Populair

Nieuws
Jaarlijks 7,4% vast dividend tot 2027

Jaarlijks 7,4% vast dividend tot 2027

Wie nu dit aandeel koopt tegen een bedrag van rond de $25, krijgt de komende tien jaar een dividendrendement van 7,4%. Het dividend ontvangt u elk kwartaal en u betaalt geen bronbelasting. Het betreft een cumulatief preferent aandeel van de onroerend goed trust (REIT) Invesco. De afloopdatum is 27-09-2027. Het dividend is rotsvast en u krijgt bij aflossing de nominale waarde van $25 per aandeel. LEES VERDER »

2205 views
Nieuws
Hoe-lang-duurt-de-rally-nog-

Hoe lang duurt de rally nog?

Hoe lang kan de rally op de groeimarkten nog duren? Veel beleggers zal het ongetwijfeld zijn ontgaan maar niet alleen de beurzen in de geïndustrialiseerde wereld zijn goed op dreef. Ook op de groeimarkten stijgen de aandelenkoersen verder, blijkbaar door niets of niemand te stoppen. Zowel op de Indiase als op de Chinese beurs lopen de winsten voor de belangrijkste beursindices sinds het begin van dit jaar op tot bijna 25%. LEES VERDER »

1823 views
Nieuws
Enkele-kilometers-verschil

Sam Hollanders van SMART Capital in

Enkele kilometers verschil

Ik woon in Brecht, ongeveer een kwartier rijden van de grens met Nederland. Qua afstand zowat in het midden tussen Breda en Antwerpen (in reistijd is het een heel ander verhaal, een halfuurtje naar Breda en god weet hoe lang naar Antwerpen).Vorige week werd echter duidelijk dat enkele kilometers meer naar het noorden wonen een gigantisch verschil maakt. LEES VERDER »

1620 views
Nieuws
Obligaties niet meer te betalen. Hier is het alternatief

Obligaties niet meer te betalen. Hier is het alternatief

In mijn artikel van vorige week wees ik u op de toenemende kansen die er liggen in de High Yield markt van de laatste jaren. Er heeft een interessante verschuiving plaatsgevonden, waarbij een risicovolle aandelenklasse ineens interessant werd. Er is veel over geschreven. Mijn core business is High Hield. Een hoog dividendrendement dus. Ik ben dagelijks bezig met de zoektocht naar interessante beleggingen binnen dit segment. LEES VERDER »

1610 views
Nieuws
Zo ziet de miljardendeal tussen China en de V.S. ongeveer eruit

Zo ziet de miljardendeal tussen China en de V.S. ongeveer eruit

De Verenigde Staten en China hebben een lucratieve deal met elkaar gesloten. Afgelopen donderdag troffen Xi Jinping en Donald Trump elkaar om te praten over handelsafspraken. De twee landen hebben een deal van meer dan 250 miljard dollar gesloten. Dat geld zal onder andere geïnvesteerd worden in sectoren als energie, technologie en luchtvaart. LEES VERDER »

1376 views
Nieuws
Waarom Bitcoin nooit geld zal worden

Waarom Bitcoin nooit geld zal worden

Ooit heb ik Bitcoin aan 180 euro gekocht, en vandaag noteert de “munt” om en bij de 6000 euro. Als speculatie kan dat tellen: dat is meer dan 30 keer over de kop, en dit op drie jaar tijd. Met Monero deed ik dat nog eens over, zij voorlopig met minder groot multiplicator-effect: die heb ik aan 8 euro gekocht, en vandaag noteert de “munt” 105 euro, een schamele 13 keer over de kop. Ja, soms kan het al eens tegenvallen. LEES VERDER »

1246 views
Nieuws
Emoties kosten abonnee 42% rendement

Emoties kosten abonnee 42% rendement

Vorige week ontving ik een bezorgde brief van een abonnee die eind 2015 volgens de GroeiDividend methode was gaan beleggen. En wat een pech, toen kwam de mini-crash van januari/ februari 2016 en hij had in paniek al zijn aandelen verkocht. Nu twee jaar later was hij er eindelijk weer bovenop en stond nipt in de plus. LEES VERDER »

1153 views
Nieuws
8%-dividend-met-risico-en-rendement-in-balans

8% dividend met risico en rendement in balans

De fondsen van PensioenDividend bevinden zich in de High Yield sfeer. De wereld van het hoge dividend. Het verband tussen de hoogte van het dividend en het hiermee gepaard gaande risico is altijd aanwezig, echter het is onze taak juist die fondsen te lokaliseren waarbij we de afstand tussen risico en rendement zo klein mogelijk weten te houden. Van origine worden onze fondsen aangemerkt als schuldpapier van de laagste kwaliteit. Maar dat heeft veel professionele obligatiebeleggers er niet van weerhouden massaal deze obligaties te gaan kopen. Daar moet dus wel wat te halen zijn. Ons gemiddelde dividendrendement is momenteel 8,12%. LEES VERDER »

1119 views
Poll