Populair

Nieuws
ADVIES--10-Hoog-Dividend-aandelen-die-je-nu-het-beste-kan-kopen

ADVIES: 10 Hoog Dividend aandelen die je nu het beste kan kopen

Ondanks het rumoer rond de tomeloze daadkracht van de nieuwe Amerikaanse president, is het op de beurzen nog steeds feest. Vergelijk dat maar eens met de situatie van vorig jaar. De man gaat als een razende Roeland tekeer. Ja, dan kun je rekenen op reacties. Ik ga daar nu niet inhoudelijk op in. Ik kijk ondertussen wel naar de gevolgen van het lijstje dat Trump aan het afwerken is. Dit is geen opportunisme. Er gaat ook een hoop niet goed.

LEES VERDER »

3339 views
Nieuws
Profiteer-van-de-Trump-era

Eric Poelmann van Dividendradar in ,

Profiteer van de Trump era

Op elke Amerikaanse president is wat aan te merken, maar alleen maar kritiek is ook niet juist. Toen Obama president werd juichte heel jong Europa om het nieuwe elan. En wat is er van over? Amerika heeft zijn Obamacare maar lang niet iedereen is daar gelukkig mee. Want één ding is zeker. Voor de doorsnee burger is een ziektekostenverzekering zo goed als onbetaalbaar geworden. Mijn vrouw betaalt nu zo’n 12 duizend dollar premie en heeft bovendien een eigen risico van 4800 dollar. Dat is de keerzijde van Obamacare. LEES VERDER »

2691 views
Nieuws
De-euro-kan-niet-overleven-als-de-EU-niet-verandert

De euro kan niet overleven als de EU niet verandert

In de afgelopen 70 jaar heeft de Europese Unie zich door de stabiele groei van het aantal landen, slecht in één richting weten te ontwikkelen. Nu heeft Groot-Brittannië, een land dat van groot economisch en politiek belang is voor de Europa, de EU haar rug toegekeerd. De Brexit wordt daarom ook wel als een groot keerpunt in de geschiedenis van Europa gezien. LEES VERDER »

2370 views
Nieuws
Kapitein-van-de-Titanic

Kapitein van de Titanic

Trump is dus toch president geworden. Ik had het eerlijk gezegd nooit durven denken. Zelfs na zijn verkiezing dacht ik dat links wel één of andere dubieuze truc uit de mouw zou schudden om zijn inauguratie alsnog te verhinderen. Niet dat ik fan ben van Trump, want hij is net zoals Clinton een creatuur van het hele Ponzi-systeem. LEES VERDER »

2089 views
Nieuws
Kapitein-van-de-Titanic

Energiesector Canada profiteert van Trump

Donald Trump besloot afgelopen dinsdag dat de aanleg van twee controversiële oliepijpleidingen doorgang moet vinden. Volgens het huidige plan moet een deel van de Dakota Acesss Pipeline gebouwd worden op grond van Sioux-indianen. Zij protesteren daar tegen, omdat ze bang zijn dat olielekken hun gewassen en water kunnen vervuilen. LEES VERDER »

2039 views
Nieuws
Wat zijn landen met mooie rendementen voor de toekomst?

Eveline Vrisekoop van Groeidividend in

Wat zijn landen met mooie rendementen voor de toekomst?

Beleggen in ETF’s kan op vele manieren. Voor een vast bedrag per maand, of enkel in iets waarvan het momentum goed is, zoals goudmijnen. Maar ook heel sec in een wereldwijde ETF of een standaard obligatie ETF. LEES VERDER »

1992 views
Nieuws
Stevenen we op een nieuwe Griekse schuldencrisis af?

Stevenen we op een nieuwe Griekse schuldencrisis af?

Het lijkt haast wel een déjà-vu te zijn: economen waarschuwen investeerders ervoor dat er een nieuwe schuldencrisis aan kan komen. En dat komt wederom door Griekenland. In 2015 heeft het land met de Europese Unie afgesproken haar schulden af te betalen. Daar heeft Griekenland wel cash voor nodig. Het land heeft alleen niet voldoende middelen om de leningen af te betalen. Daarom beginnen investeerders, die hun geld in Griekse staatsobligaties hebben gestoken, zich zorgen te maken over het groeiende risico. Zij eisen een hoger dividend op de Griekse obligaties. LEES VERDER »

1853 views
Nieuws
Zilver blijft sterk ondergewaardeerd ten opzichte van goud

Jos Sterk van Beleggersplaats in

Zilver blijft sterk ondergewaardeerd ten opzichte van goud

De verschillende commodities hebben in januari een verdeelde prestatie geleverd. Met de olieprijs wil het onder Donald Trump als Amerikaanse president niet echt lukken, maar de edelmetalen zijn in de eerste maand van dit jaar wel sterk voor de dag gekomen. De goudprijs steeg tussen 1 januari en 31 januari met 5%, maar met een stijging van 10% deed de zilverprijs het nog een stuk beter. LEES VERDER »

1818 views
Poll