Beursnieuws

Recente artikelen van Beursnieuws

Nieuws
DWS

Jos Stellendam van beleggersplaats in

Deutsche Bank brengt DWS voor 1,8 miljard euro naar de beurs

De Duitse beurs bereidt zich voor op een grote beursgang. De Deutsche Bank wil 20 tot 25 procent van haar aandelen in de fondsmaatschappij DWS verkopen. Die verkoop zal de Deutsche Bank ongeveer 1,8 miljard euro opleveren. Het basisaanbod van de LEES VERDER »

699 views
Nieuws
A general view shows the Saudi Aramco oil facility in Dammam city, 450 kms east of the Saudi capital Riyadh, 23 November 2007. Sky-rocketing oil prices that are within striking distance of 100 dollars a barrel have flooded the coffers of the six Gulf Cooperation Council (GCC) members -- Bahrain, Kuwait, Oman, Qatar, Saudi Arabia and United Arab Emirates -- which supply one fifth of world demand. AFP PHOTO/HASSAN AMMAR (Photo credit should read HASSAN AMMAR/AFP/Getty Images)

Drie redenen waarom de IPO van Saudi Aramco in 2019 zal plaatsvinden

De financiële wereld kijkt al maanden reikhalzend uit naar de beursgang van Saudi Aramco. De IPO van het Saoedi-Arabische oliebedrijf zal namelijk de grootste aller tijden gaan worden. Verschillende zaakgelastigden hebben gezegd dat de beursgang dit jaar zal plaatsvinden. Toch LEES VERDER »

300 views
Nieuws
Saudi Aramco

Saudi Aramco heeft meer interesse in Londen dan New York City

De kans is groot dat de beurs in New York City een historische IPO moet gaan missen. Saudi Aramco, de Saoedi-Arabische oliegigant, is aan het onderzoeken waar de onderneming het beste haar beursgang kan laten plaatsvinden. Op dit moment hebben onder andere de beurs in Londen en New York City in de race. Maar een vooraanstaande minister heeft op donderdag na een bezoek aan LEES VERDER »

309 views
Nieuws
cigna

Hans de Groot van Beleggersplaats in

Consolidatiedrang Amerikaanse zorgsector houdt aan

Zorgverzekeraar Cigna (NYSE: CI) maakte donderdag bekend zorginkoper Express Scripts (Nasdaq: ESRX) over te nemen voor 67 miljard dollar. Het is het zoveelste teken dat Amerikaanse verzekeraars gedwongen zijn nieuwe manieren te vinden competitief te blijven. Ze zijn immers actief in het duurste zorgstelsel ter wereld, en moeten ook nog om zien te gaan met stijgende LEES VERDER »

334 views
Nieuws
2016-12-05 10:13:25 AMSTERDAM - De Amsterdmse beurs opent overtuigend met winst, na het Italiaans referendum en het vertrek van premier Matteo Renzi. ANP JERRY LAMPEN

IPO-droogte Nederland voorbij

Deze week hebben drie bedrijven, Alfen Beheer, NIBC Holding, en B&S Group bekendgemaakt dat ze een beursgang in Amsterdam voorbereiden. Eerder deze maand beleefde Dutch Star Companies One al haar beursdebuut. Dat betekent dat de Amsterdamse beurs nu al meer IPO's in 2018 heeft verwelkomd dan in heel 2017. Dat is ook niet zo moeilijk want vorig jaar kon de LEES VERDER »

127 views
Nieuws
verkiezingen

Italiaanse verkiezingen zorgen spontaan voor onrust op de markt

De opkomende verkiezingen in Italië maken veel investeerders en financiële markten lichtelijk nerveus. Het is nog onduidelijk hoe de verkiezingen precies zullen uitpakken en wie de volgende president van Italië zal worden. Andere kenners vragen zich juist af of die zorgen wel terecht zijn. Anders dan de Franse presidentsverkiezingen die vorig jaar plaatsvonden, hebben de aanstaande LEES VERDER »

90 views
Nieuws
Aziatische aandelen weer interessant voor beleggers

Hans de Groot van Beleggersplaats in

Dit is er in februari op de financiële markt gebeurd

Een spontane internationale angst voor inflatie. Een Dow Jones Index die twee keer meer dan 1000 punten daalde. En een krachtig herstel van de aandelenkoersen, die alle ellende die daarvoor heeft plaatsgevonden, eigenlijk weer goedmaakte. Februari was op zijn zachtst gezegd een turbulente maand te noemen. De beurzen hebben sinds 2008 niet meer zulke ontwikkelingen LEES VERDER »

77 views
Nieuws
japaneseface

Jos Stellendam van beleggersplaats in

Bruns: ‘Japanse aandelenmarkt biedt veel kansen’

Vond eerder een aantal analisten dat de Japanse economie in 2018 minder hard zal groeien, ziet de succesvolle Duitse fondsmanager en investeerder Christof Bruns nog verschillende kansen op de markt in Japan. Dat liet Bruns weten in een interview met de Frankfurter Allgemeine Zeitung. LEES VERDER »

448 views