeld. LEES VERDER »

521 views