Rente & Valuta nieuws

Recente artikelen van Rente & Valuta nieuws

Nieuws
Oostenrijk-verkoopt-honderdjarige-staatsobligaties.jpg

Oostenrijk verkoopt honderdjarige staatsobligaties

Oostenrijk heeft belangrijk nieuws voor beleggers: de Oostenrijkse regering heeft een staatsobligatie uitgegeven met een buitengewoon lange looptijd: zo lang, dat de belegger zelf waarschijnlijk de uitbetaling niet eens meer zal meemaken. Die obligatie spreekt veel investeerders aan. Dat blijkt wel uit de vraag naar deze nieuwe honderdjarige Oostenrijkse staatsobligaties, die ongeveer tien keer zo groot is als het aantal staatsobligaties dat aangeboden wordt. LEES VERDER »

633 views
Nieuws
Beurzen-wacht-spannende-maand

Beurzen wacht spannende maand

Lange tijd leek niets de S&P 500 tegen te kunnen houden. Afgelopen maand liep de belangrijkste beursindex van de VS echter toch tegen een muur op, mede ingegeven door de historische overstromingen in Texas en de spanningen op het Koreaanse schiereiland. Nu gaan investeerders met wat minder vertrouwen september in. Dat is historisch toch al een zwakke maand; sinds de Tweede Wereldoorlog hebben aandeelmarkten in september een gemiddeld verlies van 0,7% geleden. En dit jaar zal de herfst met nog een stuk meer onrust beginnen dan normaal gesproken. LEES VERDER »

680 views
Nieuws
Drie-redenen-waarom-de-euro-zo’n-goed-jaar-heeft

Drie redenen waarom de euro zo’n goed jaar heeft

Het is nogal onverwachts, maar de euro blijkt de best presterende valuta van 2017 te zijn. De koers van de munt is tijdens de eerste acht maanden van dit jaar sterk geklommen. De euro is sinds januari 13 procent in waarde gestegen ten opzichte van de dollar en wist vorige week zelfs boven de grens van 1,20 dollar uit te komen.

LEES VERDER »

639 views
Nieuws
Euro-voor-het-eerst-sinds-2015-meer-waard-dan-1,20-dollar

Euro voor het eerst sinds 2015 meer waard dan 1,20 dollar

De koers van de euro is dinsdag voor het eerst sinds lange tijd door de 1,20 dollar geschoten. Het was in januari 2015 voor het laatst dat de euro dit niveau bereikt heeft. De eurokoers heeft de laatste weken ten opzichte van de dollar flink kunnen klimmen dankzij de onzekerheid die onder investeerders over de dollarkoers bestaat. Zo heeft de mogelijke schade die orkaan Harvey kan aanrichten veel analisten doen geloven dat de Federal Reserve van de VS voorlopig niks aan het rentepercentage wil veranderen, om de economische groei niet verder te belemmeren.

LEES VERDER »

458 views
Nieuws
Wat-is-kwantitatieve-geldverruiming-

Wat is kwantitatieve geldverruiming?

Het ideale groeiniveau van overheden en centrale banken valt te beschrijven als ‘precies genoeg’: niet zodanig veel dat de inflatie uit de hand loopt, maar ook niet zo weinig dat er stagnatie kan plaatsvinden. Een van de belangrijkste controlemiddelen die zij in handen hebben om die balans te kunnen houden, is het laten stijgen of dalen van rentepercentages. Lagere rentepercentages stimuleren mensen en bedrijven om meer geld te besteden dan te sparen.

LEES VERDER »

711 views
Nieuws
Indonesië-wil-paar-nullen-van-biljetten-wegstrepen

Indonesië wil paar nullen van biljetten wegstrepen

Het is vrij makkelijk om als Europeaan in Indonesië een miljonair te kunnen zijn: zelfs met 63,50 euro lukt dat al. Op dit moment krijg je in het land, als je slechts 100 euro wisselt, namelijk een dikke bundel met geld ter waarde van 1,5 miljoen rupiah. De grootste eilandstaat van de wereld hoort tot de paar landen die een bijzonder lage valutawaardering heeft. De centrale bank van Indonesië wil daar nu samen met de Indonesische regering verandering in brengen.

LEES VERDER »

528 views
Nieuws
De-Cryptomarkt-uitgelegd

Tom Lassing van Beursbox in

De Cryptomarkt uitgelegd

Een Amerikaanse Crypto goeroe heeft een prachtige uitleg over wat de Crypto markt is gegeven. In mijn eigen woorden leg ik het u even uit. We kunnen heel die Crypto markt zien als het Amerikaanse Wilde Westen van 1850. Er ligt een continent open en deze ruimte biedt enorme mogelijkheden. Wat er nodig is, is infrastructuur in de vorm van spoorwegen (Bitcoin, Ethereum, Litecoin) en verdienmodellen (casino’s, handel, contracten, MKB). LEES VERDER »

1897 views
Nieuws
Waarom-staat-de-pond-zo-laag-ten-opzichte-van-de-euro-

Waarom staat de pond zo laag ten opzichte van de euro?

Voor de Britten is het vakantieseizoen ook al begonnen: maar helaas voor hen pakt een tripje naar Europa niet zo gunstig uit als normaal. Dat komt door de huidige koers van de Britse pond. De nationale valuta heeft een nieuw dieptepunt bereikt ten opzichte van de euro. Op dit moment is 1 pond 1,0981 euro waard. Helaas denken valutastrategen van de Amerikaanse investeringsbank Morgan Stanley dat deze koers voorlopig zo laag zal blijven, of zelfs nog meer zal dalen.

LEES VERDER »

829 views

Beleggen in valuta? Op Beleggersplaats.com vindt u alle achterliggende informatie over beleggen in valuta inclusief de laatste ontwikkelingen.

Het laatste rente nieuws vind je op deze pagina. Ben je ook benieuwd hoe de rente er in Nederland voor staat of wil je een overzicht over heel Europa? Dan zit je op deze pagina goed. De rente kan sterk schommelen en daar kun je als belegger optimaal van profiteren. Het is daarom ook goed dat je het laatste rente nieuws goed in de gaten blijft houden. Hierdoor zorg jij ervoor dat je op het juiste moment de beste keuzes kunt maken. Beleggen is uiteraard een beetje geluk hebben, maar het is ook belangrijk dat je op de hoogte bent van de laatste rentestanden.

Beleggen en rente nieuws

Voor het beleggen is het laatste rente nieuws van groot belang. Je kunt een groot bedrag investeren wanneer de rente laag staat. Misschien vind je ook dat de spaarrente te laag is en wil je op een andere manier geld verdienen met een bedrag dat je gaat beleggen. Er zijn verschillende mogelijkheden en om te ontdekken welke belegging voor jou interessant is, is het rente nieuws op deze pagina erg belangrijk om te lezen. Je wordt dag en nacht op de hoogte gehouden van het meest recente nieuws en dit helpt je wanneer je een keuze wil maken.

Online rente nieuws bekijken

Het rente nieuws kun je nu online bekijken. Het geeft je een goed beeld van de actuele rente, maar je kunt ook kijken hoe het de laatste periode is geweest. Met beleggingen probeer je vooruit te denken en je een beeld te vormen hoe het de laatste periode is geweest. Met het laatste rente nieuws krijg je hier een goed beeld van. Maak er daarom nu tijd voor vrij en bekijk het laatste nieuws nu online. Vanaf nu wordt een keuze maken bij het beleggen een stuk gemakkelijker. Het laatste rente nieuws vind je hier overzichtelijk bij elkaar.