Internationaal

Recente artikelen van Internationaal

Nieuws
IMF: belastingplannen Trump zullen globale economie stimuleren

IMF: belastingplannen Trump zullen globale economie stimuleren

De meningen over de belastinghervormingen die Donald Trump in de Verenigde Staten heeft doorgevoerd, lopen flink uiteen. Het Internationaal Monetair Fonds is er in ieder geval wel duidelijk over: de belastingplannen zijn goed nieuws voor de globale economie. Dat liet de organisatie afgelopen maandag in een rapport weten dat naar aanleiding van het World Economic Forum in Davos geschreven werd. Het IMF verwacht dat de globale economie dit jaar en volgend jaar met 3,9 procent zal groeien: dat is 0,2 procent meer dan de organisatie in oktober had voorspeld. LEES VERDER »

5 views
Nieuws
Afrika-op-rand-historische-handelsovereenkomst

Afrika op rand historische handelsovereenkomst

55 Afrikaanse landen zullen wanneer alles volgens plan verloopt eind maart een bijzondere handelsovereenkomst tekenen. Zo zal er een continentale vrijhandelszone ontstaan met een gecombineerd bbp van 3,4 triljoen dollar. Het akkoord moet een wirwar van kleinere overeenkomsten vervangen, en leiden tot een sterkere band tussen Afrikaanse landen. Hierbij dient het EU-model als blauwdruk.

LEES VERDER »

480 views
Nieuws
Rijkste-1-procent-streek-in-2017-82-procent-van-nieuwe-rijkdom-op

Rijkste 1 procent streek in 2017 82 procent van nieuwe rijkdom op

In 2017 is 82 procent van het nieuwe vermogen naar 1 procent van de rijksten ter wereld gegaan. Dat betekent dat meer dan 8 euro van de 10 euro die vorig jaar verdiend is, in de zakken van de absolute top verdween. Dat blijkt uit een nieuw onderzoek van Oxfam International. Zij doen jaarlijks onderzoek naar de verdeling van rijkdom over de hele wereld. Uit hetzelfde rapport blijkt ook dat de helft van de bevolking vorig jaar hun vermogen helemaal niet zag toenemen.

LEES VERDER »

221 views
Nieuws
Waar-liggen-nog-kansen-

Waar liggen nog kansen?

Het is bijna waanzin zo hard als het gaat in Amerika met de beurskoersen momenteel. Op drie maanden tijd noteert de S&P500 +9,42%, de Nasdaq +10,18% en de Dow Jones Industrial zelfs +12,77%.

Geweldig natuurlijk maar we weten allemaal dat een groot deel van deze stijging is ingegeven door het nieuwe belastingplan van de regering Trump. Nu dit voor het overgrote deel is ingeprijsd, vragen veel beleggers zich af: Waar moet je nu nog zijn? Wat zijn de bredere trends voor dit beursjaar?

LEES VERDER »

957 views
Nieuws
Chinese-economie-in-2017-met-6,9-procent-gegroeid

Chinese economie in 2017 met 6,9 procent gegroeid

China heeft een sterk jaar achter de rug. De economie van het land is in 2017 met 6,9 procent gegroeid. Dat bleek uit officiële statistieken die deze week gepubliceerd werden. Daarmee groeide de economie sneller dan eerder werd verwacht: het jaarlijkse doel van China ligt namelijk rond de 6,5 procent. Niet alleen China is blij met haar aanhoudende groei. Omdat het land een van de grootste economieën ter wereld is, profiteren andere landen en investeerders ook van de positieve cijfers. LEES VERDER »

206 views
Nieuws
Herstellende-wereldeconomie-biedt-opkomende-markten-mogelijkheden

Herstellende wereldeconomie biedt opkomende markten mogelijkheden

De wereldeconomie is bezig met een gesynchroniseerd herstel; overal ter wereld groeit de bbp gestaag. Ook stijgen de grondstofprijzen weer, en nemen ook de handel en de internationale investeringen weer toe. Daar moeten opkomende markten van profiteren door beleidshervormingen door te voeren, want hoewel hun economieën nu groeien, waarschuwt de Wereldbank voor een terugval van hun potentiële bbp-groei.

LEES VERDER »

361 views
Nieuws
Amerikaanse-toerisme-industrie-luidt-noodklok

Amerikaanse toerisme-industrie luidt noodklok

10 Amerikaanse bedrijfsverenigingen, waaronder de U.S. Chamber of Commerce en de National Restaurant Association hebben dinsdag gezamenlijk een nieuwe industriegroep opgericht die zich moet richten op de toerismesector. De tijden dat de VS rustig achterover leunend toeristen en hun kapitaal kon verwelkomen, zijn voorbij.

LEES VERDER »

671 views
Nieuws
Investeerders-in-paniek--koopt-China-minder-Amerikaanse-staatsobligaties-

Investeerders in paniek: koopt China minder Amerikaanse staatsobligaties?

Verschillende investeerders raken langzaam ongerust over de ontwikkeling van de Amerikaanse staatsschuld die China in handen heeft. China is de grootste buitenlandse crediteur van de Verenigde Staten en zou van die positie gebruik kunnen maken om de Verenigde Staten onder druk te kunnen zetten.

LEES VERDER »

1086 views