Internationaal

Recente artikelen van Internationaal

Nieuws
Kredietbeoordelaar is positief over toekomst India

Kredietbeoordelaar is positief over toekomst India

De bekende kredietbeoordelaar Moody’s heeft India een opvallend positieve beoordeling gegeven. De maatschappij denkt dat de economische aanpak van de minister-president van India, Narendra Modi, het land veel goeds zal brengen. Moody’s heeft daarom de kredietbeoordeling van India voor het eerst in 10 jaar omhoog gebracht en liet daarbij weten vertrouwen te hebben in de nieuwe koers die het land vaart. Dat is opvallend omdat de economische en institutionele hervormingen van de Indiase overheid ervoor gezorgd hebben dat de economische groei van het land dit jaar flink is gekrompen. LEES VERDER »

11 views
Nieuws
CEO Alibaba daalt op lijst rijkste mensen in China

CEO Alibaba daalt op lijst rijkste mensen in China

Jack Ma, de CEO van de Chinese e-commercegigant Alibaba, is verrassend genoeg gedaald op de lijst van Forbes met rijkste mensen van China. Het overzicht van wordt jaarlijks samengesteld. Ma daalde slechts een positie op de lijst, ondanks het feit dat zijn totale vermogen dit jaar met meer dan een derde naar 38,6 miljard dollar gestegen is. Op de tweede plek is Pony Ma te vinden: de eigenaar van Tencent is officieel de rijkste ‘tech-miljardair’ van het land. LEES VERDER »

585 views
Nieuws
Rusland schiet Venezuela te hulp

Hans de Groot van Beleggersplaats in

Rusland schiet Venezuela te hulp

Venezuela mag er tien jaar over doen om een schuld van 3,15 miljard dollar aan Rusland uit te betalen, en hoeft in de eerste zes jaar slechts ‘minimale’ betalingen te verrichten. Dit nieuws, dat Moskou donderdag bekendmaakte, past volgens sommige experts bij de plannen van Poetin om zijn land invloed te laten verkrijgen in Zuid-Amerika. Het is echter nog maar de vraag hoe lang zijn Venezolaanse bondgenoot, president Maduro, aan de macht blijft. LEES VERDER »

288 views
Nieuws
Kunstmatige intelligentie verovert luxe-industrie

Kunstmatige intelligentie verovert luxe-industrie

Steeds meer retailers profiteren van technologische vooruitgang voortgebracht door bedrijven als Facebook, Google en Amazon. Producten als Alexa en Google Assistant hebben interactie gebaseerd op kunstmatige intelligentie (AI) genormaliseerd en bedrijven geïnspireerd om gebruik te maken van AI-technologie om te communiceren met hun consumenten. Daarvoor gebruiken ze tot nu toe vooral de diensten van de techgiganten, zoals WhatsApp, WeChat en Telegram, maar zeker in de luxe-industrie ontwikkelen steeds meer ondernemingen hun eigen ‘chatbots’. LEES VERDER »

267 views
Nieuws
Venezuela officieel failliet verklaard

Hans de Groot van Beleggersplaats in

Venezuela officieel failliet verklaard

Venezuela moest een maand geleden haar obligatiehouders uitbetalen. Dat gebeurde niet, waarna het 30 dagen uitstel kreeg. Maandag was de nieuwe deadline maar het land kon wederom niet aan verplichting voldoen om 200 miljoen dollar aan rente uit te betalen. Daarop besloten kredietbeoordelaars als S&P Global Ratings, Moody’s en Fitch Ratings het land officieel failliet te verklaren. Het was een kwestie van tijd voordat Venezuela dit lot zou treffen, maar dat maakt de potentiële gevolgen ervan niet minder ernstig. LEES VERDER »

519 views
Nieuws
Hoe Mugabe de rijkste economie van Afrika liet instorten

Hoe Mugabe de rijkste economie van Afrika liet instorten

Het is nu haast niet voor te stellen maar eens was Zimbabwe een van de rijkste en meest welvarende landen van Afrika. Het land heeft echter flink te lijden onder mismanagement, voedseltekorten en grootschalige corruptie van de Zimbabwaanse overheid. De problemen in het land hebben nu ertoe geleid dat het leger de macht heeft overgenomen: de president van Zimbabwe, de 93-jarige Robert Mugabe, is onder huisarrest geplaatst. De president heeft het land voor bijna vier decennia geleid en is daarom volgens veel tegenstanders verantwoordelijk voor de rampzalige situatie in Zimbabwe. Dit gebeurde de afgelopen 40 jaar met de Zimbabwaanse economie: LEES VERDER »

611 views
Nieuws
Europese bedrijfsleiders zetten May onder druk over Brexit

Europese bedrijfsleiders zetten May onder druk over Brexit

Verschillende Europese en Britse zaken- en bedrijfsleiders hebben een beroep op Theresa May gedaan om met de onderhandelingen rekening te houden met de bedrijfswerelden. Afgelopen maandag hadden woordvoerders van verschillende organisaties zoals het CBI en BusinessEurope een ontmoeting met de premier van het Verenigd Koninkrijk. Tijdens die ontmoetingen hebben zij hun zorgen geuit over de onzekere toekomst van de Brexit. LEES VERDER »

333 views
Nieuws
Bloomberg: ‘Londen blijft financieel metropool Europa’

Bloomberg: ‘Londen blijft financieel metropool Europa’

Michael Bloomberg, de bekende zakenman en voormalige burgemeester van New York City, gelooft dat Londen ook na de Brexit een positieve toekomst tegemoet gaat en een financiële hoofdstad op continentaal en globaal niveau zal blijven. In een interview met de BBC zei de zakenman dat het vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de EU waarschijnlijk ervoor zal zorgen dat de Britse hoofdstad zich minder snel zal ontwikkelen. Toch denkt hij niet dat er een andere Europese stad zal opkomen om Londen van de troon te stoten als financieel metropool van Europa. LEES VERDER »

356 views