Internationaal

Recente artikelen van Internationaal

Nieuws
Drie-Engelse-aandelentips

Drie Engelse aandelentips

De Brexit en de zwakke koers van de pond nodigen niet echt uit om uitgebreid in het Verenigd Koninkrijk te investeren. Maar wie daar wel de moed voor vindt, kan nog interessante kansen tegenkomen. Voor Europese aandeelhouders die handelen in aandelen uit het Verenigd Koninkrijk, is de koers van de pond natuurlijk van ontzettend groot belang. Die is sinds januari 2017 met 6 procent gedaald ten opzichte van de dollar. De negatieve ontwikkeling van de waarde van de pond heeft dan ook veel invloed op de aandelenmarkt. LEES VERDER »

24 views
Nieuws
Nederland aantrekkelijk voor internationale mediabedrijven

Nederland aantrekkelijk voor internationale mediabedrijven

Wat nog behoorlijk onderbelicht is gebleven, is dat Brexit ook veel internationale mediabedrijven hoofdbrekens bezorgt. Discovery, Time Warner, Disney, en Modern Times Group zijn echter slechts enkele van de mediaconglomeraten die van Britse licenties gebruik maken om programma’s in de EU te kunnen uitzenden. LEES VERDER »

154 views
Nieuws
Qatar lijdt onder sancties al 38,4 miljard dollar verbruikt

Qatar lijdt onder sancties: al 38,4 miljard dollar verbruikt

Het is alweer drie maanden geleden dat Qatar economische en politieke sancties opgelegd kreeg van andere Arabische landen. Het effect daarvan is duidelijk te merken in het land. Qatar lijdt onder de sancties en heeft, om de financiële klap op te kunnen vangen, 38,5 miljard dollar van haar nationale reserves verbruikt in de maanden juni en juli. LEES VERDER »

305 views
Nieuws
Burberry-is-positief-over-de-toekomst-na-de-Brexit.jpg

Burberry is positief over de toekomst na de Brexit

Hoewel de meningen over de Brexit verdeeld zijn, is er in ieder geval één bedrijf positief over de toekomst van het Verenigd Koninkrijk: dat is Burberry (LSE: BRBY). Het Britse modemerk noemt de potentie van de opsplitsing ‘enorm groot’. Toch maakt de voormalige CEO van Burberry, Christopher Bailey, nog een kanttekening over het anti-migratiebeleid dat de Brexit misschien voor het Verenigd Koninkrijk in petto heeft. LEES VERDER »

228 views
Nieuws
De-geschiedenis-van-Amazon

Tom Lassing van Beursbox in ,

De geschiedenis van Amazon 

Ik pak dit bedrijf er even bij, omdat steeds vaker de vergelijking internet bubbel en crypto mania wordt gemaakt. Als we kunnen leren van de geschiedenis, dan moeten we die geschiedenis natuurlijk wel kennen. Ik was er bij toen Amazon begon en toen de strategie van Bezos helder gemaakt werd. LEES VERDER »

722 views
Nieuws
Dit-zijn-de-belangrijkste-plannen-van-Juncker-voor-de-EU

Dit zijn de belangrijkste plannen van Juncker voor de EU

Jean-Claude Juncker heeft grote plannen voor de Eurozone en de Europese Unie, zo blijkt uit de hervormingsplannen die de voorzitter van de Europese Commissie deze week gepresenteerd heeft. Juncker is vol vertrouwen over de toekomst van de Unie en vindt het tijd om de landen dichter bij elkaar te brengen. Tijdens de State of the Union, de jaarlijkse ‘troonrede’ van de voorzitter van de Europese Commissie, liet Juncker vallen dat hij bijvoorbeeld alle landen die aan de EU deelnemen, de euro als valuta wil laten overnemen. Hieronder vindt u de belangrijkste punten uit de toespraak van Juncker. LEES VERDER »

340 views
Nieuws
May-belt-Trump-vanwege-problemen-tussen-Boeing-en-Bombardier

May belt Trump vanwege problemen tussen Boeing en Bombardier

De Britse premier Theresa May heeft getelefoneerd met de Amerikaanse president Donald Trump na dreigementen aan het adres van het Canadese Bombardier, dat haar fabriek in het Noord-Ierse Belfast heeft. In 2016 heeft het Canadese bedrijf Bombardier van het Amerikaanse luchtvaartbedrijf Delta een opdracht gekregen om 125 passagiersvliegtuigen uit de zogenaamde CSeries te leveren. De vleugels van deze vliegtuigen worden geproduceerd in de fabriek die Bombardier in Belfast heeft. LEES VERDER »

594 views
Nieuws
China-wil-benzine--en-dieselauto’s-volledig-verbieden

China wil benzine- en dieselauto’s volledig verbieden

China wil in de toekomst de verkoop van diesel en benzine auto’s verbieden. Daarmee hoopt het land haar automarkt, die de grootste afzetmarkt van de wereld vormt, schoner en milieuvriendelijker te maken. De staatssecretaris van Industrie, Xin Guobin, heeft namens de Chinese regering laten weten dat het met een onderzoek is gestart naar de mogelijkheden om de auto’s te verbannen. LEES VERDER »

978 views