Internationaal

Recente artikelen van Internationaal

Nieuws
Kim Jong-Un

Koreaanse vrede goed voor Amerikaanse zaken

Nu Trump heeft toegezegd de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-Un te zullen ontmoeten gaan bij sommigen de gedachten al richting 1989 en de val van de Berlijnse Muur. Zo ver is het nog zeker niet, maar voor het eerst in lange tijd is er een serieuze kans om stappen te zetten LEES VERDER »

97 views
Nieuws
trump

Brecht Arnaert van Macro Trends in

The Art of the Deal

Toen Donald Trump aankondigde voortaan 25% op de import van staal en 10% op de import van  aluminium te heffen, schoot het linkse journaille zoals gewoonlijk weer in een anti- Trumpiaanse kramp. Protectionisme! Een nieuwe handelsoorlog! Het leek wel het einde van de LEES VERDER »

143 views
Nieuws
Dodd-Frank

Banken nemen slachtofferrol aan

De Amerikaanse Senaat stemde woensdag in met veranderingen in de ‘Dodd-Frank’ wet, waarmee een eerste stap is gezet richting minder regelgeving op Wall Street. De wet werd in nasleep van de financiële crisis in 2008 aangenomen om meer controle over het bankwezen te LEES VERDER »

98 views
Nieuws
Larry Kudlow

Trump vindt nieuwe economische topadviseur

Nadat Gary Cohn vorige week vertrok, moest Donald Trump een nieuwe economische topadviseur aanstellen. Dat is de conservatieve economisch analist Larry Kudlow geworden. Dat is een enigszins opvallende keus. Net als zijn voorganger, die vertrok omdat hij zich tegen door de president gewilde importtarieven keerde, is Kudlow een overtuigd voorstander van vrije handel. Dat is LEES VERDER »

113 views
Nieuws
Sergei Skripal

Welke sancties kan het Verenigd Koninkrijk opleggen aan Rusland ?

De spanningen tussen het Verenigd Koninkrijk en Rusland lopen hoog op, nadat bekend geworden is dat de moordaanslag van de voormalige Russische dubbelagent Sergei Skripal en zijn dochter is gepleegd Russisch zenuwgas. De Britse premier, Theresa May, zei afgelopen maandag dat de Britse overheid de gebeurtenis als een aanval op het Verenigd Koninkrijk zal zien als de Russische LEES VERDER »

673 views
Nieuws
Xi Jinping

Is meer macht voor Xi Jinping goed of slecht voor de Chinese economie?

Het Nationale Volkscongres in China zal naar alle waarschijnlijkheid komende zondag een grondwet wijzigen, waarin beschreven staat dat een president maar een beperkt aantal termijnen mag dienen. Slechts twee parlementsleden van het Volkscongres stemden van de week tegen dit voorstel. Als de grondwet aangepast wordt, betekent het in principe dat de huidige president, Xi LEES VERDER »

717 views
Nieuws
Wall Street

Sterk banenrapport verrast Wall Street

Wall Street kon wel een oppepper gebruiken nadat Donald Trump donderdag bekendmaakte dat hij toch echt importtarieven gaat invoeren. Het goede nieuws kwam sneller dan verwacht. Het nieuwste banenrapport van het Amerikaanse ministerie van Arbeid toonde dat er in februari 313.000 werkplekken zijn bijgekomen in de VS, de grootste toename sinds juli 2016. Daarmee werden LEES VERDER »

314 views
Nieuws
Ryanair, Michael O’Leary

CEO Ryanair: Brexit-paniek zal over zes maanden toeslaan

De CEO van Ryanair, Michael O’Leary, voorspelt dat de paniek over de Brexit over precies zes maanden zal toeslaan. De CEO van de Britse vliegtuigmaatschappij zegt dat de Britse bevolking dan pas de consequenties van hun keuze zal gaan inzien, omdat de Britten over zes maanden massaal zullen ontdekken dat de vluchten voor de zomervakantie in 2019 geannuleerd kunnen worden. LEES VERDER »

1246 views