Populair

Nieuws
Deze-oliegigant-levert-je-de-komende-jaren-flink-wat-dividend-op

Deze oliegigant levert je de komende jaren flink wat dividend op

De prijs voor een vat olie levert tegenwoordig voor veel oliemaatschappijen te weinig op om het hoofd boven water te houden. Het zijn vaak de kleinere en middelgrote spelers op de markt die als eerste het slachtoffer zijn. Is investeren in deze branche wel zo verstandig op dit moment? Een bijkomend risico vormen de immens hoge kosten als gevolg van milieurampen. En hoe snel raakt groene energie ingeburgerd? Denk alleen al aan de opkomst van de elektrische auto en de enorme parken met zonnepanelen die met de dag toenemen. Dus de oliebranche de rug toekeren?

LEES VERDER »

3382 views
Nieuws
Naakt-zwemmen

Sam Hollanders van SMART Capital in

Naakt zwemmen

Ik heb geen idee hoeveel keer ik het al over de geldkraan van de ECB heb gehad, maar het is zeker te veel. Ook nu zijn ze nog niet van plan om het drukken van geld te stoppen. Dit heeft ondertussen niets meer te maken met het stimuleren van de economie, maar wel met het rechthouden van de met schulden overladen overheden die net als een verslaafde regelmatig een shot nodig heeft. En ook de duurdere euro helpt natuurlijk niet. LEES VERDER »

2200 views
Nieuws
Smullen-van-11,5%-dividend,-afkomstig-van-een-oerdegelijke-fondsbeheerder

Smullen van 11,5% dividend, afkomstig van een oerdegelijke fondsbeheerder

Een hoog dividend wordt vaak geassocieerd met een groter risico. The Dividend Factory is sinds 2009 de Hoog Dividend specialist van Nederland en selecteert solide dividendaandelen met een hoog en vooral houdbaar dividend. De meeste aandelen uit mijn portfolio voldoen aan dit strenge criterium. Wereldwijd zijn er genoeg aandelen te vinden die een bovengemiddeld dividend uitkeren. De meeste verslikken zich hier vroeg of laat in. LEES VERDER »

2124 views
Nieuws
Een-aandeel-voor-altijd

Eric Poelmann van Dividendradar in ,

Een aandeel voor altijd

Menig belegger zal zich afgelopen week achter de oren hebben gekrabbeld toen de Dow meer dan 200 punten naar beneden schoot. Is dit het begin van de correctie, die we al lang niet meer gezien hebben? Ik zou het graag met zekerheid willen aangeven. Ik kan echter alleen zeggen dat de beurzen een flinke correctie nodig hebben na de alsmaar stijgende lijn die we sinds de verkiezing van Trump als president gezien hebben. Veel beleggers hebben hoog gespannen verwachtingen van Trump gehad. Toch zeker als het gaat om de belastinghervorming, maar er gebeurt weinig op dat gebied. LEES VERDER »

1784 views
Nieuws
Nieuw-preferent-aandeel-met-24%-dividend-na-11-uitkeringen

Nieuw preferent aandeel met 24% dividend na 11 uitkeringen

Vorige week presenteerde ik aan de abonnees van The Dividend Factory een nieuw cumulatief preferent aandeel. Het aandeel is afkomstig van één van de marktleiders in het wereldwijd transport van containers overzee. Met 43 jaar ervaring in de internationale scheepvaartsector mogen we spreken van een rijke historie. De scheepvaartsector heeft het in de crisisjaren niet makkelijk gehad en nog steeds zijn de naweeën voelbaar.

LEES VERDER »

1667 views
Nieuws
Onroerend-goed-om-vast-te-houden

Eric Poelmann van Dividendradar in ,

Onroerend goed om vast te houden

Al jarenlang ben ik een liefhebber van onroerend goed in de zorgsector. De belangrijkste reden is dat de zorgsector een groeisector is. Dat komt door de vergrijzing. We worden ouder en het aantal ouderen neemt alsmaar toe. Dat betekent, dat we een toenemende vraag kunnen verwachten naar verzorgingstehuizen. Niet alleen in Amerika, maar ook in Europa. Beleggen in deze sector is daarom interessant. LEES VERDER »

1601 views
Nieuws
Vraag-naar-lithium-neemt-snel-toe

Vraag naar lithium neemt snel toe

De productie van lithium is moeilijk. Het vereist veel technische en scheikundige kennis, en is bovendien erg weersafhankelijk. Dat heeft dit jaar voor problemen geleid in Australië, Argentinië en Chili, de drie grootste lithiumproducenten ter wereld. Tegelijkertijd is de vraag drastisch toegenomen. Het metaal kan immers gezien worden als de drijfveer van de elektrische auto; haar batterijen worden gemaakt van lithiumcarbonaat. Deze ontwikkelingen hebben gezorgd voor een flitsende stijging van de lithiumprijzen.

LEES VERDER »

1536 views
Nieuws
Drie-Engelse-aandelentips

Drie Engelse aandelentips

De Brexit en de zwakke koers van de pond nodigen niet echt uit om uitgebreid in het Verenigd Koninkrijk te investeren. Maar wie daar wel de moed voor vindt, kan nog interessante kansen tegenkomen. Voor Europese aandeelhouders die handelen in aandelen uit het Verenigd Koninkrijk, is de koers van de pond natuurlijk van ontzettend groot belang. Die is sinds januari 2017 met 6 procent gedaald ten opzichte van de dollar. De negatieve ontwikkeling van de waarde van de pond heeft dan ook veel invloed op de aandelenmarkt. LEES VERDER »

1485 views
Poll