Sam Hollanders

Sam Hollanders

Sinds juli 2014 is Sam Hollanders de auteur van SMART Capital, dit na de fusie met de nieuwsbrief BeursLoper waar hij sinds 2011 zijn klanten voorzag van aandelentips. Hij is een echte waardebelegger en voelt zich ook met kleinere bedragen steeds mede eigenaar van de bedrijven waarin hij belegt.

Vanuit deze filosofie selecteert hij enkel aandelen welke hij bereid is te houden, ook als de beurs voor enkele jaren zou sluiten. Zijn portefeuille bestaat uit aandelen van hoogst kwalitatieve bedrijven en spotgoedkope aandelen of een gezonde mix van beide.

Naast het waardebeleggen heeft hij zich ook toegelegd op de quantitatieve analyse van aandelen, deze methode sprak hem aan omdat hiermee elke emotie in de beleggingsbeslissing kan worden uitgesloten. Uiteraard zijn ook hier zijn belangrijkste parameters gebaseerd op het value investing, namelijk kwaliteit en onderwaardering.

Naast auteur van SMART Capital geeft Sam Hollanders ook nog BrokerTarieven.nl (Brokertarieven.be), VergelijkBrokers.nl en Samhollanders.com uit en schrijft hij columns voor Beste Belegger, Beurs.com en BeleggersPlaats.

Contact

Nieuwsbrief

Beleggen in Kwaliteit en Waarde

SMART Capital is een nieuwsbrief waarin de aandelen worden geselecteerd volgens de principes van uitstekende beleggers zoals Benjamin Graham, Philip Fischer, Warren Buffett en Joel Greenblatt. Kortom de principes van het waardebeleggen. We zouden dit zeer kort kunnen omschrijven als het kopen van euro’s voor 50 cent.

Dat is de essentie van waardebeleggen, en zo makkelijk kan het inderdaad zijn. De juiste aandelen vinden is een ander paar mouwen, maar daarvoor hebt u ons. 

€ 62,50​

iedere 3 maanden

Beleggersplaats
Combi Abonnement

Bespaar meer dan 1.000 euro per jaar
met een Combi Abonnement!

Voor de slimme beleggers  hebben we een voordelig combinatie abonnement.

Tegen een vast bedrag van €100,- per maand kunt u een abonnement nemen op al onze nieuwsbrieven. En dat geldt ook voor alle toekomstig uit te brengen nieuwsbrieven waarvoor u niets extra’s betaalt!

Meer info

€ 100

per maand

Recente updates

SMART Capital
Sam

Een tennisbal of een ei?

Als langetermijnbeleggers is voor ons het effect van de inflatie op lange termijn uiteraard het belangrijkste. De schommelingen op korte termijn laten we aan ons passeren. Maar er zijn gevolgen van de inflatie op korte termijn die ook lange termijn gevolgen hebben. Als prijzen stijgen, blijven ze vaak daar steken. Heeft u de prijs van een glaasje cola op restaurant ooit al weten dalen...

Je hebt een geldig abonnement nodig om de inhoud te bekijken.
Login of Start je abonnement
Lees gratis
Lees verder »
SMART Capital
Sam

Waarom de korte termijn niet werkt

Die toont aan dat de periode gedurende dewelke aandelen in portefeuille blijven, steeds korter wordt. Beleggers hebben geen geduld meer en dat is bijzonder jammer, want zo kunnen ze niet genieten van het ‘compounding’ effect van goede bedrijven.

Je hebt een geldig abonnement nodig om de inhoud te bekijken.
Login of Start je abonnement
Lees gratis
Lees verder »
SMART Capital
Sam

Value schittert nu echt

Het is zonder leedvermaak dat we vaststellen dat groei nu echt zijn pluimen begint te verliezen.

Kijk maar eens even mee naar de grafiek van de iconische ARK tracker van Cathie Wood, die veel ‘disruptieve’ bedrijven bevat:

Hoewel we geen technisch analisten zijn, kan je merken dat de grafiek duidelijk naar beneden wijst na een verschroeiende rit naar boven het afgelopen jaar. De ETF is zo vanaf het hoogtepunt zowat 35 procent gedaald.

Je hebt een geldig abonnement nodig om de inhoud te bekijken.
Login of Start je abonnement
Lees gratis
Lees verder »