Value Investing

Recente artikelen van Value Investing

Nieuws
_pic-web

Gebruik jij de Beurs als een Casino?

Vorige week riep ik de lezers van Smart Capital op om naar aanleiding van de week van het geld, de week van beleggen te houden. Ik vroeg hen om tijdens die week met 1 iemand uit hun familie, kenniskring, collega’s,… te praten over de beurs en beleggen en hen volgende vragen te stellen. LEES VERDER »

548 views
Nieuws
13-voordelen-van-zelf-actief-je-geld-te-beheren

13 voordelen van zelf actief je geld te beheren

De meeste beleggers realiseren het zich niet, maar als particuliere belegger heb je een enorm voordeel ten opzichte van fonds- en vermogensbeheerders als je je eigen geld beheert misschien wel door factoren waar je je niet bewust van bent. Het zal natuurlijk wel wat werk en een beetje van je vrije tijd vragen, maar het zal waarschijnlijk ook één van de meest lucratieve bezigheden zijn waar je je tijd aan kan spenderen. LEES VERDER »

1642 views
Nieuws
Wat zie jij als risico bij beleggen?

Wat zie jij als risico bij beleggen?

“Je moet je risicotolerantie kennen voor je start met beleggen”

“De beurs zit vol met risico en kan 30% dalen. Beleg later”

“Ik ben een risico-averse belegger”

“Ik kan geen risico nemen met mijn geld. Dit aandeel kan 20% dalen!”

“Beleggen is risicovol, en ik heb het niet in me om risico te verdragen” LEES VERDER »

947 views
Nieuws
hoe-uw-verstand-bewaren-in-een-gekke-beurswereld

Hoe uw verstand bewaren in een gekke beurswereld

“De hele wereld is gek. Aandelen zullen 30% zakken, dan weer 20% stijgen en opnieuw 30% lager gaan, dat wordt het patroon. Wie daarmee niet kan leven moet wegblijven van aandelen.”

Dit is een losse vertaling van een tekst van Marc Faber, schrijver van The Gloom Boom & Doom Report. Niet dat ik het met hem over alles eens ben, maar met bovenstaande heeft hij een goed punt. LEES VERDER »

1463 views
Nieuws
beleggen-risicovol-niet-beleggen-is-pas-echt-gevaarlijk

Sam Hollanders van SMART Capital in

Beleggen risicovol? Niet beleggen is pas echt gevaarlijk!

“Ik beleg niet in aandelen. Ik vind beleggen te gevaarlijk! Dit, of een variant hierop, krijg ik heel vaak te horen als ik vertel wat ik doe. Beleggen wordt vaak gelijkgesteld met speculeren en de meeste mensen voelen zich beter als ze niet beleggen in de aandelenmarkten. Ze verkiezen de “veiligheid” van (staats)obligaties en (verkeerd verkochte) verzekeringen/ spaarproducten zoals tak21 en tak23. LEES VERDER »

1155 views
Nieuws
Beleggersmiddag-goed-bezocht

Beleggersmiddag goed bezocht

Vorige week woensdag 6 juli heb ik een presentatie gehouden tijdens de beleggersmiddag, die in het teken stond van Value Investing. Deze middag werd aangeboden door Lunar vermogensbeheer in samenwerking met BeleggersPlaats. De presentatie werd goed bezocht en het publiek had er duidelijk zin in. Er werden kritische vragen gesteld. Een teken dat er ervaren beleggers in de zaal zaten. LEES VERDER »

887 views
Nieuws
wat doet een waardebelegger

Wat doet een waardebelegger na de Brexit?

Vorige week vrijdag was de wereld geschokt over de uitslag van het referendum dat de Britten hielden. Hoe ga je als waardebelegger met zulke schommelingen om? LEES VERDER »

1378 views
Nieuws
kom naar onze value

Kom naar onze Value Beleggersmiddag

Het is momenteel niet eenvoudig om mooie rendementen te halen, maar kansen zijn er altijd. Daarom organiseert uitgeverij BeleggersPlaats op woensdag 6 juli een bijeenkomst die in het teken staat van het Value Beleggen. Steeds meer beleggers ontdekken de kracht van het Value Beleggen. LEES VERDER »

1022 views