Beursnieuws

Recente artikelen van Beursnieuws

Nieuws
Drie-Engelse-aandelentips

Drie Engelse aandelentips

De Brexit en de zwakke koers van de pond nodigen niet echt uit om uitgebreid in het Verenigd Koninkrijk te investeren. Maar wie daar wel de moed voor vindt, kan nog interessante kansen tegenkomen. Voor Europese aandeelhouders die handelen in aandelen uit het Verenigd Koninkrijk, is de koers van de pond natuurlijk van ontzettend groot belang. Die is sinds januari 2017 met 6 procent gedaald ten opzichte van de dollar. De negatieve ontwikkeling van de waarde van de pond heeft dan ook veel invloed op de aandelenmarkt. LEES VERDER »

24 views
Nieuws
Social-Capital-Hedosophia-nieuwste-SPAC-op-de-beurs.jpg

Social Capital Hedosophia nieuwste SPAC op de beurs

Afgelopen woensdag beleefde Social Capital Hedosophia (NYSE: IPOA.U) haar beursdebuut en maakte bekend dat het met haar IPO 600 miljoen dollar heeft opgehaald. Donderdag beleefde het vervolgens een succesvolle eerste beursdag door 3,5% te stijgen. Dat is een net, maar op het eerste gezicht weinig opvallend, beursdebuut.  LEES VERDER »

317 views
Nieuws
Wat-is-er-gaande-tussen-de-Londense-beurs-en-Saudi-Aramco.jpg

Jos Stellendam van beleggersplaats in

Wat is er gaande tussen de Londense beurs en Saudi Aramco?

In het eerste opzicht lijken de Londense beurs en het grootste oliebedrijf van Saoedi-Arabië, Saudi Aramco, niet zoveel met elkaar te maken te hebben. Toch bestaat de kans dat het oliebedrijf ervoor gaat kiezen haar langverwachte beursintroductie op de beurs in Londen te maken. Die beurs probeert er nu alles aan te doen om de keuze voor een beursgang in Londen zo aantrekkelijk mogelijk te maken. LEES VERDER »

304 views
Nieuws
IPO-Saudi-Aramco-gaat-door-ondanks-aanpassingen-‘Vision-2030’

Jos Stellendam van beleggersplaats in

IPO Saudi-Aramco gaat door ondanks aanpassingen ‘Vision 2030’

De plannen van Saoedi-Arabië om haar grootste oliebedrijf volgend jaar naar de beurs te brengen, zijn onveranderd gebleven. Dit ondanks het feit dat het land beleidsaanpassingen heeft gedaan waarmee ze haar economie grondig hoopt te veranderen. Dat blijkt uit een verklaring van de Saoedi-Arabische overheid. LEES VERDER »

174 views
Nieuws
Roku-gaat-naar-de-beurs

Roku gaat naar de beurs

Roku zette vrijdag een belangrijke stap richting een beursgang door een IPO  aan te vragen bij de SEC (Securities and Exchange Commission). Het bedrijf produceert goedkope mediaspelers waarmee consumenten eenvoudig content van streamingdiensten op hun televisie kunnen bekijken. Wanneer de beursgang, waarmee het bedrijf 100 miljoen dollar hoopt op te halen, een feit is, zullen haar aandelen op Nasdaq onder de ticker ROKU verhandeld worden. 

LEES VERDER »

266 views
Nieuws
Wall-Street-vreest-vertrek-Roy-Cohn

Hans de Groot van Beleggersplaats in

Wall Street vreest vertrek Roy Cohn

In zijn korte presidentschap heeft Donald Trump al veel belangrijke adviseurs en stafleden verloren, zoals Sean Spicer, Reince Priebus en Steve Bannon. Over het algemeen zorgde dat niet voor veel paniek op Wall Street. Na het vertrek van Bannon veerden de beurzen zelfs op Echter, als Roy Cohn besluit Trump te verlaten zal dat weldegelijk voor oproer zorgen op de aandelenmarkt. Cohn is de belangrijkste economisch adviseur van de president en wordt gezien als een stabiliserende factor in het Witte Huis.

LEES VERDER »

638 views
Nieuws
Opgeluchte-Argentijnse-beurzen-boeken-winst

Hans de Groot van Beleggersplaats in

Opgeluchte Argentijnse beurzen boeken winst

De voorverkiezingen voor het Argentijnse Senaat werden zondag gewonnen door de coalitie van president Mauricio Macri. In het gehele land kreeg deze 36% van de stemmen, een veel groter aantal dan op voorhand werd verwacht. De waarde van de peso ten opzichte van de dollar steeg hierdoor maandag 3,4%, de grootste eendaagse toename in 17 maanden. Tegelijkertijd boekte de Merval, de belangrijkste beursindex van het land, 3,6% winst en bereikte zo het hoogste punt in een maand. Vooral energie- en bankaandelen deden het goed met stijgingen tot 14%.

LEES VERDER »

224 views
Nieuws
Minder-boetes-voor-Wall-Street

Hans de Groot van Beleggersplaats in

Minder boetes voor Wall Street

Velen in de zakenwereld noemen 7 augustus 2007 als het officiële begin van de financiële crisis. BNP Paribas verbood investeerders destijds de toegang tot kapitaal in fondsen met subprime-hypotheken, omdat de ‘liquiditeit volledig verdampt’ was. Nu, tien jaar later, hebben Amerikaanse financiële instituties ruim 150 miljard dollar aan boetes betaald in verband met de kredietcrisis. In de eerste helft van dit jaar heeft Wall Street echter beduidend minder hoeven betalen dan in de eerste zes maanden van 2016.

LEES VERDER »

231 views