Internationaal

Recente artikelen van Internationaal

Nieuws
CEO-Goldman-Sachs-wil-Duitse-divisie-vergroten

CEO Goldman Sachs wil Duitse divisie vergroten

Interessant nieuws voor Frankfurt: het lijkt erop dat de CEO van Goldman Sachs, Lloyd Blankfein, steeds meer interesse voor de stad begint te ontwikkelen. Blankfein twitterde positief over zijn bezoek aan de Duitse stad en liet daarbij doorschemeren dat hij ‘veel meer tijd in Frankfurt gaat doorbrengen’. Analisten zien daar de boodschap in dat de Europese divisie van het Amerikaanse Goldman Sachs weleens voor Frankfurt als belangrijkste thuisbasis kan gaan kiezen, om daarmee de gevolgen van de Brexit te kunnen ontlopen.

LEES VERDER »

229 views
Nieuws
Economen-waarschuwen-voor-instorting-NAFTA

Hans de Groot van Beleggersplaats in

Economen waarschuwen voor instorting NAFTA

Economen van Bloomberg Intelligence en Moody’s Analytics hebben de economische gevolgen onderzocht van het uiteenvallen van NAFTA. Het handelsakkoord tussen Mexico, VS, en Canada staat op losse schroeven sinds Trump dreigt er uit te stappen. Dat lijkt nog ver weg, maar de drie landen zijn nu bezig met een heronderhandeling ervan, en mede dankzij de Amerikaanse president lopen de spanningen op. Wanneer de onderhandelingen verkeerd aflopen, verwachten de experts dat de Noord-Amerikaanse economie significante schade zal ondervinden, maar niet volledig zal ontsporen. Mexico zal bovendien het grootste slachtoffer zijn.

LEES VERDER »

425 views
Nieuws
Wat-staat-de-Chinese-economie-te-wachten-

* in ,

Wat staat de Chinese economie te wachten?

Het is een bijzondere week voor China: deze week komen de belangrijkste leiders van de Communistische Partij samen voor een nationaal congres. Dat congres vindt maar tweemaal in het decennium plaats en wordt dan ook als een piek in de Chinese politieke kalender gezien. Voor Xi Jinping, de huidige president van het land, is de bijeenkomst ook belangrijk: het is een kans zijn toch al sterke greep op de overheid en economie van China nog verder te verstevigen. LEES VERDER »

478 views
Nieuws
wijnprijzen zullen snel stijgen

Hans de Groot van Beleggersplaats in

wijnprijzen zullen snel stijgen

Wijnliefhebbers zullen dit niet gaan waarderen, maar de wereld gaat in 2018 toch echt met een wijntekort te maken hebben. Dat komt door een zeer teleurstellende oogst in de belangrijkste wijnlanden. Zowel Spanje, Italië als Frankrijk – die gezamenlijk zo ongeveer de helft van de wijn produceren die wereldwijd gedronken wordt – bereiden zich al voor op de slechtste oogst die de landen in jaren hebben meegemaakt. Dat werd vooral door extreme weersomstandigheden veroorzaakt, die de druiven beschadigd hebben. LEES VERDER »

625 views
Nieuws
Is de Amerikaanse staatsschuld gedaald sinds Trump president is

Hans de Groot van Beleggersplaats in

Is de Amerikaanse staatsschuld gedaald sinds Trump president is?

Afgelopen woensdag liet de Amerikaanse president Donald Trump zich interviewen door Fox News. De president heeft daar een aantal opmerkelijke uitspraken over de Amerikaanse staatsschuld gedaan. Trump stelde dat de Verenigde Staten een staatsschuld van 20 biljoen dollar had en dat er de afgelopen acht jaar meer geleend is dan ooit. Volgens Trump heeft het land in die periode meer dan 10 biljoen dollar geleend. LEES VERDER »

987 views
Nieuws
NAFTA--Trump-wil-bilaterale-afspraken-met-Canada

NAFTA: Trump wil bilaterale afspraken met Canada

President Trump heeft duidelijke woorden gesproken over de toekomst van de NAFTA: als de hervormingen van het huidige handelsverdrag mislukken, wil hij graag samen met Canada een nieuw handelsverdrag opzetten. Daar wil hij Mexico dan buiten laten. De huidige vorm van de NAFTA moet volgens de huidige president sowieso op de schop: als de onderhandelingen tussen Mexico, Canada en de Verenigde Staten dus nergens op uitlopen, zegt de president zijn deelname aan het verdrag op. LEES VERDER »

226 views
Nieuws
IMF-heeft-weinig-vertrouwen-in-Trump

IMF heeft weinig vertrouwen in Trump

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) is optimistisch over de wereldeconomie. De instantie verwacht dat deze in 2017 en 2018 respectievelijk 3,6% en 3,7% zal groeien. Dat is in beide gevallen 0,1 procentpunt hoger dan in haar vorige prognose. Dat is bovenal te danken aan de eurozone, Japan, Canada, Rusland, China, Brazilië, en Sub-Saharaans Afrika. De VS blijft echter achter. Het IMF verwacht dat haar bbp dit en komend jaar respectievelijk 2,2% en 2,3% zal groeien. Dat is een bijstelling naar beneden in vergelijking met de prognose die het in april opstelde. LEES VERDER »

393 views
Nieuws
Deze-banken-en-bedrijven-verlaten-Catalonië-vanwege-het-onafhankelijkheidsconflict

Deze banken en bedrijven verlaten Catalonië vanwege het onafhankelijkheidsconflict

Het conflict tussen Spanje en Catalonië heeft ervoor gezorgd dat veel grote bedrijven en banken overwegen of ze wel in Catalonië willen blijven. Sommige ondernemingen kiezen er nu al voor hun hoofdkantoren snel naar andere delen van het land te verhuizen. De heftige onafhankelijkheidsdrang van Catalonië mond inmiddels uit tot een heftige politieke crisis. LEES VERDER »

505 views