Populair

Nieuws
spaarvarkenpaul

7,8% belastingvrij dividend tot in 2027

De recente correctie heeft de deur weer open gezet voor onze vier paradepaardjes. De opgelopen koersen raakten onze beste aandelen het hardst, in die zin dat ze gewoonweg te duur zijn geworden en de door mij geadviseerde aankooplimiet inmiddels waren gepasseerd. LEES VERDER »

2259 views
Nieuws
warren buffet

Een stukje van een bedrijf

Vorige week verklaarde ik heel stoer dat als ik niet bereid ben een daling van 20% te incasseren bij een aandeel in mijn portefeuille, dat het aandeel dan eigenlijk geen plaats zou mogen hebben in mijn portefeuille. LEES VERDER »

1467 views
Nieuws
olympics

Amerikaanse sponsoren verlaten Olympische Spelen

De Olympische Spelen geven bedrijven een gouden kans om zich te verbinden aan een wereldwijd bekeken evenement dat positieve waarden uitdraagt. Ze moeten hier wel hun portemonnee voor trekken. Sommige ondernemingen hebben 200 miljoen dollar moeten betalen om zich vier jaar lang sponsor van de Spelen te noemen. LEES VERDER »

1316 views
Nieuws
empty champ

Het grootkapitaal

Welke rol spelen wij eigenlijk, als particuliere beleggers? Ik zal het u eerlijk zeggen: de rol van de onnozelaar, slecht geïnformeerde sukkelaar, de idioot bijna, die zijn zuur verdiende centen in een bepaald aandeel of fonds stopt, alleen maar om te zien hoe die investering dan de speelbal wordt van krachten die groter zijn dan hemzelf. LEES VERDER »

1287 views
Nieuws
Wat is kwaliteit bij aandelen

Trump verliest favoriet Wall Street

De Dow Jones zakte woensdag meer dan 300 punten nadat de belangrijkste economisch adviseur van Donald Trump zijn vertrek uit het Witte Huis bekendmaakte. Roy Cohn is een fel tegenstander van de invoertarieven op staal en aluminiumimports die de president wil heffen. Zijn vertrek is dan ook een duidelijk teken dat deze protectionistische maatregelen daadwerkelijk LEES VERDER »

1196 views
Nieuws
dax

Jos Stellendam van beleggersplaats in

Hoge dividenduitkeringen op de Duitse beurs

Een groot deel van de bedrijven die op de Duitse DAX-Index genoteerd zijn, zullen heel tevreden aandeelhouders hebben. In 2017 is door de bedrijven maar liefst 37 miljard euro aan dividend uitgekeerd. Sommige bedrijven hebben hun aandeelhouders daarnaast zelfs meer opgeleverd dan eerder werd verwacht. 2017 bleek voor Duitse beursgenoteerde bedrijven dan ook een recordjaar LEES VERDER »

1135 views
Nieuws
Ryanair, Michael O’Leary

CEO Ryanair: Brexit-paniek zal over zes maanden toeslaan

De CEO van Ryanair, Michael O’Leary, voorspelt dat de paniek over de Brexit over precies zes maanden zal toeslaan. De CEO van de Britse vliegtuigmaatschappij zegt dat de Britse bevolking dan pas de consequenties van hun keuze zal gaan inzien, omdat de Britten over zes maanden massaal zullen ontdekken dat de vluchten voor de zomervakantie in 2019 geannuleerd kunnen worden. LEES VERDER »

1047 views
Nieuws
73 keer meer indexen dan aandelen

De Beurs is duur, maar …

Het voorbije halfjaar, of ondertussen al wat meer, schrijf ik met de regelmaat van de klok dat de markt niet meer goedkoop is. En eigenlijk mogen we deze gerust duur beginnen noemen, want ook de kleine dip heeft niet voor goedkopere prijzen gezorgd. Enkel de volatiliteit is duidelijk terug wat toegenomen. LEES VERDER »

1009 views
Poll