Beursnieuws

Recente artikelen van Beursnieuws

Nieuws
japaneseface

Jos Stellendam van beleggersplaats in

Bruns: ‘Japanse aandelenmarkt biedt veel kansen’

Vond eerder een aantal analisten dat de Japanse economie in 2018 minder hard zal groeien, ziet de succesvolle Duitse fondsmanager en investeerder Christof Bruns nog verschillende kansen op de markt in Japan. Dat liet Bruns weten in een interview met de Frankfurter Allgemeine Zeitung. LEES VERDER »

17 views
Nieuws
crypto image

Jos Stellendam van beleggersplaats in

IMF: ‘we willen cryptovaluta zo snel mogelijk aan banden leggen’

Christine Lagarde, de directeur van het Internationaal Monetair Fonds, zegt dat het slechts een kwestie van tijd is voordat de cryptovaluta ook gereguleerd zullen worden door de overheid. ‘Het is onontkoombaar,’ zei Lagarde in een interview met CNN. LEES VERDER »

509 views
Nieuws
jim rogers

Hans de Groot van Beleggersplaats in

Jim Rogers: ‘we stevenen op een beurscrash af’

Jim Rogers, de beroemde Amerikaanse investeerder, is alweer 75 jaar oud en heeft dus al aardig wat positieve én negatieve ontwikkelingen op de beurzen meegemaakt. Toch gelooft de investeerder dat de ergste beurscrash van zijn leven nog moet komen. LEES VERDER »

1149 views
Nieuws
sustain

Groene revolutie in fastfood

Dunkin’ Donuts (Nasdaq: DNKN) maakte deze week bekend vanaf dit voorjaar foam bekers te weren uit haar wereldwijde bevoorradingsketens. Haar klanten zullen voortaan koffie drinken uit papieren, recyclebare bekers, gecertificeerd door de Sustainable Forestry Initative Standard. LEES VERDER »

462 views
Nieuws
boing

Hans de Groot van Beleggersplaats in

Boeing heeft grootse plannen

The Wall Street Journal liet donderdag weten dat Boeing (NYSE: BA) gesprekken heeft gevoerd voor een overname van Woodward (Nasdaq: WWD), een producent van vliegtuigonderdelen. De onderhandelingen bevinden zich nog in de openingsfase, er is nog lang geen overeenkomst. LEES VERDER »

396 views
Nieuws
american influcen

Jos Stellendam van beleggersplaats in

Waarom wordt de Aziatische markt zo beïnvloed door Wall Street?

De sell-off van aandelen in de Verenigde Staten hebben voor een flinke klap gezorgd op de Aziatische beurzen. Zo daalde de Nikkei 225, de belangrijkste beurs van Japan, vrijdag met ongeveer 5 procent. LEES VERDER »

545 views
Nieuws
stocks first

Hans de Groot van Beleggersplaats in

Waarom je nu prima in aandelen kunt investeren

De globale financiële markten hebben een paar roerige dagen achter de rug. De beurskoers op Wall Street is flink gekelderd en dat heeft niet alleen in de Verenigde Staten, maar ook in Europa en Azië een shock teweeggebracht. LEES VERDER »

1491 views
Nieuws
teslaaaa

Nog veel vragen rond Tesla

Met zijn SpaceX lanceerde Elon Musk woensdag de meest krachtige raket op aarde. Hoewel de wereld hier aandachtig naar keek, hebben investeerders meer interesse in die andere onderneming van de ambitieuze zakenman. Tesla (Nadaq: TSLA) presenteerde woensdag kwartaalcijfers die tonen dat het nog steeds niet winstgevend is. LEES VERDER »

343 views