Value Investing

Recente artikelen van Value Investing

Nieuws
De-Grote-Rotatie--van-Groei-naar-Value

De Grote Rotatie: van Groei naar Value

Na de kredietcrisis hebben centrale banken een ongekend monetair expansiebeleid gevoerd en ongekend lage rentes aangehouden. Dit heeft geleid tot een enorme toestroom van kapitaal naar groeiaandelen. Gedreven door trends als de opkomst van social media en smartphones hebben groeiaandelen zoals Facebook, Amazon, Netflix en Google (FANG) veel aan populariteit gewonnen. LEES VERDER »

795 views
Nieuws
Tijd-van-oogsten

Tijd van oogsten

In het verleden heb ik waardebeleggen al eens vergeleken met een moestuin. Voor de mensen die me kennen een zeer vreemd gegeven, want hoe vol met passie ik ben over (waarde)beleggen, zo’n grote hekel heb ik aan werken in de tuin. Maar dat is naast de kwestie, want er zijn wel heel mooie parallellen te maken. LEES VERDER »

1232 views
Nieuws
Uitnodiging-International-Value-Investing-Conference

Uitnodiging International Value Investing Conference

Naast auteur van de nieuwsbrief Slimme Aandelen ben ik verbonden aan de vermogensbeheerder Vimco Luxemburg. Samen met ons Value Investing team onderhoud ik de waarde portefeuilles die wij inzetten voor onze vermogensbeheer klanten. Sinds 2014 bieden we abonnees van BeleggersPlaats de mogelijkheid om van dezelfde kennis gebruik te kunnen maken. LEES VERDER »

481 views
Nieuws
(Waarde)aandelen-zijn-de-top!

(Waarde)aandelen zijn de top!

Vorige week trok een grafiek van Bloomberg mijn aandacht, hierop is heel mooi te zien wat de evolutie is van aandelen ten opzichte van obligaties, het spaarboekje en de inflatie.

LEES VERDER »

1173 views
Nieuws
Risicoblindheid

Risicoblindheid

Hopelijk preek ik hier voor het verkeerde publiek en bent u een belegger die door de hypes en ongelooflijke beloftes heen kijkt. Want ik zie namelijk met lede ogen aan dat de risico-appetijt van veel beleggers steeds groter wordt.

LEES VERDER »

1496 views
Nieuws
Een-aandeel-gemist--Goed-voor-jou

Een aandeel gemist? Goed voor jou

Als je jezelf tegen het hoofd kan slaan omdat je een bepaald aandeel niet hebt gekocht dat je rijk had kunnen maken, maak je dan geen zorgen. Je bent eigenlijk een betere belegger dan je denkt.

LEES VERDER »

1565 views
Nieuws
_pic-web-4

Respect voor de kleine aandeelhouder

Misschien romantiseer ik het verleden te veel, maar ik kan me niet van de indruk ontdoen dat het respect voor de kleine aandeelhouders er niet op gebeterd is de laatste jaren. LEES VERDER »

945 views
Nieuws
_pic-web-5

Offshore drilling

Na de focus op olie in het artikel van twee weken geleden, is er wat extra duiding nodig waarom ik nog een aantrekkelijke opportuniteit zie in het offshore drilling. LEES VERDER »

1431 views