Populair

Nieuws
Dollar-blijft-zakken

Dollar blijft zakken

Beleggers, die mij al langer volgen, weten dat de meeste van mijn aanbevelingen in de dollarsfeer zitten. Maar ik zeg ook al jaren, dat de dollar in een cyclus zit ten opzichte van de euro en die cyclus zien we al sinds dollar en goud zijn losgekoppeld meer dan 40 jaar geleden. Die cyclus is er één van zeven jaar omhoog en dan weer zeven jaar omlaag.

LEES VERDER »

2438 views
Nieuws
De-richting-van-de-dollar

De richting van de dollar

Eén van de belangrijkste zaken die mij bij de dollar voor ogen schieten, is de vraag of de huidige president een andere lijn inzet dan zijn voorgangers. Niet dat de president het in de VS voor het zeggen heeft, maar de president is wel een signaal. Trump is ‘anders’ in heel veel opzichten, maar in één ding is hij volkomen gelijk aan alle voorgaande presidenten. “America first”. U dacht dat hij de enige was? Kom nu toch! De Tweede wereldoorlog is gevoerd om America first te maken.

LEES VERDER »

2250 views
Nieuws
dollar

Maak u klaar voor de Fenix

Wat ik steeds probeer te doen wanneer ik een analyse maak, is argumenten proberen te vinden die mijn eigen visie onderuit halen. LEES VERDER »

1672 views
Nieuws
De-Cryptomarkt-uitgelegd

Tom Lassing van Beursbox in

De Cryptomarkt uitgelegd

Een Amerikaanse Crypto goeroe heeft een prachtige uitleg over wat de Crypto markt is gegeven. In mijn eigen woorden leg ik het u even uit. We kunnen heel die Crypto markt zien als het Amerikaanse Wilde Westen van 1850. Er ligt een continent open en deze ruimte biedt enorme mogelijkheden. Wat er nodig is, is infrastructuur in de vorm van spoorwegen (Bitcoin, Ethereum, Litecoin) en verdienmodellen (casino’s, handel, contracten, MKB). LEES VERDER »

1556 views
Nieuws
Hou-uw-poeder-droog

Brecht Arnaert van Macro Trends in

Hou uw poeder droog

Soms twijfel ik aan mijn beleggingsstrategie. Soms denk ik: “Ach, Brecht, je bent te negatief. Het loopt allemaal zo’n vaart niet. De Dow, de meerwaarde op obligaties, vastgoed: alles stijgt en jij blijft achter”. Vooral met dit terrasjesweer besluipt me een ongewoon optimisme. Alles lijkt peis en vree: “Ja, het komt goed!” LEES VERDER »

1437 views
Nieuws
paul2

Deel II: Tien aantrekkelijke dividend aandelen om nu te kopen

In de reeks van artikelen over de mogelijk op handen zijnde crisis, behandel ik vandaag een lijst van tien aantrekkelijke hoog dividend aandelen om nu te kopen. LEES VERDER »

1425 views
Nieuws
Rogoff--‘interestpercentages-zijn-grootste-bedreiging-globale-economie’

Rogoff: ‘interestpercentages zijn grootste bedreiging globale economie’

Een spontane stijging van interestpercentages zou op dit moment de allergrootste bedreiging voor de globale economie vormen. Dat stelt de voormalige hoofdeconoom van het Internationaal Monetair Fonds, Ken Rogoff, in een interview met de BBC. Rogoff staat als econoom vooral bekend om zijn uitgekomen voorspelling dat een van de grootste banken ter wereld failliet zou gaan tijdens de financiële crisis. LEES VERDER »

1395 views
Nieuws
Dit-‘tonic-aandeel’-is-in-3-jaar-met-1300%-gestegen

Dit ‘tonic-aandeel’ is in 3 jaar met 1300% gestegen

De gin & tonic is als longdrink globaal ongekend populair geworden. Daar profiteren bedrijven, die zowel gin als tonic produceren, natuurlijk ook van. Vooral de ondernemingen die gin produceren hebben hun afzet behoorlijk zien groeien. Maar de tonic-business van Fever-Tree is de afgelopen jaren ongekend gegroeid. Het Britse bedrijf is ondertussen 3 miljard dollar waard.

LEES VERDER »

1272 views
Poll