Beursnieuws

Recente artikelen van Beursnieuws

Nieuws
Saoedi-Aramco-bereidt-zich-voor-op-grootste-beursintroductie-ooit

Saoedi Aramco bereidt zich voor op grootste beursintroductie ooit

De grootste olieproducent ter wereld, Saoedi Aramco, is nog steeds van plan om zichzelf volgend jaar op de beurs te introduceren. Dat zegt de CEO van Aramco, Amin Nasser, tegen CNN tijdens het World Economic Forum in Davos. ‘We zijn nog steeds onze mogelijkheden aan het uitzoeken om de onderneming in 2018 naar de beurs te brengen. LEES VERDER »

174 views
Nieuws
Puerto-Rico-wil-economie-hervormen

* in ,

Puerto Rico wil economie hervormen

Puerto Rico wil gebruik maken van tech ondernemerschap om haar economie een zet in de goede richting te geven. Puerto Rico heeft in de afgelopen 10 jaar ruim 70 miljard dollar aan schulden gemaakt. Tegelijkertijd kreeg het te maken met een exodus van bedrijven en talent. LEES VERDER »

174 views
Nieuws
Mode-industrie-leeft-in-onzekerheid

Mode-industrie leeft in onzekerheid

Kledingproducenten wereldwijd hielden maandag hun adem in toen Bernard Arnaud de Trump Tower betrad. Arnaud is CEO van LVMH, het Franse mode-imperium dat onder meer Louis Vuitton, Fendi en Dior bezit. Hij is daarmee een van de belangrijkste namen in een industrie dat erg veel te verliezen heeft onder Trump. LEES VERDER »

328 views
Nieuws
Beleggers met uithoudingsvermogen worden beloond!

Jos Stellendam van beleggersplaats in

Beleggers met uithoudingsvermogen worden beloond!

Elke belegger is wel bekend met deze impuls: zodra de beurskoersen dalen, wilt u snel uw aandelen verkopen. Dat is een logische reactie. Toch kan deze vorm van overhaast handelen juist meer geld kosten dan wanneer u de aandelen in uw portefeuille houdt. Wie uithoudingsvermogen en geduld toont op de financiële markt, zal daar uiteindelijk de vruchten van plukken. LEES VERDER »

870 views
Nieuws
Dit-worden-de-grootste-risico’s-in-2017

Hans de Groot van Beleggersplaats in

Dit worden de grootste risico’s in 2017

Als je dacht dat 2016 een zwaar jaar was, bereid je dan maar voor op 2017: de kans bestaat dat de politieke en economische situatie nog een stuk lastiger gaat worden. De WEF, Eurasia Group en Control Risks hebben een analyse gemaakt van de grootste risico’s waar beleggers en aandeelhouders in 2017 mee te maken kunnen krijgen. Deze risico’s kunnen de nodige invloed hebben op de beurskoersen. LEES VERDER »

3480 views
Nieuws
DNA-onderzoeken-als-investeringskans

* in ,

DNA-onderzoeken als investeringskans?

Wist u dat veel medicatie alleen nog te verkrijgen is als er een zogeheten ‘gentest’ of DNA-onderzoek bij geleverd wordt? Daarmee kunnen de bijwerkingen van de medicatie onderzocht en voorkomen worden. Nieuwe medicatie tegen bijvoorbeeld kanker worden tegenwoordig bijna alleen nog maar met een DNA-onderzoek ontwikkeld. LEES VERDER »

516 views
Nieuws
mcdonalds-verkoopt-chinese-filialen-aan-citic-en-carlyle

McDonald’s verkoopt Chinese filialen aan Citic en Carlyle

McDonald’s zet haar nieuwe strategie voor haar afzetmarkt in China door: het fastfoodketen heeft daar haar filialen als franchiseondernemingen verkocht, waardoor het bedrijf miljarden dollars verdiend heeft. LEES VERDER »

234 views
Nieuws
yahoo-ondergaat-mogelijk-naamswijziging

Hans de Groot van Beleggersplaats in

Yahoo ondergaat mogelijk naamswijziging

Yahoo maakte maandag bekend dat het haar naam in Altaba gaat veranderen, wanneer de verkoop van haar internetafdeling aan Verizon rond is. Het bedrijf zal in dat geval ook het directieteam terugbrengen tot een team van vijf personen, waarin geen plek is voor huidige CEO Marissa Meyer en medeoprichter David Filo. LEES VERDER »

158 views