Populair

Nieuws
_pic-web-3

Tom Lassing van Beursbox in

De Bitcoin is passé

Met deze kop hoop ik de nodige aandacht te trekken, want het is belangrijk dat de boodschap gelezen wordt. LEES VERDER »

2629 views
Nieuws
_pic-web-3

Dit is het wapen tegen de verwachte beurscrash

Ik ben benieuwd hoe u momenteel tegen de aandelenmarkten aankijkt. De aandelenkoersen blijven maar stijgen en het ene record wordt na het andere gebroken. LEES VERDER »

2408 views
Nieuws
_pic-web-3

Brecht Arnaert van Macro Trends in

Hoe u voor te bereiden op een grote financiële crash

Steevast, wanneer een prepper – een voorbereid mens, zeg maar – op tv komt, wordt die belachelijk gemaakt. Alsof het idioot zou zijn om zich voor te bereiden op een grote financiële crash? Natuurlijk niet. LEES VERDER »

2384 views
Nieuws
_pic-web-2

Eric Poelmann van Dividendradar in ,

Deze Blue-Chip moet u hebben

Sommige aandelen zijn geen echte Blue-Chips, zoals die van vandaag. Maar het aandeel van vandaag zie ik wel als een Blue-Chip. LEES VERDER »

1894 views
Nieuws
_pic-web-2

Sam Hollanders van SMART Capital

Hoe de tuinman verbiedt je huis te verkopen

Op een ochtend dat je wakker wordt met het vreselijke nieuws van opnieuw een aanslag, deze keer gericht op tieners en kinderen, voelt het altijd vreemd om gewoon over te gaan tot de orde van de dag en je bezig te houden met wat in vergelijking futiele zaken zijn.

Een van die zaken wat me nu bezighoudt, is hoe de rechtszaak tussen Elliot en Akzo Noble verloopt. Kan Elliot afdwingen dat het bestuur van Akzo het bod van PPG serieus overweegt?

In het verleden heb ik al vaak een boom opgezet over hoe de Belgische fiscus en overheid de ene vergissing na de andere begaat ten opzichte van de kleine beleggers (speculatietaks en het behandelen van fusies en splitsingen als dividenden,…).

Maar nu doet Nederland haar duit in het zakje. In Nederland is het al mogelijk om een beschermingswal op te trekken tegen “vijandelijke” overnames. Nu willen ze dit nog uitbreiden…

Dat je bedrijven met een strategisch belang of gevoelige informatie wil afschermen van andere regimes kan ik nog begrijpen, maar hebben dit type bedrijven dan een plaats op de beurs? Akzo Nobel valt ook niet onder dit type bedrijven lijkt mij.

Het voorstel van de CEO’s en bestuurders om de aandeelhouder zijn stemrecht te beperken, of een wachtperiode van een jaar in te roepen, is eigenlijk te gek voor woorden. Als iemand voldoende biedt voor een aandeel/bedrijf zodat de eigenaars willen verkopen, heeft dan iemand anders het recht om dit tegen te houden?

Dat zou hetzelfde zijn als iemand zijn huis wil verkopen, maar het niet kan omdat de tuinman het niet wil.

De CEO vergeet zijn plaats, hij werkt voor de aandeelhouders en is niet de eigenaar van het bedrijf. En ja, ook met andere stakeholders zoals personeel moet hij rekening houden, maar dan is het zijn taak, samen met de raad van bestuur, om zo goed mogelijk voor hen te zorgen als de overname er komt.

Hoe dit afloopt, zou wel eens een forse impact kunnen hebben op de beurs van Amsterdam, want wie wil nog eigenaar zijn van een bedrijf dat hij enkel maar mag verkopen als iemand die voor hem werkt er ook akkoord mee is? Je mag niet vergeten dat het merendeel van de aandelen in handen is van buitenlandse beleggers…

Sam Hollanders – Smart Capital

 

1489 views
Nieuws
_pic-web-3

Eric Poelmann van Dividendradar in

Een veilig aandeel voor de oudedag

Door de vergrijzing van onze maatschappij komen steeds meer beleggers in de situatie, dat ze niet of minder actief worden. LEES VERDER »

1410 views
Nieuws
_pic-web-1

Hoog Dividend aandelen met een fikse korting

Nederlanders houden van nature van koopjes en leuke voordeeltjes. Wie op zoek is naar aandelen met een flinke korting kan een keuze maken uit het rijke aanbod aan Amerikaanse closed-end fondsen. LEES VERDER »

1336 views
Nieuws
_pic-web-1

Grote hotelketens als Hilton leveren een fors dividendinkomen op

Er zijn verschillende manieren om te beleggen in de hotelsector. Meest voor de hand liggend is het kopen van de aandelen van hotelketens. LEES VERDER »

1193 views
Poll