Internationaal

Recente artikelen van Internationaal

Nieuws
_pic-web

Spanje wil werktijden hervormen

In veel Europese landen zijn arbeiders jaloers op de lange Spaanse lunchpauze. Steeds meer Spaanse werknemers en werkgevers echter zijn het liever kwijt dan rijk, en pleiten voor ‘Europese’ werktijden. Wijnbedrijf Vallformosa maakt daar nu al gebruik van en laat weten dat dit zorgt voor een hogere productiviteit en gelukkigere werknemers. LEES VERDER »

345 views
Nieuws
Europees-Parlement-gaat-akkoord-met-Ceta

Europees Parlement gaat akkoord met Ceta

Het Europees Parlement heeft een akkoord bereikt over het vrijhandelsakkoord met Canada. De Europese beleidsmakers steunden het vrijhandelsakkoord, die de titel ‘Comprehensive Economic and Trade Agreement’ (Ceta) draagt. Het akkoord betekent dat enige onderdelen van het vrijhandelsakkoord nu, acht jaar nadat de eerste versie van het verdrag op tafel kwam, in werking zullen treden.

LEES VERDER »

227 views
Nieuws
Merill-Lynch--‘Aandelen-uit-Europa-en-opkomende-markten-worden-populairder’

Merill Lynch: ‘Aandelen uit Europa en opkomende markten worden populairder’

Er wordt door verschillende fondsmanagers positief gedacht over de globale economische groei. Dat blijkt uit een enquête van Merrill Lynch. Grote investeerders zoals internationale fondsmanagers concentreren zich steeds meer op opkomende markten en grondstoffen. Ook het vertrouwen in Europa is verbeterd: internationale investeerders beleggen steeds meer in aandelen uit Europa. Dat licht groeiende optimisme wordt op de Europese beurzen verwelkomd.

LEES VERDER »

363 views
Nieuws
Het-‘H-1B’-debat--Trump-maakt-Indiase-IT-sector-nerveus

Het ‘H-1B’ debat: Trump maakt Indiase IT-sector nerveus

Het reisverbod dat Donald Trump sommige landen uit het Midden-Oosten heeft opgelegd, heeft voor veel commentaar in de Verenigde Staten gezorgd. Andere landen hebben echter meer angst voor het protectionistische beleid dat Trump verder gaat ontwikkelen. Trump heeft veel plannen om (arbeids)migratie tegen te houden. Dat baart vooral India veel zorgen.

LEES VERDER »

261 views
Nieuws
Trump-zet-Mexicanen-aan-tot-actie

Trump zet Mexicanen aan tot actie

Trump baart Mexico al sinds de aankondiging van zijn campagne zorgen. Zijn plannen om hoge importtarieven in te stellen en het NAFTA handelsakkoord in de prullenbak te gooien kunnen bijzonder nadelig uitpakken voor de Mexicaanse economie, en zeker voor kleine ondernemers. Velen van hen geloven niet dat de Amerikaanse president daadwerkelijk deze plannen zal doorzetten.

LEES VERDER »

415 views
Nieuws
Bulgarije-betaalt-prijs-van-populisme

Bulgarije betaalt prijs van populisme

De Bulgaarse bedrijfswereld leeft in onzekerheid, ondanks hoopgevende economische cijfers. De economie groeide in het derde kwartaal van 2016 3,5%. Over de laatste drie maanden van vorig jaar zijn nog geen cijfers bekend, maar in december namen de export en de industriële productie respectievelijk 15% en 6,9% toe. Dat betekent dat Bulgarije hoogstwaarschijnlijk acht opeenvolgende jaren van economische groei zal kunnen noteren. LEES VERDER »

396 views
Nieuws

Duitsland kampt met handelsoverschot van 252,9 miljard euro

Het Duitse handelsoverschot heeft afgelopen jaar een ongekende hoogte bereikt. Het land heeft veruit meer geëxporteerd dan dat het geïmporteerd heeft. Uit cijfers blijkt dat Duitsland het afgelopen jaar een exportgroei van 1,2 procent ofwel 1,2 biljoen euro heeft gehad. De importgroei steeg daarentegen met 0,6 procent naar de 954,6 miljard euro. Dat is een overschot van maar liefst 252,9 miljard euro. Duitsland heeft al langere tijd te kampen met een bijzonder hoog handelsoverschot. LEES VERDER »

470 views
Nieuws
Stevenen we op een nieuwe Griekse schuldencrisis af?

Stevenen we op een nieuwe Griekse schuldencrisis af?

Het lijkt haast wel een déjà-vu te zijn: economen waarschuwen investeerders ervoor dat er een nieuwe schuldencrisis aan kan komen. En dat komt wederom door Griekenland. In 2015 heeft het land met de Europese Unie afgesproken haar schulden af te betalen. Daar heeft Griekenland wel cash voor nodig. Het land heeft alleen niet voldoende middelen om de leningen af te betalen. Daarom beginnen investeerders, die hun geld in Griekse staatsobligaties hebben gestoken, zich zorgen te maken over het groeiende risico. Zij eisen een hoger dividend op de Griekse obligaties. LEES VERDER »

1853 views