Beursnieuws

Recente artikelen van Beursnieuws

Nieuws
Beursgang-Varta-is-een-groot-succes

Xavier Boutinge van beleggersplaats in

Beursgang Varta is een groot succes

De Duitse batterijproducent Varta AG is deze donderdag naar de beurs gebracht. Het debuut van het bedrijf is een groot succes. De koers van het nieuwe aandeel bereikte een niveau van 24,25 euro per aandeel. Dat is een toename van bijna 40 procent, vergeleken met de uitgaveprijs van het aandeel. Die namelijk 17,50 euro. De populariteit van de aandelen van Varta was geen grote verrassing.

LEES VERDER »

425 views
Nieuws
Angst voor een krach groeit, wat te doen

Angst voor een krach groeit, wat te doen?

Toen de internet bubbel klapte in 2000, dook de Nasdaq op een paar maanden van 5.132 punten naar 1.470. Van veel populaire aandelen bleef nog maar weinig over. Zo verloor Cisco maar liefst 86% van zijn marktwaarde en Amazon daalde met 90% van $107 naar nog slechts $7. Dergelijke verliezen laten weinig heel van menig beleggingsportefeuille en in 2008 gebeurde het nog eens. Van een gemiddeld Amerikaans aandeel ging 38% aan waarde af en de S&P500 verloor in maart 2009 50%. Waarom deze beurstrauma’s oprakelen zul je denken? LEES VERDER »

1728 views
Nieuws
Beursintroductie Saudi Aramco nog steeds in 2018 gepland

Beursintroductie Saudi Aramco nog steeds in 2018 gepland

Goed nieuws voor Saoedi-Arabië: de geplande IPO van Saudi Aramco loopt nog steeds op rolletjes. Dat bleek uit een verslag van het bedrijf. Er waren eerder geruchten dat Saudi Aramco de beursintroductie wilde uitstellen, maar de oliegigant heeft dat nu ontkracht. Een woordvoerder van Saudi Aramco stelde dat het gerucht ‘volledig speculatief’ is en dat Saudi Aramco ‘nu onderzoek doet naar de beurzen waarop haar aandelen verkocht kunnen worden’. LEES VERDER »

176 views
Nieuws
Onzekerheid-Spaanse-beurzen-houdt-aan

Jos Stellendam van beleggersplaats in

Onzekerheid Spaanse beurzen houdt aan

De Spaanse beurzen begonnen vorige maandag met grote verliezen, die aan het einde van de week enigszins werden goedgemaakt. Het werd toen immers duidelijk dat het momentum van de Catalaanse separatisten iets afnam. Dat bleek ook dit weekend, toen 350.000 Catalanen in Barcelona demonstreerden voor een verenigd Spanje. Toch zou het zomaar kunnen dat de Catalaanse regering deze week nog de onafhankelijkheid uitroept. Experts waarschuwen dan ook dat dit niet het moment is om in Spaanse aandelen te investeren. LEES VERDER »

200 views
Nieuws
Regering-Trump-wil-meer-beursnoteringen

Regering-Trump wil meer beursnoteringen

Het verhogen van het aantal beursgenoteerde bedrijven lijkt een belangrijk punt te zijn van het deregulatie beleid van Donald Trump. Dat bleek wel toen het ministerie van Financiën vrijdag een dik rapport uitbracht dat de financiële regelgeving in de VS onder de loep nam. Daarin wordt onder meer bezorgd gesproken over het dalende aantal beursnoteringen in het land. LEES VERDER »

263 views
Nieuws
Uber-wil-in-2019-naar-de-beurs

Uber wil in 2019 naar de beurs

Uber zette dinsdag een grote stap naar de toekomst. Het bestuur maakte maatregelen bekend die moeten leiden tot een beursgang in september 2019. Zo werd het aantal bestuursleden verhoogd van 11 naar 17. Twee van hen zullen vertegenwoordigers van Softbank zijn. Het Japanse conglomeraat van Masayoshi Son heeft al in veel Amerikaanse techbedrijven geïnvesteerd, kan nu ook Uber toevoegen aan haar portfolio. LEES VERDER »

132 views
Nieuws
Hypoport-AG--een-‘eenhoorn’-op-de-beurs-van-Frankfurt

Hypoport AG: een ‘eenhoorn’ op de beurs van Frankfurt

Op de beurs in Frankfurt worden ondernemingen die minstens een miljard dollar waard zijn als ‘eenhoorns’ bestempeld. De Berlijnse onderneming Hypoport AG (Xetra: DU302153) dat zich specialiseert in financiële technologie, is daar een van. Toch kennen slechts weinig beleggers het bedrijf. LEES VERDER »

453 views
Nieuws
Angry-Birds-levert-1-miljard-dollar-op

Angry Birds levert 1 miljard dollar op

Rovio, de Finse maker van Angry Birds, maakte eerder deze maand bekend een beursgang voor te bereiden. Het liet weten een IPO-prijs tussen de 10,25 euro en 11,50 euro per aandeel te verwachten. Donderdag maakte het bedrijf bekend dat de vraag naar haar aandelen het aanbod ver oversteeg, waardoor het haar debuut op de Nasdaq Helsinki kan maken tegen een prijs van 11,50 euro per aandeel. Dat komt neer op een marktwaarde van 896 miljoen euro, ofwel 1 miljard dollar. LEES VERDER »

240 views