Rente & Valuta nieuws

Recente artikelen van Rente & Valuta nieuws

Nieuws
Jerome Powell

Powell heeft ‘veel vertrouwen in Amerikaanse economie’

De nieuwe voorzitter van de Federal Reserve, Jerome Powell, is erg positief over de toekomst van de Amerikaanse economie. Tijdens een toespraak voor het bestuur van de Federal Reserve liet Powell weten dat LEES VERDER »

366 views
Nieuws
federal reserve

Federal Reserve is nog zekerder over Amerikaanse economie

De Amerikaanse Federal Reserve is erg positief over de economische groei in de Verenigde Staten dit jaar. De groei zal volgens het instituut zelfs nog hoger zijn dan eerder verwacht. Dat positieve vooruitzicht kan ervoor zorgen dat het rentepercentage van de centrale bank snel verhoogd zal worden. LEES VERDER »

824 views
Nieuws
petrocoin

Venezuela experimenteert met cryptovaluta

Wat doet een land in een diepe economische crisis wanneer haar valuta praktisch waardeloos is? Venezuela besloot dinsdag te experimenteren met een moderne oplossing. Het introduceerde de petro, de eerste nationale cryptomunt. LEES VERDER »

392 views
Nieuws
Zuid-Korea wil handel in cryptovaluta aan banden leggen

Zuid-Korea wil handel in cryptovaluta aan banden leggen

Zuid-Korea wil de handel in cryptovaluta meer aan banden gaan leggen. De nationale regering wil de winst, die beleggers aan cryptovaluta zoals de bitcoin verdienen, gaan belasten. Ook moeten platforms waarop de valuta’s verhandeld worden beter gereguleerd worden. Dat liet de Zuid-Koreaanse overheid weten na een crisisberaad die afgelopen woensdag plaatsvond. De voorstellen die de Zuid-Koreaanse regering heeft gemaakt, moeten nog goedgekeurd worden door het parlement. LEES VERDER »

960 views
Nieuws
Federal Reserve verhoogt rent: China doet hetzelfde

Federal Reserve verhoogt rent: China doet hetzelfde

De Amerikaanse Federal Reserve heeft voor de derde keer dit jaar de rente met 0,25% verhoogd. Het besluit kwam niet als een verrassing. De Federal Reserve is al langere tijd positief over de stabiele status van de Amerikaanse economie en voelt zich daarom vertrouwd genoeg het rentepercentage te laten toenemen. De Amerikaanse economie zal volgend jaar waarschijnlijk nog meer groeien dankzij het belastingvoorstel dat de Republikeinen nu op tafel hebben gelegd. De Federal Reserve verwacht nu dat de economie daardoor met 2,5 procent zal toenemen in 2018. LEES VERDER »

471 views
Nieuws
Waarom de dollar gaat stijgen

Waarom de dollar gaat stijgen

Als beleggers bevinden we ons in een periode die zich niet eenvoudig laat duiden. Van de ene kant doen we ons tegoed aan al het laag hangende fruit, maar is dat fruit niet overrijp? Anders gezegd: Zijn aandelen niet veel te duur geworden? Waarop zijn de fundamenten van de huidige aandelenkoersen gebaseerd? En zo mogen we ons afvragen wat er met edelmetalen en grondstoffen gaat gebeuren. Dat geldt ook voor olie. Hoe echt is de Bitcoin of andere cryptocurrencies? Wat is de werkelijke waarde? Als Hoog Dividend belegger ben ik automatisch op Amerika aangewezen. Dan speelt er een vraag van andere orde een belangrijke rol: Blijft de dollar dalen? Vandaag aandacht voor de greenback. LEES VERDER »

3321 views
Nieuws
De explosie van de dollar

De explosie van de dollar

Obligaties met een langere looptijd vertonen normaal gezien een hogere rente dan die met een kortere looptijd. Dat is logisch, omdat die met een langere looptijd in meer blootgesteld zijn aan het allerbelangrijkste risico voor obligaties: de mogelijkheid dat de rente met een ruk de lucht in schiet. Een obligatie, gekocht aan 2% wordt bij een marktrente van 3% een stuk minder waard. Dat wordt dus gecompenseerd door een iets hogere rente. LEES VERDER »

3476 views
Nieuws
Het gemak van een Bitcoin ETN

Het gemak van een Bitcoin ETN

Cryptocurrency, ofwel virtuele valuta’s worden alsmaar populairder. Ondanks de waarschuwingen van toezichthouders, schieten de koersen van de vele cryptomunten met raketsnelheden omhoog. De prijs van de populairste en bekendste cryptocurrency, de Bitcoin, tikte deze week voor het eerst de $10.000 aan. YTD noteert de munt al + 905%. Sinds vorig jaar noteert de cryptocurrency al 1.233% hoger en de afgelopen twee jaar zelfs 2.717%! LEES VERDER »

2421 views

Beleggen in valuta? Op Beleggersplaats.com vindt u alle achterliggende informatie over beleggen in valuta inclusief de laatste ontwikkelingen.

Het laatste rente nieuws vind je op deze pagina. Ben je ook benieuwd hoe de rente er in Nederland voor staat of wil je een overzicht over heel Europa? Dan zit je op deze pagina goed. De rente kan sterk schommelen en daar kun je als belegger optimaal van profiteren. Het is daarom ook goed dat je het laatste rente nieuws goed in de gaten blijft houden. Hierdoor zorg jij ervoor dat je op het juiste moment de beste keuzes kunt maken. Beleggen is uiteraard een beetje geluk hebben, maar het is ook belangrijk dat je op de hoogte bent van de laatste rentestanden.

Beleggen en rente nieuws

Voor het beleggen is het laatste rente nieuws van groot belang. Je kunt een groot bedrag investeren wanneer de rente laag staat. Misschien vind je ook dat de spaarrente te laag is en wil je op een andere manier geld verdienen met een bedrag dat je gaat beleggen. Er zijn verschillende mogelijkheden en om te ontdekken welke belegging voor jou interessant is, is het rente nieuws op deze pagina erg belangrijk om te lezen. Je wordt dag en nacht op de hoogte gehouden van het meest recente nieuws en dit helpt je wanneer je een keuze wil maken.

Online rente nieuws bekijken

Het rente nieuws kun je nu online bekijken. Het geeft je een goed beeld van de actuele rente, maar je kunt ook kijken hoe het de laatste periode is geweest. Met beleggingen probeer je vooruit te denken en je een beeld te vormen hoe het de laatste periode is geweest. Met het laatste rente nieuws krijg je hier een goed beeld van. Maak er daarom nu tijd voor vrij en bekijk het laatste nieuws nu online. Vanaf nu wordt een keuze maken bij het beleggen een stuk gemakkelijker. Het laatste rente nieuws vind je hier overzichtelijk bij elkaar.