Rente & Valuta nieuws

Recente artikelen van Rente & Valuta nieuws

Nieuws
Turkse lira daalt vanwege visa-conflict met Verenigde Staten

Turkse lira daalt vanwege visa-conflict met Verenigde Staten

Het conflict tussen de Verenigde Staten en Turkije heeft een negatief effect op de valutakoers van de Turkse lira. Die is afgelopen maandag met 6,6% gedaald ten opzichte van de Amerikaanse dollar. Dat kwam nadat een discussie tussen de twee landen over het verstrekken van visa escaleerde. De Amerikaanse ambassade in Ankara kondigde die zondag daarvoor aan dat het stopt met het verstrekken van verschillende soorten reisvisa aan mensen met een Turkse nationaliteit. LEES VERDER »

777 views
Nieuws
IMF-heeft-weinig-vertrouwen-in-Trump

IMF heeft weinig vertrouwen in Trump

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) is optimistisch over de wereldeconomie. De instantie verwacht dat deze in 2017 en 2018 respectievelijk 3,6% en 3,7% zal groeien. Dat is in beide gevallen 0,1 procentpunt hoger dan in haar vorige prognose. Dat is bovenal te danken aan de eurozone, Japan, Canada, Rusland, China, Brazilië, en Sub-Saharaans Afrika. De VS blijft echter achter. Het IMF verwacht dat haar bbp dit en komend jaar respectievelijk 2,2% en 2,3% zal groeien. Dat is een bijstelling naar beneden in vergelijking met de prognose die het in april opstelde. LEES VERDER »

393 views
Nieuws
Legale-diefstal

Legale diefstal

Eén van de meest merkwaardige aandelen van de laatste maanden is zonder enige twijfel SNBN, de ticker van de Centrale Bank van Zwitserland. Toen ik die voor het eerst vermeldde in de tweede editie van MT Augustus, stond de koers nog op om en bij de 3000 CHF. Vandaag, schaars twee maanden later, tikken we af op 4000 CHF. Dat is dus 33% winst op 2 maand. En volgens mij is het nog niet gedaan: dit wordt een vluchtheuvel voor grootkapitaal. LEES VERDER »

1137 views
Nieuws
Waarom-de-Japanse-yen-ondanks-Noord-Korea-maar-blijft-stijgen

Waarom de Japanse yen ondanks Noord-Korea maar blijft stijgen

De Japanse yen is afgelopen vrijdag ten opzichte van de dollar 0,3 procent in waarde toegenomen. De stijging van de koers van de valuta vond plaats nadat Noord-Korea aangaf een test met een waterstofbom te willen uitvoeren in de Grote Oceaan. Het is niet ongewoon dat de koers van de Japanse valuta toeneemt tijdens een politieke crisis. Dat komt vooral omdat investeerders hun geld graag in veilige opties steken totdat de grootste risico’s die zo’n crisis met zich meeneemt, overgewaaid zijn. LEES VERDER »

465 views
Nieuws
Krijgt-Janet-Yellen-een-tweede-termijn-als-Fed-voorzitter-

Krijgt Janet Yellen een tweede termijn als Fed-voorzitter?

Janet Yellen gaat een spannende tijd tegemoet. De huidige voorzitter van de Federal Reserve is gisteren begonnen met een tweedaagse vergadering over de toekomst van de Amerikaanse centrale bank. Ook haar eigen positie zal daarbij besproken worden: het is namelijk zo dat de Amerikaanse president Trump zal moeten bepalen of Yellen haar functie mag blijven uitvoeren of niet. LEES VERDER »

345 views
Nieuws
Oostenrijk-verkoopt-honderdjarige-staatsobligaties.jpg

Oostenrijk verkoopt honderdjarige staatsobligaties

Oostenrijk heeft belangrijk nieuws voor beleggers: de Oostenrijkse regering heeft een staatsobligatie uitgegeven met een buitengewoon lange looptijd: zo lang, dat de belegger zelf waarschijnlijk de uitbetaling niet eens meer zal meemaken. Die obligatie spreekt veel investeerders aan. Dat blijkt wel uit de vraag naar deze nieuwe honderdjarige Oostenrijkse staatsobligaties, die ongeveer tien keer zo groot is als het aantal staatsobligaties dat aangeboden wordt. LEES VERDER »

698 views
Nieuws
Beurzen-wacht-spannende-maand

Beurzen wacht spannende maand

Lange tijd leek niets de S&P 500 tegen te kunnen houden. Afgelopen maand liep de belangrijkste beursindex van de VS echter toch tegen een muur op, mede ingegeven door de historische overstromingen in Texas en de spanningen op het Koreaanse schiereiland. Nu gaan investeerders met wat minder vertrouwen september in. Dat is historisch toch al een zwakke maand; sinds de Tweede Wereldoorlog hebben aandeelmarkten in september een gemiddeld verlies van 0,7% geleden. En dit jaar zal de herfst met nog een stuk meer onrust beginnen dan normaal gesproken. LEES VERDER »

705 views
Nieuws
Drie-redenen-waarom-de-euro-zo’n-goed-jaar-heeft

Drie redenen waarom de euro zo’n goed jaar heeft

Het is nogal onverwachts, maar de euro blijkt de best presterende valuta van 2017 te zijn. De koers van de munt is tijdens de eerste acht maanden van dit jaar sterk geklommen. De euro is sinds januari 13 procent in waarde gestegen ten opzichte van de dollar en wist vorige week zelfs boven de grens van 1,20 dollar uit te komen.

LEES VERDER »

674 views

Beleggen in valuta? Op Beleggersplaats.com vindt u alle achterliggende informatie over beleggen in valuta inclusief de laatste ontwikkelingen.

Het laatste rente nieuws vind je op deze pagina. Ben je ook benieuwd hoe de rente er in Nederland voor staat of wil je een overzicht over heel Europa? Dan zit je op deze pagina goed. De rente kan sterk schommelen en daar kun je als belegger optimaal van profiteren. Het is daarom ook goed dat je het laatste rente nieuws goed in de gaten blijft houden. Hierdoor zorg jij ervoor dat je op het juiste moment de beste keuzes kunt maken. Beleggen is uiteraard een beetje geluk hebben, maar het is ook belangrijk dat je op de hoogte bent van de laatste rentestanden.

Beleggen en rente nieuws

Voor het beleggen is het laatste rente nieuws van groot belang. Je kunt een groot bedrag investeren wanneer de rente laag staat. Misschien vind je ook dat de spaarrente te laag is en wil je op een andere manier geld verdienen met een bedrag dat je gaat beleggen. Er zijn verschillende mogelijkheden en om te ontdekken welke belegging voor jou interessant is, is het rente nieuws op deze pagina erg belangrijk om te lezen. Je wordt dag en nacht op de hoogte gehouden van het meest recente nieuws en dit helpt je wanneer je een keuze wil maken.

Online rente nieuws bekijken

Het rente nieuws kun je nu online bekijken. Het geeft je een goed beeld van de actuele rente, maar je kunt ook kijken hoe het de laatste periode is geweest. Met beleggingen probeer je vooruit te denken en je een beeld te vormen hoe het de laatste periode is geweest. Met het laatste rente nieuws krijg je hier een goed beeld van. Maak er daarom nu tijd voor vrij en bekijk het laatste nieuws nu online. Vanaf nu wordt een keuze maken bij het beleggen een stuk gemakkelijker. Het laatste rente nieuws vind je hier overzichtelijk bij elkaar.