Value Investing

Recente artikelen van Value Investing

Nieuws
Volatiliteit ≠ Risico

Volatiliteit ≠ Risico

“De hele wereld is gek. Aandelen zullen 30% zakken, dan weer 20% stijgen en opnieuw 30% lager gaan, dat wordt het patroon. Wie daarmee niet kan leven moet wegblijven van aandelen.” Dit is een losse vertaling van een tekst van Marc Faber, schrijver van The Gloom Boom & Doom Report. Niet dat ik het met hem over alles eens ben, integendeel, maar met bovenstaande heeft hij een goed punt. Deze tekst is ook al vijf jaar oud. Wie had gedacht dat we een periode gingen kennen waarbij volatiliteit, ofwel het op en neer botsen van de koersen op een uniek dieptepunt zou zitten (gemeten met de VIX). LEES VERDER »

842 views
Nieuws
Huis aan de Herengracht voor 1 Bitcoin ?

Huis aan de Herengracht voor 1 Bitcoin ?

Naar mijn eigen zin heb ik al veel te veel geschreven over Bitcoin en daarbij in wezen alle digitale munten. We kunnen echter niet ontkennen dat we historisch gezien in unieke beurstijden leven en daar hoort de Bitcoin bij. Niet alleen hebben we minder dan 20 jaar geleden de dot.com bubbel gekend, maar slechts enkele jaren later ook de grootste financiële crisis sinds de jaren ’30. Ondertussen lijkt de beurs enkel nog hoger te kunnen, op een zeer kortstondige dip in 2011 na. Er worden veel argumenten gemaakt dat er ook nog geen einde is aan deze mars opwaarts. LEES VERDER »

1103 views
Nieuws
Waar begin ik te zoeken?

Sam Hollanders van SMART Capital in

Waar begin ik te zoeken?

Nu de beurzen er weer veel sterke jaren hebben opzitten en het al lang geleden is dat er nog eens een serieuze correctie was, merk je dat er een nieuw publiek naar de beurs komt. Op zoek naar rendement kan je niet rond aandelen heen, en dat lijken steeds meer mensen te beseffen. LEES VERDER »

924 views
Nieuws
Gooi geen goed geld achter slecht geld aan

Sam Hollanders van SMART Capital in

Gooi geen goed geld achter slecht geld aan

Een van de zaken die beginnende beleggers vaak doen wanneer de koers van hun aandeel daalt, is extra aandelen kopen om zo de gemiddelde aankoopkoers te verlagen.

“Averaging down” in het jargon.

Het was Warren Buffett zelf die zei dat hij dalende koersen toejuichte. “Lagere koersen betekent gewoon dat ik meer kan kopen van iets goed”. LEES VERDER »

1215 views
Nieuws
FOMO

Sam Hollanders van SMART Capital in

FOMO

FOMO, ofwel Fear Of Missing Out, wordt als één van de kwalen van deze tijd omschreven. De sociale media zou de bron zijn dat mensen “bang zijn om iets te missen”. En toegegeven, op sociale media zie je de mensen vaak op hun best. Een selfie met de geliefde tijdens een romantisch diner. Een uitstap met de familie naar een pretpark.  Een concert met de vrienden. Hun nieuwste elektronische gadget,… Uiteraard gaan we de (voor anderen) saaie uren die we spenderen al werkend of tijdens het doen van het huishouden niet delen. Degenen die het wel doen worden al snel “ontvolgd”, want daar hebben we toch geen boodschap aan? LEES VERDER »

649 views
Nieuws
De-Grote-Rotatie--van-Groei-naar-Value

De Grote Rotatie: van Groei naar Value

Na de kredietcrisis hebben centrale banken een ongekend monetair expansiebeleid gevoerd en ongekend lage rentes aangehouden. Dit heeft geleid tot een enorme toestroom van kapitaal naar groeiaandelen. Gedreven door trends als de opkomst van social media en smartphones hebben groeiaandelen zoals Facebook, Amazon, Netflix en Google (FANG) veel aan populariteit gewonnen. LEES VERDER »

856 views
Nieuws
Tijd-van-oogsten

Tijd van oogsten

In het verleden heb ik waardebeleggen al eens vergeleken met een moestuin. Voor de mensen die me kennen een zeer vreemd gegeven, want hoe vol met passie ik ben over (waarde)beleggen, zo’n grote hekel heb ik aan werken in de tuin. Maar dat is naast de kwestie, want er zijn wel heel mooie parallellen te maken. LEES VERDER »

1270 views
Nieuws
Uitnodiging-International-Value-Investing-Conference

Uitnodiging International Value Investing Conference

Naast auteur van de nieuwsbrief Slimme Aandelen ben ik verbonden aan de vermogensbeheerder Vimco Luxemburg. Samen met ons Value Investing team onderhoud ik de waarde portefeuilles die wij inzetten voor onze vermogensbeheer klanten. Sinds 2014 bieden we abonnees van BeleggersPlaats de mogelijkheid om van dezelfde kennis gebruik te kunnen maken. LEES VERDER »

516 views