Beursnieuws

Recente artikelen van Beursnieuws

Nieuws
Onzekerheid over fusie tussen London Stock Exchange en Deutsche Börse

Jos Stellendam van beleggersplaats in

Onzekerheid over fusie tussen London Stock Exchange en Deutsche Börse

De toekomst van de grote fusie van Europese aandelenbeurzen begint met de dag onzekerder te worden. Al meer dan een jaar zijn de London Stock Exchange en de Deutsche Börse met elkaar in gesprek over de fusie. Helaas heeft de Londense beursgroep afgelopen zondag aangegeven dat de deal in de problemen zit dankzij de Europese regelgeving. LEES VERDER »

237 views
Nieuws
_pic-web

Jos Stellendam van beleggersplaats in

Trump bepaalt ook beurskoers in Tokyo

De Trump-rally is in Japan zo ongeveer voorbij, maar de Japanse investeerders blijven Trump nauwlettend in de gaten houden. Al het commentaar en het gedrag van de Amerikaanse president wordt uitgebreid bestudeerd en gebruikt als inspiratie voor hun aandelenstrategie. Er is namelijk eerder gebleken dat Trump een directe in indirecte invloed op de Japanse beurs heeft. De Nikkei-Index heeft in de eerste weken na de presidentsverkiezingen een recordhoogte bereikt. LEES VERDER »

330 views
Nieuws
Canada Goose wil naar de beurs

Hans de Groot van Beleggersplaats in

Canada Goose wil naar de beurs

Canada Goose liet deze week weten dat het onder de ticker GOOS haar aandelen wil laten verhandelen op zowel de New York Stock Exchange als de Toronto Stock Exchange. Het familiebedrijf uit Toronto verkoopt al sinds 1957 luxe parka jassen die soms voor wel 1000 dollar de deur uit gaan. LEES VERDER »

296 views
Nieuws
Snap-waardeert-zich-op-22-miljard-dollar

Snap waardeert zich op 22 miljard dollar

Snap, de eigenaar van Snapchat, heeft eindelijk wat meer informatie bekendgemaakt over haar IPO. Tijdens de door Morgan Stanley begeleide beursgang zal het haar aandelen aanbieden voor een waarde tussen de 14 dollar en 16 dollar. In dat laatste geval zal haar totale marktwaarde 22 miljard dollar bedragen. Dat zou de grootste Amerikaanse tech IPO sinds 2012 betekenen. Destijds werd Facebook tijdens haar beursdebuut gewaardeerd op 104 miljard dollar.

LEES VERDER »

241 views
Nieuws
Bullmarkt-zeker-nog-niet-ten-einde

Bullmarkt zeker nog niet ten einde

De politiek speelde nog nooit zo’n grote rol op de Amerikaanse aandelenbeurs. Het regende dan ook weer records op Wall Street de afgelopen week en nog wel op alle drie de indexen. Sinds dit jaar staat de S&P500 alweer 5% hoger. De beurzen blijven maar enthousiast over President Trump en Wall Street kijkt reikhalzend uit naar de aangekondigde belastingplannen van de regering Trump. Heel Corporate Amerika gaat uit van een verlaging van de vennootschapsbelasting, wat de winstgevendheid van Amerikaanse bedrijven flink zal vergroten. LEES VERDER »

1531 views
Nieuws
Deze-kleine-bank-gaat-de-grootste-IPO-ooit-begeleiden

Hans de Groot van Beleggersplaats in

Deze kleine bank gaat de grootste IPO ooit begeleiden

De Amerikaanse investeringsbank Moelis & Company zou zomaar een hele grote speler op de IPO-markt kunnen worden. De kans bestaat dat u nog nooit van deze bank gehoord hebt. Het is immers geen JPMorgan of andere grote partij die normaal ingeschakeld worden om grote beursintroducties of acquisities te mogen begeleiden. Toch heeft Moelis een zeer bijzondere kans gekregen waarmee de bank ineens een heel grote naam op Wall Street kan worden.

LEES VERDER »

564 views
Nieuws
moneygram

Hans de Groot van Beleggersplaats in

Overname MoneyGram ondermijnt plannen Trump

De grote geldtransactieservice MoneyGram wordt overgenomen door een van de grootste Chinese financiële serviceverleners. MoneyGram is een van de leidende bedrijven in de V.S. op het gebied van financiële dienstverlening. De onderneming helpt mensen in de Verenigde Staten om geld te sturen naar Mexico en andere landen. LEES VERDER »

486 views
Nieuws
mdax

Jos Stellendam van beleggersplaats in

De Duitse DAX wordt gedomineerd door buitenlandse investeerders

Heeft u weleens aandacht besteed aan de DAX Index? Deze Duitse beurs, die zich in Frankfurt bevindt, representeert verschillende aandelen die zeker uw tijd en geld waard zijn. Daarom wordt de Frankfurtse beurs niet alleen door Duitse beleggers nauwlettend in de gaten gehouden, maar bevinden er zich ook verrassend veel buitenlandse investeerders op de DAX. LEES VERDER »

486 views